-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πεντακάθαρο το βλέπω χώμα δεν πατάει;Αυτή είναι διαφημιστική απο ιντερνετ κατα τ άλλα μόνο χώμα πατάει...το Σάββατο γύρισα από το βουνό με δύο σκασμένα λάστιχα από τριβόλια..
-
σε ποιο βουνο πηγαινεις?
-
Όλα τα tips που χρειάζεται να ξέρεις για την ποδηλασία (μιας και αναφέρθηκε ο εξοπλισμός), από τον φίλο Βασίλη, με πολύ χιούμορ.
http://www.scribd.com/doc/37110622/Bike ... -Gamot-doc
Να να διαβάσετε όλοι όσοι ασχολείστε με το δίτροχο πειρασμό. Αξίζει!
-
Ο χρήστης Alexandros3 έγραψε:
...Θα ήθελα να μην υπερβω τα 450 ευρώ, αλλά αν αξίζει να προτιμηθεί ένα επιπλέον/καλύτερο χαρακτηριστικό ενός ποδηλάτου απο κάποιο άλλο, δε θα τσιγγουνευτώ.Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων,
Αλεξ
Αλέξανδρε χωρίς πολλά-πολλά στα λεφτά που δείνεις η επιλογή κατά την γνώμη μου είναι μονόδρομος:
http://www.idealbikes.net/?section=1734 ... d1494=1834Πάρτο με κλειστά μάτια! Με υδραυλικά δισκόφρενα και πολύ καλά περιφερειακά.
Για να πάρεις ας πούμε αντίστοιχο GIANT θέλεις στο νερό 700 ευρώ.Εγώ έχω το μοντέλο 2005 με μηχανικά δισκόφρενα και σήμερα αισίως συμπλήρωσα 12000χλμ τα μισά στο χώμα του έχω πιει το αίμα και το μόνο που μου έχει ζητήσει είναι ένα ζευγάρι μπροστινά τακάκια και ένα συρματόσχοινο εμπρόσθιου ντεραγιέρ και τα δύο δηλαδή άκρως φυσιολογικά.
Τα ποδήλατα με πίσω ανάρτηση είναι πιο βαριά από τα μονής ανάρτησης και θέλεις τουλάχιστον 1300 ευρώ για να πάρεις ένα καλό να κλειδώνει η ανάρτηση πίσω γιατί αλλιώς δεν θα μπορείς να ανέβεις ούτε το πιο μικρό ανηφοράκι γιατί το μπάλανς θα σου κλεβει την δύναμη της πεταλιάς,
Πάρε το Zig-Zag και θα με θυμηθείς. Απ τις καλύτερες αγορές της ζωής μου. Και παντα στα λεφτά που δίνεις.
Το μόνο που θα προσέξεις είναι να πάρεις το σωστό μέγεθος. Η σελίδα που σου έβαλα έχει και τέτοια επιλογή εκεί που λέει: 'πινακας ύψους αναβάτη'.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Όλα τα tips που χρειάζεται να ξέρεις για την ποδηλασία (μιας και αναφέρθηκε ο εξοπλισμός), από τον φίλο Βασίλη, με πολύ χιούμορ.
http://www.scribd.com/doc/37110622/Bike ... -Gamot-doc
Να να διαβάσετε όλοι όσοι ασχολείστε με το δίτροχο πειρασμό. Αξίζει!Από το πιο πάνω link:
'Μετά από οποιαδήποτε βόλτα, ακόμα και την πιο απλή, **τα leg extensions **δεν έβλαψαν ποτέ
κανέναν. Δεν είναι φλωριά να προσέχεις για να έχεις και αγύμναστος δεν παραμένεις όταν
γνωρίζεις πως να συντηρηθείς αλλά όταν ντρέπεσαι να ρωτήσεις. Πάντα πολύ μαλακά μέχρι εκεί
που αρχίζει να ζορίζει.'Τι είναι τα leg extensions??
-
διατάσεις
-
Χτες ξεκίνησα σιγά-σιγά τις βόλτες για βελτίωση φυσικής κατάστασης και έκανα 15 χιλιόμετρα με μέση ωριαία τα 24χαω (το bike computer βοηθάει πολύ τελικά...). Πως συνεχίζουμε, κάνουμε τα 15 χιλιόμετρα 20, ή την ωριαία πχ 28?
