-
Ζωή σε λόγου μας
Μετανοείτε.Έρχεται το τέλος -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Τα υστερα του κοσμου γινονται !!!!!!!!!!
Το τελος εχει φτασει!!!Όλα σήμερα γίνονται, εμφανίστηκε και ο lkar viewtopic.php?f=5&t=13423&start=8055#p2017013
(εγώ δεν τον πέτυχα όταν βρήκα το φόρουμ αλλά εχω διαβάσει πολλά θέματα και πόστ του παρελθόντος)
Παντα μαζι μας ειναι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το τελος εχει φτασει!!!
Μετανοείτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, που να ελεγα κιολας οτι η Giulietta ειναι Νο 2 στην λιστα
των επιλογων μου, για αντικατασταση αυτοκινητου... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το τελος εχει φτασει!!!
Μετανοείτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, που να ελεγα κιολας οτι η Giulietta ειναι Νο 2 στην λιστα
των επιλογων μου, για αντικατασταση αυτοκινητου... -
Πιστεύω ότι κάτι ξέρει ο Busso αγόρασε το...πρώτο SUV της Alfa
Think about it...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τελικά είχα πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ...
Tι εγινε, που χαθηκες εσυ? Ολα καλα?
Εδω ειχα την τιμη να οδηγησω την AR 147 του GB , εχεις χασει επεισοδια...
Όλα καλα (προς το παρόν)...
Οδήγησες της 147 ε...? Θα ήθελα να ήμουν κάπου δίπλα να ακούω τους διαλόγους...
Η πρώτη σου ήταν με 47? -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πιστεύω ότι κάτι ξέρει ο Busso αγόρασε το...πρώτο SUV της AlfaThink about it...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Τελικά είχα πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ...
Tι εγινε, που χαθηκες εσυ? Ολα καλα?
Εδω ειχα την τιμη να οδηγησω την AR 147 του GB , εχεις χασει επεισοδια...
Όλα καλα (προς το παρόν)...
Οδήγησες της 147 ε...? Θα ήθελα να ήμουν κάπου δίπλα να ακούω τους διαλόγους...
Η πρώτη σου ήταν με 47?Για το παρον αναφερομαι, το μελλον κανεις δεν ξερει πως θα το βρει...
Πρωτη με 147 (καλλιο αργα παρα ποτε!, δεκα χρονια μετα αφοτου παρουσιαστηκε...), και
συνολικα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη. Μετα απο την συντομη αλλα 'γεματη' σε πληροφοριες
οδηγικη επαφη, καταλαβα σε μεγάλο βαθμο, την 'γκρινια' και αυστηρη κριτικη του GB για την
Mito, αλλα και την Giulietta σε ορισμενους τομεις.
Πραγματι, αν και εγω υπηρξα κατοχος προσφατης (fl δηλαδη εκδοσης) και καλοδιατηρημενης
147 / 120ps , και αφου εχω ηδη οδηγησει Mito 155/QV , δυσκολα θα επελεγα το νεο μικρο της
AR.
Με την Giulietta που ειναι και ο φυσικος αντικαταστατης της 147, τα πραγματα ειναι λιγο πιο συνθετα,
αλλα και παλι, πλεον βλεπω το ποτηρι 'μισοαδειο' αντι για 'μισογεματο' που το εβλεπα, ΠΡΙΝ οδηγησω
την 147.
Ο λογος εχει να κανει κατα πρωτον με την συνολικη εικονα του εσωτερικου.
Στην 147 ειναι 100% AR μεσα, ακομα και ενας τυφλος αν αγγιζε τα υλικα, θα το αισθανοταν
απο την σχεδιαση. Στην Giulietta οι επιρροες της 'μαμας' Fiat εχουν αφησει το στιγμα τους
ποικιλοτροπως, ειτε με ελλειψη συνοχης στην επιλογη των υλικων, ειτε με την χρηση καποιων μεμονομενων υλικων
που παραπεμπουν αμεσα σε αυτην (fiat).
