-
Πριν από μερικές μέρες είχα βρεθεί στις Σέρρες -μπήκα και στην πίστα -
Νόμισα πως βρισκόμουν σε άλλη χώρα Τα αυτοκίνητα σταματούσαν στις... διαβάσεις των πεζών μέσα στην πόλη
Δεν υπήρχαν σχεδόν πουθενά διπλοπαρκαρισμένα με αλάρμ στο κέντρο της πόλης τις ώρες αιχμής -εκτός από 'ξένα' με άλλες πινακίδες-
Δεν υπήρχε αυτοκίνητο με σερραϊκές πινακίδες που να έχει παρκάρει σε γωνία ή να παρεμποδίζει ράμπα ατόμων με ειδικές ανάγκες
Η τροχαία κυκλοφορούσε συνεχώς με μηχανές και... δεν μοίραζε κλήσεις. Αν έβλεπε κανένα διπλοπαρκαρισμένο ή σφύριζε ή άναβε τη σειρήνα για να το μετακινήσουν.
Χαρακτηριστικά είχε σταματήσει έναν πιτσιρικά που δεν φορούσε κράνος στο παπάκι και του είπε... να πάει σπίτι του να το φορέσει γιατί την επόμενη φορά θα τον γράψει
Εντελώς συμπτωματικά οι Σέρρες, εκτός από πίστα έχουν και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής -που ήταν σχεδόν γεμάτο τη μέρα που πήγα-, αλλά και πίστα καρτ.
Υ.Γ. η χρήση της πίστας από τους Σερραίους είναι δωρεάν. Πληρώνουν μόνο την ασφάλεια
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Υ.Γ. η χρήση της πίστας από τους Σερραίους είναι δωρεάν. Πληρώνουν μόνο την ασφάλεια
Μήπως εννοείς γιά τά μέλη τής λέσχης τών Σερρών;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Όχι, για τους κατοίκους του νομού Σερρών. Είχαν έρθει δύο παιδιά και ρωτούσαν όταν ήμουν εκεί και το μόνο που χρειάζονται είναι κράνος και απλώς θα πληρώσουν την ασφάλεια
-
Δεν ξέρω που θα πάει η ιστορία μετά τους Ολυμπιακούς, αλλά τα πράγματα έχουν βελτιωθεί θεαματικά τους τελευταίους μήνες όσον αφορά τη συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών.
Δεν στέκονται στις διασταυρώσεις παρά μόνο από αφηρημάδα ή κατά λάθος, σου παραχωρούν συχνότερα προτεραιότητα, προσέχουν τους πεζούς...περίεργα πράγματα.
Υπάρχουν βέβαια και λίγοι τουρκόγυφτοι, αλλά αυτοί κατά πάσα πιθανότητα έτσι φέρονται και στο σπίτι τους, άρα στον δρόμο δεν θα αλλάξουν.ΥΓ: Εκτός από τα όσα λέμε και καυτηριάζουμε συχνά για τους οδηγούς μας, καλό θα είναι να μιλάμε και λίγο για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ πεζούς. Που περνάνε δρόμους μιλώντας στο κινητό ή γράφοντας μηνύματα χωρίς να κοιτάνε γύρω τους, που κατεβαίνουν από το πεζοδρόμιο και κινούνται σαν ζώα που ξέκοψαν από κοπάδι, που σε βλέπουν να έρχεσαι με ταχύτητα διασχίζοντας τον δρόμο (όχι σε φανάρι ή διάβαση) και δεν ανοίγουν λίγο το βήμα τους αλλά σε κοιτάνε σαν να σου λένε 'σταμάτα γιατί βαριέμαι να κάνω πιο γρήγορα'. Η κυκλοφοριακή αγωγή δεν πρέπει να περιορίζεται στους οδηγούς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΥΓ: Εκτός από τα όσα λέμε και καυτηριάζουμε συχνά για τους οδηγούς μας, καλό θα είναι να μιλάμε και λίγο για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ πεζούς. Που περνάνε δρόμους μιλώντας στο κινητό ή γράφοντας μηνύματα χωρίς να κοιτάνε γύρω τους, που κατεβαίνουν από το πεζοδρόμιο και κινούνται σαν ζώα που ξέκοψαν από κοπάδι, που σε βλέπουν να έρχεσαι με ταχύτητα διασχίζοντας τον δρόμο (όχι σε φανάρι ή διάβαση) και δεν ανοίγουν λίγο το βήμα τους αλλά σε κοιτάνε σαν να σου λένε 'σταμάτα γιατί βαριέμαι να κάνω πιο γρήγορα'. Η κυκλοφοριακή αγωγή δεν πρέπει να περιορίζεται στους οδηγούς.Μα αυτοι οι πεζοι ειναι οδηγοι που μολις παρκαρισαν και πανε στις δουλιες τους. αν και νομιζω οτι ο σωστος οδηγος ειναι κατα τεκμηριον και σωστος σαν πεζος.
