-
Γεια
μενω σε χωριο και σημερα μου ηρθε απο την εφορια . ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ.του 2009
Ειναι 23 ευρω να τα πληρωσω? ρωταω γιατι απο οτι θυμαμαι χρεη προς την εφορια μεχρι 30 η 50 ε δεν θυμαμαι δεν εισαι υποχρεωμενος να τα πληρωσεις (δεν βεβαιωνονται νομιζω ειχα διαβασει)
κατα δευτερο λογο ειχα την εντυπωση οτι με τον προηγουμενο νομο της ΝΔ πολυ χαμηλης αξιας και κατω απο ορισμενα τετραγωνικα σε χωρια δεν πληρωναν ΕΤΑΚ.
επισης δεν διευκρινιζει τι ειναι μηπως ειναι εκτακτη εισφορα? παιδια επειδη δεν τα παρακολουθω αυτα θα σας ειμουν ευγνωμων για οτι πληροφορια. -
Έκτακτη εισφορά από μεγαλοϊδιοκτήτες, δε σε πιάνει
Και έχεις δίκιο στο ότι χρεωστικά μέχρι 27 Ευρώ δεν τα πληρώνεις.Αν λοιπόν έχει ποσό στο κουτάκι 'Σύνολο προς καταβολή' θα πλερώσεις. Αν όχι (που είναι και το πιθανότερο) απλώς αρχειοθετείς το σημείωμα.
-
ευχαριστω σταυρο
-
Έχει κανείς υπόψιν του κάποιο δωρεάν πρόγραμμα για τη δημιουργία αρχείου για συγκεντρωτική κατάσταση δελτίων κίνησης τουρ/κων λεωφορείων;
-
Αυτό το διαβάσατε για την περαίωση?
*Oι προσδοκίες όμως εξηγούνται αν ληφθεί υπ΄ όψιν ο σχεδιασμός τόσο για αναβίωση της περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων της περιόδου 2000- 2006 όσο και μιας νέας περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων για την περίοδο 2007- 2009. Ετσι, ένα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα βρεθούν για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με τον εισπρακτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να κλείσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος χωρίς έλεγχο, **ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αναγκαστικής υπαγωγής στην περαίωση με την απειλή ποινών για όσους γυρίσουν την πλάτη στα ραβασάκια της Εφορίας. *Από τα ραβασάκια γλιτώνουν μόνο όσοι οικειοθελώς προσέρχονταν τα τελευταία χρόνια στην Εφορία, επιλέγοντας την οδό της αυτοπεραίωσης παράλληλα με την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.
-
Επειδή σκέφτομαι μήπως γίνω ελεύθερος επαγγελματίας για εξηγείστε μου λίγο τι γίνεται φορολογικά.
Έχω την εντύπωση ότι υποβάλλεις επιπλέον χαρτί (το Ε3;;) και κάποια επιπλέον στοιχεία στο Ε1. Και πληρώνεις ανάλογα εφορία κάθε χρόνο.
Κατ' αρχήν ελεύθερος επαγγελματίας και ατομική επιχείρηση είναι το ίδιο πράμα;
Κάνεις με διάφορες διαδικασίες έναρξη επαγγέλματος και διατηρείς διάφορα βιβλία και κόβεις και αποδείξεις και τα φυλάς για καιρό. Η περαίωση τι είναι, είναι υποχρεωτικό, ποιοι την κάνουν (τι είδους επαγγέλματα) και πότε; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επειδή σκέφτομαι μήπως γίνω ελεύθερος επαγγελματίας για εξηγείστε μου λίγο τι γίνεται φορολογικά.
Έχω την εντύπωση ότι υποβάλλεις επιπλέον χαρτί (το Ε3;;) και κάποια επιπλέον στοιχεία στο Ε1. Και πληρώνεις ανάλογα εφορία κάθε χρόνο.
