-
Το αμάξι μου ειναι χρωματος λευκο,το πρόβλημα μου ειναι οτι εδω και αρκετό καιρό έχω παρατηρίσει ότι εχει καποιους λεκέδες που δεν φέυγουν
με το πλήσιμο και σιγά σιγά αποκτά περισότερους.Αποτι έχω καταλάβει ΔΕΝ ειναι φθορα χρωματος,αλλα λεκέδες βρομιάς που ΔΕΝ φέυγουν με ΤΙΠΟΤΑ
έχω δοκιμάσει σαπουνάδα,πληντήριο αυτοκινήτων,επιμονο τριψιμο και κέρωμα,ομως τίποτα! το μόνο που έχω καταφέρει ειναι να γιαλίζει έχωντας ομως λεκέδες!!! το αμαξι μου ειναι σαν ασπρόμαυρη αγελάδα!!! HELP!!!Ι.Γ σε κάποια σειμία που έχει κουτσουλιές αφου με μεγάλη δισκολία τις εβγαλα,εχει μίνει ενα μικρό κιτρινοπό σιμαδάκι που δεν φέυγει με τιποτα!
Ι.Γ2 τα Turtle wax καθαριστικά ειναι καλά? καθώς και το καιρί 3Μ???
HEEELP δεν ξέρω τι να κάνω!
-
Το αμάξι μου ειναι χρωματος λευκο,το πρόβλημα μου ειναι οτι εδω και αρκετό καιρό έχω παρατηρίσει ότι εχει καποιους λεκέδες που δεν φέυγουν
με το πλήσιμο και σιγά σιγά αποκτά περισότερους.Αποτι έχω καταλάβει ΔΕΝ ειναι φθορα χρωματος,αλλα λεκέδες βρομιάς που ΔΕΝ φέυγουν με ΤΙΠΟΤΑ
έχω δοκιμάσει σαπουνάδα,πληντήριο αυτοκινήτων,επιμονο τριψιμο και κέρωμα,ομως τίποτα! το μόνο που έχω καταφέρει ειναι να γιαλίζει έχωντας ομως λεκέδες!!! το αμαξι μου ειναι σαν ασπρόμαυρη αγελάδα!!! HELP!!!Ι.Γ σε κάποια σειμία που έχει κουτσουλιές αφου με μεγάλη δισκολία τις εβγαλα,εχει μίνει ενα μικρό κιτρινοπό σιμαδάκι που δεν φέυγει με τιποτα!
-
-
Πήγενε πρώτα απ'όλα στόν μπακάλη τής γειτονιάς,καί ψάξε γιά ένα καθαριστικό πού λέγεται SWEEP.Σέ λευκό χρώμα αυτοκίνητο,είναι τό καλύτερο.
-
παιδια χαζώ αυτο που θα πώ,αλλα χλορίνη δεν κάνει ε?
-
Μήν κάνεις καμιά τέτοια χαζομάρα.
-
Οι λεκέδες που δεν φεύγουν μπορεί να είναι ρετσίνι απο τα δέντρα,το οποίο βγαίνει πάρα πολύ δύσκολα ειδικά αν υπάρχει καιρό.Υπάρχουν κάποια καθαριστικά,αλλά θέλει πολύ τρίψιμο,υπομονή και προσοχή για το χρώμα.Για τα κίτρινα σημαδάκια απο τις κουτσουλιές ένα θα σου πώ.Ξύσε τις έλαφρά με το νύχι(είναι αηδιαστικό αλλά δουλεύει)
-
Ένα από τα μειονεκτήματα του άσπρου χρώματος είναι αυτό. Και σε άλλα χρώματα δημιουργούνται στάμπες από ρετσίνι, κουτσουλιές και άλλες βρωμιές, όμως πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά για να τις διακρίνεις. Στο άσπρο φαίνονται ευκολότερα και μάλλον μόνο με βάψιμο φεύγουν (ή με κάποιο προϊόν σαν τα κεριά με χρώμα).
-
υπάρχουν κάτι προιόντα που λέγονται clay bars που σκοπό έχουν να απομακρύνουν κάτι τέτοια. Κάντε μια αναζήτηση στο google, πιστεύω κάτι θα τσιμπήσετε από εκεί.
