-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Από στήσιμο και δυναμικά χαρακτηριστικά είναι απλά κορυφαίο, παίζει να είναι και το καλύτερο σούπερ μίνι σε αυτό τον τομέα.δυστυχως δεν εχω οδηγησει το swift, αλλα μηπως υπερβαλλεις λιγο..?
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Από στήσιμο και δυναμικά χαρακτηριστικά είναι απλά κορυφαίο, παίζει να είναι και το καλύτερο σούπερ μίνι σε αυτό τον τομέα.
δυστυχως δεν εχω οδηγησει το swift, αλλα μηπως υπερβαλλεις λιγο..?
Υπερβαλει , αλλα έχει πραγματικά ΠΟΛΥ καλο τιμόνι...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Από στήσιμο και δυναμικά χαρακτηριστικά είναι απλά κορυφαίο, παίζει να είναι και το καλύτερο σούπερ μίνι σε αυτό τον τομέα.
Υπερβαλη , αλλα έχει πραγματικά ΠΟΛΥ καλο τιμόνι...
Και σε συμπεριφορά ήταν πολύ καλό. Σταθερό και σκληρό ... παιχνιδιάρικο. Κιβώτιο όμως από τα χειρότερα.
Στο Splash δεν ήταν πολύ καλό και το ηλεκτρόγκαζο του σε απόκριση παρα το ακριβές σε κούμπωμα και κοντό σε σχέσεις κιβώτιο του. Ελπίζω να μην το κληρονομεί (το γκάζι) και στο νέο Swift.
Μέγιστο μείον στο καινούριο Swift για το μέγεθος του ο χώρος αποσκευών που ... δεν υπάρχει. -
Φίλε μου καλως όρισες. Σχετικά με το θέμα σου εγώ θα πήγαινα σε κάποιο 1,2 τούρμπο (κάτι που έκανα άλλωστε όντας κάτοχος πολο tsi). Κάνοντας ένα test drive θα καταλάβεις το γιατί. Η ροπή του τούρμπο και η μικρή κατανάλωση είναι δύο απ'τα κυριότερα πλεονεκτήματα. Στο δρόμο, ακόμη και φορτωμένος με 5 άτομα με τα μικρά τουρμπάκια θα κινείσαι σβέλτα, ενώ με το ατομοσφαιρικό θα χρειάζεται να το πιέσεις ώστε να αποδόση αλλά και πάλι υπολείπεται σε δύναμη απ τα κλιό,πόλο,ιμπιζα κλπ. Για να τα καταλάβεις όλα αυτά, μία ειναι η λύση: Testdrive. Εκεί θα με θυμηθείς!
Τώρα για τα προβλήματα του vag.. Μόνο στο πόλο υπήρξε θέμα, έσβηνε στο ρελαντί, αλλά λύθηκε με μια αναβάθμιση λογισμικού.. Ούτε στα σκόντα ούτε στο σέατ άκουσα κάτι παρόμοιο.. Για το λεόν θα έλεγα ότι δε χρειάζεσαι τόσο μεγάλο σε όγκο αμάξι, μείνε καλύτερα στα σουπερμίνι.
Για μακροχρόνια αξιοπιστία,ο χρόνος θα δείξει για όλα..Τώρα για το swift.. Για το τελευταίο δεν έχω άποψη αλλά για το προηγούμενο προσωπικά μιλώντας δε θα το αγόραζα.. Πολυς θόρυβος μεσα στη καμπίνα, ποιότητα εσωτερικού φθηνή, και επιδόσεις όχι κάτι το ιδιαίτερο απ όσο το οδήγησα..
