-
Τα τεκμηρια ειναι ΓΤΠ και υπαρχει αντιδραση ακομα και σε αυτα, ενω οι μλκς πληρωνουμε. Το ερωτημα ειναι με 1700 εισοδημα πως ζεις με την Carrera. Προσωπικα δηλωνω 70+, ειμαι ανυπαντρος μενω σε δικο μου σπιτι 100 τ.μ. χωρις δανειο, την carrera την εχω μονο για τα ΣΚ λογω εταιρικου, και παλι παλευεται επειδη δεν εχω να πληρωνω σχολεια κλπ. Με 20-25 εισοδημα τον χρονο, δεν βγαινει.
-
Τα έχουμε ξαναπεί 100 φορές : το εισόδημά σου δεν έχει σχέση με το ύψος των τραπεζικών σου καταθέσεων, το χαρτοφυλάκιο των μετοχών σου και αμοιβαίων κεφαλαίων σου ή/και τον αριθμό των εκτάσεών σου στη Μύκονο.
Πχ 1 μύριο σε μετρητά θα σου απαντήσει πολύ άνετα πως βγαίνεις με 20 k το χρόνο και την carrera σου και για πολύ παραπάνω. -
Τα τεκμήρια διαβίωσης όπως είναι και ασχέτως αν συμφωνούμε με αυτά επί της αρχής, είναι αν μη τι άλλο δικαιότερα από τα παλιά, διότι δεν συμπεραίνουν αυθαίρετα το εισόδημα από ένα και μόνο ενδεικτικό περιουσιακό στοιχείο (πχ. τι αυτοκίνητο έχεις) αλλά απλά (προσπαθούν να) αντικατοπτρίζουν το ετήσιο κόστος χρήσης του στοιχείου αυτού.
Το ερώτημα είναι αν η Carrera σου στοιχίζει περισσότερο από €21000 το χρόνο για συντήρηση, τέλη, βενζίνες, ασφάλειες (υποθέτουμε ότι η δαπάνη αγοράς έχει καλυφθεί από το τεκμήριο του πόθεν έσχες και άρα δεν προστίθενται στο κόστος αυτό παράγοντες όπως δόσεις leasing ή δανείου ή απόσβεση σε περίπτωση αγοράς με μετρητά). Δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι τέτοιο. Το δικό μου 'ακριβό' δίλιτρο δεν κοστίζει παραπάνω από €6-7000 το χρόνο, δηλ. το τεκμήριό του είναι αρκετά ρεαλιστικό.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τα έχουμε ξαναπεί 100 φορές : το εισόδημά σου δεν έχει σχέση με το ύψος των τραπεζικών σου καταθέσεων, το χαρτοφυλάκιο των μετοχών σου και αμοιβαίων κεφαλαίων σου ή/και τον αριθμό των εκτάσεών σου στη Μύκονο.
Πχ 1 μύριο σε μετρητά θα σου απαντήσει πολύ άνετα πως βγαίνεις με 20 k το χρόνο και την carrera σου και για πολύ παραπάνω.Αυτο λεω κι εγω. Για να να συντηρεις σπιτι και φαγανο αμαξι δεν ειναι πια και τοσο υπερβολικο να σε φορολογουν για 25 Κ. Μην πληρωνουμε μονο οι μλκς που δεν μπορουμε να κρυψουμε. Και σιγα τον φορο στα 25 Κ
-
Επί της αρχής μιλώντας δεν γίνεται να σε φορολογεί για εισόδημα που ΔΕΝ αποκτάς : όταν αποκτάς εισόδημα 20 τίμια και καθαρά και δεν αποκρύπτεις ΤΙΠΟΤΑ φυσικά και γίνεσαι έξω φρενών όταν σου λέει ότι λες ψέμματα και έχεις εισόδημα 25...ΔΕΝ έχω εισόδημα 25 φίλε, είναι ψευδές αυτό που λες, και δεν μπορείς να με φορολογήσεις για εισόδημα μεγαλύτερο από αυτό που αποκτάω, εδώ λήγει η σεμνή τελετή.
Άμα θες μαγκιές έλα να 'φορολογήσεις' τις καταθέσεις, αλλά μετά δεν θα μείνει ούτε σέντσι στις ελληνικές τράπεζες, φόρος εισοδήματος είναι ΑΛΛΟ πράγμα. -
οπως εχουμε ξαναπει τα τεκμηρια απο τη στιγμη που εξαρτονται απο τα κυβικα ειναι ασχετα.
