-
Με κανετε να νιωθω που τα εβαλα στη zx τον ιουνιο και μεσα αυγουστου δε πατησα ποδι να μπουν τα contipremium στη xantia παρα τον αφησα να κανει κουμαντο.. Δοξα το θεο η xsara φοραει νομιζω pirelli..
Στη zx που εχω καθημερινη επαφη δεν ειμαι απολυτα ευχαριστημενος αλλα δε τα θεωρω και για πεταμα οπως λεει ο Ντινος..Σιγουρα αξιζαν τα λεφτα τους σε αυτη τη διασταση παντως.. Στους κυκλικους κομβους στη πανεπιστημιουπολη που εμφανιζονται μετα τις ευθειουλες εναλλαξ μπαινει με 3η και 80 σχετικα ανετα.. Νταξ φευγει λιιιιγο η μουρη..Ντινο χεστα λαστιχα και τρεχα στον ερωτα..it s an order.. Αντε μη σε κανω ban..
-
Θεωρω οτι εισαι ισως υπερβολικος ή εχουμε αλλη αντιληψη για το τρισαθλια και το ''λαστιχα για πεταμα''
.Δηλ αν οδηγουσες με κακα λαστιχα που οδηγησα καποτε απο supermarket πως θα τα περιεγραφες?
Δεν ξερω αν τα εχεις δοκιμασει σε αυτοκινητου που οδηγησα -saxo 1.4 δοκιμαζοντας το με το τροπο που το εκανα ( αλλωστε δεν εκανα δοκιμαστικο σε πιστα) .
Δεν ξερω αν εχουν την ιδια συμπεριφορα σε πιο μεγαλα αυτοκινητα και αλλης δυναμης- βαρους.
Θελω να τα δοκιμασω καποια στιγμη σε βρεγμενο οπου ακουω απο ανθρωπους που τα εχουν πως εκει υπαρχει καποιο προβλημα.δεν ειναι αθλια και αν οποιος θελει κατι παραπανω υπαρχουν και αλλα λαστιχα...αλλα οταν τα οδηγησαα εγω εδειξαν να ελεγχουν τις υπερστροφικες τασεις ,ενος μικρου-ελαφρυ αυτοκινητου που τιε εκδηλωνει απο την φυση του καπως πιοευκολα, ως ενα σημειο παντα...μετα συμφωνώ δειχνουν αδυναμια κυριως λογω εντονου μαγουλιασματος
τσπ μια δοκιμη ακομα δεν θα με χάλαγε να το γνωρισω καλυτερα το λαστιχο και με αλλο αυτοκινητο ..... θα ψαξω και θα βρω
-
βρηκα ενα αρθρο ψαχνοντας εδω και εκει γιατι πραγματικα θα τρελαινόμουν βάζοντας με σε σκέψεις το τι τελικα οδηγησα εγω και τι λενε πιο πανω ?
http://library.techlink.gr/4t/article-main.asp?mag=1&issue=603&article=12664Αλλο το δεν βολευουν στο στυλ οδηγησης μου και στο οχημα μου και αλλο ειναι αθλια και για ''πεταμα''
οικολογικα λαστιχα ειναι που σε περιπτωσεις μειωνουν μεχρι και 20% την καταναλωση
τα ισοπεδώνουμε ολα .citroen ......
-
Συμφωνώ και εγώ οτι είναι για πέταμα!
Έφυγα απο pemium contact και πήγα σε αυτή την μαλακία!
Για ΠΕ ΤΑ ΜΑ τελεία και πάυλα!
-
Βρε htanso τα Premium Contact δεν ειναι σαν τα Energy. Τα Energy ειναι στην ιδια κατηγορια με τα Eco Contact. Παντως στου πατερα μου το Megane ειχε απο την μανα του την 'φθηνη' σειρα των Continental το 1998 που το πηραμε, και εβγαλε πολυ καλα για μεχρι τα 4 χρονια της ηλικιας τους. Μετα αρχισαν να γλιστρουν κυριως στο βρεγμενο, και πηγαν για αλλαγη. Βαλαμε τα 'υποτιθεμενα' Uniroyal της 'φθηνης' σειρας και πραγματικα για τα 20 ευρω που ειχαν διαφορα η 4αδα απο τα Continental εκλαψα τα λεφτα μου..... Εκαναν πιο πολυ πατιναζ ακομα και απο τις πετρες τα Continental οταν ηταν 5 χρονων. Με αυτα τα λαστηχα κι ολας την 'φορεσα' σε ενα ολοκαινουριο ταξι E220CDi το Νοεμβριο του 2007 κατεβαινοντας απο το γηπεδο της Καλλιθεας προς Μαρινοπουλο. Ειχε και λιγη γλιτσα κατω και φρεναρα για πανω απο 150 μετρα με 30km/h την ωρα που πατησα το φρενο και πηγαινα σαν να ειχα παγοπεδηλα. Παλι καλα το Megane δεν επαθε τιποτα και στο ταξι απενεργοποιησα εναν αισθητηρα παρκαρισματος πισω . Ουτε αυτος δλδ επαθε τιποτα.
