-
Παντως στην Αγγλια γινεται το παραπανω (με τις τηλε-κλησεις), το εχω αναφερει και σε αλλο θεμα. Ενα φιλο του ηρθε κληση για ταχυτητα χωρις φωτογραφια απλα ανεφερε ο αστυνομικος οτι ηταν με undercover οχημα και οτι το ταδε οχημα πηγαινε με τοσο. Ακολουθησε δικαστηριο με αρκετα αλμυρο προστιμο το οποιο δε θυμαμαι τωρα (πανε χρονια)αν και ημουν παρον στο δικαστηριο.
-
5 χρονια στην Αγγλια, πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο. Ειδικα κληση για ΤΑΧΥΤΗΤΑ, χωρις να υπαρχει καταγραφη καποιου ειδους (φωτο, βιντεο μεσα απο το περιπολικο με την ταχυτητα να φαινεται στο βιντεο, κλπ), εμενα δεν μου στεκει. Ειδικα στην Αγγλια που τα παραπανω υπαρχουν εδω κ 10 χρονια.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Παντως στην Αγγλια γινεται το παραπανω (με τις τηλε-κλησεις), το εχω αναφερει και σε αλλο θεμα. Ενα φιλο του ηρθε κληση για ταχυτητα χωρις φωτογραφια απλα ανεφερε ο αστυνομικος οτι ηταν με undercover οχημα και οτι το ταδε οχημα πηγαινε με τοσο. Ακολουθησε δικαστηριο με αρκετα αλμυρο προστιμο το οποιο δε θυμαμαι τωρα (πανε χρονια)αν και ημουν παρον στο δικαστηριο.Ακόμα και τα undercover οχήματα έχουν σύστημα καταγραφής video και δεν τους ξεφεύγει τίποτα.
Μιλάμε για την cameraland! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δηλαδή ο τροχονόμος δεν μπορεί να βεβαιώσει παράβαση ενός οδηγού, που δεν τον σταμάτησε για τον οποιοδήποτε λόγο..; (π.χ πέρασε με κόκκινο, και το περιπολικό κόλλησε στην κίνηση)
Νομιμα, οχι βεβαια. Το οτι αμα γουσταρει μπορει να γραψει οτι γουσταρει, σε αυτη την χωρα, δεν χρειαζεται να το συζητησουμε. Εχει γινει κιολας, με γνωστο μου μπατσο, ο οποιος ηξερε προσωπικα τον οδηγο, στο Ναυπλιο, κ το εχω αναφερει εδω μεσα. Αλλα αυτο εγινε μια φορα κ πηγε κ τον βρηκε ο ιδιος, με απειλη του τυπου 'παρε κ πληρωσε την κληση για να μην σε κυνηγαω καθε μερα'.
Το οποιο απεχει παρα πολυ απο το να γινεται σε συνεχη βαση κατι τετοιο κ ταχυδρομικα.
Το να βρει τα στοιχεια του ιδιοκτητη κ να τα συμπληρωσει εκ των υστερων, σαφως κ ειναι ΕΦΙΚΤΟ, αυτο δεν το κανει κ συννομο. Απο την μια ομως δεν προβλεπεται να 'πηγαινει η κληση στο σπιτι' αν δεν αφορα φωτοκληση, απο την αλλη το να μαντευεις οτι ο ιδιοκτητης ηταν κ ο οδηγος ενεχει κινδυνο για τον μπατσο ο οποιος ψευδως λεει οτι σταματησε επ'αυτοφωρω τον οδηγο (αφου 'τηλε-κληση' περαν των ρανταρ δεν στεκει) κ βεβαιωσε την κληση με τα στοιχεια του.
Αν πχ εγω ελειπα στο εξωτερικο εκεινη την μερα (ευκολα αποδεικνυομενο), τοτε τι θα κανει?
Για αυτο σου λεω, παπαρια μεντολες.
Από προσωπική εμπειρία...
Κινούμαι τον περασμένο Αύγουστο προς Αθήνα με την Merc προς Αθήνα.
Πριν τα τούνελ της κακιά σκάλας και ενω το κοντερ λέει 235 με χτυπάει ραντάρ από πιστόλι.
Μου κάνουν νόημα να σταματήσω, αλλά δεν σταματάω...
Μετά από 5 εργάσημες μέρες η κλήση ήταν σπίτι.
Έλεγε 225...
Άρα στα 235 έκλεβε 10 χιλιόμετρα το κοντέρ.
-
εισαι τραγικος!
ποσα λεφτα ηταν?
αφαιρεση διπλωματος ειχες? -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Δηλαδή ο τροχονόμος δεν μπορεί να βεβαιώσει παράβαση ενός οδηγού, που δεν τον σταμάτησε για τον οποιοδήποτε λόγο..; (π.χ πέρασε με κόκκινο, και το περιπολικό κόλλησε στην κίνηση)
Νομιμα, οχι βεβαια. Το οτι αμα γουσταρει μπορει να γραψει οτι γουσταρει, σε αυτη την χωρα, δεν χρειαζεται να το συζητησουμε. Εχει γινει κιολας, με γνωστο μου μπατσο, ο οποιος ηξερε προσωπικα τον οδηγο, στο Ναυπλιο, κ το εχω αναφερει εδω μεσα. Αλλα αυτο εγινε μια φορα κ πηγε κ τον βρηκε ο ιδιος, με απειλη του τυπου 'παρε κ πληρωσε την κληση για να μην σε κυνηγαω καθε μερα'.
Το οποιο απεχει παρα πολυ απο το να γινεται σε συνεχη βαση κατι τετοιο κ ταχυδρομικα.
Το να βρει τα στοιχεια του ιδιοκτητη κ να τα συμπληρωσει εκ των υστερων, σαφως κ ειναι ΕΦΙΚΤΟ, αυτο δεν το κανει κ συννομο. Απο την μια ομως δεν προβλεπεται να 'πηγαινει η κληση στο σπιτι' αν δεν αφορα φωτοκληση, απο την αλλη το να μαντευεις οτι ο ιδιοκτητης ηταν κ ο οδηγος ενεχει κινδυνο για τον μπατσο ο οποιος ψευδως λεει οτι σταματησε επ'αυτοφωρω τον οδηγο (αφου 'τηλε-κληση' περαν των ρανταρ δεν στεκει) κ βεβαιωσε την κληση με τα στοιχεια του.
Αν πχ εγω ελειπα στο εξωτερικο εκεινη την μερα (ευκολα αποδεικνυομενο), τοτε τι θα κανει?
Πριν τα τούνελ της κακιά σκάλας και ενω το κοντερ λέει 235 με χτυπάει ραντάρ από πιστόλι.
Έλεγε 225...
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, μπορεί να έγινε αναφορά από τους αστυνομικούς μέσω ασυρμάτου ότι το τάδε αυτοκίνητο δε σταμάτησε σε σήμα, κτλ. Δεν είναι το ίδιο με το απλά να συμπληρώσω στο μπλοκάκι μου 50 πινακίδες χωρίς να ενημερώσω κανέναν και να στείλω τις κλήσεις.
Από περιέργεια, πριν πόσο καιρό συνέβη το περιστατικό; Εμένα θα μου φαινόταν λογικό να διωχθείς και ποινικά που αγνόησες σήμα αστυνομικού.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, μπορεί να έγινε αναφορά από τους αστυνομικούς μέσω ασυρμάτου ότι το τάδε αυτοκίνητο δε σταμάτησε σε σήμα, κτλ. Δεν είναι το ίδιο με το απλά να συμπληρώσω στο μπλοκάκι μου 50 πινακίδες χωρίς να ενημερώσω κανέναν και να στείλω τις κλήσεις.
Από περιέργεια, πριν πόσο καιρό συνέβη το περιστατικό; Εμένα θα μου φαινόταν λογικό να διωχθείς και ποινικά που αγνόησες σήμα αστυνομικού.
Και πως να σταματήσει με 225km/h? Εγώ απορώ που του έκαναν και σήμα και που το είδε κιόλας
Εκτός αν εννοεί ότι κάποια στιγμή χαλάρωσε έπιασε δεξιά και τον εντόπισαν σε μετέπειτα μπλόκο.
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
εισαι τραγικος!
ποσα λεφτα ηταν?
αφαιρεση διπλωματος ειχες?Απ΄ολα είχε.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έλεγε 225...
Έγινε τον Αύγουστο του 2009.
Τετάρτη πρωί κατα τις 10:00.
Τρίτη μας πήραν τηλέφωνο από το τμήμα οτι υπάρχει κληση για το συγκεκριμένο αμάξι/πινακίδα.
Πολύ δύσκολο το ποινικο (αν και οχι ανέφικτο)...
