-
SHUT UP YOU GREEK BITCHES!!!
I OWN UR LAZY ASSES NOW!!! -
Thanks Θωμά.
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
SHUT UP YOU GREEK BITCHES!!!
I OWN UR LAZY ASSES NOW!!! -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Κατι δε μου κολλαειΤα επειγοντα περιστατικα δε μπαινουν σε λιστα αναμονης.
Η μητερα μου με σπασιμο ισχυου μπηκε κατευθειαν χειρουργειο (κατ) και κανεις δε ζητησε φακελακι/μπερμουαρ/(γ)κα(ι)φε κλπ...
O κανονας ειναι τα φακελακια.Οι περισσοτεροι πλεον δεν ζητανε λεφτα απο πριν ,αλλα κοβουν φατσες και σε βαζουν σε προτεραιοτητα.Βεβαια υπαρχουν και αυτοι που ζητανε μπροστα λεφτα οπως ενας γιατρος στο ΚΑΤ που για ρηξη μηνισκου ζηταει 1000 ευρο ΜΠΡΟΣΤΑ. Εγω εκανα χιαστο και μηνισκο και περιμενε ο γιατρος 1000αρικο, αλλα πηρε 500αρικο. Στραβομουτσουνιασε και με ειχε χεσμενο μετα και ουτε ηρθε να δει τι κανω.
-
Σας ακούω που μιλάτε για γιατρούς. Ξέρετε το αστείο που πιθανόν κυκλοφορεί και εδώ μέσα: Ο εργοδότης που προσποιείται ότι πληρώνει και εργαζόμενος που προσποιείται ότι δουλεύει. Κάπως έτσι είναι οι γιατροί σήμερα. Το κράτος προσποιείται ότι τους πληρώνει και εκείνοι προσποιούνται ότι δουλεύουν.
Σοβαρά τώρα: Από τους γιατρούς μην περιμένετε πολλά. Είναι εξοργισμένοι. Όχι απλώς δεν θα σε 'κάνουν καλά' αλλά θα σε δουλέψουν κιόλας. Και επειδή είναι εξοργισμένοι καλό είναι να τους αποφεύγετε όπου μπορείτε. Μην προσπαθήσετε να τους υπερασπιστείτε ή να τους κατηγορήσετε με ποστ. Εγώ απλά περιγράφω και προειδοποιώ. (Δεν είμαι γιατρός).
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Από τους γιατρούς μην περιμένετε πολλά. Είναι εξοργισμένοι. Όχι απλώς δεν θα σε 'κάνουν καλά' αλλά θα σε δουλέψουν κιόλας. Και επειδή είναι εξοργισμένοι καλό είναι να τους αποφεύγετε όπου μπορείτε. Μην προσπαθήσετε να τους υπερασπιστείτε ή να τους κατηγορήσετε με ποστ. Εγώ απλά περιγράφω και προειδοποιώ. (Δεν είμαι γιατρός).Ενδιαφέρον άρθρο που έγραψε παιδικός φίλος του πατέρα μου (αδερφός του πρώην δ/ντή της ΤτΕ Θόδωρου Καρατζά) και δημοσιεύτηκκε στην 'Κ' την περασμένη εβδομάδα:
Τρεις προτεραιότητες για το Σύστημα Υγείας
Του Νικου Β. ΚαρατζαΗ αναμπουμπούλα της κρίσης δημιουργεί και ευκαιρίες. Ολόκληρο το σύστημα Υγείας της χώρας μας είναι χρεοκοπημένο, όχι μόνο τα νοσοκομεία του. Ξοδεύουμε σε ποσοστό ΑΕΠ περισσότερο από τον μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών (OECD 2010) και αναλογικά με τις δαπάνες βρισκόμαστε ποιοτικά στην 32η θέση μεταξύ 33 ευρωπαϊκών χωρών. Τι θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση; Τρία βασικά μέτρα είναι πρόδηλα: αναδιοργάνωση του δικτύου νοσοκομείων, δηλαδή νοσοκομειακός «Καλλικράτης», εισαγωγή συγχρόνου επαγγελματικού μάνατζμεντ στα νοσοκομεία και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος φροντίδας Υγείας.
