-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Nα σας πω τι έμαθα μόλις για τη ΔΙΑΣ? Ήταν πρώην ειδικοί φρουροί τα παληκάρια και τους έκαναν αστυφύλακες στα 5 χρόνια.
Δεν είναι ανάγκη να έχουν περάσει 5 χρόνια. Το αστυνομικό προσωπικό έχει ομογενοποιηθεί σχεδόν πλήρως. Πλέον οι Ε.Φ. αναλαμβάνουν όλα τα αστυνομικά καθήκοντα (πεζές και εποχούμενες περιπολίες, ΣΤ.Ε.Κ., μέτρα τάξης, φύλαξη στόχων κλπ) εκτός από προανακρίσεις (καθότι δεν είναι προανακριτικοί υπάλληλοι) και συμμετοχή κάποιες άλλες υπηρεσίες (Υ.ΜΕ.Τ. και Α.Δ. π.χ.) που και αυτό το τελευταίο θα καταργηθεί σύντομα.
οι ΕΦ γινονται ετσι κι αλλιως αστυφυλακες στα 5 χρονια
μαλιστα με εναν που μιλουσα, μου ελεγε οτι δεν ψηνεται να φορεσει τη στολη του αστυφυλακα, προτιμαει το στολη του φρουρου , αλλα καποια στιγμη αναγκαστικα θα το κανει
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα ίδια πράγματα λέμε. Αυτό που επεσήμανα είναι δεν χρειάζεται να είναι αστυφύλακες για να πάνε στην ΔΙ.ΑΣ. Έχω φίλους που υπηρετούν εκεί όντας ειδικοί φρουροί ακόμα.ναι αυτο ισχυει, δε θυμαμαι ομως αν θελουν διπλωμα μηχανης για να τους στειλουν στους διες
γιατι τους εστειλαν οπως οπως στη διας, νομιζω οτι οσοι δεν ειχαν διπλωμα μηχανης τη γλιτωσαν -
Όσοι δεν είχα, δίπλωμα και δεν τους έδιωξαν, έγιναν συνεπιβάτες. Βέβαια είναι εν πολλοίς εθελοντικό, αλλά μερικούς τους πήραν με το ζόρι.
ΥΓ: Ναι βρε παλικάρι μου, στα 5 χρόνια γίνονται αστυφύλακες. Αυτό που λέω είναι ότι ακόμα και πριν γίνουν, εκτελούν τα ίδια καθήκοντα πλην προανακρίσεων.
-
Σημερα το πρωι ερχομουν με τον ξαδερφο προς Θεσσαλονικη.Σε καποιο σημειο ειμαστε στην αριστερη λωριδα σε δρομο 3 ρευματων και μας κανει αστυνομικος σημα να σταματησουμε,σταματαμε και ηταν μαζεμενοι κατι τυποι που εκαναν ενα γκαλοπ απο το υπουργειο μεταφορων. Τοσο μυαλο θελει για να σκεφτει οτι καλο θα ηταν να σταματαει οχηματα μονο της δεξιας αντε και κεντρικης λωριδας???
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σημερα το πρωι ερχομουν με τον ξαδερφο προς Θεσσαλονικη.Σε καποιο σημειο ειμαστε στην αριστερη λωριδα σε δρομο 3 ρευματων και μας κανει αστυνομικος σημα να σταματησουμε,σταματαμε και ηταν μαζεμενοι κατι τυποι που εκαναν ενα γκαλοπ απο το υπουργειο μεταφορων. Τοσο μυαλο θελει για να σκεφτει οτι καλο θα ηταν να σταματαει οχηματα μονο της δεξιας αντε και κεντρικης λωριδας???Σε σταματησαν αστυνομικοι, για να απαντησεις σε γκαλοπ? Κ εκατσες? Κ το μονο που εχεις να κριτικαρεις απο ολο αυτο ειναι οτι σταματησαν εσενα που ησουν στην αριστερη, ας σταματαγαν τους δεξιους κ τους μεσαιους?
-
Τι αλλο να κριτικαρω???Αφου κανουν τη μ@λ@κια τουλαχιστον ας την κανουν σωστα.
