-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Δέν τίθεται θέμα βαρύτητας της γνώμης.
Ο ουσιαστικός λόγος ?
Θα σου αντιστρέψω την ερώτηση.
Στην κοινωνία ζείς 'ανώνυμα' ? (επειδή και το -οποιοδήποτε- forum, κομμάτι της κοινωνίας είναι).
ApostolisΣτην κοινωνία έχω τη δυνατότητα να επιλέξω εγώ αν και πότε θα πω τη γνώμη μου επώνυμα. Μπορεί να την πω σε μια παρέα. Αυτό δε σημαίνει οτι αυτόματα θα τη μάθει όλη η Ελλάδα ή και το εξωτερικό...
Στο internet όταν γράφεις κάτι το ξέρουν οι πάντες. Για παράδειγμα γράφω στο google 'αποστόλης νούσιας κινητό'.
Ακόμη δεν εμφανίζει την τελευταία σου δημοσίευση αλλά θα γίνει και αυτό.Για την αντεστραμμένη ερώτησή σου να σου απαντήσω οτι στην κοινωνία ζω επώνυμα, αλλά προσπαθώ το βάρος της γνώμης μου να είναι το περιεχόμενο των λόγων μου και όχι η επωνυμία μου.
Με κάποιον που μπορεί να συναντήσω στο δρόμο δε μπορούμε να συζητήσουμε χωρίς καν να συστηθούμε;Το forum μπορεί να είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας, αλλά όπως είδες και πριν αυτά που γράφονται εδώ δε μένουν εδώ. Είναι προσβάσιμα απο οποιονδήποτε.
Εσύ θα μου απαντήσεις τώρα γράφοντας έναν ουσιαστικό λόγο να γράφω επώνυμα;
-
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Ελα παραδεξου οτι εκανες λαθος να δωσεις τα στοιχεια σου δημοσια, δεν ειναι ντροπη.Φίλε , ο εικονικός κόσμος του διαδικτύου είναι κομμάτι της ζωής .
Στη ζωή λοιπόν , όσοι ντρέπονται , κρύβονται.
Apostolis -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Ελα παραδεξου οτι εκανες λαθος να δωσεις τα στοιχεια σου δημοσια, δεν ειναι ντροπη.
Φίλε , ο εικονικός κόσμος του διαδικτύου είναι κομμάτι της ζωής .
Στη ζωή λοιπόν , όσοι ντρέπονται , κρύβονται.
ApostolisΑυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι όπως και στην πραγματική ζωή έτσι και στο ίντερνετ ΕΓΩ επιλέγω σε ποιον θα δώσω τα προσωπικά μου στοιχεία.
-
Υπάρχει διαφορά απόψεων.
Δέν προσπαθώ να πείσω κάποιον πως η δική είναι σωστή και η άλλη λάθος.
Παραδέχομαι την διαφορετικότητα.
Δεχτήτε την και εσείς.- -
Τι το κουράζετε...
Το φόρουμ είναι των τεχνικών εκδόσεων και κάνουν οτι θέλουν._
Προσωπικά, αν και έχω γνωρίσει αρκετά άτομα από εδώ μέσα, αν ισχύσει το μέτρο σε όλες τις ενότητες απλά θα αποχωρήσω. Όχι γιατί έχω κάτι να κρύψω, αλλά μετά από τόσο σπαμ που έχω φάει από τους 4Τ, δεν τους εμπιστεύομαι ούτε καν τα 4 από τα 10 ψηφία του κινητού μου...