Πρώτον: Το δίκτυο των 140 περίπου νοσοκομείων της χώρας είναι ένα ιστορικό κατάλοιπο απροσάρμοστο στις σημερινές ανάγκες. Στην Αθήνα, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων λειτουργούν 12 ανεξάρτητα νοσοκομεία, μα κανένα αύταρκες. Εχουμε επίσης νοσοκομεία στην Τρίπολη, το Αργος, την Κόρινθο και το Ναύπλιο, σε αποστάσεις που ένα ασθενοφόρο καλύπτει σε 35 λεπτά. Ωστόσο, εάν ο ασθενής σε ένα από αυτά χρειαστεί μια ειδική φροντίδα, θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα.
Σε όλο το κόσμο τα μικρά νοσοκομεία έχουν κλείσει ή έχουν μετατραπεί σε χρόνιας φροντίδας, ενώ τα μεγάλα έχουν συγχωνευθεί. Ενα νοσοκομείο για να είναι επαρκές, πρέπει να είναι μεγάλο και αύταρκες. Τέτοια στην Ελλάδα έχουμε ελάχιστα. Χρειάζεται μια μελέτη με βάση πληθυσμό, νοσηρότητα, αποστάσεις και γεωγραφία, για τον σχεδιασμό του νοσοκομειακού δικτύου, με τη βοήθεια ξένων ειδικών. Στο μεταξύ, γειτονικά νοσοκομεία θα πρέπει να συγχωνευθούν και μερικά να κλείσουν. Για την Αττική θα χρειαστεί να κτιστεί ένα μεγάλο νοσοκομείο στη Ανατολική Αθήνα.
Δεύτερον: Η διοίκηση των νοσοκομείων στην Ελλάδα είναι μια φαρσοκωμωδία διαρκείας 30 ετών. Κάθε φορά που αλλάζει υπουργός αλλάζουν και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, όπου τοποθετούνται οι πλέον άσχετοι. Τα νοσοκομεία σήμερα αναγνωρίζονται ως οι πλέον περίπλοκοι οργανισμοί υψηλής τεχνολογίας και εξειδίκευσης, έχοντας ξεπεράσει κάθε άλλο συγκρότημα ανθρώπινης δραστηριότητας. Οφείλουν να διοικούνται από καλά σπουδασμένους, καλά πληρωμένους και αποτελεσματικούς επαγγελματίες μάνατζερ. Η αποτελεσματικότητά τους κρίνεται με τα ίδια κριτήρια, όπως στο επιχειρηματικό περιβάλλον και εάν δεν αποδίδουν απομακρύνονται. Τέτοιους μάνατζερ δεν έχουμε, ούτε μπορεί να παραχθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Για να διοικηθούν τα ελληνικά νοσοκομεία πρέπει να τα αναλάβουν ξένοι φορείς, κοντά στους οποίους θα μπορεί να εκπαιδευτούν οι δικοί μας επαγγελματίες.
Στο μεταξύ, ας επιστρέψουμε στη δεκαετία του ’60, όταν μερικά από τα νοσοκομεία μας ήταν ισάξια με της Ευρώπης και διοικούνταν από ισχυρές αυταρχικές, αλλά αποτελεσματικές, ιατρικές προσωπικότητες. Ικανοί, τίμιοι, ακομμάτιστοι γιατροί δεν πρόκειται βέβαια να καταθέσουν βιογραφικά. Θα πρέπει να αναζητηθούν και να πεισθούν να υπηρετήσουν.