Κάνεις με διάφορες διαδικασίες έναρξη επαγγέλματος και διατηρείς διάφορα βιβλία και κόβεις και αποδείξεις και τα φυλάς για καιρό. Η περαίωση τι είναι, είναι υποχρεωτικό, ποιοι την κάνουν (τι είδους επαγγέλματα) και πότε;Ελεύθερος επαγγελματίας και ατομική επιχείρηση είναι το ίδιο πράγμα. Kάνεις έναρξη επαγγέλματος στην ΔΟΥ όπου δηλώνεις την έδρα της επιχείρησης, το επάγγελμα που θα ασκείς, πηγαίνεις στον ΟΑΕΕ, αν δεν έχεις εγγραφεί στο παρελθόν, εγγράφεσαι (η εγγραφή κοστίζει 110€~), ξαναπηγαίνεις στη ΔΟΥ, σου τρυπάνε το βιβλίο εσόδων-εξόδων και είσαι έτοιμος. Στην επόμενη φορολογική δήλωση θα υποβάλλεις και Ε3. Επιπλέον, κάθε τρίμηνο καταθέτεις την περιοδική δήλωση ΦΠΑ και μια φορά το χρόνο την εκκαθαριστική. Σίγουρα πιο αναλυτικά θα σου τα πει ο λογιστής σου που θα σου συμπληρώσει και όλα τα έντυπα. Μην ξεχνάς και την ανα δίμηνο πληρωμή του ΟΑΕΕ. Για την περαίωση βρήκα αυτό
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Κάνεις με διάφορες διαδικασίες έναρξη επαγγέλματος και διατηρείς διάφορα βιβλία και κόβεις και αποδείξεις και τα φυλάς για καιρό. Η περαίωση τι είναι, είναι υποχρεωτικό, ποιοι την κάνουν (τι είδους επαγγέλματα) και πότε;Ελεύθερος επαγγελματίας και ατομική επιχείρηση είναι το ίδιο πράγμα. Kάνεις έναρξη επαγγέλματος στην ΔΟΥ όπου δηλώνεις την έδρα της επιχείρησης, το επάγγελμα που θα ασκείς, πηγαίνεις στον ΟΑΕΕ, αν δεν έχεις εγγραφεί στο παρελθόν, εγγράφεσαι (η εγγραφή κοστίζει 110€~), ξαναπηγαίνεις στη ΔΟΥ, σου τρυπάνε το βιβλίο εσόδων-εξόδων και είσαι έτοιμος. Στην επόμενη φορολογική δήλωση θα υποβάλλεις και Ε3. Επιπλέον, κάθε τρίμηνο καταθέτεις την περιοδική δήλωση ΦΠΑ και μια φορά το χρόνο την εκκαθαριστική. Σίγουρα πιο αναλυτικά θα σου τα πει ο λογιστής σου που θα σου συμπληρώσει και όλα τα έντυπα. Μην ξεχνάς και την ανα δίμηνο πληρωμή του ΟΑΕΕ. Για την περαίωση βρήκα αυτό
- επιμελητήριο. θα παίρνεις και περιοδικό
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Περαίωση 2000-2009Αυτό το διαβάσατε για την περαίωση?
*Oι προσδοκίες όμως εξηγούνται αν ληφθεί υπ΄ όψιν ο σχεδιασμός τόσο για αναβίωση της περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων της περιόδου 2000- 2006 όσο και μιας νέας περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων για την περίοδο 2007- 2009. Ετσι, ένα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα βρεθούν για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με τον εισπρακτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να κλείσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος χωρίς έλεγχο, **ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αναγκαστικής υπαγωγής στην περαίωση με την απειλή ποινών για όσους γυρίσουν την πλάτη στα ραβασάκια της Εφορίας. *Από τα ραβασάκια γλιτώνουν μόνο όσοι οικειοθελώς προσέρχονταν τα τελευταία χρόνια στην Εφορία, επιλέγοντας την οδό της αυτοπεραίωσης παράλληλα με την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.
Στην προηγούμενη περαίωση όσοι δικοί μου δεν έκλεισαν ήταν γιατί δεν είχαν να πληρώσουν... τι τους κάνει να νομίζουν οτι ξαφνικά τώρα μέσα στην ύφεση θα βρούν;
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Αν είναι στο ΙΚΑ την εγγραφή μπορεί να την γλυτώσει, προσκομίζοντας στον ΟΑΕΕ μια βεβαίωση ενσήμων από το ΙΚΑ που ανήκει και συμπληρώνοντας μια Υπεύθυνη Δήλωση πως επιθυμεί να συνεχίσει να είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν είναι στο ΙΚΑ την εγγραφή μπορεί να την γλυτώσει, προσκομίζοντας στον ΟΑΕΕ μια βεβαίωση ενσήμων από το ΙΚΑ που ανήκει και συμπληρώνοντας μια Υπεύθυνη Δήλωση πως επιθυμεί να συνεχίσει να είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.
Για νέους ασφαλισμένους αυτό.
-
Σας απλοποιώ τα πράματα, ούτε με ΟΑΕΕ έχω σχέση ούτε με ΙΚΑ ούτε με ΦΠΑ μπλέκω.
Διάβασα το αρθράκι περί περαίωσης που αναφέρει ο mjr και επιβεβαίωσα τα όσα είχα καταλάβει. Ότι πρόκειται περί είδους επίσημου λαδώματος για να εξασφαλίσεις ότι δεν θα ελεγχτείς παραπέρα....
Έστω ότι έχω κόψει όλες τις σωστές αποδείξεις, έχω δικαιολογήσει έξοδα έχω συμπληρώσει Ε1 και Ε3 και τελικά πληρώνω κανονικά όσα προκύπτουν στην εφορία. Δεν τελείωσα με τη συγκεκριμένη χρονιά;; Μέχρι πότε μπορεί να με ελέγξουν; Και όσες αποδείξεις έκοψα έκοψα, θα έχω φυλάξει χαρτιά, αποδείξεις κλπ, τι μπορούν να ελέγξουν εκ των υστέρων;; -
10ετία αλλά εδώ είναι Ελλάντα, ψηφίζονται τελευταία στιγμή νόμοι που παρατείνουν την παραγραφή ( αντισυνταγματικοί φυσικά) και σε πάει καροτσάκι πολλές φορές...