-
Σημερα το πρωι ερχομουν με τον ξαδερφο προς Θεσσαλονικη.Σε καποιο σημειο ειμαστε στην αριστερη λωριδα σε δρομο 3 ρευματων και μας κανει αστυνομικος σημα να σταματησουμε,σταματαμε και ηταν μαζεμενοι κατι τυποι που εκαναν ενα γκαλοπ απο το υπουργειο μεταφορων. Τοσο μυαλο θελει για να σκεφτει οτι καλο θα ηταν να σταματαει οχηματα μονο της δεξιας αντε και κεντρικης λωριδας???μου ειχε συμβει στον πειραια στην μεγαλη ανηφορα προς καστελα ηταν 3-4 στενα επανω και σταματουσαν κοσμο επανω στην ανηφορα με βροχη!
-
Τι αλλο να κριτικαρω???Αφου κανουν τη μ@λ@κια τουλαχιστον ας την κανουν σωστα.Κοιτα, το λογικο κ το πρωτο που θα ελεγα εγω ειναι 'οι μαλακες οι μπατσοι με σταματησαν για να κατσω να απαντησω σε γκαλοπ'. Κ μετα ολα τα αλλα.
-
Και οι ερωτησεις περι τινος θεματος ηταν... για να δουμε και τι ψαχνει να βρει το υπουργειο???
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι αλλο να κριτικαρω???Αφου κανουν τη μ@λ@κια τουλαχιστον ας την κανουν σωστα.
Κοιτα, το λογικο κ το πρωτο που θα ελεγα εγω ειναι 'οι μαλακες οι μπατσοι με σταματησαν για να κατσω να απαντησω σε γκαλοπ'. Κ μετα ολα τα αλλα.
Ανεθεσαν στον αστυνομικο αυτη τη δουλεια και την εκανε.Ως εδω ηταν σωστος,μ@λ@κας ηταν που σταματησε οχημα που βρισκοταν στην αριστερη λωριδα για εναν τελειως χαζο λογο.
Και οι ερωτησεις περι τινος θεματος ηταν... για να δουμε και τι ψαχνει να βρει το υπουργειο???
Α)Απο που ερχεστε???
Β)Που πηγαινετε???
Γ)Ποση ωρα κανατε περιπου μεχρι αυτο το σημειο??? -
Α)Απο που ερχεστε???
Β)Που πηγαινετε???
Γ)Ποση ωρα κανατε περιπου μεχρι αυτο το σημειο???ψαχνουν να δουν που εχει κυκλοφοριακο φορτο ωστε να βαλουν διοδια
*στο φαναρι για τη βιομηχανικη της Σινδου ηταν? στην παλια Ε.Ο. Θεσ/νικης Εδεσσης, εκει τους ειδα και γω πρωι-πρωι, αλλα τροχαιο δεν ειχαν
-
Στην δυτικη εισοδο ηταν.
-
Εχει ξαναγίνει αυτή η συζήτηση. Η έρευνα είναι για τους συγκοινωνιακούς φορείς.
Νομίζω μάλιστα ότι αυτή ακριβως η διαδικασια προβλεπεται και στον ΚΟΚ, αλλα δε μπορεσα να βρω το σχετικο αρθρο...
-
Ανεθεσαν στον αστυνομικο αυτη τη δουλεια και την εκανε.Ως εδω ηταν σωστος,μ@λ@κας ηταν που σταματησε οχημα που βρισκοταν στην αριστερη λωριδα για εναν τελειως χαζο λογο.
Σου φαινεται φυσιολογικο κ δεχεσαι να σε σταματανε απο την πορεια σου, για να σε αναγκασουν να απαντησεις σε ενα γκαλοπ?
Εχει ξαναγίνει αυτή η συζήτηση. Η έρευνα είναι για τους συγκοινωνιακούς φορείς.
Νομίζω μάλιστα ότι αυτή ακριβως η διαδικασια προβλεπεται και στον ΚΟΚ, αλλα δε μπορεσα να βρω το σχετικο αρθρο...
Κατσε ρε συ, μιλαμε σοβαρα τωρα? Φυσικα κ δεν μπορεσες κ ουτε θα μπορεσεις να βρεις τετοιο αρθρο. Σας φαινεται φυσιολογικο το παραπανω? Να σε αναγκαζει οργανο του νομου να σταματησεις την πορεια σου (ακομα κ για καφε να πηγαινεις), οχι για παραβαση ή εστω για ελεγχο αλλα για να απαντησεις σε γκαλοπ?
ΥΓ Για να μην συζητησουμε για το ποσο ακυρες ειναι ερωτησεις του τυπου 'απο που ερχεσαι κ που πας'. Ουτε μπατσος δεν μπορει να σε ρωταει τετοια πραγματα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σου φαινεται φυσιολογικο κ δεχεσαι να σε σταματανε απο την πορεια σου, για να σε αναγκασουν να απαντησεις σε ενα γκαλοπ?
