-
-
**edit mod **
-
Καιρός νομίζω είναι το Group να δει και την περίπτωση 6ταχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και στα 1,6.
Από πάντα στα 'κατά' του QQ ο θορυβώδης κινητήρας λόγω του κοντού κιβωτίου, το ίδιο πλέον και στο Juke αναφέρουν τα περιοδικά. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καιρός νομίζω είναι το Group να δει και την περίπτωση 6ταχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και στα 1,6.Αυτό θα μας απασχολήσει σε καμιά 10αριά χρόνια που θα σκεφτόμαστε για την αλλαγή του αυτοκινήτου μας !!!
Εγώ θα έλεγα να δουν την περίπτωση του 8τάχυτου κιβωτίου το 2020!!!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καιρός νομίζω είναι το Group να δει και την περίπτωση 6ταχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και στα 1,6.
Από πάντα στα 'κατά' του QQ ο θορυβώδης κινητήρας λόγω του κοντού κιβωτίου, το ίδιο πλέον και στο Juke αναφέρουν τα περιοδικά.30 χλμ/1000 σαλ
-
Πάντως το ότι το 1.6 QQ κινείται σχετικά εύκολα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην κοντή κλιμάκωση τους κιβωτίου. Το 1.6T Juke τουλάχιστον δεν νομίζω να είχε ανάγκη κάτι τέτοιο. Τώρα η μλκ έχει 0-100 στα επίπεδα Civic type R
Για το QQ άσχετα με το αν είναι λίγο θορυβώδες αν κρίνω και από τις καταναλώσεις που πετυχαίνει αυτή η κλιμάκωση του ταιριάζει γάντι
-
Το αρχικό μου σχόλιο βασίζεται στην καταγραφή στα 'κατά' των περιοδικών του θορύβου του κινητηρα και όχι στο κοντό κιβώτιο που θεωρώ πολύ καλή επιλογή και για το QQ 1,6 και για το απλό Juke 1,6 με τα 117 άλογα. Σίγουρα ένα 6άρι όμως θα μείωνε θόρυβο, κατανάλωση (και καυσαέρια). Εναλλακτικά θα μπορούσαν να μακρύνουν το 5ταχυτο τωρινό και απο Cross-over να είναι τα πρωτα ... Sleep-over!
Προσωπικά πάντως στο λίγο που έχω δει με το QQ δεν διαπιστώνω ενόχληση απο τον θόρυβο. Βασικά ως τις 3500 στροφές που πρέπει να πάω ... δεν τον έχω ακούσει τον κινητήρα.
-
Μια χαρά είναι το κιβώτιο του Qashqαρου καθώς μια χαρά το κινεί το αυτοκίνητο σε συνδυασμό με τον κινητήρα αλλά και πετυχαίνει χαμηλές τιμές καταναλωσης.Τώρα το Juke πιστεύω πως λόγο μικρότερου βάρους και γρηγορότερο θα είναι και πιο οικονομικό το 1.6.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το αρχικό μου σχόλιο βασίζεται στην καταγραφή στα 'κατά' των περιοδικών του θορύβου του κινητηρα και όχι στο κοντό κιβώτιο που θεωρώ πολύ καλή επιλογή και για το QQ 1,6 και για το απλό Juke 1,6 με τα 117 άλογα. Σίγουρα ένα 6άρι όμως θα μείωνε θόρυβο, κατανάλωση (και καυσαέρια). Εναλλακτικά θα μπορούσαν να μακρύνουν το 5ταχυτο τωρινό και απο Cross-over να είναι τα πρωτα ... Sleep-over!Προσωπικά πάντως στο λίγο που έχω δει με το QQ δεν διαπιστώνω ενόχληση απο τον θόρυβο. Βασικά ως τις 3500 στροφές που πρέπει να πάω ... δεν τον έχω ακούσει τον κινητήρα.
Αυτό λέγανε και για το Fluence καθώς κατά τα ευαίσθητα αυτιά του ειδικού τύπου είναι φασαριόζικο
Εγώ πάντως έχοντας ήσυχο αυτοκίνητο πριν δεν το είδα και τόσο πολύ να μουγκρίζει πια.Να εκεί στις 4000 μουγκρίζει αλλά με πόσα χιλιόμετρα πας με 5η και 4000 και κάθε πότε ανεβαίνεις εκει πάνωστις υπόλοιπες ταχύτητες. -
-
Πολύ μου αρέσουν αυτού του είδους βιντεάκια που δείχνουν τους κινητήρες να συναρμολογούνται και να λειτουργούν σαν ... απόλυτα συγχρονισμένη ορχήστρα!
Και πόσες πολλές ... βίδες! Αμέτρητες! Ευτυχώς τις βιδώνουν ρομπότ διότι χειρονακτικά θα ήταν εξοντωτικό!Ο συγκεκριμένος πάντως κινητήρας είναι πολύ καλός στα νούμερα (και σε πραγματικές δυνατότητες σύμφωνα με τις δοκιμές), ελπίζω με τον χρόνο να δείξει το μεγάλο ατού που πρέπει να έχει, την αξιοπιστία.
-
Το βιντεάκι σωστά ενορχηστρωμένο http://www.youtube.com/watch?v=OquBtsuNlQc
-
Ακριβώς αυτό!!!
-
Πόσο έχει , πόσο κάνει ο κινητήρας του Juke ο 190άρης;; Λέω να πάρω ένα τέτοιο κινητήρα και να τον βάλω στο κασκάι μου!!!
Τι λέτε; -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Πόσο έχει , πόσο κάνει ο κινητήρας του Juke ο 190άρης;;'Φορεμένος' στο Juke:
1.6 DiG 4x2 Acenta Sport Pack 190 PS 22.590 €
1.6 DiG 4x2 Acenta Sport Pack Con 190 PS 23.480 €
1.6 DiG 4x2 Techna 190 PS 23.980 €
1.6 DiG 4x4 Techna M-CVT 190 PS 29.790 €Λέω να πάρω ένα τέτοιο κινητήρα και να τον βάλω στο κασκάι μου!!!
Τι λέτε;Βολέψου με τα 115 άτιθασα τωρινά άλογα και σε 10 χρόνια πριν την αντικατασταση των τότε κουρασμένων ... βλέπουμε!
Το Qashqai MY2020 σίγουρα θα έχει πολύ καλύτερα χαρίσματα. -
117 λένε όλοι!!! Πες και συ 117 !!! Ναι το 2020 που θα πάρω το νέο κασκάι πιστεύω να είναι 1600 και να έχει πάνω από 200 άλογα!! Θα πάρω το μοντέλο που θα πλέει και στην θάλασσα για να πηγαίνω κανά ψαρεματάκι και καμιά βόλτα στα γύρω νησιά: πάτμο , φούρνοι , ικαρία κ.λ.π.!!!!
-
το είδα live σε λευκό και μου φάνηκε αρκετά καλό
-
Εκεί που κολλάω -όσες φορές το είδα- είναι στο πίσω μέρος του. Άκρως πετυχημένο σχεδιαστικά ακόμα και σε λεπτομέριες.
Πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο που δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. -
Είδα κι εγώ ένα πριν περίπου 20 λεπτά στην πανεπιστημίου στην Αθήνα.Πολύ όμορφο και πολύ ξεχωριστό.Όπως είπε κι ο Cosneo το πίσω μέρος είναι πολύ όμορφο αλλά το μπροστινό πολύ ριζοσπαστικό.Έμοιαζε σαν διαστημόπλοιο μάζι με τα άλλα αυτοκίνητα.Το κάνει πραγματικά πολύ ξεχωριστό.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εκεί που κολλάω -όσες φορές το είδα- είναι στο πίσω μέρος του.Και γω!!!!
Nissan Juke