Ελέγχουν πχ τα έξοδά σου ως ΕΕ και σου ρίχνουν ό,τι δεν τους γουστάρει, δεν τους αρέσει, ό,τι δεν το έχεις περάσει εκεί που πρέπει, όπως πρέπει κλπ κλπ...
Αν τώρα δεν έχεις πολλά έξοδα ή αυτά που έχεις είναι ξεκάθαρα και όχι 'οριακά', είναι οκ οι καταστάσεις σου πελατών - προμηθευτών, κόβεις όλες τις αποδείξεις σου και τα περνάς όλα σωστά και τυπικά στα βιβλία σου, δεν έχεις και πολλά να φοβάσαι...
Ως γιατρός έχεις και υποχρέωση να τηρείς βιβλίο επίσκεψης ασθενών (μόλις τελειώσει η εξέταση και πριν από την αποχώρηση του ασθενή) ακόμα και αν δεν εισπράξεις αμοιβή στη συγκεκριμένη επίσκεψη. -
Όσο για τις περαιώσεις ο κύριος στόχος τους είναι να πείσουν όσους δεν φοροδιαφεύγουν ότι είναι ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ ολκής και να μην ξαναδηλώσουν εισοδήματα ειλικρινώς στο μέλλον, γιατί θα υπάρξει ΣΙΓΟΥΡΑ μια περαίωση όπου θα πληρώσουν κάτι τις και θα ξεμπερδέψουν όμορφα κι ωραία : ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΙΔΗΣ.
-
κοίτα είναι ρίσκο που θα το πάρω.
Δεν έχω κλέψει. εχω πληρωθεί κατά βάση διαφανή μέσα... Τα έξοδα μου είναι πολύ κάτω από το 60% που ορίζει για την αυτοπεραίωση... (τσεκάριζα και το σχετικό λινκ όταν υπέβαλα δήλωση)Αρα γιατί να σπεύσω? Μάλλον δε με πιάνει κάν
-
Τι είναι τα βιβλία κατηγορίας Α, Β, Γ;
Πού καθορίζονται ποια έξοδα περνάνε και ποια όχι και μέχρι τί ποσοστά επί του τζίρου ή του κέρδους κλπ;
Ποιος λέει ότι μπορείς να κόψεις μέχρι 10% δωρεάν αποδείξεις; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι είναι τα βιβλία κατηγορίας Α, Β, Γ;
Πού καθορίζονται ποια έξοδα περνάνε και ποια όχι και μέχρι τί ποσοστά επί του τζίρου ή του κέρδους κλπ;
Ποιος λέει ότι μπορείς να κόψεις μέχρι 10% δωρεάν αποδείξεις;-
Δες ΚΒΣ, Κεφάλαιο Β, Βιβλία επιτηδευματιών (κυρίως άρθρα 4-7)
http://www.fle.gr/forologika/snomoi/-2002/kbs.htm -
Περίπλοκο το ζήτημα, βασικά ο έφορος στον έλεγχο τα καθορίζει αλλά δες και αυτό
http://www.efm.gr/docs/nomoi/dapanespou ... un2007.doc ...Υπάρχουν ένα κάρο βιβλία για το θέμα, ΠΟΛ του υπουργείου οικονομικών, νομολογία δικαστηρίων και δε συμμαζεύεται.
- 10% δωρεάν αποδείξεις ;
-
-
Μη ξεχνάτε τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών.
Είχα ακούσει ότι ήταν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αλλά δεν είχα ακούσει ότι άρχιζε η υποβολή από τις 20/9 ανάλογα με το ΑΦΜ.
Έχασα την ημερομηνία υποβολής και τώρα πρέπει να δώσω €200.
Αν αργήσω κι άλλο να τις υποβάλλω θα με χρεώσουν €600.Καλά που λόγω ΔΝΤ έχω κόψει ελάχιστα τιμολόγια και έτσι δεν ανεβαίνω κατηγορία στο πρόστιμο.
-
Δεν σας ενημερώνει ο σύλλογός σας? Να ρωτάς την γειτόνισσά σου την δικηγορίνα, ξέρει αυτή
-
Εγω εκλεισα βιβλια τον Ιουνιο και δεν με αφησε να κανω μηδενικη ΦΠΑ... Θα πρεπει να κανω συγκεντρωτικη???? (ουτως η αλλως ενα τιμολογειο ειναι!!!
Επειγον.... ειχε αναφερθει νομιζω εδω μεσα για ενα προγραμμα στο ιντερνετ για τις αποδειξεις της εφοριας για του χρονου, τοτε ειχα μπει ανοιξει λογαριασμο κ.λ.π. αλλα τωρα λεω να αρχισω να τις περναω!!! δεν θυμαμαι ομως το site Μπορει να βηθησει καποιος ισως το θυμηθω??? Ηταν σε μορφη clouding.. νομιζω τα φυλαγαν τα αρχεια εκει στο σερβερ... αλλα εστω μια αλλη συμβουλη για παρομοιο προγραμμα θα ημουν υποχρεος....
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος