-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Απο οτι εχω διαβασει και εγω μαλλον ετσι ειναι οτι καινε πολυ λαδι οι συγκεκριμενοι κινητηρες.Εγω πιστευω καλυτερα να δεις mazda 6 ford mondeo.Βρες τα οδηγησε τα και δες ποιο σου αρεσει παραπανω οδηγικα και ποιο σου αρεσει παραπανω στο ματι.Ποσο λαδι δηλαδη? Σκεφτομαι και εγω για passat. Και απο εμφανιση και εσωτερικα ειναι σαν την μερα με την νυχτα με οτιδηποτε κυκλοφορει
-
στα πολλα χιλιομετρα στο οδομετρο, ναι καινε λιγο λαδι...
-
Ο πατέρας μου έχει το 2,0 FSi από το 2006 με 73,000 χλμ μέχρι σήμερα και δεν έχει συμπληρώσει ποτέ λάδι (και κάνει αλλαγές κάθε 15,000χλμ σύμφωνα με τον κατασκευαστή). Για τον 1,6 δεν έχω ακούσει κάτι για κατανάλωση λαδιού από γνωστούς μας που το έχουν. Δε ξέρω αν θα σε καλύψει από πλευράς επιδόσεων. Πάντως τα FSi έχουν πολύ κοντό σασμάν που σώζει κάπως την κατάστασηΠάντως στην τιμή των 1,6 βρίσκεις άνετα 2λιτρο, οπότε αν τα τέλη δεν ειναι πρόβλημα, καλύτερα να πας στον 2λιτρο. Υπόψην, ένα βασικό μείον είναι ότι καίει 100άρα. Οπότε η χρυσή τομή για μένα είναι ο TSi Και επιδόσεις, και καλύτερη κατανάλωση και χαμηλότερα πάγια έξοδα
-
Πιστεύω όμως ότι αν του ρίξεις 95αρα θα πάει μια χαρά...Και ας λένε ότι θέλουν. Έχω ακούσει για πυράκια αλλά αν το είχα, 95αρα θα του έβαζα. Είχα ρωτήσει γνωστούς μου και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης επειδή έχω ακούσει άσχημες κριτικές(στην αρχη τον fsi τον είχαν για θεό και τώρα...χάλια ) και δεν θέλω να το διακινδυνέψω... Δεν παίρνω κάθε μέρα αμάξι.
-
-
Λερώνονται οι βαλβίδες εισαγωγής επειδή το καύσιμο ψεκάζεται απευθείας στον κύλινδρο (direct) και δεν περνάει το καύσιμο πάνω από τις βαλβίδες για να τις καθαρίσει.
-
Δε ξερω μαγκες εγω εδω το διαβασα για το 1.6 fsi πως μαμιεται στο λαδι σχετικα νωρις.
-
Οι 1.6 FSI είναι λαχείο ...στη μητέρα μου απο Ιαν 2004 δεν έχει κάψει ποτέ λάδι ...ανάβει όμως κάθε τρεις και λίγο το check engine με 95αρα (το βενζινάδικο checkαρισμένο στην 95αρα του, σε αλλα αμάξια της οικογένειας και δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα). Απο την άλλη έχω ακούσει πολούς (πάρα πολούς ίσως) γνωστούς να παραπονιούνται για κατανάλωση λαδιού απο πολύ νωρίς.
Σε αντίθεση, 2 φίλοι με 20-30.000 χλμ στο κοντέρ σε 1.4 TSI 122 μου λένε τα καλύτερα για το μοτέρ.
Βάζοντας ως 1ο κριτήριο την αξιοπιστία καλύτερα να κοιτάξεις πάλι σε Toyota και mazda μεριά.
Προσωπικά παντως βρίσκω πιο ολοκληρωμένο συνολικά ως οικογενειακό αυτοκίνητο (χώροι, φρένα, πάτημα κλπ) τα Mazda και Passat (TSI)
Για Mondeo δεν έχω άποψη
-
Για να πάω σε tsi θα ξεφύγω πολύ από το budjet μου. Οπότε καλά ήμουν στην toyota... Μου έχει κολλήσει και το audi Α4 1.8t. Γενικά φένεται καλό και μέσα από χώρους, κινητήρα, σχετικά καλούτσικο από εξοπλισμο, το μοναδικό μείον είναι ότι είναι σχετικά παλιό μοντέλο.
