-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Καλήσπέρα σε όλους.
Διαβάζοντας τις σελίδες μου γεννήθηκε μια απορία όσον αφορά τα GPS, parking assistance και bluetooth.Έχοντας όλοι σας δώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό για το αυτοκίνητο γιατί δεν τοποθετήσατε από την αρχή ΜΜΙ, bluetooth και parking assistance και τώρα την ψάχνετε; Σεβαστό το ποσό γιά την εργοστασιακή τοποθέτηση αλλά είναι μικρό σχετικά με την αρχική τιμή του αυτοκινήτου. ΦιλικάΜικρό σχετικά ποσό το 1/10 της αξίας του αυτοκινήτου για ΜΜΙ;;;;;
Με 5000 Ευρώ βάλαμε άλλα extra πιο χρήσιμα από το MMI...
Τώρα όμως μπορούμε να βάλουμε navi στο 1/100 της τιμής του q5 που είναι και πιο χρηστικό κατά την άποψή μου (touch).
Άλλωστε navi βάζεις και μετά.... οροφή για παράδειγμα βάζεις τώρα;;;;
Υ.Γ Βέβαια αν είχα να διαθέσω 100.000 Ευρώ για το Q5, θα τα είχα παραγγείλει όλα από το εργοστάσιο...
Αλλά μήπως τελικά με 100 χιλιάρικα να πάρω το Q7;;;
Άρα όλα είναι σχετικά...
Για εμένα το MMI είναι εξαιρετικά ακριβό για αυτά που προσφέρει...
Όπως επίσης και το park assist... 550 Ευρώ για να κάνει μπιπ-μπιπ μόνο;;; Χωρίς καν να δείχνει ένδειξη απόστασης;;;;
Με 100 Ευρώ βάζεις ένα park assist της Valeo και με τα υπόλοιπα 400 βάζεις χειριστήρια στο τιμόνι, hold assist και tpms...
Αυτά... -
δεν μετάνιωσα καθόλου που δεν έβαλα το μμι . αυτό που με ένοιαζε ήταν το ήχοςυστημα b&o το οποίο απλά δεν παίζεται . . . αντίθετα μετάνιωσα για το drive select (που δεν έβαλα ) και την αυτόματα ανοίγομενη πόρτa στο πορτ μπαγκαζ που όταν το αυτοκίνητο είναι βρώμικο είναι καλό που δεν χρειάζεται να ακουμπήσεις χέρι για να κλείσεις την πόρτa . (άσε που ακούω κάθε φορα τη μουρμούρα της συζύγου . . .
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
δεν μετάνιωσα καθόλου που δεν έβαλα το μμι . αυτό που με ένοιαζε ήταν το ήχοςυστημα b&o το οποίο απλά δεν παίζεται . . . αντίθετα μετάνιωσα για το drive select (που δεν έβαλα ) και την αυτόματα ανοίγομενη πόρτa στο πορτ μπαγκαζ που όταν το αυτοκίνητο είναι βρώμικο είναι καλό που δεν χρειάζεται να ακουμπήσεις χέρι για να κλείσεις την πόρτa . (άσε που ακούω κάθε φορα τη μουρμούρα της συζύγου . . .Συμφωνώ Λευτέρη αλλά το σύστημα για την πόρτα του πόρτ μπαγκάζ δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει πρόβλημα αφού έχει χερούλι να το πιάνεις από μέσα για να το κλείσεις...; (Εμένα μου την δίνει λίγο που τρίζει το πλαστικό πλαίσιο της πινακίδας του αρ. κυκλοφορίας κατά το κλείσιμο...)
-
Καλησπέρα σε όλους. Η γνώμη μου είναι ότι όταν έχεις δώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ για το αυτοκίνητο μπορείς να δώσεις και κάτι παραπάνω για κάποια εξτρά.Τις τωρινές μέρες βέβαια είναι σεβαστό να θες να γλυτώσεις κάποιο ποσό αλλά πριν από 1,5 χρόνο δεν νομίζω ότι τα εξτρά είχαν τις τρελλές τιμές που έχουν σήμερα.Και προσωπικά δεν μου αρέσει να κάνω επεμβάσεις εκ των υστέρων για να βάζω πράγματα.Σίγουρα βαράνε στο κεφάλι τις τιμές στα εργοστασιακά αλλά από την άλλη έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν ότι θέλεισ είναι από την αρχή.Ούτε τρύπες ούτε μοντιφιές. Φιλικά πάντα
-
Εγώ είμαι απόλυτα αρνητικός ως προς τα έξτρα μετά που έχουν να κάνουν με τρυπήματα στο αυτοκίνητο ή ξεμοντάρισμα ολόκληρων μερών αυτοκινήτου ή τοποθέτηση καλωδίων απο την μία άκρη του αυτοκινήτου στην άλλη. Πχ. αισθητήρες, ραγες κλπ. Στα υπόλοιπα έξτρα είμαι πιο συζητήσιμος με την λογική ότι όλο και κάποιος μηχανικός ή ηλεκτρολόγος θα τύχει ή θα χρειαστεί να βάλει το χεράκι του στο αυτοκίνητο κατα την διάρκεια της χρήσης.
Εξάλλου μιλάμε για έχτρα που έχει να κάνει με ... ψυχαγωγία και όχι ουσιαστικότερης σημασίας (θεμα ασφάλειας ή λειτουργίας του αυτοκινήτου).