Οχι αλλα που να το ξερω???
Σας φαινεται φυσιολογικο το παραπανω? Να σε αναγκαζει οργανο του νομου να σταματησεις την πορεια σου (ακομα κ για καφε να πηγαινεις), οχι για παραβαση ή εστω για ελεγχο αλλα για να απαντησεις σε γκαλοπ?
Στο οργανο ανεθεσαν την συγκεκριμενη δουλεια και την εκανε.Τι να πει οχι δεν το κανω???
ΥΓ Για να μην συζητησουμε για το ποσο ακυρες ειναι ερωτησεις του τυπου 'απο που ερχεσαι κ που πας'. Ουτε μπατσος δεν μπορει να σε ρωταει τετοια πραγματα...
O μπατσος δεν επιτρεπεται να το κανει,στο γκαλοπ μπορει να ρωτησει ο καθενας οτι μ@λ@κια του κατεβει,αν θες απαντας αν θες δεν απαντας.
-
Αν δεν κάνω λάθος βάσει ΚΟΚ μόνο ένστολος έχει το δικαίωμα να σε σταματήσει. Γι αυτό και η παρουσία του.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος βάσει ΚΟΚ μόνο ένστολος έχει το δικαίωμα να σε σταματήσει. Γι αυτό και η παρουσία του.Σαφεστατα, αλλα ρε παιδια ειναι δυνατον ακομα να μην καταλαβαινετε τι λεω? Η απαντηση σου ρε Βασιλη μου δειχνει οτι θεωρεις φυσιολογικο να σε αναγκαζουν να σταματησεις για να απαντησεις σε ενα γκαλοπ, γιατι δεν θιγεις αυτο που λεω αλλα το αν φοραγε στολη αυτος που σε σταματησε, πραγμα που με κανει να ανησυχω...
Ποιος εδωσε το δικαιωμα στον οποιονδηποτε να σε σταματαει για να σε ρωτησει για γκαλοπ? Ποιος εδωσε στον οποιονδηποτε το δικαιωμα να χρησιμοποιει την τροχαια για να σε αναγκασει για το παραπανω. Κ σε παω κ οτι στοιχημα θες οτι αν οταν καταλαβαινες περι τινος προκειται, ελεγες 'εγω φευγω', ο μπατσος θα σου την ελεγε κιολας.
-
Το ζήτησε κρατικός φορέας και απλά... τον έχωσαν να διευκολύνει το έργο. Τι άλλο νομίζεις έγινε;
Όπως τους χώνουν να κάνουν τους παρκαδόρους για να αφήσουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο και να διπλοπαρκάρουν (καταλαμβάνοντας τις 2 δεξιές λωρίδες) οι επίσημοι έξω από το Μέγαρο Μουσικής (κάνοντας κ*λος όλη την κυκλοφορία) και τόσα άλλα παραδείγματα.
-
Ακριβως,επιπλεον ο αστυνομικος δεν ειχε ουδεμια σχεση με αυτους που καναν το γκαλοπ,και να τους ελεγες οτι δεν θες να απαντησεις ουτε που θα το καταλαβαινε,ηταν πολυ ποιο πισω.
-
Εχμ, το να 'ρυθμιζει καποιος την κυκλοφορια', ειναι μεσα στις αρμοδιοτητες του τροχαιου. Το γιατι ρυθμιζει την κυκλοφορια δεν μπορει να κατσει να το κρινει, ειναι αρμοδιοτητα κ ευθυνη αυτου που του εδωσε την διαταγη, κ ειμαι υποχρεωμενος να δεχτω την ρυθμιση της κυκλοφοριας.
Μπατσος: Κυριε, εγω ειμαι εδω για να ρυθμιζω την κυκλοφορια κ πρεπει να σταματησετε/στριψετε εδω περα.
Το να σε σταματαει για ελεγχο, ειναι μεσα στις αρμοδιοτητες του τροχαιου. Το να σε σταματησει για παραβαση, ειναι μεσα στις αρμοδιοτητες του τροχαιου.
Το να σε σταματησει για να απαντησεις σε γκαλοπ, ΔΕΝ ειναι μεσα στις αρμοδιοτητες του τροχαιου.
Μπατσος: Κυριε, σταματηστε για να απαντησετε σε ενα γκαλοπ.
Πριτς.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4