-
Αληθεια δεν σας προβληματιζει ολο αυτο; Παραδοσιακοι χρηστες λενε οτι θα αποχωρησουν (μαζι τους και εγω). Πρακτικο θεμα: Εγω προσωπικα εχω κολλημα να κραζω τα λαθη και την (οταν υπαρχει) μαγκια της τροχαιας αλλα και να λεω που εχει μπλοκα κτλ. Μετα την ταυτοποιηση, το ξεχναμε. Δεν ειναι μονο το spamιλικι λοιπον, αλλα και αλλα πρακτικα θεματα. Μετα την 'ταυτοποιηση' το φορουμ θα χασει (δια παντως) πολλη απο την καυστικοτητα των μελων του. Και αυτη η δυνατοτητα να ειμαστε καυστικοι επι παντος επιστητου ειναι που κανει τους (φανατικους) χρηστες να γραφουν 100αδες ή και 1000αδες ποστ το χρονο, στον τομεα που ο καθενας επιθυμει και να κρατα ζωντανο το φορουμ σαν συνολο. Καντε απλα σοβαρο moderation. Αυτοι που θελουν η γνωμη τους να εχει οχι απλα υφος αλλα και επωνυμο, το κανουν ουτως ή αλλως, διχως ταυτοποιηση και ειδικα στο χωρο των αγωνων. Δεν κρυβονται, φανερωνονται γιατι αυτοι το θελουν. Οποιο nick παραβαινει τους κανονισμους απλα να διαγραφεται, μετα απο προειδοποιηση. Ολα τα αλλα ειναι υπερβολικα. Το φορουμ θα βγει χαμενο. Δικο σας ειναι βεβαια, αλλα ειπαμε: Οι 4Τ σαν συνολο, μας εχουν μαθει αλλιως (δλδ να βλεπουμε σαν 'περιουσια μας' το περιοδικο και τα παρακλαδια του) και γι'αυτο βλεπετε αυτη την αντιδραση. Ειναι στο δικο σας χερι να το αλλαξετε ολο αυτο και να 'πληρωσετε τις συνεπειες' ή να το διατηρησετε και να συνεχιζετε να ξεχωριζετε, γιατι μην αυταπαταστε, αν δειτε το 80% των δοκιμων των περιοδικων καθε μηνα, μοιαζει περιπου ιδιο. Η χρηση των ελληνικων αγωνων ως αφορμη ειναι προσχηματικη. Δεν γινεται να ταυτοποιηθει η ενοτητα αυτη, γιατι δεν μιλαμε για ενα μικρο φορουμ. Δεν χρειαζεται ο θεατης να ειναι ταυτοποιημενος. Ασε που ειναι τοσο λιγοι και αυτοι που πλεον γνωριζουμε και αυτους που λεει ο λογος. Αν το θεμα ειναι να μην βγαινουν τα απλυτα των αγωνων, κλειδωστε τα θεματα που πηγαινουν προς τα εκει. Απο την αλλη ομως, αν δεν σπασουμε αβγα, ομελετα δεν εχει. Οσο υπαρχει επιπεδο στη συζητηση, μπορουν να λεγονται τα παντα για τον οποιοδηποτε. Δεν υπαρχει λοιπον λογος για την ταυτοποιηση. Στο φιναλε αν σας ειναι τοσο μεγαλο προβλημα, καταργηστε το section 'ελληνικοι αγωνες' και εμεις θα βρουμε το μεσο εκφρασης. Ισως αυτο να ειναι καλυτερο απο το να ευνουχησετε ενα ολοκληρο φορουμ...
-
Νομίζω η πιστοποίηση των χρηστών προκύπτει σαν ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος, ενός reset, της αποκήρυξης της παλιάς -κακά τα ψέμματα (ΤΜ) - μπουρδελοκατάστασης και μιας αλλαγής στρατηγικής της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, αλλαγής χαρακτήρα από ένα 'καφενείο' σε ένα -ας πούμε- 'επίσημο βήμα' ανταλλαγής απόψεων των εμπλεκόμενων με τους ελληνικούς αγώνες.
Το πιθανότερο είναι ότι μια 'απλή' αλλαγή πολιτικής moderation δεν θα είχε ένα τέτοιο αποτέλεσμα όχι μόνο για πρακτικούς λόγους (οι moderators είναι εθελοντές και δεν μπορούν 24χ7 να παριστάνουν τους νηπιαγωγούς αν οι ίδιοι οι χρήστες δεν μπορούν να αυτοπροστατευθούν) αλλά κυρίως διότι δεν θα έφερε το 'ειδικό βάρος' και την ελκυστικότητα ('δείτε, τα αλλάξαμε όλα!') μιας τέτοιας αλλαγής.