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Και πως να σταματήσει με 225km/h? Εγώ απορώ που του έκαναν και σήμα και που το είδε κιόλας
Εκτός αν εννοεί ότι κάποια στιγμή χαλάρωσε έπιασε δεξιά και τον εντόπισαν σε μετέπειτα μπλόκο.
Οχι εκείνη την ώρα μου έκανε σήμα.
Έφτασε από τέρμα δεξιά μέχρι την μεσαία λωρίδα (ο δρόμος ηταν τελείως άδειος).
Εγώ ημουν τέρμα αριστερά.
-
Από τα παρα πάνω εξάγονται μερικά λογικά συμπεράσματα.
- Η Tροχαία πρεπει να είναι εφοδιασμένη με κάποιο σύστημα καταγραφής (π.χ. φωτογραφικό ή video) για να υπάρχει ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ αποδεικτικό υλικό.Το σκέτο μπλοκάκι δεν αρκεί. Ένα νουμεράκι να γραφτεί λάθος θα στείλει τον υποτιθέμενο παραβάτη σε ατελείωτες διενέξεις με την Αστυνομία. Αρα, μόνον ηλεκτρονικό υλικό.
- Οι δρακόντειες ποινές ειναι μια ηλιθιότητα του προηγούμενου ΚΟΚ και του ανεκδιήγητου πρώην υπουργού Συγκοινωνιών Λιάπη. Ο νυν υπουργός Προστασίας (:) του Πολίτη (χα,χα) Χρυσοχοίδης το έχει αναγνωρίσει αλλά δεν κάνει τίποτε. Αρα και αυτός είναι εξίσου συνυπεύθυνος. Τι θα πεί σου παίρνω άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες; Βεβαίως η παράβαση να έχει επίπτωση στο δίπλωμα οδήγησης.Το περιουσιακό στοιχείο όμως δεν φταίει και δεν μπορεί να υφίσταται διοικητικές ποινές... Μπορεί να εξυπηρετεί μια ολοκληρη οικογένεια, να είναι ζωτικό γιαμετακινήσεις μικρών παιδιών και ηλικιωμένων, μπορεί μπορεί...
- Επιτέλους ας τελειώνει αυτός ο φασισμός της υπερποινικοποίησης απλών παραβάσεων, από ένα γελοίο κρατικό σύστημα που απειλεί περισσότερο με αναντίστοιχα αυστηροποιημένες κυρώσεις επειδή μονάχα αδυνατεί, μέσα στη΄διάλυσή του, να εφαρμόζει καθημερινά και χωρίς εξαιρέσεις το νόμο. Για να το πω απλά, στη Γερμανία οι κυρώσεις και τα πρόστιμα για τις μη επικίνδυνες παραβάσεις είναι αρκετά μικρότερα, κι όμως ελάχιστοι διανοουνται να κάνουν παράβαση γιατί απλούστατα γνωρίζουν ότι την ίδια στιγμή θα καταγραφούν και συλληφθούν.
-
Θύμισέ μου πότε σου παίρνουν την άδεια κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Από τα παρα πάνω εξάγονται μερικά λογικά συμπεράσματα.- Η Tροχαία πρεπει να είναι εφοδιασμένη με κάποιο σύστημα καταγραφής (π.χ. φωτογραφικό ή video) για να υπάρχει ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ αποδεικτικό υλικό.Το σκέτο μπλοκάκι δεν αρκεί. Ένα νουμεράκι να γραφτεί λάθος θα στείλει τον υποτιθέμενο παραβάτη σε ατελείωτες διενέξεις με την Αστυνομία. Αρα, μόνον ηλεκτρονικό υλικό.
- Οι δρακόντειες ποινές ειναι μια ηλιθιότητα του προηγούμενου ΚΟΚ και του ανεκδιήγητου πρώην υπουργού Συγκοινωνιών Λιάπη. Ο νυν υπουργός Προστασίας (:) του Πολίτη (χα,χα) Χρυσοχοίδης το έχει αναγνωρίσει αλλά δεν κάνει τίποτε. Αρα και αυτός είναι εξίσου συνυπεύθυνος. Τι θα πεί σου παίρνω άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες; Βεβαίως η παράβαση να έχει επίπτωση στο δίπλωμα οδήγησης.Το περιουσιακό στοιχείο όμως δεν φταίει και δεν μπορεί να υφίσταται διοικητικές ποινές... Μπορεί να εξυπηρετεί μια ολοκληρη οικογένεια, να είναι ζωτικό γιαμετακινήσεις μικρών παιδιών και ηλικιωμένων, μπορεί μπορεί...
