-
Θα ήθελα να ανοίξω ένα καινούργιο θέμα για το Φορουμ αυτό.
Λατρεύω τα αυτοκίνητα όπως και οι περισσότεροι, φαντάζομαι, και θα ήθελα (και το έχω καημό) να έβλεπα στο κ...κούτι (την TV) και κάτι σοβαρό και υπεύθυνο για αυτά.
Αλήθεια πόσες φορές μας έχει τύχει να βλέπουμε μία παρουσίαση και αντί να ακούμε αυτοκίνητο (μοτέρ-λάστιχα) να ακούμε ξενέρωτες και ηλίθιες μουσικές, ενώ ο τυπάς που το παρουσιάζει να κινείται σε ρυθμούς χελώνας ή παππούλη που βγήκε για βόλτα!Το πιο χαρακτηριστικό που μου έρχεται στο νου είναι όταν σε μια εκπομπή του Τεμπο που δείχναν το Ford focus 1.8 turbo πειραγμα αντιπροσωπείας, ο τυπάς αναφερόταν στον εξαίσιο ήχο του μοτέρ αλλά ο μ....ς ξέχασε να το αφήσει να το ακούσουμε και εμείς. Σας ρωτώ τώρα, τί πληροφόρηση μπορεί να πάρει κάποιος βλέποντας κάτι τέτοιο; Ότι το αμάξι τσουλάει;Αυτό το κάνουν όλα, και λοιπόν; Γιατί δεν πάνε σε μια πιστούλα ή σε ένα κλειστό δρομάκι με στροφούλες να το ξεσκίσουν, να το χαρούμε αλλά και να αξιολογήσουμε και μόνοι μας τι μπορεί να κάνει το κάθε μοντέλλο. Επιπλέον γιατί δεν κάνουν συγκριτικά αυτοκινήτων, ίδιας κατηγορίας πάντα, για να έχει το κοινό άμεσα συγκρίσιμα αποτελέσματα;
Επίσης δεν θα ήταν πιο ωραίο να βλέπαμε τον παρουσιαστή να μιλάει από μέσα αλλά συχρόνως να αξιολογούσαμε και την ηχομόνωση αλλά και την χροιά του μοτέρ ή ακόμα αν τρίζει στις ανωμαλίες του δρόμου;
Πόσες φορές βλέπουμε κλιπάκια από αγώνες (διάρκειας το πολύ 3 λεπτών) και πάλι με ξενέρωτες μουσικές. Δεν θα ήταν καλύτερα να δείχναν στιγμιότυπα μαζί με συνεντεύξεις (να φανούν λίγο και αυτοί οι οδηγοί ρε παιδί μου!) χωρίς τις τρισάθλιες μουσικές τους; ΑΝ θέλουμε να ακούσουμε μουσικές υπάρχουν ένα κάρο άλλες εκπομπές.
Τα λέω όλα αυτά γιατί έχω δει κλιπάκια από την εκπομπή της Top Gear του BBC όπου οι άνθρωποι είναι 100% επαγγελματίες και ξέρουν πώς πρέπει να κάνουν κάτι και γιατί. Όσοι τυχαίνει να έχετε δει καταλαβαίνετε τί εννοώ. Παρουσιαστές τύπου Tiff Needel, Jeremy Clarkson, Vicky Henderson είναι μεγαθήρια του είδους όχι μόνο σαν οδηγικές εμπειρίες και δυνατότητες αλλά και σαν ομιλητές. Οι παρουσιάσεις τους διακρίνονται από υπέροχες και παραστατικές παρομοιώσεις καθώς και πανέξυπνα σχόλια. Παράδειγμα για τους δικούς μας.
Αυτό που οραματίζομαι θα ήταν μια εκπομπή με παρουσιαστή τον Άρη Σταθάκη (ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος και έχει μία διεισδυτική ματιά στα γεγονότα της αυτοκίνησης), κάποιον οδηγό αγώνων με μεγάλη πείρα για να παρουσιάζει τα μοντέλλα(που μπορεί να είναι καινούργια, αντίκες ή ακόμα και μετατροπές με συνεντεύξεις αυτών που τις πραγματοποίησαν) αλλά και αγώνες, πολλούς αγώνες.