Και οπως το'χουμε πει πολλακις εδω μεσα μονο η εκπαιδευση απο τα μικρα μας χρονια θα μας κανει σωστους οδηγους και πεζους.Τιποτε αλλο. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πριν από μερικές μέρες είχα βρεθεί στις Σέρρες -μπήκα και στην πίστα -Νόμισα πως βρισκόμουν σε άλλη χώρα Τα αυτοκίνητα σταματούσαν στις... διαβάσεις των πεζών μέσα στην πόλη
Δεν υπήρχαν σχεδόν πουθενά διπλοπαρκαρισμένα με αλάρμ στο κέντρο της πόλης τις ώρες αιχμής -εκτός από 'ξένα' με άλλες πινακίδες-
Δεν υπήρχε αυτοκίνητο με σερραϊκές πινακίδες που να έχει παρκάρει σε γωνία ή να παρεμποδίζει ράμπα ατόμων με ειδικές ανάγκες
Η τροχαία κυκλοφορούσε συνεχώς με μηχανές και... δεν μοίραζε κλήσεις. Αν έβλεπε κανένα διπλοπαρκαρισμένο ή σφύριζε ή άναβε τη σειρήνα για να το μετακινήσουν.
Χαρακτηριστικά είχε σταματήσει έναν πιτσιρικά που δεν φορούσε κράνος στο παπάκι και του είπε... να πάει σπίτι του να το φορέσει γιατί την επόμενη φορά θα τον γράψει
Εντελώς συμπτωματικά οι Σέρρες, εκτός από πίστα έχουν και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής -που ήταν σχεδόν γεμάτο τη μέρα που πήγα-, αλλά και πίστα καρτ.
Χαιρομαι που διαβαζω κατι τετοιο για ενα μερος που δεν το εχω επισκεφτει ποτε. Αυτη η συμπεριφορα παρκαρισματος κ το να σταματουν στις διαβασεις μονο σε ξενες ευρωπαϊκες πολεις μπορουμε να το δουμε. Λυπαμαι δε πολυ που αυτο δεν τυχαινει να το συναντησουμε καπου αλλου στην Ελλαδα. Καλα για την Αθηνα δεν το συζηταμε '...μονο στα ονειρα...'
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όχι, για τους κατοίκους του νομού Σερρών. Είχαν έρθει δύο παιδιά και ρωτούσαν όταν ήμουν εκεί και το μόνο που χρειάζονται είναι κράνος και απλώς θα πληρώσουν την ασφάλεια
Σαν ιδέα αξίζει συγχαρητήρια και δεν αμφισβητώ αυτό που είδες, αλλά πως επαλήθευσαν οτι είναι κάτοικοι τις περιοχής ???? Ταυτότητες ????
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Σαν ιδέα αξίζει συγχαρητήρια και δεν αμφισβητώ αυτό που είδες, αλλά πως επαλήθευσαν οτι είναι κάτοικοι τις περιοχής ???? Ταυτότητες ????
