Καλημερα παιδια!
Θα βαλω ενα συστημα της LANDI (Renzo?) .it σε γνωστο εγκαταστατη της ανατολικης Θεσσαλονκης, τον κ. Γεωργιαδη Βασιλη (Πρατηριο AEGEAN - στην διασταυρωση του αεροδρομιου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ). Υπαρχει κατι σχετικο (θετικο / αρνητικο) για την μαρκα LANDI και τον συγκεκριμενο (και πολυ συμπαθη κατα τα αλλα) εγκαταστατη / ιδιοκτητη κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ?
Επισης:
-
Δεν θα εχω καθολου χρονο, το πρωι μετα την τοποθετηση θα ξεκινησω για Κερκυρα. Αν για καποιο λογo θα εχει προβληματα με το υγραεριο στην κινηση στο δρομο (ασυνεχειες κτλ δεν ξερω τι αλλο παθαινει) αν το γυρισω στην βενζινη δεν θα ειμαι οπως πριν? Θεωρωντας οτι εχω βαλει και βενζινη τουλαχιστον μεχρι να μπω εγνατια και λιγο παραπανω? Θα ειναι σαν να μην εχω υγραεριο οποτε θα ειμαι ενταξει για το υπολοιο του ταξιδιου μου?
-
Δεν εχω ιδεα τι θα κανει ο μαστορας με την πολλαπλη εισαγωγης. Αν θα το βγαλει ή το τρυπησει. Ακουσα για γρεζια ακουσα οτι εχουν τροπο να μην πεφτουν τα γρεζια σε αλλο φορουμ. Αν ανοιξουν το καπακι ποιος μου λεει οτι θα το φορεσουν παλι σωστα χωρις να εχει διαρροες (βλεπε φλαντζα) Το γρεζι (το τελευταιο) κανονικα αν προσεξουν (βλεπε σκουπακι) δεν θα ειναι πολυ μικρο και θα πεσει κατευθειαν λογω βαρυτητας στον κυλινδρο? Δεν θα φυγει να μην πω αμεσα απο την πολλαπλη εξαγωγης με την πρωτη καυση? Αγνωστο, οποτε το αφηνω στην τυχη του τι να κανω?
Το μονο που ξερω ειναι οτι θα δωσω 1450 ευρω για να συστημα 4 γενιας μαρκας LANDI (ιταλικο). Η σελιδα http://www.landi.it/eng/ παραπεμπει στην ονομασια LANDIRenzo.
ΥΓ: Κατι που εμαθα διαβαζοντας ειναι οτι το προβλημα με τις βαλβιδες δεν εγκειται τοσο στο θεμα της υγρης και αεριας φασης του υγραερριου οσο στο θεμα ανοιγοκλεισματος των βαλβιδων. Δηλ. στην βενζινη οπως εχει οριστει το αυτοκινητο στο εγκεφαλο ανοιγοκλεινουν με καποιο χρονισμο. Στο υγραεριο λογω του οτι ειναι αλλο καυσιμο με αλλα χαρακτηριστικα (θερμογονος δυναμη κτλ) η καυση μπορει να αργαει ή να παρατεινεται οποτε οι βαλβιδες εξοδου, ανοιγοντας (ρυθμισμενες απο το εργοστασιο για βενζινη να μην το ξεχναμε αυτο) να μην εχουν να διωξουν μονο τα καυσαερια που κανονικα θα πρεπει να ειναι σβηστα και χωρις φλογα αλλα και μερος της καυσης με φωτια δηλ. που αναγκαστικα να 'γλειφουν' τις ακρες των βαλβιδων και των εδρανων τους. Ετσι σιγα σιγα σχηματιζεται αυτο το 'καψιμο' των βαλβιδων/εδρανων τους και καταληγουμε μακροχρονια σε μειωση υποδυναμης (πεσιμο). Αν πιστευω - ΑΝ - ο οδηγος το πηγαινει στρωτα και χωρις πολλα πολλα γκαζια τα υλικα να κρατανε λιγο παραπανω ( βλεπε τα υλικα ειναι ηδη πιο σκληρα στους κινητηρες απο τοτε που καταργηθηκε ο μολυβδος στην βενζινη και που ειχε λιπαντικο ρολο...) Δεν ξερω γενικα οι κινητηρες FORD αν ειναι γενικα ανθεκτικοι. Για OPEL διαβασα οτι ειναι αρκετα δυνατα τα μεταλλα. Αν ξερει καποιος κατι σχετικο ας απαντησει.
ΥΓ2: Εχω διαβασει ολο το φορουμ και ειμαι ετοιμος να γραψω βιβλιο!!!!!!
ΥΓ3: Ευχαριστω τον φιλο και Ford-ακια dti για τις συμβουλες του (ξερει αυτος απο που!)
ΥΓ4: Η αποδειξη αγορας δινεται αμεσα με την εξοφληση ή περιμενετε να περασει πρωτα ΚΤΕΟ και να γινουν πριν ολες οι απαραιτητες ρυθμισεις απο το συνεργειο?
ΥΓ5: Φιλος μου ανακαλυψε(?) μια μορφης κλεψιας απο τα πρατηρια. Λεει οτι η αντλιες των πρατηριων συνεχιζουν να γραφουν περιπου μισο με ενα ευρω παραπανω παρολο που η δεξαμενη εχει γεμισει... Γιατι αυτη η καθυστερηση και οχι αμεσα να κλεινει η μετρηση των αντλιων. Αφου οτι περασε περασε στην μανικα? Ερωτω.
Αυτα και περιμενω οποιαδηποτε συμβουλη μπορειτε να μου δωσετε παιδια!
Για τον Antonis-team παρακατω...
K. Αντωνη θα ηθελα σας παρακαλω μια συμβουλη.
Το ερωτημα μου σε εσας που πραγματικα βλεπω οτι εχετε... απειρη πειρα σχετικα με εμενα τον αρχαριο θα ηθελα να μου πειτε αν εχετε ποτε κανει καποια μετατροπη (επιτυχημενη ή οχι) σε καποιο Ford Focus (εχω ενα του 2007 1.4cc). Ειναι καποιας καλης ποιοτητας τα μεταλλα του ή θα το παρω καποια στιγμη (κοντινη) στο χερι?
ΥΓ: Αυτο το 'ζουμι' ειναι μαλλον ενδιαφερον? Τι γινετε με αυτο γιατι νομιζω ειναι ο ιδανικος τροπος να λιπαινετε καπως καλυτερα ο κινητηρας?
Επισης κατι ακουσα για τις βαλβιδες οτι δεν παιζει ρολο τοσο η λιπανση οσο ο διαφορετικος χρονισμος του ανοιγματος τους κατα την εκτονωση των καυσαεριων οπου και παραμενουν ανοικτες οσο καιγεται το υγραεριο και εχει φλογα. Αληθευει και τι μπορει να γινει για αυτο?
Φιλικα.
Παιδια καμια απαντηση??