Στο θεμα βεβαιως της οδηγικης αισθησης, τα πραγματα ευτυχως ειναι εντελως διαφορετικα.
Κινητηρας-κιβωτιο-φρενα, ειναι επισης εξαιρετικα. Απλα στην 147 ισως το γεγονος οτι εχουμε να κανουμε με εναν ατμοσφαιρικο ευστροφο κινητηρα, δημιουργει μια ακομη πιο 'συμμετοχικη' διαθεση, ως προς την αξιοποιηση
των ικανοτητων του, ο οποιος ειναι σαφως πιο αδυναμος απο τον 170αρη που ειχα οδηγησει, αλλα πιο 'γνησιος' και πιστος
στην αρχικη φιλοσοφια που ειχαν οι AR γενικοτερα... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ωχ! Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς: viewtopic.php?p=2016688#p2016688
Τώρα εξηγείται το 4Motion
Nαι το χαμε καταλαβει οτι εχει παρει τιχουαν... Βασικα ενα σχολιο κολαει εδω,ενα εμοτικον μαλλον----->
Οπως επισης και στο σχολιο που του κανες στο συγκεκριμενο τοπικ οτι ειναι κουκλι... -
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
Οσο για την ποιοτητα κατασκευης που αναφερει και εσυ αναπαραγαγεις και μαλιστα λανθασμενα, θα σου πω οτι ειναι κατι το οποιο γραφεται και μαλιστα σε τοσο εντονο τονο, μονο σε αυτο το φορουμ, απο 'καποιους' αντκειμενικους, γιατι πουθενα δεν εχει αναφερθει περι κακης ποιοτητας (τυπος,φορουμ, πλειοψηφια οσων ετυχαν να την δοκιμασουν),περαν απο τις θρυλικες πορτες, μαλλον αυτοι που αναφερονται περι κακης ποιοτητας γνωριζουν κατι παραπανω, γιατι αλλιως δεν μπορω να το εξηγησω.Επειδή την έχω δει από κοντά και είχα 147 θα σου πω ότι απλά η G έχει χαμηλότερης ποιότητας υλικά από το μοντέλο που αντικατέστησε. Με το ανταγωνισμό δε, η διαφορά είναι παραπάνω από προφανής.
Μηπως πιστευεις λογω φωτο σου, πχ επειδη αναφερθηκες περι ανταγωνισμου, οτι η ανταγωνιστρια σειρα 1 της bmw, εχει καλυτερη ποιοτητα, μην απαντησεις, το εχουν κανει για σενα, πριν απο σενα, ακομη και περιοδικα γερμανοκρατουμενα (ναι ακομη και το αντικειμενικα autobild, automoto...για αλλα περισσοτερο αντικειμενικα δεν το συζηταω).
Στη φώτο μου δεν έχω Σειρά 1 (αν εννοείς αυτό), αλλά πιστεύω ότι αν και η 1 έχει χειρότερη ποιότητα από το Α3 (για μένα αυτό είναι το benchmark στη κατηγορία), έχει καλύτερη από τη G.
Επίσης δεν είναι μόνο οι πόρτες, είναι το κεντρικό τούνελ και το εμπρός μέρος του ταμπλό που το υλικό του θυμίζει FIAT.
Για την 159 τυχαινει να την εχει κολλητος φιλος μου, και εχω κατσει πισω (1,88 ειμαι) και δεν ειχα προβλημα, ουτε αυτος που την εχει.
Τωρα εαν το θετεις για περισσια χωρων, η 159 δεν ειναι ο τομεας της αλλα αυτο δεν σημαινει οτι επειδη εχει το tiguan περισσοτερους, ειναι και καλυτερο συνολικα αυτοκινητο.Η 159 σε σχέση με την 3άρα έχει μικρότερο πορτ-μπαγκάζ με μικρότερο άνοιγμα και βάθος, μικρότερο κατόφλι στις πίσω πόρτες, μεγάλα εμπρός καθίσματα που κάνουν τον πίσω να νιώθει κλειστοφοβικά και συνολικά πιο στενές θέσεις πίσω. Γενικώς οι χώροι σε σχέση με τη 3άρα είναι μικρότεροι και δε το λέω μόνο εγώ. Αν μπεις και κάτσεις, συγκρίνεις κλπ...θα το καταλάβεις.