Δεν αντικατοπτριζουν την παραγματικοτητα, δηλ. το κοστος χρησης ενος αυτοκινητου απλα εχουν υπολογισει ποσα τους λειπουν αρα τοσα θελουν να μαζεψουν
κατι σαν τα εισαγομενα αυτοκινητα: 'Ποσο γραφει το τιμολογιο αγορας?20 χιλ? ΑΑ εδω γραφει ο πινακας 22 χιλ. ,ελαχιστο στ @χρδια μας λοιπον το τιμολογιο. Αν ομως το τιμολογιο γραφει 25 χιλ τοτε πληρωνεις τον παρανομο φορο για 25χιλ
Ασε που τωρα που θα εκτοξευτουν οι αντικειμενικες αξιες θα διπλασιαστουν και τα τεκμηρια. Πωσ ειναι δυνατον ενα διαμερισμα να εχει τεκμηριο 9-10 χιλ ευρω? Ουτε με ετησια ανακαινιση δεν υπαρχει τετοια δαπανη.Αν ηταν ετσι θα τα χαμε κατεδαφισει τα σπιτια μας ολοι
και φυσικα ανα πασα στιγμη παιζει αυξηση στα τεκμηρια των σκαφων και των αυτοκινητων της ταξης του 30,40 ή και 50%, αναλογα ποσο τους λειπουν, μονο που οι μισθοι οχι μονο δεν εχουν τετοια αυξηση, αλλα μαλλον μειωση -
εννοειται βεβαια οτι τα τεκμηρια θιγουν τη μεσαια ταξη και οχι τους μεγαλοφοροφυγαδες
-
Παίδες θέλω να κάνω μια ερώτηση.Είμαι φοιτητής και έχω μηδενικό εισόδημα.Αν θελήσω κάποια στιγμή να αγοράσω ενα μεταχειρησμένο θα ήταν καλύτερα η μεταβίβαση να γίνει στον πατέρα μου αντί για εμένα;Γιατί κάτι μου είπαν για τεκμήριο αν είναι στο όνομα μου το αυτοκίνητο και δεν έχω εισόδημα.Εκτός αυτού αν πάει όντως στο όνομα του πατέρα μου θα τον επιβαρύνει κάπως;Ο φάδερ έχει ήδη ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικά και έχει εισόδημα κάπου κοντά στα 20.000 το χρόνο.
-
Αν είμασταν όλοι σωστοί με τις φορολογικές μας υποχρεώσεις δεν θα χρειάζονταν τεκμήρια και θα είμασταν και οι ιδιώτες έσοδα- έξοδα με την ηλεκτρονικές μας χρεωστικές κάρτες και θα ήταν όλα ωραία.
Αντι αυτού, ειπειδή είμαστε τάγαροι μαζεύουμε αποδείξεις σε ντουλάπια, ψαχνώμαστε κάθε χρονια για να κάνουμε φορολογικη δήλωση, Ε9, Κτηματολόγια κλπ κλπ και φυσικά μπας και μαζεψει τίποτα το Κράτος έχουμε και τεκμήρια για αυτοκίνητα, σκάφη, ιδιωτικά κλπ.
Καλά να πάθουμε γιατι και εδώ λουζώμαστε τις μ@@@@ιες μας.
Στα αυτοκίνητα είναι δίκαια τα τεκμήρια ΙΜΟ, στα σκάφη είναι εκτός πραγματικότητας καθώς ενα 50άρι το συντηρείς με 50,000 το χρόνο ενώ η εφορία σου λέει 100,000 τεκμήριο -
κανένας παίδες τπτ;
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Παίδες θέλω να κάνω μια ερώτηση.Είμαι φοιτητής και έχω μηδενικό εισόδημα.Αν θελήσω κάποια στιγμή να αγοράσω ενα μεταχειρησμένο θα ήταν καλύτερα η μεταβίβαση να γίνει στον πατέρα μου αντί για εμένα;Γιατί κάτι μου είπαν για τεκμήριο αν είναι στο όνομα μου το αυτοκίνητο και δεν έχω εισόδημα.Εκτός αυτού αν πάει όντως στο όνομα του πατέρα μου θα τον επιβαρύνει κάπως;Ο φάδερ έχει ήδη ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικά και έχει εισόδημα κάπου κοντά στα 20.000 το χρόνο.Πιο πολύ θα πρέπει να σε απασχολήσει το πόθεν έσχες, να μπορείς να δικαιολογήσεις δηλαδή πού βρήκες τα λεφτά για να το αγοράσεις και μετά το τεκμήριο που θεωρώ απίθανο να σε πιάσει....