Τα ιδια ακριβως Uniroyal εβαλα και στο ΒΧ το 2005 και παλι πατιναζ εκανα. Μαλιστα μετα απο 2,5 χρονια και περιπου 30000 χιλιομετρα, στραβωσαν τα μεταλλικα τους πλεγματα και εκαναν συνεχεια αζυγοσταθμια. Επειηκως απαραδεκτα λαστηχα. Τωρα στου πατερα μου παλι Contineltal Eco Contact εβαλα και στο στεγνο ειναι αρκετα καλα για το μεγεθος τους 175/70R13 και τα φρενα του αυτοκινητου.
Στο Xantia οταν το πηρα (το Σ/Κ που κοπανησα το ταξι, εψαξα και αλλο αμαξι και τελικα το πηρα ) φορουσε τα Bridgestone Turanza ER300 195/60/R15 τα οποια ηταν μισου χρονου οταν το πηρα. Ητα πολυ καλα λαστηχα σχετικα, με καλη αποδοση φρεναρισματος, αλλα κρατησε λιγο (1 χρονο και κατι) και ειχαν ελαφρως αξημενους κραδασμους απο το οδοστρωμα και θορυβο κυλισης. Μετα τον 1 χρονο αρχισε να σκληραινει αποτομα και αρχισε και το πατιναζ και στο γυαλι οδοστρωμα αλλα στο στεγνο. Μια μερα πηγαινα απο Περιμετρικη προς Γλαυκο, και εριχνε τετοια βροχη και ειχε και ομιχλι, που δεν εβλεπα στα 10 μετρα . Και οπως πηγαινα με 90km/h ξαφνικα ενιωσα κραδασμους απο το τιμονι, και το τιμονι να ελαφραινει. Χ_στηκα πανω μου. Επεσα στα 70km/h και ησυχασα ελαφρως. ΤΗν επομενη εβαλα τα Michelin Energy Saver 185/65/R15 και ησυχασα. Και μαλακωσε το αμαξι, και εχει και ελαχιστοτατο θορυβο κυλισης, και εχει και καλα κρατηματα σε βρεγμενο. Λιγο απλα μερικες φορες σε πολυ ζεστη ασφαλτο γυαλι χτυπα εντονα το ABS αλλα κατα τα αλλα εμενα μου φανηκαν πολυ καλα ειδικα για την διασταση τους και το βαρος του αυτοκινητου. Βεβαια το ABS μου χτυπα λιγο εντονα και απο το γεγονος οτι οι δισκοι στο αυτοκινητο δεν εχουν αλαχτει ποτε μεχρι στιγμης και εχουν αισιως >207000 χιλιομετρα και εχουν σχετικα μεγαλο αυλακι. -
Εμένα πάντως τα Energy Saver μια χαρά μου είχαν φανεί στο Laguna που τα φόραγε.Ειδικά σε στεγνό μια χαρά συμπεριφορά έχουν.Σε βρεγμένο βέβαια υπάρχει ένα θέμα.Δεν ξέρω τι λέτε πάντως δύο φορές που τα χρειάστηκα για να σώσω το τομάρι μου ήταν εκεί και ανταπεξήλθαν άριστα.Ειδικά την μία εκ των δύο έκανα κινήσεις για να αποφύγω θεωρόντας το τρακάρισμα σίγουρα .Για τα παραπάνω βεβαίως υπάρχει μάρτυρας(μια ξανθούλα όχι της Citroen όμως) που όσο προσέχω όταν την έχω μέσα τόσο δεν προσέχουν οι γύρω μου.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Στους κυκλικους κομβους στη πανεπιστημιουπολη που εμφανιζονται μετα τις ευθειουλες εναλλαξ μπαινει με 3η και 80 σχετικα ανετα.. Νταξ φευγει λιιιιγο η μουρη..Κανε εκει με τη ΖΧ και θα μετρας πεζοδρομια και σπασμενα ψαληδια!
