-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ενοεις οτι θα τον φερνει μεσα ? εχει παροχη αερα
sorry γιατι δεν καταλαβα παραδοσιακο ανοιχτο τζακι δεν ειναι για ποια παροχη αερα μιλατε
Ουσιαστικά θα υποβοηθά την καύση.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
sorry γιατι δεν καταλαβα παραδοσιακο ανοιχτο τζακι δεν ειναι για ποια παροχη αερα μιλατε
Ουσιαστικά θα υποβοηθά την καύση.
Μα ειναι ανοιχτο ,εχει οσο αερα θελει .Για παροχη μιλαμε στα κλειστου τυπου με ελεγχομενη καυση για να ανεβασουμε την αποδοση κ να μειωσουμε την καταναλωση .
-
Γιωργο 123 δεν ξερω αλλα εχουν βαλει σωληνα παροχης αερα στην κατω πλευρα ( νομιζω μαλιστα οτι ειναι 2 οι παροχες αερα)
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Γιωργο 123 δεν ξερω αλλα εχουν βαλει σωληνα παροχης αερα στην κατω πλευρα ( νομιζω μαλιστα οτι ειναι 2 οι παροχες αερα)Φοβαμαι φιλε οτι εχεις πεσει σε κομπογιανιτη αυτα που σου λεω εκτος απο την προσωπικη μου εμπειρια με τα τζακια που εχω στα σπιτια μου, υποστηριζονται κ απο ανθρωπους που γνωριζουν πολυ καλα το αντικειμενο .
Δυστυχως , ο μονος τροπος να κατανοησεις πως λειτουργει ενα τζακι ειναι να το δεις στην πραξη κ τοτε θα καταλαβεις οτι ολα αυτα ειναι παπαριες που σου λεει ο καθε ασχετος -
Μακαρι να εχεις αδικο
-
Επειδή κι εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι είναι το ενεργειακό τζάκι...
Το κανονικό κλασικό τζάκι είναι χτιστό από τούβλα. Διαθέτει καμινάδα συνήθως με κάποιο κλαπέτο που το κλείνεις με σχετικό λεβιέ. Καίει ξύλα είτε χύμα είτε σε σχάρα, μαγειρεύεις και ίσως να έχει και κάτι από κάτω για τις στάχτες. Όμορφο, ευχάριστο όταν λειτουργεί καλά και ζεσταίνει το δωμάτιο.
Το ενεργειακό προσφέρει μεγάλη απόδοση με μειωμένη κατανάλωση και συχνά συνδυάζεται με επιπλέον παροχή θερμότητας ακόμα και σε περισσότερους χώρους. Μάλλον έχει και μεταλλικό τοίχωμα (κρυφό ή φανερό δεν είμαι σίγουρος) και κλείνει από μπροστά με ανοιγόμενη πόρτα συνήθως μεταλλική με τζάμι. Άμα το ανοίξεις μαγειρεύεις κιόλας. Ως κλειστό πρέπει να έχει και επικοινωνία για να παίρνει αέρα από έξω. Διαθέτει επίσης καμινάδα. Τι όμως μπαίνει μεταξύ τζακιού και καμινάδας, δηλαδή τι κρύβεται εκεί πέρα; Καταλαβαίνω ότι μπαίνει κάποιο σύστημα που είτε βγάζει ζεστό αέρα (από διάφορους αεραγωγούς) είτε θερμαίνει σύστημα σωμάτων καλοριφέρ (?αυτό είναι η κασέτα?). Κάπου θα υπάρχει και κάποιος κυκλοφορητής (για τα καλοριφέρ, άραγε υπάρχει και ανεμιστήρας για τους αεραγωγούς).Μήπως το θέμα τζάκι γενικά αξίζει ένα δικό του θέμα εκτός μαστορεμάτων;; Ίσως να το ξεκινήσει κάποιος που κατέχει με γενικές πληροφορίες και ταξινομήσεις. Ή μπορούμε να βάλουμε τις πρόσφατες σχετικές δημοσιεύσεις από εδώ σε έναν νέο θέμα για αρχή.