Ιδίως στο θέμα των ηχοσυστημάτων υπάρχουν aftermarket πολλές και καλύτερες -επώνυμες πάντα- προτάσεις απο τα υπερτιμημένα εργοστασιακά που πολλές φορές μπαίνεις σε πειρασμό. -
Θα ηθελα να γραψω κατι εδω , σχετικα με τον xristos68 ο οποιος εχει καλυτερα πραγματα να κανει απο το να γραφει σ αυτο το φορουμ. Λοιπον ο φιλος μου Χρηστος , το Q5 το εχει ΞΕΣΚΙΣΕΙ στην κυριολεξια Πρεπει να ειναι ο μοναδικος που κανει πραγματικο OFF ROAD σε ποταμια δαση λασπες οχθες απο λιμνες ,πετρες .... και οπως μου λεει το αυτοκινητο απλα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ..... Θα τον παρακαλουσα λοιπον να μας γραψει κατι , διοτι (τουλαχιστον εγω) δεν προκειται ποτε να το βαλω στα κατσαβραχα
-
Μην ξεχνατε οτι πολλοι απο εμας πηραν το αυτοκινητο οπως ηταν, με συγκεκριμενο configuration απο την αντιπροσωπεια.
Εργοστασιακα εξτρα μπορεις να βαλεις μονο με custom παραγγελια οπου θα περιμενεις μηνες μεχρι να το παραλαβεις.. -
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Μην ξεχνατε οτι πολλοι απο εμας πηραν το αυτοκινητο οπως ηταν, με συγκεκριμενο configuration απο την αντιπροσωπεια.
Εργοστασιακα εξτρα μπορεις να βαλεις μονο με custom παραγγελια οπου θα περιμενεις μηνες μεχρι να το παραλαβεις..... που όμως η αναμονή μας δικαίωσε!
-
Φανταζομαι ναι, απλα εγω προτιμησα να το παρω χωρις τελος ταξινομησης και ας μην ειχε MMI!
-
και συ δικαίωμενος !
-
Ο κατάλογος με τα εξτρά για το Q5, ήταν ιδιαίτερα μακρύς, δελαστικός και τσουχτερός...
Προσωπικά, και δε νομίζω πως είμαι ο μόνος, στην αρχική επιλογή των όσο θα ήθελα, ακόμα και με τις προνομιακές τιμές του μειωμένου τέλους, μου έβγαινε ένα +20.000!!!, 50% πάνω από την αρχική τιμή του αυτοκινήτου! Πέρα πό ότι δεν διέθετα τόσα λεφτά, μου φάνηκε παράλογο το επιπλέον ποσό, αναλογικά και απόλυτα, και ως γνωστο τα εξτρά ποτέ δεν τα παίρνεις πίσω...
Συνεπώς αρκέστηκα στα απολύτως απαραίτητα.... -
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Εργοστασιακα εξτρα μπορεις να βαλεις μονο με custom παραγγελια οπου θα περιμενεις μηνες μεχρι να το παραλαβεις..... που όμως η αναμονή μας δικαίωσε!
Ego to perimena 7,5 mines, den to metaniosa....
Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες παρακαλω και οχι greeklish[mod]
-
Γειά σε όλους σας κατ' αρχήν. Παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα τις συζητήσεις σας σαν απλός επισκέπτης μέχρι σήμερα που αποφάσισα να γίνω κι εγώ μέλος. Η αλήθεια είναι πως τόσο καιρό που παρακολουθούσα τις συζητήσεις σας ένιωθα πλέον ένας από εσάς. Δεν είμαι όμως γιατί έχουμε μία βασική διαφορά!! Δεν έχω καταφέρει (ακόμη τουλάχιστον) να αποκτήσω το αντικείμενο του πόθου μου, το Q5. Δεν κοιτάζω πλέον για καινούργιο γιατί η τιμή του με τα extra που θα το ήθελα είναι, μετά και το φόρο πολυτελείας, απαγορευτική για μένα. Αν έχει κάποιος από εσάς κάποιο υπ' όψιν που να πωλείται, σε καλή εννοείται κατάσταση και full extra, θα μου έκανε μεγάλη χάρη να με ειδοποιούσε ώστε να αποκτήσω κι εγώ το αυτοκίνητο που τόσο έχω αγαπήσει.
-
-
Με τόσα σχεδόν αγοράζεις καινούριο.
-
Και το 2009 ηταν 10000 φτηνοτερο απ οτι ειναι τωρα...
-
Αυτοί βάζουν αγγελίες για να βγάλουν λεφτά.
Αλλά όσο υπάρχουν θύματα που τα αγοράζουν.. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Με τόσα σχεδόν αγοράζεις καινούριο.58.500 στη βασικη εκδοση ....
βαλε και τα εχτρα +-10.000 = 68.000 -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
58.500 στη βασικη εκδοση ....
βαλε και τα εχτρα +-10.000 = 68.000Και λίγα λες!! Πίστεψε με. Έχουν βαρεθεί να με βλέπουν στις αντιπροσωπείες
-
Ο χρήστης george39 έγραψε:
58.500 στη βασικη εκδοση ....
βαλε και τα εχτρα +-10.000 = 68.000Και λίγα λες!! Πίστεψε με. Έχουν βαρεθεί να με βλέπουν στις αντιπροσωπείες
Πάντως αν ψάχνεις για μεταχειρισμένο να προτιμήσεις μοντέλο του 2010 γιατί το αυτοκίνητο (όπως και πολλά μοντέλα της Audi) την χρονιά αυτή δέχτηκε πολλές αλλαγές στα ηλεκτρονικά του που έλυσαν πολλές από τις αστοχίες του παρελθόντος...
AUDI Q5