Σέ συζήτηση πού είχαμε τήν δευτέρα(αυτή τη ΜΑΥΡΗ δευτέρα) μέ τά παιδιά τής πίστας,μάς είπανε ότι ΔΕΝ πατάει τό πόδι του στήν πίστα ΚΑΝΕΝΑΣ Σερραίος.
Λυπηρό τό φαινόμενο,αλλά πραγματικό.
Πάντως,μιάς καί δέν τό έχω ακούσει,τήν επόμενη φορά θά τό ρωτήσω. -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Ταυτότητες και δίπλωμα θα ζητήσουν έτσι κι αλλιώς για τη συμπλήρωση των στοιχείων. Ε τώρα αν δουν και καμία πινακίδα 'ΕΡΑ (όχι σπορ) ΕΡΒ ΕΡΕ -αυτό έλειπε στην πατρίδα του Καραμανλη να μην είχαν πινακίδες ΕΡΕ - μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια '
Και μένα μου κανε -αρνητική- εντύπωση που ήταν άδεια η πίστα και μάλιστα όταν οι χρεώσεις είναι αρκετά χαμηλές -ακριβώς δεν ξέρω να σας πω γιατί είχα 'βύσμα'
-
Ποιά μέρα ανέβηκες;
Δέν σέ βόλεψε νά έρθεις τή Δευτέρα μαζί μας; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ποιά μέρα ανέβηκες;
Δέν σέ βόλεψε νά έρθεις τή Δευτέρα μαζί μας;Αρχές του Ιουλίου είχα πάει. Δυστυχώς όχι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Νόμισα πως βρισκόμουν σε άλλη χώρα Τα αυτοκίνητα σταματούσαν στις... διαβάσεις των πεζών μέσα στην πόληΑυτό είναι συνηθισμένο στη Βόρεια Ελλάδα, νομίζω, ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη τα αυτοκίνητα σταματούν για τους πεζούς (όχι στην Τσιμισκή αλλά σίγουρα σε μικρότερους δρόμους), ακόμα και εκτός διαβάσεων. Μάλιστα οι πεζοί το έχουν συνηθίσει αυτό και αν, ως Αθηναίος, πας να περάσεις ενώ έχουν ξεκινήσει να περνάνε, εισπράτεις διάφορα υποτιμητικά και επιτιμητικά σχόλια και χειρονομίες Οπότε μετά από 1-2 μέρες συνηθίζεις: όταν είσαι στη Ρώμη, κάνε όπως οι Ρωμαίοι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νόμισα πως βρισκόμουν σε άλλη χώρα Τα αυτοκίνητα σταματούσαν στις... διαβάσεις των πεζών μέσα στην πόλη
Αυτό είναι συνηθισμένο στη Βόρεια Ελλάδα, νομίζω, ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη τα αυτοκίνητα σταματούν για τους πεζούς (όχι στην Τσιμισκή αλλά σίγουρα σε μικρότερους δρόμους), ακόμα και εκτός διαβάσεων. Μάλιστα οι πεζοί το έχουν συνηθίσει αυτό και αν, ως Αθηναίος, πας να περάσεις ενώ έχουν ξεκινήσει να περνάνε, εισπράτεις διάφορα υποτιμητικά και επιτιμητικά σχόλια και χειρονομίες Οπότε μετά από 1-2 μέρες συνηθίζεις: όταν είσαι στη Ρώμη, κάνε όπως οι Ρωμαίοι
Φαίνεται πως στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορώ μόνο κέντρο όποτε πάω γιατί δεν το χω διαπιστώσει
Μία φορά θυμάμαι είχα κάνει κάνα 5λεπτο να περάσω τη Νίκης που είχε συνεχόμενη ροή
-
Ρέ παιδιά,έχετε καταλάβει ότι μπαίνουμε στόν Σεπτέμβριο καί δέν είχαμε ακόμα πυρκαϊές;
Τί συνέβη φέτος;Δέν υπήρχαν όντως,ή λόγω ολυμπιακών αγώνων δέν τό μάθαμε; -
Ίσως δεν είχαμε,αλλά ίσως και δεν το μάθαμε...