-
Ελάτε μια εκδρομή στο μαγαζί, θα βγάλω κ καλό μεζέ κ θα σας λυθούν όλες οι απορίες.
Κόκκινο όπου περνάει ο καπνός, κίτρινο όπου περνάει ο αέρας κ ζεσταίνεται.
Α, ο θάλαμος καύσης εδώ είναι μαντέμι, αλλά θα μπορούσε να είναι κ πυρότουβλο. Επίσης εδώ υπάρχει ο θάλαμος του ζεστού αέρα, στα μαντεμένια ενεργειακά τζάκια τον κατασκευάζουμε εμείς, είτε χτιστό είτε (κυρίως) από πυράντοχες γυψοσανίδες μονωμένες με ειδικό πετροβάμβακα επενδυμένο με αλουμίνιο. Η μόνωση πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, ο Ελληνικός πετροβ δεν κάνει.
-
ililias....ωραίος!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Το δικό μου είναι παραδοσιακό άνοιχτό και ο μάστορας έβαλε παροχή αέρα (σωλήνα με γρίλλιες) από τον τοίχο του μπαλκονιού προς το κάτω μέρος της εστίας για να τραβάει όσο αέρα θέλει από κει και όχι από το δωμάτιο.
Ililias, μετατροπή της ανοιχτής εστίας της Pantherm σε ενεργειακό, γίνεται?
Έχω το δεξιό της φωτό, σκέτη πόρτα μπαίνει εκ των υστέρων? (το αναβατόρι το ξεχνάω, από πάνω έχω ξύλινη κουπαστή και ντύσιμο με πέτρα, δεν θέλω να τα αφαιρέσω).
-
Ηλια καλο κρασι θελουμε ,απο μεζε την βγαζουμε κ με πατατα ψητη κ καμια ρεγγα αυγωμενη αν υπαρχει
Δειξε το σημειο g του τζακιου (το πανω μερος τησ μαντεμενιας εστιας-τον μηχανισμο -εκτροπεα ) η οπως αλλιως το λετε εσεις οι επαγγελματιες
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το δικό μου είναι παραδοσιακό άνοιχτό και ο μάστορας έβαλε παροχή αέρα (σωλήνα με γρίλλιες) από τον τοίχο του μπαλκονιού προς το κάτω μέρος της εστίας για να τραβάει όσο αέρα θέλει από κει και όχι από το δωμάτιο.
Ililias, μετατροπή της ανοιχτής εστίας της Pantherm σε ενεργειακό, γίνεται?
Έχω το δεξιό της φωτό, σκέτη πόρτα μπαίνει εκ των υστέρων? (το αναβατόρι το ξεχνάω, από πάνω έχω ξύλινη κουπαστή και ντύσιμο με πέτρα, δεν θέλω να τα αφαιρέσω).
Αυτο δεν ειναι ανοιχτο παραδοσιακο ,ειναι μαντεμενια εστια με μηχανισμο κ δεν χρειαζεται παροχη αερα .
Πορτα δεν μπορεις να βαλεις γιατι ειναι μαντεμι .Το μονο που μπορεις να κανεις για να ανεβασεις την αποδοση ,ειναι τα δαχτυλιδια στην καμιναδα .
Καλυτερα ομως να στα πει ο Η λιας κ μην τολμησει να διαφωνησει μαζι μου -
Ωχ ωχ ωχ ωχ ωχ ωχχχχχχχχχχχχχχ.........
Θα φάω ξύλο..................Κοιτάξτε, μια εστία είναι ενεργειακή ή δεν είναι. Μια που δεν είναι, δεν γίνεται. Μια που είναι ενεργειακή, λειτουργεί σαν ανοιχτή όταν ... ανοίξουμε την πόρτα.