Αν δε θές τούρμπο αυτοκίνητο κοίτα το yaris 1.3 101 και το 207 με τους 95 ίππους.. Απλά το πεζώ θα έχει ακριβότερα ασφάλιστρα και τέλη λόγω 1,4, απλά δε ξέρω με τι εξοπλισμό το παίρνεις με τιμή κάτω από 15,000ε
Συνοψίζοντας, από εμένα ίμπιζα σαν πρώτη επιλογή μαζί με κλιό tce
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Καθόλου δεν υπερβάλλω. Δεν χάνει μούτρα σχεδόν ποτέ και αν πάρεις φόρα (είπαμε το μοτερ είναι το μείον του) και μπεις γρήγορα σε μια στροφή αυτό που θα γίνει είναι να υποστρέψει ελαχιστότατα, περίπου 20 εκ., και πολύ προοδευτικά και αμέσως μετά ελαφρώνει η ουρά και όλα γίνονται εύκολα, υπερστρέφει αργά χωρίς να τρομάζει και η τοποθέτηση του είναι παιχνιδάκι.
-
Τι εννοείς θα υποστρέψει 20εκ?
Α. Πως το μέτρησες?
Β. Πως ξέρεις ότι θα γίνεται πάντα αυτό καθώς λογικά η ταχύτητα εισόδου στη στροφή αλλά και η καμπή της στροφής αλλάζει? -
Μπορεί να πέφτω 1-2 εκ. έξω .... τόσο αισθάνομαι περίπου ότι είναι η υποστροφή του αν πιεστεί αρκετά, στην ουσία είναι ο πολύ λίγος χρόνος μέχρι να γύρει και να κάτσει στον εμπρός εξωτερικό τροχό οπότε εκεί η μούρη βεντουζάρει κάτω και το πίσω μέρος είναι αυτό που φεύγει.
Στο 90% των περιπτώσεων αυτό συμβαίνει, όσο κινείσαι βέβαια στα όρια της λογικής και η άσφαλτος κάτω δεν είναι γυαλί.
Ακόμα όμως και σε γυαλί άσφαλτο εύκολα γίνεται αντιληπτή η τάση του να διώξει πρώτα κώλο, με λίγο απότομες τιμονιές μπορείς να το κάνεις να φύγει με τα τέσσερα και να το μαζέψεις πιο εύκολα.
Γενικά σε συγκεκριμένες στροφές με ίδια ταχύτητα έχω παρατηρήσει ότι είναι πιο σταθερό ακόμα και από αυτοκίνητα με μεγαλύτερο μεταξόνιο που έχω οδηγήσει.Αυτά είναι τα συμπεράσματά μου μετά από 113000 χλμ.
-
Μπορεί να πέφτω 1-2 εκ. έξω .... τόσο αισθάνομαι περίπου ότι είναι η υποστροφή του αν πιεστεί αρκετά, στην ουσία είναι ο πολύ λίγος χρόνος μέχρι να γύρει και να κάτσει στον εμπρός εξωτερικό τροχό οπότε εκεί η μούρη βεντουζάρει κάτω και το πίσω μέρος είναι αυτό που φεύγει.Στο 90% των περιπτώσεων αυτό συμβαίνει, όσο κινείσαι βέβαια στα όρια της λογικής και η άσφαλτος κάτω δεν είναι γυαλί.
Ακόμα όμως και σε γυαλί άσφαλτο εύκολα γίνεται αντιληπτή η τάση του να διώξει πρώτα κώλο, με λίγο απότομες τιμονιές μπορείς να το κάνεις να φύγει με τα τέσσερα και να το μαζέψεις πιο εύκολα.
Γενικά σε συγκεκριμένες στροφές με ίδια ταχύτητα έχω παρατηρήσει ότι είναι πιο σταθερό ακόμα και από αυτοκίνητα με μεγαλύτερο μεταξόνιο που έχω οδηγήσει.Αυτά είναι τα συμπεράσματά μου μετά από 113000 χλμ.
νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός...\υπάρχουν αρκετά καλύτερα σουπερμίνι από το swift...