Στο λεω σε περιπτωση που δεν εχεις καταλαβει τον κινδυνο εκει περα, παρα σε ενα αλλου ειδους στροφη.
Πηγαινοντας με 80km/h εκει (μ'αρεσει που τα λεμε και δημοσια για το συγκεκριμενο μερος ) η καμπη αυτη αγγιζει τα ορια του σλαλομ, με 80 σλαλομ no thanks δε θα παρω!
Αν θελω ετσι να μουρλαθω λιγο, μπαινω με λιγα χιλιομετρα και παιζω με το τιμονι ενω εχω σκασει λιγο το γκαζι με 2αρα, thats all...οχι με 80 εκει φιλαρακο!Να προσεχεις!
Εχω δει τι εχουν παθει μερικοι, γι αυτο στο λεω!
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
βρηκα ενα αρθρο ψαχνοντας εδω και εκει γιατι πραγματικα θα τρελαινόμουν βάζοντας με σε σκέψεις το τι τελικα οδηγησα εγω και τι λενε πιο πανω ?
http://library.techlink.gr/4t/article-main.asp?mag=1&issue=603&article=12664Αλλο το δεν βολευουν στο στυλ οδηγησης μου και στο οχημα μου και αλλο ειναι αθλια και για ''πεταμα''
οικολογικα λαστιχα ειναι που σε περιπτωσεις μειωνουν μεχρι και 20% την καταναλωση
Εκατό χιλιάδες φορές το χουμε σχολιάσει αυτό το άρθρο.
Δοκιμή σε πίστα.
Τέλος.
Αν επιμένεις διάβασε το τεστ του autobild για τα οικολογικά λάστιχα και δες τα saver που πατώνουν.
Αν δεν έχεις άλλη επιλογή στην διάσταση, τι να κάνουμε, βάζεις energy. Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
-
Τα Michelin(Energy 3)δεν μπορώ να πω ότι με άφησαν ικανοποιημένο.Το αντίθετο μάλιστα.Tα Pirelli P6 Cinturato που έχω εδώ και 35000 km αντίθετα είναι πάρα πολύ καλά αν και αυτά θα πάνε για αλλαγή οσονούπω.
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Στους κυκλικους κομβους στη πανεπιστημιουπολη που εμφανιζονται μετα τις ευθειουλες εναλλαξ μπαινει με 3η και 80 σχετικα ανετα.. Νταξ φευγει λιιιιγο η μουρη..
Κανε εκει με τη ΖΧ και θα μετρας πεζοδρομια και σπασμενα ψαληδια!
Στο λεω σε περιπτωση που δεν εχεις καταλαβει τον κινδυνο εκει περα, παρα σε ενα αλλου ειδους στροφη.
Πηγαινοντας με 80km/h εκει (μ'αρεσει που τα λεμε και δημοσια για το συγκεκριμενο μερος ) η καμπη αυτη αγγιζει τα ορια του σλαλομ, με 80 σλαλομ no thanks δε θα παρω!
Αν θελω ετσι να μουρλαθω λιγο, μπαινω με λιγα χιλιομετρα και παιζω με το τιμονι ενω εχω σκασει λιγο το γκαζι με 2αρα, thats all...οχι με 80 εκει φιλαρακο!Να προσεχεις!
Εχω δει τι εχουν παθει μερικοι, γι αυτο στο λεω!
Ρε αγορι προφανως και εχει το κινδυνο της η ολη φαση και προφανως δεν ειμαι ολη την ωρα εκει να το κανω.. Αυτο με το δημοσια δε το επιασα.. Γιατι να μη το γραψω οταν μαλιστα το κανω μονο μετα τις 01.00 και σπανια αφου μες τη μερα λογω κινησης δε μπορεις οσο και να θες.. Αλλωστε πανεπιστημιουπολη ειναι οχι κεντρο της πατρας..
Γενικα παντως εχεις μια ταση να μας λες τι να κανουμε και τι να αγορασουμε και που να προσεχουμε ολη την ωρα... Καταντας γραφικος...οταν μαλιστα μολις χθες εγραφες οτι μυριζαν τα continental σου και δοκιμαζες τα καινουργια αμορτισερ..
-
Εγω?