Το τζάκι της φωτο μπορεί να πάρει πόρτα, άρα μπορεί να ελεγχθεί η καύση των ξύλων (έστω κ υποτυπωδώς). Όχι ότι θα γίνει ενεργειακό, αλλά θα είναι ενεργειακότερο απ' ότι πριν.
Από εκεί και πέρα, ΑΝ δεν έχει διαρροές από καμιά προσαρμογή του μαντεμιού, γίνεται να δημιουργηθεί γύρω του ένας θάλαμος απ' όπου θα παίρνουμε ζεστό αέρα, με μοτέρ ή με φυσική ροή. Αυτό σαφέστατα θα αυξήσει την απόδοσή του. Δυστυχώς πολλά απ' αυτά (μαντεμένια μη πιστοποιημένα) 'χάνουν' αρκετά (ιδιαίτερα από το πάνω μέρος της πόρτας) κ κάνουν την εκμετάλλευση αυτού του ζεστού αέρα αδύνατη.Καλό κρασί έχουμε. Και καλό τσίπουρο.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το δικό μου είναι παραδοσιακό ανοιχτό και ο μάστορας έβαλε παροχή αέρα (σωλήνα με γρίλλιες) από τον τοίχο του μπαλκονιού προς το κάτω μέρος της εστίας για να τραβάει όσο αέρα θέλει από κει και όχι από το δωμάτιο.+1
-
Σήμερα πήρα μια πρώτη ψυχρολουσία για τη σόμπα....
Αυτή που άρεσε κάνει 6.000€...
Ξεκινάνε από τα 3.000€...
Έχουν ξεφύγει οι τιμές, ή είναι ιδέα μου;Μου φαίνεται θα αγοράσω και άλλο λέβητα και θα τον βάλω παράλληλα στα σώματα του καθιστικού...
-
Γιατι ειδους σομπα μιλας?
-
http://www.piazzetta.it/index.php?optio ... &Itemid=55
Αυτές ξεκινούσαν από τα 3.000€
Έχω στο αμάξι ένα προσπεκτ από κάτι ολλανδικές και σουηδικές, που περιστρέφονται ή κρέμονται από το ταβάνι(στηρίζονται και στο πλάι) που ξεφεύγουν εντελώς.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το δικό μου είναι παραδοσιακό ανοιχτό και ο μάστορας έβαλε παροχή αέρα (σωλήνα με γρίλλιες) από τον τοίχο του μπαλκονιού προς το κάτω μέρος της εστίας για να τραβάει όσο αέρα θέλει από κει και όχι από το δωμάτιο.
+1
Κ εγώ έχω αυτή την εισαγωγή αέρα αλλά φαίνεται δεν είναι αρκετή.
Η καμινάδα μου ακόμη δεν έχει καπέλο....ίσως όταν αποκτήσει βελτιωθεί ο ελκυσμός και καταστεί δυνατή η χρήση του τζακιού χωρίς να πρέπει να έχω κάποιο μακρινό παράθυρο απειροελάχιστα ανοιχτό.
Ο τζακάς μου είναι φημισμένος στο νησί και ξέρω από περιπτώσεις φίλων ότι μπορεί να φτιάξει τζάκια που λειτουργούν άψογα. Οπότε πιθανολογώ ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κατασκευαστική ατέλεια..
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
http://www.piazzetta.it/index.php?option=com_phpshop&page=shop.browse&category_id=25&Itemid=55Αυτές ξεκινούσαν από τα 3.000€
Έχω στο αμάξι ένα προσπεκτ από κάτι ολλανδικές και σουηδικές, που περιστρέφονται ή κρέμονται από το ταβάνι(στηρίζονται και στο πλάι) που ξεφεύγουν εντελώς.
Πραγματικα πανεμορφες !
-
Άμα τα δεις από κοντά, είναι ακόμα πιο ωραία...
Κανα €€ θα δώσεις για να το πάρω... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Άμα τα δεις από κοντά, είναι ακόμα πιο ωραία...
Κανα €€ θα δώσεις για να το πάρω...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]