Σίγουρα θα χαθούν και θα λείψουν οι τεκμηριωμένες γνώμες ανώνυμων από επιλογή καλά πληροφορημένων (εξ΄ου και η ανωνυμία ) χρηστών. Αυτό είναι απώλεια και στη ζυγαριά θα μπει απέναντι στις 'γνώμες' διαφόρων ανώνυμων κακεντρεχών, υβριστών κτλ. Σωστό ή λάθος, δεν ξέρω, θα δείξει.
Οι θεατές όσο διαβάζουν μόνο δε χρειάζεται να είναι πιστοποιημένοι αλλά η έκφραση άποψης θα προϋποθέτει την πιστοποίηση.
Δεν πιστεύω πως το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες ενότητες (και δεν πρέπει), η ανάγκη για αυτό προέκυψε μόνο στους 'Ελληνικούς Αγώνες'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι θεατές όσο διαβάζουν μόνο δε χρειάζεται να είναι πιστοποιημένοι αλλά η έκφραση άποψης θα προϋποθέτει την πιστοποίηση.
Ενδιαφέρον αυτό. Άρα θα μπορεί κάποιος να διαβάσει κι απλώς δε θα μπορεί να γράψει... Κάτι είναι κι αυτό. Τουλάχιστον όσοι θέλουν, μπορούν να ενημερωθούν για τα τεκτενόμενα.Απλώς δε θα μπορούν να γράψουν στην ενότητα.
Επιπλέον (ως πρόταση το λέω) μπορεί ένας μη-ταυτοποιημένος χρήστης να γράψει πχ στις ανακοινώσεις που αναφέρονται οι ειδικές, ώστε να μπορεί να ενημερωθεί (αλλά μόνο εκεί), ώστε να μην χρειαστεί να ξεκινήσει ανταλλαγή pm's με τον δημιουργό.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό...Προσωπικά πάντως προτιμώ να μείνω ανώνυμος όπως και προτιμώ να μην ανεβάζω φωτογραφίες με πινακίδες σε κοινή θέα, είτε είναι δικό μου αμάξι είτε άλλου.Αυτό είναι επιλογή που δεν αλλάζει για μένα και προτιμώ να παραμείνω ένας (καλός ή κακός) χρήστης με το όνομα 'κάβουρας'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω η πιστοποίηση των χρηστών προκύπτει σαν ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος, ενός reset, της αποκήρυξης της παλιάς -κακά τα ψέμματα (ΤΜ) - μπουρδελοκατάστασης και μιας αλλαγής στρατηγικής της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, αλλαγής χαρακτήρα από ένα 'καφενείο' σε ένα -ας πούμε- 'επίσημο βήμα' ανταλλαγής απόψεων των εμπλεκόμενων με τους ελληνικούς αγώνες.Νάσο, ξέρεις πότε θα με επειθαν οι Τεχνικές Εκδόσεις για το πραγματικό ενδιαφέρον τους για τους ελληνικούς αγώνες? Αν τους κάλυπταν από το περιοδικό 'σαν άλλοτε' (tm) και αν είχαν αντίστοιχη κάλυψη (και όχι τηλεγραφηματα) και από το rally.gr. Πιο πολύ σαν ευκαιρία για σπαμ μου μοιάζει παρά για αγνή, άδολη αγάπη προς το έρμο, ταλαίπωρο άθλημα.
-
Μα ρε φιλε,ειναι ποτε δυνατον χωρις σοβαρο moderation να αποφυγεις τον οποιονδηποτε μπορει να συνεχισει την ιδια τακτικη στον τροπο που πιθανον ποσταριζε (με κακια;με πονηρια;με οτιδηποτε) επειδη θα σου δωσει ονομα και τηλεφωνο;
Το πραμα 'μπαζει' απο παντου.
Και επιμενω στην προταση που εκανα στον ΜΜ55,να μας δωσετε εσεις ενα τηλεφωνο να επικοινωνησουμε εμεις με εσας,εαν νομιζετε οτι η 'διαπίστευση' μπορει να σας λυσει τα προβληματα.Γιατι επιμενετε ΤΟΣΟ στο να συλλεξετε προσωπικα μας στοιχεια; -
Αντρέα ,
νομίζω αυτό σε καλύπτει:από Administrator » 10/09/10 9:59
Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η εφαρμογή για την ταυτοποίηση των ονομάτων των χρηστών μέσω sms.