Χρηστο αν θες να ακουσεις μια συμβουλη ακου την και μη μας ζαλιζεις τα... οταν εσπασε ενα παλικαρι σε αμαξι 30.000€ τα ψαληδια και εκοψε στα δυο τις ζαντες και ημουν μεσα, εμενα μου λεει κατι...εσενα αν δε σου λεει, μπες με 80 και με 90 και με 100! Εγω το λεω για το καλο σου γιατι ξερω το σημειο, εσυ προφανως δεν ξερεις το σημειο που δοκιμαζαν τα αμορτισερ, γι αυτο δε μπορεις να χεις αποψη, σε καμια περιπτωση ομως δεν ηταν τοσο στενο και επικινδυνο οσο ειναι αυτο το σημειο της πανεπιστημιουπολης! Τα υπολοιπα σχολια δε τα σχολιαζω καν για λογους ευνοητους...αν καταλαβες καλως, αν δεν καταλαβες συνεχισε το -
Μπλα μπλα μπλα..
Ειναι χαρακτηριστικο σου παντως γενικοτερα..οτι και να σου πουν με οποιο τροπο και να σου αποδειξουν κατι, οτι εξηγησεις και να σου δωσουν, εσυ θα συνεχισεις να βρισκεις γωνιες στο κυκλο...
Γραψε αλλα τοσα τωρα...και συνεχισε να ασχολεισαι για αλλη μια φορα μονο με δικες μου δημοσιευσεις.. Δε θελω συμβουλες απο εσενα πως να το κανουμε..δεν εισαι για συμβουλες εσυ γενικως... -
Σαν τα κοκόρια κάνετε πάντως.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Σαν τα κοκόρια κάνετε πάντως.Αχ και να ξερες.....
-
Πάντως πρέπει να χαλαρώσετε λίγο και να μην κάνετε και πολλές μ@λ@κ@ες γιατί με ένα γνωστό μου που ήταν έξυπνος είχαμε στενές επαφές με ένα πεύκο μια φορά(αχ τι τράβηξα μετά για περίπου 3 μήνες).Τρεξτε δεν λέω αλλά σεβασμό στο γκάζι παιδιά.Σεβασμό.
-
Απ' όσο κατάλαβα πάντως πρέπει να γνωρίζεστε καλά για να έχετε τέτοιους διαπλεκτισμούς.
-
Απ' όσο κατάλαβα πάντως πρέπει να γνωρίζεστε καλά για να έχετε τέτοιους διαπλεκτισμούς.
Και Blanc Ange το τουτούνι των 30000 μάλλον δεν ήταν γαλλικό.Αν ήταν δεν θα έφευγε. -
Τι δεν καταλαβες απο αυτο που σου πα?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εκατό χιλιάδες φορές το χουμε σχολιάσει αυτό το άρθρο.
Δοκιμή σε πίστα.
Τέλος.
Αν επιμένεις διάβασε το τεστ του autobild για τα οικολογικά λάστιχα και δες τα saver που πατώνουν.
Αν δεν έχεις άλλη επιλογή στην διάσταση, τι να κάνουμε, βάζεις energy. Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
αλλη μια γιατι ημουν κακος μαθητης θα το αναλυσετε, doctor ?
Τι σε πιστα ρε mod.. μαθαμε τωρα μπαινουμε και σε πιστες τα πειραζουμε απο εδω και απο εκει μηπως και αλλα... και μας ''χαλανε''...
δεν εχω να σχολιασω κατι αλλο , εχεις βλέψεις και ζητας το κατι παραπανω στο αυτοκινητο που οδηγεις και πολυ καλα κανεις μαζι σουκαι φυσικα δεν θα βαλεις energy ...Τα energy δεν ειναι τρισαθλια τουλαχιστον για το αυτοκινητο που οδηγησα και το βαρος του....
Το λαστιχο ΔΕΝ ειναι τρισαθλιο ειναι καλο για το 60-70 % των μικρων αυτοκινητων και προσφερει πολλα οφελοι δεν ειναι σπορ αλλα οικονομικο.
Δεν λεω σε καποιον να τα φορεσει για του x ψ λογους. Λεω την αποψη μου οταν το αδηγησα και παραθετω δοκιμη τους σε πιστα ,οπως λες και εσυ την δικη σου
τελοςΑπόψεις φανατισμένες καταστρεφουν τα forum ...
-
Μα ο Ντίνος είπε ότι το τεστ που τα Saver βγαίνουν αξιοπρεπή είναι σε πίστα και άρα μη ενδεικτικό του τι γίνεται στον δρόμο! Η πολύ τραχιά άσφαλτος της πίστας βολευει τα θεόσκληρα Saver και έτσι δεν διασύρονται... το αντίθετο συνέβη στο τεστ του Auto Bild από ότι μπορώ να καταλάβω το οποίο αφορά πιο ρεαλιστικές συνθήκες.
CITROËN FORUM