Τρίτον: Τα νοσοκομεία είναι μεν κυρίαρχα, αλλά όχι τα μόνα συστατικά ενός συστήματος Υγείας. Στη χώρα μας μιλάμε για ΕΣΥ, αλλά ούτε Εθνικό ούτε Σύστημα είναι. Πρόκειται για ένα μοντέλο σοβιετικού τύπου. Σχεδιάστηκε από μια ομάδα νεαρών γιατρών του κόμματος για να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους μονιμότητα και προαγωγές χωρίς αξιολόγηση και το πέτυχαν. Στήθηκε με ένα νομοσχέδιο που όριζε τις θέσεις των γιατρών ως μόνιμες και δήθεν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ μπόρεσε να ξεκινήσει χάρις στην υπόσχεση της παραβίασης της αρχής του: «Ελάτε να ενταχθείτε στο σύστημα και βρε αδελφέ δεν πρόκειται να σας κυνηγήσει κανείς εάν δεν κλείσετε τα ιατρεία σας» (προσωπική μαρτυρία). Οι συνέπειες είναι γνωστές: γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα, δαπάνες από την τσέπη των ασθενών πάνω από το 50% του συνόλου, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη. Πειρατική, αφορολόγητη, ιδιωτική ιατρική, φακελάκια, μίζες προμηθευτών και ποσοστά από φάρμακα και παραπομπές, υπερβολικές δαπάνες, χαμηλή ποιότητα. Και αυτά παρά την αυτοθυσιαστική προσφορά μεγάλης μερίδας άριστων και έντιμων νοσοκομειακών γιατρών.
Πρέπει λοιπόν να βρεθεί τι σύστημα Υγείας θέλει και μπορεί να υποστηρίξει η κοινωνία μας. Τα συστήματα Υγείας χονδρικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: εκείνα που χρηματοδοτούνται από τη γενική φορολογία (μοντέλο Beveridge, από τον εισηγητή του βρετανικού συστήματος) και εκείνα που χρηματοδοτούνται από την κοινωνική ασφάλιση (μοντέλο Bismarck από τον Γερμανό πολιτικό που εισήγαγε την κοινωνική ασφάλιση). Εμείς έχουμε ένα υβριδιακό μπάχαλο. Τα συστήματα και των δύο μοντέλων βασίζουν τη λειτουργία τους στην ύπαρξη ενός δικτύου ιατρών πρώτης επαφής, τους λεγόμενους κλειδοκράτορες (gatekeepers). Είναι γιατροί γενικής ιατρικής, ή ιατρικές ομάδες, που λειτουργούν έχουν σύμβαση με τα εθνικά συστήματα, δεν τους ανήκουν. Πληρώνονται είτε κατά κεφαλήν είτε ανά πράξη, με δίκαιη και ορθολογική τιμολόγηση. Καλή ιατρική άλλωστε δεν γίνεται από δημόσιους υπαλλήλους.
Ο σχεδιασμός ενός αποτελεσματικού και εφικτού συστήματος Υγείας στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κομματική, ούτε συντεχνιακή υπόθεση αλλά ούτε και να εξαρτάται από πολιτικές ιδεολογίες. Η μόνη ιδεολογία είναι η αρχή της προσφοράς προσβάσιμον, προσιτών, ποιοτικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών για όλους.
- Ο Νίκος Β. Καρατζάς είναι καρδιολόγος, υφηγητής των Πανεπιστημίων Αθήνας και Καλιφόρνιας*
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
SHUT UP YOU GREEK BITCHES!!!
I OWN UR LAZY ASSES NOW!!!Στους εφοπλιστες αναφερεται??
http://4.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TKl02es3bxI/AAAAAAABYq8/5J3wqKh3xZI/s1600/assets_LARGE_t_420_30273537.JPG -
Αξίζει να αφιερώσετε 80 λεπτά για αυτό το ντοκιμαντέρ για την παγκόσμια οικονομική (και όχι μόνο) κατάσταση από πολλές πλευρές.
http://dotsub.com/view/7b5c24b7-ecf4-4f ... af03f78191
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αξίζει να αφιερώσετε 80 λεπτά για αυτό το ντοκιμαντέρ για την παγκόσμια οικονομική (και όχι μόνο) κατάσταση από πολλές πλευρές.http://dotsub.com/view/7b5c24b7-ecf4-4f ... af03f78191
Πώς σχολιάζεται αυτό το βίντεο άραγε;
-
Εντυπωσιασμένη» δηλώνει η Moody's από την προσπάθεια της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης της αξιολόγησής της αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.