Συγκεκριμένα, όποιος επιθυμεί να γράφει στην ενότητα «ελληνικοί αγώνες» θα πρέπει να στείλει sms με το ονοματεπώνυμο του και το nickname του.
Στη συνέχεια θα αναβαθμίζεται σε «πιστοποιημένο χρήστη» και θα του αποστέλλεται, με sms, νέο password (φυσικά μετά την πρώτη του είσοδο θα μπορεί να το αλλάξει).
Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικές οδηγίες. -
Αποστολη,αυτο ακριβως ειναι που δε με καλυπτει.
Το να γνωρισεις ποιος ειναι ο HUNTER η ο APR η ο ELEM η ο apostolis,ειναι κατι που δεν απαιτει τα προσωπικα μας στοιχεια.Τοσο απλα.
Η συλλογη των κινητων μας τηλεφωνων (η οποιουδηποτε αλλου προσωπικου μας στοιχειου) μονο για εμπορικη χρηση μπορει να προοριζεται.
Και ξαναεξηγω:Εγω ο ιδιος,εχω ηδη αναρτημενο σε δημοσιο χωρο το κινητο μου τηλεφωνο,οπότε οποιοσδηποτε υπαινιγμος για το οτι θελω να ειμαι κρυμενος απο την κοινωνια κ.λ.π,ειναι αστειος.Η διαφωνια μου τιθεται επι της αρχης.Δεν εχεις το δικαιωμα να συλλεγεις τα προσωπικα μου στοιχεια,εκτος κι'αν εισαι ασφαλιτης.Χορτασαμε με 'επιθετικες πολιτικες πωλησεων' που υπαγορευουν τα τμηματα μαρκετινγκ.Οι ιδιοι οι 4Τ σε παλιωτερο τευχος τους,μας παροτρειναν να συμπληρωσουμε μια ηλεκτρονικη φορμα για την προστασια μας απο παρομοιες 'προωθητικες ενεργειες'Εσυ πιστευεις οτι πρεπει να καταθεσεις τον αριθμο του κινητου σου στις Τ.Ε. για να ταυτοποιηθεις μηπως;Λες ο χωρος των 'ελληνικων αγωνων' να μην γνωριζει ποιός εισαι;
-
Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου είναι προσωπικό δεδομένο ?
Τέλος πάντων, ακολουθεί σύντομα ανακοίνωση, απ΄όσο γνωρίζω.
-
Στο παρακάτω υπάρχουν όλες οι απαντήσεις γιατί ΔΕΝ είναι σωστή ενέργεια:
http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,20920&_dad=portal&_schema=PORTALΠροστατεύστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου
Το SPAM στα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου έχει τελευταία αρχίσει να εξαπλώνεται και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Μην αποκαλύπτετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας σε άτομα ή οργανισμούς που δεν γνωρίζετε και χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο.
-
Μπορεί το θεμα Karting να μεταφερθει σε καποια αλλη ενοτητα, ωστε να μπορουμε να γραφουμε, χωρις πιστοποιηση?
Ευχαριστω!
-
Θα μαι καλο παιδι, σωστος συντονιστης
αρκει να στειλεις SMS να πιστοποιηθεις, ωωωω!!!viewtopic.php?f=9&t=45395&start=45
Mη το κουραζουμε αλλο, εχουν αποφασισει οι ανθρωποι. Εκεινοι ξερουν...
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Μπορεί το θεμα Karting να μεταφερθει σε καποια αλλη ενοτητα, ωστε να μπορουμε να γραφουμε, χωρις πιστοποιηση?Ευχαριστω!
OK! 'Περί αυτοκίνησης' KARTING... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
-
θα το προτιμουσα στο Formula 1, αλλα τεσπα!
Χωρις πλακα, ευχαριστω!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
θα το προτιμουσα στο Formula 1, αλλα τεσπα!Χωρις πλακα, ευχαριστω!
:kavalimenokalami:
Οντως είναι σωστότερο στην 'Αυτοκίνηση', κυρίως για χομπίστες πρόκειται, όχι για αγώνες
-
Αλλαγή πολιτικής πρόσβασης ?