-
Καθοριστικό σημείο πριν από την αγορά ποδηλάτου...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Χτες ξεκίνησα σιγά-σιγά τις βόλτες για βελτίωση φυσικής κατάστασης και έκανα 15 χιλιόμετρα με μέση ωριαία τα 24χαω (το bike computer βοηθάει πολύ τελικά...). Πως συνεχίζουμε, κάνουμε τα 15 χιλιόμετρα 20, ή την ωριαία πχ 28?Είχα ρωτήσει σχετικό επιστήμονα (σχολής ΤΕΦΑ) για τρέξιμο αλλά φαντάζομαι ισχύει γενικά για τα αεροβικά και μου είπε ότι πρώτα θέλεις να αυξήσεις διάρκεια σε τουλάχιστον 35 λεπτά (και για να επηρεάσεις και συντηρήσεις μεταβολισμό καλύτερα πάνω από 2 φορές την εβδομάδα) και μετά να ασχοληθείς με ρυθμό (κάτι που θα γίνει έτσι κι αλλιώς από μόνο του καθώς θα βελτιώνεσαι). Και καλό είναι οι παλμοί να κινούνται στο σωστό για την ηλικία εύρος. (220-ηλικία=μέγιστοι επιτρεπόμενοι παλμοί και θέλεις να είσαι αν θυμάμαι καλά κάπου στο 60-80% αυτών για καλή αεροβική άσκηση)
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Χτες ξεκίνησα σιγά-σιγά τις βόλτες για βελτίωση φυσικής κατάστασης και έκανα 15 χιλιόμετρα με μέση ωριαία τα 24χαω (το bike computer βοηθάει πολύ τελικά...). Πως συνεχίζουμε, κάνουμε τα 15 χιλιόμετρα 20, ή την ωριαία πχ 28?Κανεις τα 15 χλμ 20, γιατι ανεβαζοντας τη μεση ωριαια καταπονεις περισσοτερο τον οργανισμο σου, δεν καις λιπος αλλα γλυκοζη καθως σε υψηλους σφυγμους ο οργανισμος καταναλωνει απο τις αμεσες πηγες ενεργειας, και υπαρχει κινδυνος πιασιματος - μικροτραυματισμου εαν δεν εισαι συνηθισμενος. BTW 24 μεση ωριαια ειναι πολυ καλο νουμερο για ευθεια. Δοκιμασε 5 - 7 km ανηφορα, ειναι καλυτερη ασκηση και τα χιλιομετρα μετρανε παραπανω σαν ασκηση σε σχεση με την ευθεια. Χοντρικα 1 χλμ ανηφορας ειναι 3 χλμ ευθειας.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Χτες ξεκίνησα σιγά-σιγά τις βόλτες για βελτίωση φυσικής κατάστασης και έκανα 15 χιλιόμετρα με μέση ωριαία τα 24χαω (το bike computer βοηθάει πολύ τελικά...). Πως συνεχίζουμε, κάνουμε τα 15 χιλιόμετρα 20, ή την ωριαία πχ 28?
Κανεις τα 15 χλμ 20, γιατι ανεβαζοντας τη μεση ωριαια καταπονεις περισσοτερο τον οργανισμο σου, δεν καις λιπος αλλα γλυκοζη καθως σε υψηλους σφυγμους ο οργανισμος καταναλωνει απο τις αμεσες πηγες ενεργειας, και υπαρχει κινδυνος πιασιματος - μικροτραυματισμου εαν δεν εισαι συνηθισμενος. BTW 24 μεση ωριαια ειναι πολυ καλο νουμερο για ευθεια. Δοκιμασε 5 - 7 km ανηφορα, ειναι καλυτερη ασκηση και τα χιλιομετρα μετρανε παραπανω σαν ασκηση σε σχεση με την ευθεια. Χοντρικα 1 χλμ ανηφορας ειναι 3 χλμ ευθειας.
Aνα γεια σου. Αυτό κάνω!
Δεν είναι το παν η μ.ω.τ.
-
Δεν είναι πολύ 1 ΚΜ ανηφόρα να σπρώχνω το ποδήλατο με τα πόδια?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δεν είναι πολύ 1 ΚΜ ανηφόρα να σπρώχνω το ποδήλατο με τα πόδια?Δεν είναι ανάγκη να είναι...βουνό. Προσωπικά κάνω 2-3 συγκεκριμένες διαδρομές, 2-3 φορές την βδομάδα των 12-25 χιλιομέτρων, ανηφοροκατηφοραίσιο ( , ). Έχω μέσο όρο 21 χαω και δεν είναι καθόλου κουραστικό. Μία από αυτές έχει 2,5 χιλ ανηφόρα την οποία και την καταφέρνω με 12 χιλ μ.ο.
Την Κυριακή έχουμε βόλτα με παρέα 46 χιλιόμετρα, με τα πρώτα 15 ανηφόρα. Θα είναι βέβαια σε ρυθμούς βόλτας.
-
δε μπορω είμαι φλώρος.... δε κάνω για τέτοια... χα χα
-
ερώτηση...
φτηνες κούρσες υπάρχουν... με 250 ευρω όπως βρίσκεις τα πρώτα μοντέλα MTB αλουμίνιο?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ερώτηση...φτηνες κούρσες υπάρχουν... με 250 ευρω όπως βρίσκεις τα πρώτα μοντέλα MTB αλουμίνιο?
Ναι, έχει ο Τσιμπίδης, στη Πατησίων & Στουρνάρη, μέσα σε μια στοά.
Φυσικά, υπάρχουν και μεταχειρισμένες από αγγελίες... -
καινούριες? με 250.
δεν νομίζω. -
Ναι, καινούριες. Είπαμε, φτηνές.
Μόνο αν τις δεις και τις καβαλήσεις, μπορείς να τις κρίνεις.
Εγώ απλώς τις είδα, δεν τις καβάλησα, καλές φαίνονται. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
. Μία από αυτές έχει 2,5 χιλ ανηφόρα την οποία και την καταφέρνω με 12 χιλ μ.ο.Όταν ανεβαίνω την Αναστάσεως στου Παπάγου προς τον Υμηττό με προσπερνάνε οι πεζοπόροι παππούδες! Τι Μ.Ω.Τ. πιάνω;
-
οι παππουδες κατρακυλάνε
Η ζωή...ποδήλατο!