- Επιτέλους ας τελειώνει αυτός ο φασισμός της υπερποινικοποίησης απλών παραβάσεων, από ένα γελοίο κρατικό σύστημα που απειλεί περισσότερο με αναντίστοιχα αυστηροποιημένες κυρώσεις επειδή μονάχα αδυνατεί, μέσα στη΄διάλυσή του, να εφαρμόζει καθημερινά και χωρίς εξαιρέσεις το νόμο. Για να το πω απλά, στη Γερμανία οι κυρώσεις και τα πρόστιμα για τις μη επικίνδυνες παραβάσεις είναι αρκετά μικρότερα, κι όμως ελάχιστοι διανοουνται να κάνουν παράβαση γιατί απλούστατα γνωρίζουν ότι την ίδια στιγμή θα καταγραφούν και συλληφθούν.
συμφωνω εν μερει.
θα πρεπε τα χρηματικα προστιμα να ειναι αναλογα της οικονομικης καταστασης του οδηγου
και τα προστιμα αφαιρεσης πινακιδων,διπλωματος να ειναι αναλογα της επικυνδυνοτητας της παραβασης.
το να μπω με 5 χλμ αναποδα στο στενο εξω απο το σπιτι μου δε τρεχει τιποτα.ειχανε γραψει ενα φιλο μου 200 ευρω και 20 μερες αφαιρεσης διπλωματος
ενω αμα μπεις στη βουλιαγμενης αναποδα θα εχεις παραπλησιο προστιμο και αφαιρεση διπλωματος
ειναι ζωα.
κανονικα τα προστιμα θα επρεπε να ειναι μικρα ωστε να πληρωνονται ευκολα,αλλα να τσουζει η αφαιρεση διπλωματος καθως ετσι θα σταματησει να κυκλοφορεις στο δρομο ο καθε χαρος.
το να πληρωνει προστιμα και να συνεχιζει να κυκλοφορει ειναι ανουσιο,απλα δε θα χει μετα λεφτα να φαει αυτος και η οικογενεια του...,αλλα κοσμο θα σκοτωνει... -
Είπα να υπάρχουν πρόστιμα και να αφαιρούνται διπλώματα. Το αυτοκίνητο είναι άσχετο. Είναι περιουσιακό στοιχείο, συχνά δε ούτε καν ανήκει στον παραβάτη. Το ότι αφαιρουνται πινακίδες και άδειες, αποτελεί μια διασταλτική εφαρμογή του ποινικού δικαίου που λέει ότι κατάσχονται αντικείμενα απαραίτητα για την τέλεση εγκληματικής πράξης. Στην πράξη κατάσχονται μόνον όπλα, αυτοκίνητα που κουβαλάνε ναρκωτικά και λαθρεμπορικό υλικό και τιποτε άλλο.
Εδώ το να αφαιρείται η χρήση περιουσιακόύ στοιχείου όπως το αυτοκίνητο, είναι τουλάχιστον επιλήψιμο συνταγματικώς (αφού δεν προκύπτει μέσω δικαστικής απόφασης αλλά δυσμενούς διοικητικής πράξης).
Επίσης σε κανένα καλλιεργητή κάνναβης (που υποπίπτει σε πολύ βαρύτερο αδίκημα) δεν κατάσχεται το χωράφι του επειδή μέσα σε αυτό καλλιεργούσε φούντα, ούτε στον άλλο που εξέδιδε γυναίκες (αδίκημα μαστροπείας, επίσης πολύ βαρύτερο) κατάσχεται το σπίτι, επειδή μέσα σε αυτό γινόταν το έγκλημα της μαστροπείας/σωματεμπορίας, για να φέρω μια αναλογία.
Για σκεφθείτε λιγάκι λοιπόν, σε τι θέση υπερβολικής κρατικής καταστολής και ποινών τίθεται ο οδηγός για μάλλον αθώες παραβάσεις (πχ. ο Τροχαίος δικαιούται να μας πάρει άδεια και δίπλωμα για ...καμμένο λαμπάκι φώτων) και θα καταλάβετε το νόημα όσων έλεγα στο προηγούμενο post. -
και πως θα αποτρεψεις να ξαναοδηγησει το αμαξι?