Δηλαδη οι χωροι ειναι αυτοι που κανουν ενα αυτοκινητο καλυτερο;
Σε καμία περίπτωση.
Αλλά αν κάποιος ψάχνει χώρους? Αν αυτή την ανάγκη θέλει να καλύψει?
Με την ιδια λογικη για συγκρισεις ανεξαρτητου κατηγοριων πχ συγκρινω ενα opel corsa opc foul extra , με τιμη ιση με το tiguan και επειδη το corsa ειναι γρηγοροτερο ,αρα ειναι και καλυτερο!
Τι διαπιστωσεις ειναι αυτες;;;;Μα τι συμπέρασμα είναι αυτό τώρα που βγάζεις? Δε μιλήσαμε για απόλυτη ταχύτητα. Μιλήσαμε για ανάγκες.
-
την σειρα 1 την ανεφερα σαν παραδειγμα επειδη εχεις γεματο το avatar σου με γερμανικες 'λεπτομερειες'.
Επαναλαμβανομαι και λεω, οτι οι αναφορες σου περι χαμηλης ποιοτητας εσωτερικου, αποτελουν δικες σου πεποιθησεις ,και αντε μιας μικρης μεριδας, που τυγχανει να βρισκεται και να τις κανει εδω μεσα.
Σε κανενα τεστ ή αναφορα για την g, δεν αναφερθηκε τετοιο θεμα.
Εχω διαβασει παρα πολλα αρθρα και τεστ της g, ειτε σε συγκριτικο με αλλα ανταγωνιστικα, ειτε μονη της, και πουθενα δεν μιλησε κανεις για χαμηλη ποιοτητα, οπως τουλαχιστον εσυ αναφερεις, και μαλιστα για για εμφανης διαφορες!....απο που προκυπτει αυτο και τοσο πιεστικα το γραφεις
Οσο χαμηλη ποιοτητα εχει ενα golf, που λογω κακης ποιοτητας πλαστικων του κατω μερους του ταμπλο, αλλη τοσο κακη εχει και η g!
Gια την 159, επετρεψε μου να γνωριζω, γιατι την οδηγω, και ξερω καποιες λεπτομερειες παραπανω, καθως και με ατομα που την εχουν, εαν υπαρχει τοσο εντονο (παλι) προβλημα για το θεμα των χωρων.
Σημειωτεον εχω καθισει σε εκθεσιακη 3αρα, και δεν ειδα αυτες τις διαφορες που λες να υπερτερει το γερμανικο εναντι της 159, στους χωρους, ειδικα πισω με το τουνελ της πισω κινησης τα πραγματα ειναι λιγακι στεναχωρα......
Οπως και να το κανουμε ουτε η 159 ουτε η 3αρα δεν εχουν το περισσιο των χωρων.Εσυ παλι βλεπεις μεγαλη διαφορα, και εδω;
Η συγκριση με το corsa εγινε με βαση το πνευμα που εκανες και εσυ για :tiguan vs 159, στο θεμα των χωρων.
Απλα εγω εκανα συγκριση tiguan vs corsa,στο θεμα των επιδοσεων και εβγαλα το δευτερο νικητη (με βαση το σκεπτικο σου).
Μιλησες για αναγκες, οι αναγκες καλυπτονται μονο απο τους χωρους σε ενα αυτοκινητο, τιποτα αλλο;
Και ρωτησα αλλα δεν απαντησες, με βαση την λογικη σου, συγκριτικο bmw 3 vs tiguan, ανακυρησεται το vw επειδη υπερτερει στους χωρους; Αλλα μαλλον ακυρη ερωτηση διοτι πιστευεις οτι η 3αρα εχει χωρους (μειοψηφικη αποψη και αυτη) .