Μπορώ να γράφω για ώρες, θα ήθελα όμως την γνώμη σας στο θέμα. -
Λατρεύω τα αυτοκίνητα όπως και οι περισσότεροι, φαντάζομαι, και θα ήθελα (και το έχω καημό) να έβλεπα στο κ...κούτι (την TV) και κάτι σοβαρό και υπεύθυνο για αυτά.
Αλήθεια πόσες φορές μας έχει τύχει να βλέπουμε μία παρουσίαση και αντί να ακούμε αυτοκίνητο (μοτέρ-λάστιχα) να ακούμε ξενέρωτες και ηλίθιες μουσικές, ενώ ο τυπάς που το παρουσιάζει να κινείται σε ρυθμούς χελώνας ή παππούλη που βγήκε για βόλτα!Το πιο χαρακτηριστικό που μου έρχεται στο νου είναι όταν σε μια εκπομπή του Τεμπο που δείχναν το Ford focus 1.8 turbo πειραγμα αντιπροσωπείας, ο τυπάς αναφερόταν στον εξαίσιο ήχο του μοτέρ αλλά ο μ....ς ξέχασε να το αφήσει να το ακούσουμε και εμείς. Σας ρωτώ τώρα, τί πληροφόρηση μπορεί να πάρει κάποιος βλέποντας κάτι τέτοιο; Ότι το αμάξι τσουλάει;Αυτό το κάνουν όλα, και λοιπόν; Γιατί δεν πάνε σε μια πιστούλα ή σε ένα κλειστό δρομάκι με στροφούλες να το ξεσκίσουν, να το χαρούμε αλλά και να αξιολογήσουμε και μόνοι μας τι μπορεί να κάνει το κάθε μοντέλλο. Επιπλέον γιατί δεν κάνουν συγκριτικά αυτοκινήτων, ίδιας κατηγορίας πάντα, για να έχει το κοινό άμεσα συγκρίσιμα αποτελέσματα;
Επίσης δεν θα ήταν πιο ωραίο να βλέπαμε τον παρουσιαστή να μιλάει από μέσα αλλά συχρόνως να αξιολογούσαμε και την ηχομόνωση αλλά και την χροιά του μοτέρ ή ακόμα αν τρίζει στις ανωμαλίες του δρόμου;
Πόσες φορές βλέπουμε κλιπάκια από αγώνες (διάρκειας το πολύ 3 λεπτών) και πάλι με ξενέρωτες μουσικές. Δεν θα ήταν καλύτερα να δείχναν στιγμιότυπα μαζί με συνεντεύξεις (να φανούν λίγο και αυτοί οι οδηγοί ρε παιδί μου!) χωρίς τις τρισάθλιες μουσικές τους; ΑΝ θέλουμε να ακούσουμε μουσικές υπάρχουν ένα κάρο άλλες εκπομπές.
Τα λέω όλα αυτά γιατί έχω δει κλιπάκια από την εκπομπή της Top Gear του BBC όπου οι άνθρωποι είναι 100% επαγγελματίες και ξέρουν πώς πρέπει να κάνουν κάτι και γιατί. Όσοι τυχαίνει να έχετε δει καταλαβαίνετε τί εννοώ. Παρουσιαστές τύπου Tiff Needel, Jeremy Clarkson, Vicky Henderson είναι μεγαθήρια του είδους όχι μόνο σαν οδηγικές εμπειρίες και δυνατότητες αλλά και σαν ομιλητές. Οι παρουσιάσεις τους διακρίνονται από υπέροχες και παραστατικές παρομοιώσεις καθώς και πανέξυπνα σχόλια. Παράδειγμα για τους δικούς μας.
