Ο χρήστης Hierophant έγραψε:
δεν ειναι το θέμα το κόστους, είναι το θέμα οτι θα έπρεπε σαν μηχανικός και τεχνικός μαζί, να προνοήσει οτι αυτό το μαραφέτι εκεί, δημιουργεί πρόβλημα. Το βρήκα κατα τύχη όταν μίλησα με εναν φίλο 'tgi' που έχει ενα C4 Picasso. Και το παρατήρησε αυτος πρώτος, και με έβαλε κ μένα στο τρυπάκι. Και μάλιστα μου είπε οτι ο τεχνικός του, του έκανε αλλαγή της θέσης στον ρυθμιστή και τον έβαλε δεξιά στην εργαλειοθήκη. Αλλα και πάλι το πρόβλημα δεν λύθηκε.
Όπα - όπα!!!
δεν είπα ότι δεν λύθηκε!!!
Το πρόβλημα όντως το είχα και εγώ αλλά με λίγο διαφορετικά συμπτώματα!!!
πήγα στον εγκαταστάτη και αυτός άλλαξε την θέση του ρυθμιστή πίεσης. Στην αρχή τον είχε τοποθετήσει κάτω από τα μπεκάκια και πάνω από το δυναμό του αυτοκινήτου. Μπροστά στην μηχανή.....
όμως αυτή η θέση ζεσταινόταν πολύ ο ρυθμιστής... με αποτέλεσμα να ανεβάζει την θερμοκρασία σε όλο το υγραέριο που υπήρχε στο αυτοκίνητο (και στο κύκλωμα αλλά και στην μπουκάλα) και να αρχίζει τα διάφορα συμπτώματα ρεταρίσματος. Τα λεγόμενα 'λαγουδάκια' στον δρόμο!!!!!
Μου άλλαξε θέση στον ρυθμιστή και τον πήγε από την άλλη μεριά της μηχανής.
(ο χώρος του κινητήρα έχει την εξής διάταξη : από τα δεξιά προς τα αριστερά είναι : η ασφαλιοθήκη και ο εγκέφαλος, η μπαταρία, ο κινητήρας, δοχείο υαλοκαθαριστήρων)
Λοιπόν από την αριστερή μεριά που ήταν ο ρυθμιστής, τον έβαλαν στην δεξιά μεριά μπροστά από την ασφαλιοθήκη.
Εκεί λοιπόν που μπήκε δεν επηρεάζεται από την θερμοκρασία και το πρόβλημα λύθηκε....
Δεν έχω άλλο πρόβλημα....
Επίσης, πιστεύω ότι ταυτόχρονα έλυσα και το πρόβλημα με την κατανάλωση... είχα πολύ υψηλή κατανάλωση! έφτανε τα 16-17 λίτρα τα 100 χιλ όταν η βενζίνη ήταν στα 11-12 λίτρα!!!
Νομίζω.. (τώρα το ερευνώ.... την τελευταία εβδομάδα) ότι έλυσα και το θέμα της κατανάλωσης....
Τώρα μπορώ να πω ότι νοιώθω - δεν νοιώθω διαφορά στην βενζίνη και στο υγραέριο.. πριν την καταλάβαινα!!!
Βέβαια, θα κάνω και την 'μαγκιά' του Hierophant και θα μονώσω τον ρυθμιστή για να έχω τέλεια απόκριση του κινητήρα!!!
Θα επανέλθω με νεότερο μήνυμα για το θέμα της κατανάλωσης και του εγκαταστάτη!