-
Πάντως εδώ λέει ότι το st δεν θα παρουσιαστεί σαν τρίθυρο:
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... 44dca2cc40 -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Πάντως εδώ λέει ότι το st δεν θα παρουσιαστεί σαν τρίθυρο:
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... 44dca2cc40Και θα δωθει λεει στην κυκλοφορια και σαν station. Μα αφου τα περισσοτερα ST που εχουν πωληθει στην Ευρωπη ειναι 3πορτα που βρηκαν τοσα 5πορτα???
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πολύ φοβάμαι πως η νέα εμφάνιση του Focus θα επηρεάσει και άλλα μοντέλα της εταιρίας (και ιδίως τα όμορφα). http://www.noticiasautomotivas.com.br/ford-kuga-tera-visual-inspirado-no-novo-focus-americano/Και μια απορία! Πόσο σίγουροι είμαστε ότι η ευρωπαική έκδοση θα εχει την ίδια πρόσοψη με το Focus που παρουσίασαν στην Αμερική? Μόνο η έκδοση ST έχει ('θα' στην πραγματικότητα σε λίγες μέρες) παρουσιαστεί στην Ευρώπη ενώ δεν ξέρουμε ακόμα τις απλές εκδόσεις. Να ελπίζουμε σε μια άλλη 'μούρη'?
Και κάτι άλλο. 3θυρο παρουσιάστηκε? (5θυρο και 4θυρο αν θυμάμαι προς στο παρόν στην Αμερική).Εγώ τη μούρη είναι που δεν αντέχω περισσότερο! Εκείνα τα λεπτά σχεδόν κάθετα χωρίσματα, βαμμένα στο χρώμα του αυτοκινήτου, είναι εμετικά! Ελπίζω από κοντά να ναι καλύτερα ή να το αλλάξουν για την Ευρώπη...
-
-
Πισω εχει αρχισει να μου αρεσει το καινουριο focus hatchback.Βασικα δεν ειναι αδυνατο να υπαρχουν αλλαγες σχεδιαστικα στο αμερικανικο focus και στο ευρωπαϊκο.Αμα θυμαστε το ευρωπαϊκο focus Mki αλλαζε σχεδιαστικα με το Αμερικανικο.Πετυχα το αμερικανικο στην Αλβανια και δεν ειχε καμια σχεση ο μπροστινος προφυλακτηρας με τον δικο μου οπως και ο πισω. Το αμερικανικο mki ηταν πολυ ποιο στρογγυλεμενο σε σχεση με το Ευρωπαϊκο.
-
Δεν έχουν πεί κάτι για διαφορετικό σχεδιασμό στην ευρωπαική εκδοχή του και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει. Αν ήταν ήδη θα το είχαν πράξει και θα βλέπαμε λίγο εώς πολύ και την υποτιθέμενη ευρωπαική εκδοχή του. Απλά το μόνο που αλλάζει στο αυτοκίνητο που θα προσφερθεί στην Ευρώπη μόνο οι διαφορετικοί βασικοί κινητήρες. Για τα 'αμερικάνα' ένας δίλιτρος με 155ΗΡ και τα ευρωπαικά μάλλον ένας 1600αρης στα 120-130ΗΡ και για περισσότερη δύναμη οι δυό τουρμπάτοι 1600ρηδες. Πέραν τούτου,α πλά θα πάρουμε το ίδιο αυτοκίνητο με τους Γιάνκηδες.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Youtube VideoΤο συγκεκριμένο παλεύεται σε σχέση με τις photo του st που είδαμε.
Μόνο να ήταν λίγο πιο 'Mondeo' από μπροστά. Αλλά απ ότι φένεται το Mondeo θα γίνει σαν αυτό με το facelift. -
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Δεν έχουν πεί κάτι για διαφορετικό σχεδιασμό στην ευρωπαική εκδοχή του και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει. Αν ήταν ήδη θα το είχαν πράξει και θα βλέπαμε λίγο εώς πολύ και την υποτιθέμενη ευρωπαική εκδοχή του. Απλά το μόνο που αλλάζει στο αυτοκίνητο που θα προσφερθεί στην Ευρώπη μόνο οι διαφορετικοί βασικοί κινητήρες. Για τα 'αμερικάνα' ένας δίλιτρος με 155ΗΡ και τα ευρωπαικά μάλλον ένας 1600αρης στα 120-130ΗΡ και για περισσότερη δύναμη οι δυό τουρμπάτοι 1600ρηδες. Πέραν τούτου,α πλά θα πάρουμε το ίδιο αυτοκίνητο με τους Γιάνκηδες.Γιατι ειχαν ανακοινωσει κατι τετοιο για το focus Mki?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δεν έχουν πεί κάτι για διαφορετικό σχεδιασμό στην ευρωπαική εκδοχή του και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει. Αν ήταν ήδη θα το είχαν πράξει και θα βλέπαμε λίγο εώς πολύ και την υποτιθέμενη ευρωπαική εκδοχή του. Απλά το μόνο που αλλάζει στο αυτοκίνητο που θα προσφερθεί στην Ευρώπη μόνο οι διαφορετικοί βασικοί κινητήρες. Για τα 'αμερικάνα' ένας δίλιτρος με 155ΗΡ και τα ευρωπαικά μάλλον ένας 1600αρης στα 120-130ΗΡ και για περισσότερη δύναμη οι δυό τουρμπάτοι 1600ρηδες. Πέραν τούτου,α πλά θα πάρουμε το ίδιο αυτοκίνητο με τους Γιάνκηδες.