-
ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ? ΑΝ ΟΙ ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ (ΚΑΤΑ 80%) ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΛΗΡΗ (ΔΙΑΒΡΩΣΗ) ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ.ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΑ ΟΞΕΑ.ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΝΕΤ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΣΤΟΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΤΑ ΟΞΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ.ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΟ ΤΡΙΨΗΜΑΤΑΚΙ.ΚΑΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ
-
Ο χρήστης Lefteris25 έγραψε:
Ι.Γ σε κάποια σειμία που έχει κουτσουλιές αφου με μεγάλη δισκολία τις εβγαλα,εχει μίνει ενα μικρό κιτρινοπό σιμαδάκι που δεν φέυγει με τιποτα!Αυτό το σημαδάκι που κιτρινίζει μήπως είναι από κάποιο τσιγάρο που κάποιος 'καλός' άνθρωπος πέταξε πάνω στο αμάξι σου? Στο ρωτάω γιατί το είχε πάθει και φίλος μου με άσπρο αυτοκίνητο...
-
Παιδιά την έκανα την βλακεία... δεν αντεξα και ακουσα τον hunter! αντι όμως για sweep πειγα και πειρα CIF (το sweep δεν ξερω τι ειναι! εκτος και αν κανει πλάκα) πειρα όμως αυτο που έχει σαν βάση το χλώριο!!! εκανε ΠΟΛΥ! καλη δουλεια αλλα δεν ξέρω για το χρώμα ακομα...Πάντος με την πρωτη δεν ειδα να έχει διμιουργίσει κάποιο πρόβλημα!
Τα σημαδάκια τα κίτρινα ειναι μετά απο καθάρισμα κουτσουλιάς και ειναι πολύ μικρά με το CIF εχουν φίγει ΟΛΑ! ομώς θέλω ενα καθαριστικό που να κάνει την δουλειά του CIF αλλα να ειναι φιλικο πρως το χρώμα -
Αν θυμάμαι καλά τη διαφήμιση, το CIF περιέχει αμμωνία και κάνει για κεραμικά είδη μπάνιου. Ευτυχώς που το λευκό χρώμα είναι πιο ανεκτικό και 'επιδιορθώσιμο' από τα μεταλλικά, ίσως όμως εκεί όπου το καθάρισες να γίνει πιο ευαίσθητο στη βρωμιά. Εγώ θα του έριχνα μαι-δυο στρώσεις διάφανο βερνίκι σε σπρέυ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Άστο όμως πρώτα ένα διάστημα για να δεις πως θα εξελιχθεί.
-
Τώρα το αμάξι σου οπωσδήποτε θέλει γυάλισμα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά τη διαφήμιση, το CIF περιέχει αμμωνία και κάνει για κεραμικά είδη μπάνιου. .Eίναι για κεραμικά φρένα δηλαδή?
Ο HUNTER δεν έκανε πλάκα...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά τη διαφήμιση, το CIF περιέχει αμμωνία και κάνει για κεραμικά είδη μπάνιου. .
Eίναι για κεραμικά φρένα δηλαδή?
Ο HUNTER δεν έκανε πλάκα...
Φυσικά καί δέν έκανα πλάκα.
Αλλο όμως τό SWEEP καί άλλο τό CIF.
Τό ένα είναι υγρό γενικού καθαρισμού(σάν τό Αζαξ γιά τό πάτωμα),ενώ τό άλλο παχύρευστο υγρό πού περιέχει μικρο-κόκκους,γιά νά τρίβεις πολύ δύσκολες βρωμιές πού βρίσκονται ΄πάνω σέ ανθεκτικό υλικό. -
Λέτε να έκανα ζημιλα στο χρώμα που θα φανεί με τον καιρό?
-
Να επαναφερω αυτο το παλιο θεμα για να ρωτησω και εγω κατι? Η ζημια τωρα εχει γινει στο αρχικα σκουρο πρασινο clio μου λογω των πουλιων που περιτιγυριζουν στη γειτονια μου και πλεον ειδικα στο καπω το χρωμα φαινεται απαισιο με καποιες σκουρες πιτσιλιες ανα σημεια.
Τι μπορει να γινει τωρα που εχουν μεινει ετσι πολυ καιρο και δεν εχεουν φυγει με τα πλυσιματα? Κερωμα ή τιποτα τετοιο? Δεν ειναι μεταλλικο το χρωμα οποτε δεν περιμενω να ειναι ποτε ξανα ιδιο, αλλα εστω να φτιαξει λιγο...
thx -
Αν δεν κανω λαθος το ασπρο χρωμα δεν ειναι μεταλικο σε κανενα αμαξι. Ειναι που ειναι και ευαισθητο σαν χρωμα...
Οσο περναει ο καιρος τοσο εντονοτερο θα γινεται το προβλημα. -
Δεν εχω ασπρο χρωμα σαν του φιλου με το αρχικο προβλημα, αλλα σκουρο πρασινο οπως ειπα πιο πανω.
thx anyway
Βοηθεια το αμαξι αλαζει χρωμα!!