το τιμόνι του είναι όντως πολύ καλό αλλα μέχρι εκεί... για μοτέρ δεν συζητώ... το αναιμικό 207 1,4 που το θεωρώ τάφο είναι αεροπορία μπροστά του... -
Μπορεί να πέφτω 1-2 εκ. έξω .... τόσο αισθάνομαι περίπου ότι είναι η υποστροφή του αν πιεστεί αρκετά, στην ουσία είναι ο πολύ λίγος χρόνος μέχρι να γύρει και να κάτσει στον εμπρός εξωτερικό τροχό οπότε εκεί η μούρη βεντουζάρει κάτω και το πίσω μέρος είναι αυτό που φεύγει.Στο 90% των περιπτώσεων αυτό συμβαίνει, όσο κινείσαι βέβαια στα όρια της λογικής και η άσφαλτος κάτω δεν είναι γυαλί.
χωρις να αμφισβητω οτι ολα αυτα τα κανει το swift, με πια λογικη το θεωρεις με την κορυφαια συμπεριφορα, εφοσον υπαρχουν και αλλα σουπερμινι με εφαμιλλη τουλαχιστον, η και καλυτερη συμπεριφορα..?
-
Καλές οι επιδόσεις αλλά θα πρέπει να εξετάσεις το που θα κινείται περισσότερο το αυτοκίνητο. Αν είναι για μέσα στη πόλη περισσότερο, προσωπικά θα πήγαινα σε swift. Το τουρμπάκι έχει ροπές και επιδόσεις αλλά καίει. Εγω με 1.4 tsi 122, μέσα στη πόλη έχω σχεδόν 12 λίτρα κατανάλωση αν πέσω σε μποτιλιάρισμα.
-
Για να εκμεταλευτεις τους κινητηρες της suzuki θα πρεπει να οδηγεις με πανω απο τις 3000 στροφες,οποτε καις βενζινη.Αιτια τα ποοοοολυ μακρια κιβωτια,για να ριχνουν τους ρυπους στις τυποποιημενες μετρησεις.
-
Δεν Υπάρχει κανένας λόγος να επιμένεις ατμοσφαιρικό μοτέρ...
Η φιατ ετοιμάζει 0,9 multiair με μηδενικά τέλη...
Η gw έχει τον ΠΟΛΥ καλο 1,2 tsi
Η ρενο επίσης ... -
Ενα ατμοσφαιρικό ίδιου κυβισμου με ενα τούρμπο δε μπορεί μεσα στη πολη να καίει περισότερο σε νορμαλ ρυθμούς. Εκτος πόλης τα πράγματα αντιστρέφονται.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
. Εγω με 1.4 tsi 122, μέσα στη πόλη έχω σχεδόν 12 λίτρα κατανάλωση αν πέσω σε μποτιλιάρισμα.Πόσο;;;;
Εδώ με το Audi που ήταν 1.8 και τετρακίνητο και έκαιγα 11 λίτρα μέσα στην πόλη και εσύ υποστηρίζεις ότι καις 12;
Δεν παίζει όμως...ακόμα και με ένα Passat που είχα για ένα διάστημα με τα 122 άλογα,πάνω από 9.5 λίτρα μέσα στην πόλη δεν ανέβηκε ποτέ...
Τα TSI και ειδικά τα 122άρια είναι πολύ καλά από άποψη κατανάλωσης. -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
. Εγω με 1.4 tsi 122, μέσα στη πόλη έχω σχεδόν 12 λίτρα κατανάλωση αν πέσω σε μποτιλιάρισμα.
Πόσο;;;;
Εδώ με το Audi που ήταν 1.8 και τετρακίνητο και έκαιγα 11 λίτρα μέσα στην πόλη και εσύ υποστηρίζεις ότι καις 12;
Δεν παίζει όμως...ακόμα και με ένα Passat που είχα για ένα διάστημα με τα 122 άλογα,πάνω από 9.5 λίτρα μέσα στην πόλη δεν ανέβηκε ποτέ...