Γιατι ειχαν ανακοινωσει κατι τετοιο για το focus Mki?
Αγαπητέ Geo έχω την εντύπωση ότι η περίπτωση focus Mki είναι κάπως διαφορετική. Απλά νομίζω ότι το Φόκους-όπως φυσικά και η 2η γενιά- τότε αναπτύχθηκε εντέλως μα εντελώς για την Ευρώπη. Νομίζω ότι απλά η Φόρντ ήθελε το αυτοκίνητο κάποια στιγμή να πάει και στις ΗΠΑ, αλλά έπρεπε στο πλαίσιο να γίνονταν και κάποιες αλλαγές για λόγους ασφάλειας. Νομίζω ότι ακόμα και ο εκείνος ο εκτεταμένος προφυλακτήρας στο αμερικάνικο ΜΚ1 πρέπει να υπήρξε μάλλον και λόγους ασφαλείας. Μάλιστα οι Γίανκηδες κάνουν λόγο ότι το αυτοκίνητο δεν είχε την ποιότητα κατασκευής του ευρωπαικού ενώ έχω διαβάσει ότι το αμερικάνικο δεν είχε ούτε την ακριβέστατη οδική συμπεριφορά του ευρωπαικού. Γενικά τα 'αμερικάνα'-με βάση τα όσα έχω διαβάσει- έχουν ένα θέμα στο ότι σε κάποια αυτοκίνητα που ήρθαν ως μεγάλες επιτυχίες απο την Ευρώπη είχαν διαφορές σε ποιότητα κατασκευής και στην ανάρτηση, προς το χειρότερο φυσικά.
Απλά σε αυτό το φόκους νομίζω ότι εξ'αρχής προβλέφτηκαν όλες οι ιδιαιτερότητες της αμερικάνικης αγοράς, γι'αυτό και σε προηγούμενο πόστ μου είχα την απορία για το αν στο τελικό σχεδιαστικά αποτέλεσμα έπαιξαν ρόλο και ότι είχε να κάνει με τους αμερικάνους, πχ US crash standrards που είναι πιο αυστηρά απο τα δικά μας.
-
Το ίδιο νομίζω ισχύει και για το Fiesta. Το αμερικάνικο δεν είναι ακριβώς σαν το Ευρωπαρικό. Έιναι κατώτερης ποιότητας και φτιαγμένο στο Μεξικό. Τώρα σαν στήσιμο δεν ξέρω αν είναι διαφορετικό από το ευρωπαικό.
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Δεν έχουν πεί κάτι για διαφορετικό σχεδιασμό στην ευρωπαική εκδοχή του και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει. Αν ήταν ήδη θα το είχαν πράξει και θα βλέπαμε λίγο εώς πολύ και την υποτιθέμενη ευρωπαική εκδοχή του. Απλά το μόνο που αλλάζει στο αυτοκίνητο που θα προσφερθεί στην Ευρώπη μόνο οι διαφορετικοί βασικοί κινητήρες. Για τα 'αμερικάνα' ένας δίλιτρος με 155ΗΡ και τα ευρωπαικά μάλλον ένας 1600αρης στα 120-130ΗΡ και για περισσότερη δύναμη οι δυό τουρμπάτοι 1600ρηδες. Πέραν τούτου,α πλά θα πάρουμε το ίδιο αυτοκίνητο με τους Γιάνκηδες.Οταν ειχαν παρουσιασει το αυτοκινητο (νομιζω στο Ντιτρόιτ ) στελεχη της εταιρειας ειχαν πει οτι η Ευρωπαϊκη εκδοση πιθανων να εχει διαφορες στους προφυλακτηρες και στα φωτιστικά σωματα . Τωρα αν το ακολουθησουν εχει καλως αλλιως στην Ευρωπαϊκη αγορα δεν βλεπω να κανει τις πωλησεις των όμορφων προκάτοχων του
-
ολα για μενα δεν ηταν ομορφα...το mk2 δεν ειχε προfacelift προσωπικοτητα.Ηταν καπως άχρωμο
το mk1 στο ανοιχτο πρασινακι του ηταν πολυ καλο για την εποχη του. -
Βασικα καλο θα ηταν να μπασταρδεψουν την οδικη συμπεριφορα του ευρωπαϊκου focus και την ποιοτητα και να κανουν ανωτερη την ασφαλεια που εχουν παραπανω απο τα Ευρωπαϊκα στανταρ. Αλλα τα λουκς δεν ειναι καλα και δε μου αρεσει καθολου αυτο.Καλυτερα να ελπιζω μεχρι να παρουσιασουν το Ευρωπαϊκο φοκους παρα να σκεφτομαι πως αυτο το αμερικλανικο εκτρωμα μπορει να εμφανιστει στην Ελλαδα...