Μην ξεχνάς τη μεγάλη φωτιά στους Θρακομακεδόνες..
Σίγουρα πιάσανε και άλλες οι οποίες κρύφτηκαν απο τα ΜΜΕ..
Όπως στις 20-8 ξανά στους Θρακομακεδόνες και κοντά στις εγκαταστάσεις της ορεινής ποδηλασίας που εγώ δεν την είδα σε κανένα κανάλι. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρέ παιδιά,έχετε καταλάβει ότι μπαίνουμε στόν Σεπτέμβριο καί δέν είχαμε ακόμα πυρκαϊές;
Τί συνέβη φέτος;Δέν υπήρχαν όντως,ή λόγω ολυμπιακών αγώνων δέν τό μάθαμε;είχαμε στο άλσος της Φιλοθέης! Όλος ο κόσμος το μάθε (κυριολεκτικά!)
-
Υπήρχε κι άλλη μία, αρκετά μεγάλη στη Βραυρώνα, αλλά ευτυχώς χωρίς μεγάλες ζημιές και απώλειες.
Μπορεί να έχω φωτογραφίες και video...
-
Τι έγινε, κανένα post σε αυτό το θέμα από τον Αύγουστο; Ενας μήνας χωρίς τα σωστά της ελληνικής πραγματικότητας; Αλλά βέβαια, με τα τελευταία τραγικά γεγονότα, τι να γράψει κανείς εδώ.
Αντε, ας γράψω εγώ κάτι που μού φάνηκε, αν όχι αστείο, περίεργο. Τις προάλλες ανέβαινα ΣΕΦ -> Ποσειδώνος -> Συγγρού και διαπίστωσα ότι όλοι, μα όλοι, άφηναν την αριστερή λωρίδα ελεύθερη για προσπεράσεις, και παρέμεναν σωστά στη δεξιά. Είχα μείνει άφωνος, δεν μού έχει ξανατύχει σε τόσο μεγάλη έκταση μέσα στην πόλη!!
Αλλά καλύτερα να μη σάς πω τι άλλα συναισθήματα μού προκάλεσε το ίδιο πράγμα όταν βρέθηκα στη Γερμανία...!
-
Πιστευω οτι εχει και επιδραση η Ο.Λ παντως...
Απλα οταν εχεις την κοκκινη γραμμη διπλα σου νιωθεις αβολα ωρες ωρες...
Ενδιαφερον για μελετη αυτο...!!! Ισως ετσι να κανουν αριστερα οσοι κινουνται πιο αργα και στην ΕΟ????
-
Τελικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ίσως και να ωφεληθήκαμε σε αρκετούς τομείς...
Ο λόγος που το λέω, είναι πως από το καλοκαίρι και μετά, έχω παρατηρήσει πως όσοι σταματάνε στο φανάρι, σταματάνε πριν την διάβαση των πεζών και όχι πάνω σε αυτή.
Μεσοβδόμαδα, κατέβηκα ένα πρωί στο κέντρο της Αθήνας καθώς είχα ένα επαγγελματικό r/v. Περίμενα σε μια διασταύρωση το φανάρι να ανάψει για τους πεζούς να περάσω απέναντι. Μόλις έπεσε κόκκινο για τα αυτοκίνητα, σταματάει ένας ταξιτζής λίγο καθυστερημένα και πατάει λίγο πάνω στη διάβαση των πεζών. Πριν καν εμείς αρχίσουμε να περνάμε απέναντι, έβαλε όπισθεν και αμέσως έκανε χώρο για τους πεζούς.
Πραγματικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, και πραγματικά χαίρομαι που βλέπω γύρω μου ανθρώπους που αρχίζουν σιγά σιγά να νοιάζονται και για τον συνάνθρωπο και δεν κοιτάνε μόνο την πάρτη τους.
..και τα σωστα της Ελληνικής καθημερινότητας !