-
Καλά, θα περιμένουν λίγο ακόμα ώσπου να αγοράσουν οι Ρούσκοι και οι Άραβες μετοχές από Ελλάντα όσο αυτή είναι ακόμα σε limit down και μετά οι Μούντις, οι Φούντις και οι Ρούντις θα αρχίσουν να μιλάνε για ελληνικό θαύμα...
-
delete
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Εντυπωσιασμένη» δηλώνει η Moody's από την προσπάθεια της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης της αξιολόγησής της αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.
Μην μου πείτε πως δεν τα είχα... προβλέψει;
viewtopic.php?p=1968064#p1968064Και από βραβεία ο Γιωργάκης, άλλο πράμα! Δεν θα έχει πού να τα βάλει στο τέλος!
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Σας ακούω που μιλάτε για γιατρούς. Ξέρετε το αστείο που πιθανόν κυκλοφορεί και εδώ μέσα: Ο εργοδότης που προσποιείται ότι πληρώνει και εργαζόμενος που προσποιείται ότι δουλεύει. Κάπως έτσι είναι οι γιατροί σήμερα. Το κράτος προσποιείται ότι τους πληρώνει και εκείνοι προσποιούνται ότι δουλεύουν.
Σοβαρά τώρα: Από τους γιατρούς μην περιμένετε πολλά.Είναι εξοργισμένοι. Όχι απλώς δεν θα σε 'κάνουν καλά' αλλά θα σε δουλέψουν κιόλας. Και επειδή είναι εξοργισμένοι καλό είναι να τους αποφεύγετε όπου μπορείτε. Μην προσπαθήσετε να τους υπερασπιστείτε ή να τους κατηγορήσετε με ποστ. Εγώ απλά περιγράφω και προειδοποιώ. (Δεν είμαι γιατρός).Το έχω ξαναγράψει. Το ίδιο έχει ακουστεί και από το χώρο της παιδείας και και και ....
-
Εγώ πάντως, εκτός από τους 'κακούς' δημόσιους υπαλλήλους, έχω πετύχει και καλούς και τολμώ να πω πως οι δεύτεροι είναι σαφώς περισσότεροι. Εσείς όχι;
Προ ημερών ο πατέρας μου βρέθηκε με το τρίτο του έμφραγμα στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πήγε στις 3 το πρωί, του έγινε θρομβόλυση αμέσως, μετά επειδή δεν σταθεροποιούνταν η γιατρός μας φώναξε και είπε πως πηγαίνει για στεφανειογραφία και αγγειοπλαστική άμεσα, στις 8 το πρωί, είχε βγει υγιέστατος και επέστρεψε στο κρεβάτι της εντατικής.
Όλα τα παραπάνω, μέσα στην μαύρη νύχτα , σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο από γιατρούς κακοπληρωμένους όπως λέτε αλλά όπως φαίνεται ικανότατους και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ζήτησε φακελάκι ή το παραμικρό 'εξτραδάκι'.
Τι διάβολο, σε σας τους υπόλοιπους δεν συμβαίνουν τέτοια;
-Δεν θέλετε σχολεία;
-Δεν θέλετε νοσοκομεία;
-Αστυνομία, Πυροσβεστική;
-Δημόσιες παροχές;ΣΕ ΟΛΟΥΣ αυτούς τσεκούρι και σχοινί δηλαδή;
Τι ακριβώς ζητάει το πόπολο από τους ΔΥ για να καταλάβω; Να τους δίνουμε μισθούς πείνας γιατί εμείς στον ΙΤ ζούμε σε ανασφάλεια;
Συμφωνώ πως έχουμε περισσότερους διοικητικούς υπαλλήλους απ' όσους χρειαζόμαστε σε κάποιες υπηρεσίες, αλλά ακόμη και τέτοιους, σε άλλες έχουμε λιγότερους (πχ ΙΚΑ).