-
Ο χρήστης GeorgeP έγραψε:
Οι 1.6 FSI είναι λαχείο ...στη μητέρα μου απο Ιαν 2004 δεν έχει κάψει ποτέ λάδι ...ανάβει όμως κάθε τρεις και λίγο το check engine με 95αρα (το βενζινάδικο checkαρισμένο στην 95αρα του, σε αλλα αμάξια της οικογένειας και δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα). Απο την άλλη έχω ακούσει πολούς (πάρα πολούς ίσως) γνωστούς να παραπονιούνται για κατανάλωση λαδιού απο πολύ νωρίς.Σε αντίθεση, 2 φίλοι με 20-30.000 χλμ στο κοντέρ σε 1.4 TSI 122 μου λένε τα καλύτερα για το μοτέρ.
Βάζοντας ως 1ο κριτήριο την αξιοπιστία καλύτερα να κοιτάξεις πάλι σε Toyota και mazda μεριά.
Προσωπικά παντως βρίσκω πιο ολοκληρωμένο συνολικά ως οικογενειακό αυτοκίνητο (χώροι, φρένα, πάτημα κλπ) τα Mazda και Passat (TSI)
Για Mondeo δεν έχω άποψη
Αμα ειναι να παιξω Τζοκερ χεσε μεσα. Παντως μου κανει εντυπωση οτι υπαρχουν δεκαδες passat 1600 fsi σε καλες τιμες ενω δυσκολα βρισκεις mazda 6 και mondeo(το νεο). Η εχει πουλησει περισσοτερο το passat ή κατι αλλο συμβαινει
-
Βρε συ φίλε, αφού έχεις ή είχες Toyota, τι σε κάνει να θες να αλλάξεις;
Ετσι όπως θέτεις τα κριτήρια, αν έχεις Toyota, και μάλιστα παλαιότερο μοντέλο που κατασκευαζόταν στην Ιαπωνία, είναι σίγουρο ότι από πλευράς αξιοπιστίας και μοτοριού δε θα σε ικανοποιήσει κανένα ευρωπαϊκό.
Αν τώρα θέλεις κάτι πιο άνετο (5 άτομα άνετα) τότε πρέπει να κάνεις υποχώρηση σε αξιοπιστία-κατανάλωση , να ανεβάσεις το budget σου και να πάρεις κάποιο από τα γερμανικά της VW (υπόψη AUDI, VW, SEAT kai SKODA είναι το ίδιο μαγαζί) ή κάτι σε Merc. βελτιώνοντας παράληλα την οδηγική συμπεριφορά (τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά υπερέχουν στον τομέα αυτό.Passat, Audi σε μεταχειρισμένο είναι λαχείο όσον αφορά το κάψιμο/κατανάλωση λαδιών...
Δεν δίνει κανείς εύκολα ένα passat ή Audi A4 turbo τριετίας-πενταετίας, (φαντάζομαι ότι μέχρι εκεί θα εννοείς) για 10-12 χιλιάρικα, με full εξοπλισμό , όπως λες, και ατρακάριστο, αν δεν του έχει παρουσιάσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να προσέξεις τις παγίδες, η αγορά μεταχειρισμένου είναι δύσκολη υπόθεση, εκτός αν γνωρίζεις το αυτοκίνητο, σε κάθε περίπτωση να το πας οπωσδήποτε για έλεγχο, μόνο με την οδήγηση δεν βγάζεις εύκολα άκρη.
Στα λεφτά σου και με τις προδιαγραφές θέτεις θα έψαχνα να βρω (αν και δεν μου πολυαρέσει εξωτερικά) ένα καθαρό avensis στα 1.8 μιας και πολύ καλούς χώρους έχει, και καλή κατανάλωση και αξιοπιστία διατηρεί ακόμη ενώ παράλληλα η ΤΟΥΟΤΑ έχει καλό και εκτεταμένο δίκτυο και after sale service.
Αν είναι όμως να το κινείς για 60% σε πόλη όπως λες, δύσκολα θα βρίσκεις ...parking -
Η αλήθεια είναι ότι από αξιοπιστία η toyota σκίζει.Έχω κανει 420.000 ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ χιλιομετρα αλλά το avensis δεν μπορω να το χωνέψω ρε γαμωτο... Εννοείται ότι αν πήγαινα σε audi Α4 1.8t θα ανέβαζα λίγο το budjet.Αν βρω ένα αυτοκίνητο σε πολύ καλή τιμή θα το πάρω(να ικανοποιεί βέβαια και ένα μερος των αναγκών μου) και ας μην είναι ότι ακριβώς θέλω. Γιατί όπως και να το κάνουμε μεταχειρισμένο θα είναι οπότε δεν γίνεται πάντα να βρίσκουμε ότι ακριβως θέλουμε...
Αγορά μεταχειρισμένου οικογενειακού!