Ενταξει καταλαβαμε οτι δεν τα πας καλα με την αλφα, αλλα οχι τοσο ραδιο αρβυλα.... -
Ρε μπουσο τόσο καιρό εκραζες αισθητικά τις μιτο-τζουλιετα και πήρες το τιγκουαν;;
Για αυτό μας τα είχες κάνει τσουρέκια τελευταία ότι οι ΑΛΦΑ ταχα μου κάτι χασαν και δεν και δεν...
Είχες κλείσει το μπαουλο και προετοιμαζες έδαφος ...?? -
καπως ετσι....μου θυμιζει προσφατη τακτικη της Ντορουλας......
Να κραζεις g να απορριπτεις 159 και να καταληγεις στο tiguan....
Και μαλιστα να συγκρινεις ατυπα (οπως και πολλοι εδω μεσα) την g με το das auto και να χριζεις καθαρο νικητη το δευτερο.
Kai εγω νομιζω οτι εκρινε με βαση τις πεποιθησεις των παλιων αλφιστοι, που μολις βγαινει κατι νεο απο την αλφα, παραδοσιακα το κραζουν!Καθως επισης οτι προκειται για πολυ ψαγμενου παλιου αλφιστα!
Και ολα αυτα να τα δικαιολογεις οτι εισαι φιλος μιας μαρκας, οχι μαλλον τα 'πιστευω' και αναγκες αλλαξαν δια μαγειας, λογω αλλαγη εργοδοτη!
Αλλαζουμε σιγα-σιγα διαμορφωνουμε καταλληλα και το avatar μας, και ο 'βασιλιας πεθανε-ζητω ο νεος βασιλιας!'
Το εργο θα συνεχιστει επι της οθονες σας με νεα επεισοδια και αλλαγμενους ρολους, εξυψωσης πλεον της γερμανικης τεχνολογιας παντα με τον μανδυα του ψαγμενου πλην νεου υπαλληλου υπο νεας διοικησης.
Δηλαδη οπως συμβαινει πανω-κατω με την πολιτικη!
Υπαρχουν πολλα παραδειγματα...
Και ολα αυτα οχι για τις επιλογες του καθενος, διοτι ο καθενας ειναι ελευθερος να πραξει κατα το δοκουν.
Το θεμα ειναι να μην παιζεις ρολους που δεν εισαι στην πραγματικοτητα και να το παιζεις δηθεν ψαγμενος.... μαλλον ψαγμενος υπαλληλος καλυτερα! -
Τιχουαν ρε μλκ,δλδ ελεος...
-
Τώρα αυτό που θα πω θα φανεί λίγο παράξενο αλλά αυτό του άρεσε αυτό πήρε μας αρέσει δεν μας αρέσει.Τι να κάνουμε.Αυτός πληρώνει αυτός αποφασίζει.Είναι τετελεσμένο δεν αλλάζει.
-
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δεν σε πιάνω
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τώρα αυτό που θα πω θα φανεί λίγο παράξενο αλλά αυτό του άρεσε αυτό πήρε μας αρέσει δεν μας αρέσει.Τι να κάνουμε.Αυτός πληρώνει αυτός αποφασίζει.Είναι τετελεσμένο δεν αλλάζει.H ασυνεπεια λογων και πραξεων μας νοιαζει!!Δεν καταλαβαινεις;Σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας Νικο Τσαμτσικα;
(το παραπανω ποστ ειναι χιουμοριστικο)
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τώρα αυτό που θα πω θα φανεί λίγο παράξενο αλλά αυτό του άρεσε αυτό πήρε μας αρέσει δεν μας αρέσει.Τι να κάνουμε.Αυτός πληρώνει αυτός αποφασίζει.Είναι τετελεσμένο δεν αλλάζει.
H ασυνεπεια λογων και πραξεων μας νοιαζει!!Δεν καταλαβαινεις;Σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας Νικο Τσαμτσικα;
(το παραπανω ποστ ειναι χιουμοριστικο)
Το καταλάβαμε
Έχει καταστραφεί πάντως ο κόσμος έχουν χαθεί τα χρηστά ήθη και οι αξίες
ΑLFA ROMEO FORUM