Με μερικές μετατάξεις και εφαρμογή των νόμων, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ούτε απολύσεις, ούτε άρση της μονιμοποίησης , ούτε τίποτε δραματικό!Στην τελική, οι εραστές των... περικοπών, δεν καταλαβαίνουν πως ό,τι αρχίσει στο δημόσιο, θα έρθει και στον ιδιωτικό;
EDIT, μονιμοποίησης και όχι νομιμοποίησης, monsieur koutsan!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Με μερικές μετατάξεις και εφαρμογή των νόμων, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ούτε απολύσεις, ούτε άρση της νομιμοποίησης , ούτε τίποτε δραματικό!
Στην τελική, οι εραστές των... περικοπών, δεν καταλαβαίνουν πως ό,τι αρχίσει στο δημόσιο, θα έρθει και στον ιδιωτικό;
Ποια άρση της νομιμοποίησης βρε κεφάλα ; Των σκληρών που παίρνεις ;
-
Τι ακριβώς ζητάει το πόπολο από τους ΔΥ για να καταλάβω;
Κάνεις ένα λάθος που γίνεται κατά συρροή στο συγκεκριμένο τοπικό και γενικά στο φόρουμ. Γράφει κάποιος ότι πρέπει να μειωθούν οι απολαβές των ΔΥ και θα πεταχτεί κάποιος να ρωτήσει αν πρέπει να μειωθούν οι απολαβές του χ καρδιοχειρουργού με σπουδές στο Columbia ή στο Μπάχτεν Μπούχτεν που σώζει κόσμο, που παίρνει ήδη λίγα κλπ κλπ.
Δεν ξέρω αν κάποιοι το κάνουν επίτηδες αλλά είναι τραγικό και θα πρέπει να γίνει διάκριση.
Έχει γραφτεί άπειρες φορές ότι οι γιατροί παίρνουν πολύ λίγα. Όπως επίσης ότι υπάρχουν φοβερές ελλείψεις στο χώρο της υγείας και της παιδείας.
Από την άλλη υπάρχουν υπεράριθμοι δημόσιοι, δημοτικοί, ΔΕΚΟ ότι σκατά γουστάρεις υπάλληλοι που και είναι υπεράριθμοι (περιττοί) και κάποιοι από αυτούς παίρνουν πάααααρα πολλά για αυτό που κάνουν.
Και στους δυο χώρους που ανέφερα το ζητούμενο είναι ο έλεγχος και κατ' επέκταση και η αύξηση των αποδοχών και οι προσλήψεις. Τώρα για τις υπεράριθμες περιπτώσεις που ανέφερα κάτι θα πρέπει να γίνει.Με μερικές μετατάξεις και εφαρμογή των νόμων, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα
αυτό
-
Άλλο ο ΔΥ ιατρός, αστυνομικός κλπ., και άλλο ο ΔΥ υπάλληλος πίσω από το Χ ταμείο του ΙΚΑ που σου πουλάει τσαμπουκά, σου φέρεται αγενέστατα σε βαθμό που σου πετάει τα χαρτιά πάνω στον πάγκο αντί να τα ακουμπίσει σαν άνθρωπος και άλλα τέτοια ωραία.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Με μερικές μετατάξεις και εφαρμογή των νόμων, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ούτε απολύσεις, ούτε άρση της νομιμοποίησης , ούτε τίποτε δραματικό!
Στην τελική, οι εραστές των... περικοπών, δεν καταλαβαίνουν πως ό,τι αρχίσει στο δημόσιο, θα έρθει και στον ιδιωτικό;
Ποια άρση της νομιμοποίησης βρε κεφάλα ; Των σκληρών που παίρνεις ;
Ένα μ και ένα ν, μού τα κάνανε μ υνί!
(το οποίο το δίχως άλλο είναι υπέροχο, αν φοριέται πάνω σε ωραίο μωρό εννοείται... )Χαίρομαι πάντως που με διαβάζεις προσεκτικά....
-
delete
-
Το 'μ' και το 'ν' σου θα φτιάχνανε 'μονιμοποίηση' της οποίας η άρση είναι εξίσου λάθος με τη νομιμοποίηση
Άρση της μονιμότητας, άλλο μονιμότητα άλλο μονιμοποίηση, εντελώς άλλο για την ακρίβεια
Για καλό το λες ότι σε διαβάζω, εδώ διαβάζω μέχρι και τον italakia
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!