αν του παρεις τις πινακιδες ευκολα αναγνωριζεται το παρανομο οχημα -
αν του παρεις τις πινακιδες ευκολα αναγνωριζεται το παρανομο οχημαTα αυτοκίνητα δεν είναι ποτέ παράνομα. Οι άνθρωποι γίνονται παράνομοι μερικές φορές...
-
αν του παρεις τις πινακιδες ευκολα αναγνωριζεται το παρανομο οχημαΑν οδηγουσα το αμαξι σου οταν παρανομουσα τι φταις να μην μπορεις να το κυκλοφορεις;
-
ειναι ευθυνη μου που σου παραχωρω ενα οχημα ενω ξερω οτι εισαι τρισαθλιος οδηγος.
εσυ θα δινες το οχημα σου στον οποιονδηποτε?
δε λεω να σου παρουν πινακιδες επειδη ξεχασες να βγαλεις φλας καθως παρκαρες η εστριβες στο στενακι
αλλα να βλεπω μεθυσμενους να περνανε στοπ κοκκινα να μιλανε στο κινητο σε στροφες σε εθνικες οδους και να γινονται επικινδυνοι για μενα και τους αλλους δε θελω ελαφρυντικα,πινακιδες για 6 μηνες.
το ξανακανε?πινακιδες για 2 χρονια
να δεις πως καθαριζει ο δρομος απο τα ζωα.
αλλα οχι βγαινει η τροχαια καθε πρωτη του μηνος να μαζεψει 50.000 ευρω η 600 κλησεις και τελος
καθε μερα παντου.μικρα προστιμα χρηματικα,για να μπορουν να τα πληρωνουν αλλα συνεχεια προστιμα.
γιατι αυτο που γινεται σημερα ειναι οτι δε βλεπουμε ποτε ελεγχους και κανουμε οτι να ναι,και οταν μια φορα το μηνα ερθει η τροχαια και μας γραψει 600 ευρω κλαιμε.
αν μας εγραφε καθε μερα 50 ευρω θα γινονταν παραβασεις? -
ειναι ευθυνη μου που σου παραχωρω ενα οχημα ενω ξερω οτι εισαι τρισαθλιος οδηγος.
εσυ θα δινες το οχημα σου στον οποιονδηποτε?
δε λεω να σου παρουν πινακιδες επειδη ξεχασες να βγαλεις φλας καθως παρκαρες η εστριβες στο στενακι
αλλα να βλεπω μεθυσμενους να περνανε στοπ κοκκινα να μιλανε στο κινητο σε στροφες σε εθνικες οδους και να γινονται επικινδυνοι για μενα και τους αλλους δε θελω ελαφρυντικα,πινακιδες για 6 μηνες.
το ξανακανε?πινακιδες για 2 χρονιαEλάτε τώρα. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Φταίει (??) ο πατέρας και πρέπει να τιμωρηθεί η γιαγιά που ο πατέρας την πηγαίνει στο γιατρό κάθε βδομάδα, επειδή ο γιός συνελήφθη με την αστρονομική ταχύτητα των 65 χλμ σε δρόμο που είχαν 'ξεχάσει' πινακίδα των 30χλμ. Κι όμως, ο νόμος τυπικά δίνει αυτή τη δυνατότητα (στην πράξη δίνει το περιθώριο κατάχρησης εξουσίας) στο 'όργανο' να αφαιρέσει δίπλωμα, άδεια κυκλ. και λοιπά.
ΥΓ Ούτε καν φταίει ο πατέρας αν ο γιός ήπιε δύο μπυρες και τον έπιασε το αλκοτέστ. Καλως να του πάρουν το δίπλωμα αλλά μέχρι εκεί. ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.
Απορώ πως έχουν περάσει τέτοιες απόψεις στους υπήκοους. Πάντα φταίμε και πάντα να τιμωρούμαστε... -
αν ο γιος πατησει τη γιαγια του ο πατερας του θα του ξαναδωσει το αμαξι?(τραβηγμενο)
με την ιδια λογικη που του αφαιρουν το διπλωμα (ας ησουν νομιμος) θα πρεπει να αφαιρειται και η αδεια και οι πινακιδες.για σοβαρες παραβασεις ομως.οχι γιατι εκλασε εν κινησει.αλλα εστω οτι ισχυει για ατομα που δεν εχουν το αυτοκινητο στο ονομα τους
αν το κανει καποιος με το δικο του αμαξι?
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.