-
δηλαδή;
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
δηλαδή;Πρέπει να έχεις και να δηλώνεις κάθε χρονο εισόδημα και αθροιστικά αυτό να συμπληρώνει το ποσο της αγοράς σου
-
Δηλαδη με μηδενικο εισοδημα απο που βρηκες τα χρηματα για την αγορα του αυτοκινητου αφου με μηδενικο εισοδημα δε μπορεις να παρεις και δανειο , μ αλλα λογια μεταβιβαση στον πατερα σου η δωρεα απο τον πατερα σου σε σενα ικανη να δικαιολογησει την αξια αγορας .Αμα ειναι μικρο το ποσο ειναι αφορολογητο αν ξεπερανει τις 20000 υπαρχει και φορος για τη δωρεα.
-
Δηλαδη με μηδενικο εισοδημα απο που βρηκες τα χρηματα για την αγορα του αυτοκινητου αφου με μηδενικο εισοδημα δε μπορεις να παρεις και δανειο , μ αλλα λογια μεταβιβαση στον πατερα σου η δωρεα απο τον πατερα σου σε σενα ικανη να δικαιολογησει την αξια αγορας .Αμα ειναι μικρο το ποσο ειναι αφορολογητο αν ξεπερανει τις 20000 υπαρχει και φορος για τη δωρεα.
Όταν λές μεταβίβαση στον πατέρα εννοείς αφού το αγοράσω πχ και είναι στο όνομα μου να το κάνω κατευθείαν μεταβίβαση στον πατέρα μου;Και αν ναί δεν με πιάνει το πόθεν έσχες για αυτόν τον λίγο καιρό πού ήταν στο όνομά μου και αγοράστηκε;Ή μήπως θα ήταν καλύτερα απ την πρώτη στιγμή να φέρω τον φάδερ και να γίνει η αγορά από αυτόν για να με καλυμμένος;Σόρι για τις πολλές ερωτήσεις απλά τα χω πολύ μπερδεμένα στο μυαλό μου.
-
Ο χρήστης cooperS_JCW έγραψε:
Δηλαδη με μηδενικο εισοδημα απο που βρηκες τα χρηματα για την αγορα του αυτοκινητου αφου με μηδενικο εισοδημα δε μπορεις να παρεις και δανειο , μ αλλα λογια μεταβιβαση στον πατερα σου η δωρεα απο τον πατερα σου σε σενα ικανη να δικαιολογησει την αξια αγορας .Αμα ειναι μικρο το ποσο ειναι αφορολογητο αν ξεπερανει τις 20000 υπαρχει και φορος για τη δωρεα.φορος 10% απ το πρωτο ευρω νομιζω.
-
Κανονικά θες δεν θες θεωρείται ότι ξοδεύεις 3000 ευρώ το χρόνο ελάχιστο ποσό διαβίωσης. Επειδή όμως μέχρι 6000 έσοδα δεν φορολογείσαι κανένας δεν ασχολείται. Αν όμως αγοράσεις αυτοκίνητο 10.000 και 3000 που έτσι κι αλλιώς θέλεις για να ζήσεις θα πρέπει να πεις που βρήκες τα 13000!! Και φυσικά θα φορολογηθείς για αυτά σαν να τα έχεις βγάλει! Αυτό θα είναι 180 ευρώ (18% για τα 1000 από τα 12000 αφορολόγητα μέχρι τα 13000) συν ίσως κάποιο ποσό (αν δεν έχεις δικαιολογήσει με αποδείξεις όσο πρέπει)! [Αλήθεια η αγορά αυτοκινήτου μπαίνει στις αποδείξεις; Αν ναι καλύφθηκε αυτό το θέμα και θα πάρεις και λεφτά πίσω.]
Οπότε μάλλον σε συμφέρει αυτό από το να πληρώσετε 10% φόρο επί της δωρεάς των 10.000 από τον πατέρα σου. Εκτός αν ο πατέρας σου (που δεν φαίνεται να βγάζει και πολλά) δεν μπορεί να δικαιολογήσει και τα 10.000 που σου κάνει δωρεά οπότε την πατάει κι αυτός.
Μπορεί βέβαια να σου κάνει γονική παροχή το ποσό δε θυμάμαι με τι όρους...
Κάποιος σχετικός ας μας ξεμπερδέψει τώρα έτσι όπως τα έκανα!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κανονικά θες δεν θες θεωρείται ότι ξοδεύεις 3000 ευρώ το χρόνο ελάχιστο ποσό διαβίωσης. Επειδή όμως μέχρι 6000 έσοδα δεν φορολογείσαι κανένας δεν ασχολείται. Αν όμως αγοράσεις αυτοκίνητο 10.000 και 3000 που έτσι κι αλλιώς θέλεις για να ζήσεις θα πρέπει να πεις που βρήκες τα 13000!! Και φυσικά θα φορολογηθείς για αυτά σαν να τα έχεις βγάλει! Αυτό θα είναι 180 ευρώ (18% για τα 1000 από τα 12000 αφορολόγητα μέχρι τα 13000) συν ίσως κάποιο ποσό (αν δεν έχεις δικαιολογήσει με αποδείξεις όσο πρέπει)! [Αλήθεια η αγορά αυτοκινήτου μπαίνει στις αποδείξεις; Αν ναι καλύφθηκε αυτό το θέμα και θα πάρεις και λεφτά πίσω.]