Αυτό που οραματίζομαι θα ήταν μια εκπομπή με παρουσιαστή τον Άρη Σταθάκη (ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος και έχει μία διεισδυτική ματιά στα γεγονότα της αυτοκίνησης), κάποιον οδηγό αγώνων με μεγάλη πείρα για να παρουσιάζει τα μοντέλλα(που μπορεί να είναι καινούργια, αντίκες ή ακόμα και μετατροπές με συνεντεύξεις αυτών που τις πραγματοποίησαν) αλλά και αγώνες, πολλούς αγώνες.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ. ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΤΣΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠ' ΤΗ ΜΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΣΟΥΛΑΝΕ ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΞΑΝΑΚΟΠΑΝΑ ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2-3 ΕΤΩΝ ΚΙ ΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ.
ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΜΑΖΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΒΒΑΘΑ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΛΠ.
ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ..
-
Από την άλλη όμως σκέφτομαι 'είναι δυνατόν να ξοδέψουν χρήματα για μια σοβαρή παραγωγή και να χάσουν χρόνο για το αυτοκίνητο;'
Αφού τώρα αρχίζουν τα καινούργια σκουπίδια σε τρία κανάλια καθώς και οι αντίστοιχες αναλύσεις τους από Τατιάνες και λοιπές.
Με αυτοκίνητα θα ασχοληθούν; Στο κάτω κάτω ούτε τα τροχαία δεν πουλάνε στα δελτία τους.... -
ΣΥΜΦΩΝΩ!!!ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ(ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ) ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ(ΜΧ, SUPERCROSS,DRAGSTER.RALLY SPRINT,RALLY) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
-
Δεν υπαρχει σοβαρη εκπομπη στα καναλια γιατι:
-
τα καναλια δεν ενδιαφερονται για τετοιου ειδους θεματα, προτιμουν ψυχαγωγικα προγραμματα
-
οι ανθρωποι που πραγματικα ξερουν το αντικειμενο του αυτοκινητου, ειναι αδυνατον να αφιερωσουν τοσο χρονο για να βγαλουν μια τετοια εκπομπη. Προτιμουν να χτυπουν λοιπον το ταμπλο και να βλεπουν αν εχει κανονικη ρεζερβα και αυτο ειναι ολο............
-
-
Mια νεα εκπομπη για αυτοκινητα ειναι το R-EVULOTION που μεταδιδεται απο το magic καθε τριτη στις 22:15. Εμενα μου αρεσει καθως ασχολειται με βελτιωμενα αυτοκινητα αλλα και επειδη ασχολειται με τα club αυτοκινητου που υπαρχουν στην χωρα μας.Πιστευω οτι θα παει καλα αυτη η εκπομπη καθως ξεφευγει απο την παρουσιαση ''μαμα'' αυτοκινητων
-
Κι εγώ που νόμιζα ότι θα μιλάγαμε για εκπομπές ρύπων!
-
Συμφωνώ και επαυξάνω για τα σχόλια του αρχικου post.
Αν δεί κάποιος το traction περισσότερο θα νομίσει ότι βλέπει MAD παρά δοκιμές αμαξιών. Πλέον το έχω κόψει εδώ και καιρό.
Οι εκπομές του Φωτεινέλλη στο tv-magic έχουν όλες τις προϋποθέσεις να γίνουν πραγματικά πολυ καλές αν είχαν καλύτερο παρουσιαστή
Ο ίδιος είναι πολύ κουραστικός και πολυλογάς (και πολλές φορές τίποτα επ;i της ουσίας).
Επίσης οι εκπομπές του Θεοφράστου είναι μάλλον οι καλύτερες αν και θα μπορούσαν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Πολλές φορές τα test που κάνει είναι όντως καλά (βλ. κατι 4x4 ή άλλες παρουσιάσεις). Απλά αυτό που είναι ενοχλητικό είναι τα καλά λόγια σε όλα τα αμάξια. (Αν π.χ. το εσωτερικο του αμαξιού ειναι συντηρητικο ή απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό αυτό δεν λέγεται πουθενά.) Ότι αντιληφθεί ο καθένας.
Πραγματικά λείπει το 'θάψιμο' (με την καλη έννοια) που κάνουν ορισμένες φορές οι κορυφαίοι του Τop Gear.
Τώρα βέβαια αυτά είναι πολυτέλειες ........ Εδώ δεν το κάνουν τα περιοδικά θα το κάνει η TV ?
Εκπομπές αυτοκινήτου