Sep 14, 2010, 9:32 AM

Ο χρήστης bibendum έγραψε:

Υπάρχει κάτι ειδικευμένο να ελεγθεί σε αυτό;

Εχουμε το συγκεκριμενο αλλα το 1.6 16V. Μοντελο 12/98 με 110.000 περιπου χιλιομετρα τωρα και με απιστευτη προσοχη απ το πατερα. Το αυτοκινητο ειναι πολυ καλο...Τεραστιοι εσωτερικοι χωροι, πολυ καλη ανεση, το συγκεκριμενο με πολυ καλο εξοπλισμο και φανταζομαι θα ειναι πιο σβελτο απ το δικο μας που εχει νορμαλ επιδοσεις...Απο προβληματα τιποτα απολυτως...Μια τρομπα νερου στα 4 χρονια οπου μας την ειχαν αλλαξει δωρεαν γιατι τοτε ψηναμε το clio μου που και αγορασαμε..
Γενικα εγω νομιζω οτι ειναι η πιο καλη laguna και θα πρεπε να ειχαν πατησει πανω της για να βγαλουν τις επομενες

500.οοο+ χλμ στην 1.6 16v....

προβλήματα που να περιμένεις? οχι πολλα, απλά με τα χιλιομετρα που εχει κάνει το δικό μας λογικό ειναι να δεις 5 πράγματα.

πάντως στα πιο συνήθη είναι:

-τροχαλία στροφάλου (ξερενεται και εν τέλει καίγεται το ελαστικό αντικραδασμικό που εχει μέσα της)
-τροχαλία Δυναμό (μας εσπασε κάπου στα 230.οοο χλμ)
-πολλαπλή εξαγωγής (2 μέσα στα 11 χρόνια)
-σασμάν (με καλή-σωστή χρήση αντεχει, αλλα δεν παύει να ναι ενα σημείο που χρήζει προσοχής, εχουμε αλλάξει 1)

το αμάξωμα κρατάει αγέρωχα παρά τα χρόνια του, χωρίς τριγμούς και λοιπά.

σίγουρα όλα τα sineblock σε ανάρτηση (πίσω), γέφυρα κινητήρα κλπ θα θέλουν άλλαγμα

απο εκει και περα τώρα, ενα σωστά συντηρημένο αυτοκίνητο θα σε πάει σχετικά οικονομικα (για τα κυβικά του), θα σε πάει και πολύ γρήγορα (για το βάρος του) και το κυριότερο θα σε πάει με απίστευτη ασφάλεια.

ενα ταξί που σταμάτησε με 120χλμ στην πίσω αριστερή μου πόρτα το εγγυάται αυτο...

από ενεργητική ασφάλεια τώρα, κορυφαίο στρίψιμο (αναμενόμενο αλλωστε), ανθεκτικά φρένα και με διάρκεια, (παρα το γεγονός οτι εμενα εχει τάμπουρα πίσω), και καλές επιδόσεις (πάντα τηρουμενων των αναλογιών.)

στο δια ταύτα?

Θα το παιρνα με κλειστά μάτια αν ήθελα ενα καλό αυτοκίνητο σε πολύ προσιτή πλέον τιμή.

ελπίζω να βοήθησα..