Τα TSI και ειδικά τα 122άρια είναι πολύ καλά από άποψη κατανάλωσης.Φίλοι μου με 122αρια a3 και γκολφ είναι στα 10,2 και 9,8 αντίστοιχα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
. Εγω με 1.4 tsi 122, μέσα στη πόλη έχω σχεδόν 12 λίτρα κατανάλωση αν πέσω σε μποτιλιάρισμα.
Πόσο;;;;
Τα TSI και ειδικά τα 122άρια είναι πολύ καλά από άποψη κατανάλωσης.Φίλοι μου με 122αρια a3 και γκολφ είναι στα 10,2 και 9,8 αντίστοιχα...
Τοσο έχω σε νορμάλ συνθήκες, αν όμως πεσω σε λίγο εντονότερο μποτιλιάρισμα το 12άρι έρχεται χαλαρα , scirocco εχω. Το αποτέλεσμα είναι να αποφευγω όσο μπορώ το κέντρο και να πηγαινω μονο περιφερειακό. Μεσα στη πόλη πάω με αλλό αυτοκίνητο.
-
το 12 είναι εξωπραγματικό νούμερο.
εγώ (1.8 tsi) μέσα στην πόλη έχω 9.8 και 10.2 ανάλογα το μποτιλιάρισμα.
-
Τι να πω, αυτό που ζω σας λέω. Πάντως με το brava του πατέρα μου (1.2 16v) και σχεδόν τη μισή βενζίνη εντός πόλης. Πραγματικά καμία σχέση, και η πλάκα είναι πως σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις, το brava είναι περισσοτερο βενζινοβόρο...
-
Και το δικό μου 155αρη συμπιέστο καίει τόσο ... Και το 160αρη tsi και το 135 multiair...
Απλός μερικοί αρθρογράφοι είναι φειδωλοι στις καταναλωσεις τους ... -
Εάν δεν σε φοβίζουν μερικά μικροπροβλήματα που έβγαλε ο tsi στο πόλο, και το σχετιμά μειωμένο εσωτερικό ύψος τότε σίγουρα ίμπιζα που τρίθυρο είναι το πιο σουπερμίνι σήμερα στα μάτια μου, με δυνατό μοτέρ που κρύβεται έξυπνα από εφορία και ασφαλιστές και με χώρο αποσκευών που αγγίζει τιμές μικρομεσαίων. Καλό το σουιφτάκι αλλά το αποκαρδιωτικό 20άρι για τη ρεπρίζ 120-140 που το είχαν μετρήσει στο προηγούμενο (και αρκετά παραπλήσιο) μοντέλο του 04' είναι πρόβλημα στο ταξίδι.
Προσωπικά μπορεί να φοβάμαι υπερβολικά το γκρουπ γουβου όσον αφορά την αξιοπιστία και το αφτερσέηλς αλλά εδώ η διαφορά είναι μεγάλη...
-
Tη προηγούμενη εβδομάδα, είχα δει και τα δύο. Σε ότι έχει να κάνει με χώρους, το Ibiza είναι πολύ πιο μπροστά. Σε ότι έχει να κάνει με το κινητήρα, προσωπικά βγάζω το καπέλο στους Ιάπωνες που έβγαλαν τόσα άλογα από ατμοσφαιρικό, αλλά ο TSI είναι πολύ πιο ελαστικός. Σε ότι έχει να κάνει με την αξιοπιστία του ΤSI, κανε επέκταση στην εγγύηση άλλα 3 χρόνια, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτό που με ενοχλεί στη Special Edition είναι ότι έχει 17αρες ζάντες και θα κοπανιέσαι. Θεωρώ best value for money την Style(με χαλάει που δεν έχει δερματινο τιμόνι, 13.590 5θ) και τη Sport(13.590 μονο 3θ) με DSG(+1.500€). Εγώ αν δώσω το Freetrack που έχω για ένα πιο μικρό, αντί του Ibiza θα προτιμήσω το Leon 1.2TSI.
Seat Ibiza 1.2 TSI Special Edition VS Suzuki Swift new 1.2