Οπότε μάλλον σε συμφέρει αυτό από το να πληρώσετε 10% φόρο επί της δωρεάς των 10.000 από τον πατέρα σου. Εκτός αν ο πατέρας σου (που δεν φαίνεται να βγάζει και πολλά) δεν μπορεί να δικαιολογήσει και τα 10.000 που σου κάνει δωρεά οπότε την πατάει κι αυτός.
Μπορεί βέβαια να σου κάνει γονική παροχή το ποσό δε θυμάμαι με τι όρους...
Κάποιος σχετικός ας μας ξεμπερδέψει τώρα έτσι όπως τα έκανα!!Η αγορά αυτοκινήτου μπαίνει σε ειδικό πεδίο.
Φίλε για να πάρεις δικό σου αμαξι χωρίς εισόδημα πρέπει να σου κάνει δωρεά ο πατέρας σου, καθώς ούτε δάνειο μπορείς να πάρεις.
Αν το πάρεις στο όνομα του πατέρα σου και το οδηγείς εσύ θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν έρθει η ώρα να το πάρεις στην ιδιοκτησία σου όταν θα έχεις εισόδημα, θα πρέπει να αλλάξεις το ασφαλιστήριο από το όνομα του πατέρα σου σε εσένα οπότε αν τυχόν είχες κατέβει bonus malus λόγω μη ατυχήματος στο όνομα του πατέρα σου, θα ξαναρχίσεις από την αρχή.
Αυτοκίνητο = λεφτά κτήσης και συντήρησης και σε κάποιο την φορολογική δήλωση πρέπει να φαίνονται -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
[Αλήθεια η αγορά αυτοκινήτου μπαίνει στις αποδείξεις; Αν ναι καλύφθηκε αυτό το θέμα και θα πάρεις και λεφτά πίσω.]
Η αγορά αυτοκινήτου μπαίνει σε ειδικό πεδίο.
Έτσι είναι. Δηλώνεις την δαπάνη για αγορά αυτοκινήτου (σε μετρητά ή το αντίστοιχο πεδίο αν έγινε μέσω χρηματοδότησης), αλλά δεν περνάει στις αποδείξεις.
Αν το πάρεις στο όνομα του πατέρα σου και το οδηγείς εσύ θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν έρθει η ώρα να το πάρεις στην ιδιοκτησία σου όταν θα έχεις εισόδημα, θα πρέπει να αλλάξεις το ασφαλιστήριο από το όνομα του πατέρα σου σε εσένα οπότε αν τυχόν είχες κατέβει bonus malus λόγω μη ατυχήματος στο όνομα του πατέρα σου, θα ξαναρχίσεις από την αρχή.
Αυτό δεν ισχύει απόλυτα. Υπάρχουν και μεγάλες ασφαλιστικές που σε ξεκινάνε από BM 2. Αυτό θεωρώ πως είναι το τελευταίο που θα πρέπει να τον απασχολεί.
-
Μισό λεπτό.Απ ότι διάβασα ισχυει το ελάχιστο όριο για να μην φορολογηθείς τα 12.000 ευρώ.Άρα για αυτοκίνητο μέχρι τα 8999 ευρώ για έναν φοιτητή δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς 8999+3000 =11999 άρα κάτω απ το όριο.Εγώ που μιλάω για αγορά μεταχειρησμένου γύρω στα 3-4 χιλιάρικα οπότε να μην φοβάμαι;Απλά εγώ απο αυτά που διάβασα είμαι ανάμεσα στο να μου κάνει δωρεά ο φάδα τα λεφτά για την αγορά ή να έρθει ο ίδιος και να το αγοράσει για μένα στο όνομα του.Στην μια περίπτωση το αρνητικό είναι τα 300-400 ευρώ δηλαδή το 10% της δωρεάς το άλλο είναι τό ότι αφού το αμάξι επομένως και η ασφάλεια θα είναι στο όνομα του φάδα και σε περίπτωση που δεν γίνει ατύχημα για αρκετό καιρό και έχει κάποιο μπόνους απ την ασφαλιστική μετά όταν θα το κάνει μεταβίβαση σε μένα κάποια στιγμή θα χαθεί το όποιο μπόνους υπάρχει.Σωστά;Σίγουρα δεν με πιάνουν τα υπόλοιπα αφού μιλάω για αυτοκίνητο τέτοιας τιμής και πρέπει να με απασχολούν μόνο αυτά τα 2;
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012