-
Για την ιστορία, το πρώτο focus σχεδιάστηκε και αυτό σαν παγκόσμιο αυτοκίνητο. Η Αμερικάνικη έκδοση ήταν μηχανολογικά πανομοιότυπη με την Ευρωπαϊκή. Κατά τα άλλα οι διαφορές ήταν οι ίδιες που έχουν ΟΛΑ τα Ευρωπαικά όταν εισάγονται στις ΗΠΑ (προφυλακτήρες, φλας κτλ). Αυτό για το Μεξικό το έχω ακούσει και εγώ πολλές φορές. Πάντως δεν κατασκευάζονταν όλα στο Μεξικό - υπήρχε μονάδα και στο Michigan. Διαφορές στο set up μπορεί να υπάρχουν και ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο που πωλείται Γερμανία και ένα που πωλείται Αγγλία. Δε νομίζω ότι έχει σημασία αυτό.
Το θέμα είναι ότι όταν εμείς πήραμε τη δεύτερη γενιά, εκεί περιορίστηκαν σε f/l του πρώτου (με φανάρια που θύμιζαν το Mondeo της εποχής και ένα εσωτερικό κακέκτυπο του c-max). Σα να μην έφτανε αυτό, το 2007 πήραν ξανά το mk1 αλλά αυτή τη φορά με εντελώς νέο, και χειρότερο απ' όσο πάει ο νους, εξωτερικό σχεδιασμό. Ε, λογικό είναι να φωνάζουν ότι θέλουν το δικό μας
Όσο για το Fiesta έχει υποστεί τις ίδιες αλλαγές στους προφυλακτήρες και με μαύρα πλαστικά στο εσωτερικό. Στη wikipedia έχει δήλωση του σχεδιαστή που ήταν υπεύθυνος για τις αλλαγές 'I spent about two years trying to make it look like I did nothing' (αν ισχύει είναι γαμάτη).
Για να επιστρέψω στο θέμα όμως, η Ford έχει δώσει στη δημοσιότητα photos των Ευρωπαϊκών μοντέλων (ενόψει Παρισιού) και είναι πανομοιότυπα με αυτά που ήδη γνωρίζουμε αν εξαιρέσεις το πορτοκαλί χρώμα στα φλας.
-
Αυτοί (της Ford) 'ψαρωτικό' θέλανε ... 'ψαροειδές' τους βγηκε!
-
κριμα
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτοί (της Ford) 'ψαρωτικό' θέλανε ... 'ψαροειδές' τους βγηκε!
Και μετά λέμε ότι το τωρινό( ΜΚ2 ) δεν ήταν όμορφο. Μπροστά σε αυτό το 'ψαροειδές' τετράτροχο, αρκετά καλύτερο. Ειμαι περίεργος το Μοντέο πως θα είναι, αν σκεφτούμε ότι την σχεδίαση/εξέλιξη έχει αναλάβει η Ford-USA.
-
Εδω το εχουν λιγο και εν κινησει http://www.youtube.com/watch?v=XDvOlsURJgs&feature=sub
Ειμαι περιεργος τι θα βγαλουν για 3θυρο. -
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Εδω το εχουν λιγο και εν κινησει http://www.youtube.com/watch?v=XDvOlsURJgs&feature=sub
Ειμαι περιεργος τι θα βγαλουν για 3θυρο.Κατι διαβασα οτι δε προκειται να βγει 3θυρο...
-
Γιαυτο ειπα, τι θα βγαλουν για 3θυρο, γιατι καποιο 3θυρο θα βγαλουν λογικα.
Εμενα παντως αρχιζει και μαρεσει το ST, θα το βγαλουν και σε αλλα χρωματα?
Ford Focus 2011