-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σειρά έχουν οι μηχανικοί και οι δικηγόροι ... Τέρμα ο ηλίθιος υπερπροστατευτισμος του ΤΕΕ...
πες μου ότι κάνεις πλάκα, γιατί διαφορετικά έχεις σοβαρό πρόβλημα επαφής με την πραγματικότητα...
Τι κάνει το ΤΕΕ ρε παιδιά? Εμένα μόνο τα λεφτά μου παίρνει!
-
Σήμερα σε χαλαρή βόλτα βρήκα βενζίνη σε 3 από τα 4 βενζινάδικα που συνάντησα. Γέμισα και σε ένα και είμαι κομπλεδούρα προς το παρόν.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
1)Εγω εχω παρει διαζυγιο απο την λογικη και εσυ εχεις παντρευτει την βλακεια.Άντε καληνύχτα...
plonk
-
Εγώ βρίσκω ένα βενζινάδικο στην καβάλας στον κολωνό, στην aegean. Την έχει βέβαια τσιμπημένη, αλλά κάθε βράδυ έχει τρελή ουρά. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει, αλλά όποτε περνάω έχει πάντα βενζίνη. Και περνάω κάθε μέρα. Τιμή εχτές 1.465
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τι κάνει το ΤΕΕ ρε παιδιά? Εμένα μόνο τα λεφτά μου παίρνει!Το ΤΣΜΕΔΕ μας τα παίρνει, το ΤΕΕ εδώ και χρόνια απλά .
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Φίλος μου πρατηριούχος μου έλεγε ότι πληρώνει μεταφορικά για τα καύσιμα πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο.Μόλις απελευθερωθούν οι άδειες των βυτίων θα πάρει και θα το αποσβέσει σε 5-6 μήνες......Θα πεσει και η τιμη της βενζινης αραγε?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Φίλος μου πρατηριούχος μου έλεγε ότι πληρώνει μεταφορικά για τα καύσιμα πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο.Μόλις απελευθερωθούν οι άδειες των βυτίων θα πάρει και θα το αποσβέσει σε 5-6 μήνες......
Θα πεσει και η τιμη της βενζινης αραγε?
..Σιγα που θα πεσουν οι τιμες!!!Στις τσεπες τους θα τα βαζουν!!!
Ολα γινονται για το ποιος θα τα κονομαει, και ο καταναλωτης θα παρει οπως ΠΑΝΤΑ τα @@του!!! -
Στην Πατρα μετρησα ουρα 300+ μετρων εντελως τυχαια καθως γυριζα σπιτι μου .Μπορει να υπαρχει και μεγαλυτερη καπου αλλου
-
Είδα κάμποσα βενζινάδικα με βενζίνη και ουρές από ελάχιστες μέχρι σημαντικές. Όλοι όμως είχαν τιμή πάνω από 1,5. Γενικά η εντύπωση που μου δόθηκε είναι ότι άμα έχεις ανάγκη για φουλάρισμα, βενζίνη υπάρχει. Για λεφτά δεν ξέρω ρωτήστε αυτόν που είπε ότι υπάρχουν!
-
Από ότι φαίνεται αύριο λήγει η απεργία και όλοι γυρνούν στη δουλειά τους.
Τουλάχιστον αυτό φάνηκε από τα δελτία ειδήσεων. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από ότι φαίνεται αύριο λήγει η απεργία και όλοι γυρνούν στη δουλειά τους.
Τουλάχιστον αυτό φάνηκε από τα δελτία ειδήσεων.μακάρι γιατί σήμερα δεν παλευόταν η κατάσταση σε ορισμένα σημεία.
@ red monster
Ως Μηχανικός το κλειστό του επαγγέλματος αναφέρεται στο γεγονός ότι πρέπει να έχω αριθμό ΤΕΕ για να σφραγίσω σχέδια εκπονήσω μελέτες επιβλέψω έργα κ.λπ. Με το ανοιχτό του επαγγέλματος μπορεί να έρθει και ο δον Φούφουτος από την ΕΕ αρκεί εκεί να έχει τον αντίστοιχο τίτλο από το δικό του επιμελητήριο. Το μόνο ζήτημα είναι ότι Prof. Engs που θα αφήσουν την χώρα τους για την Ελλάδα ελάχιστοι (ίσως κάποιοι Βούλγαροι, Ρουμάνοι κ.λπ.). Το πρόβλημα ως πολιτικός μηχανικός ο συνάδελφος από το Εξωτερικό θα το αντιμετωπίσει στην Πολεοδομία με το νόμο της εντοπιότητας (όπου για μικρά έργα ως σήμερα ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος να πάρει μηχανικό με έδρα στην περιοχή του έργου). Αυτό πια καταργείται και μπορώ θεωρητικά εγώ να κάνω μελέτη και για πανωσήκωμα στην Καβάλα. Όμως πρέπει να πάω στην Πολεοδομία της Καβάλας για να καταθέσω τη μελέτη. Εκεί λοιπόν καθώς δεν είμαι ντόπιος θα βλαστημήσω την ώρα και τη στιγμή που μπλέχτηκα καθώς μόνον τα ταξίδια θα μου στοιχίσουν ο κούκος αηδόνι και το λάδι θα είναι πολλαπλάσιο της αμοιβής. Οπότε και πάλι σε τοπικό επίπεδο για μικρά έργα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ουσιαστικά.
Πλέον αυτού καταργείται η ελάχιστη αμοιβή που ως σήμερα ήταν ένας κανόνας εξασφάλισης για το Δημόσιο ότι μέσω του ΦΠΑ θα εισπράξει φόρο και εξηγούμε. Ως σήμερα για μία άδεια έπρεπε να υπολογιστεί η αμοιβή από το ΤΕΕ. Ο ιδιοκτήτης κατέθετε στην Ε.Τ.Ε. στο λογαριασμό του μηχανικού και από εκεί το ΤΕΕ αφού αφαιρούσε την δέουσα αμοιβή του συν φόρους κ.λπ. έδινε το λοιπό ποσό στο μηχανικό. Βέβαια σε εμάς (Πολ. Μηχ.) έπαιζε και η λεγόμενη έκπτωση (το ίδιο και στους Αρχ. Μηχ.) που έπεφτε κάτω από το τραπέζι με τον μηχανικό να επιστρέφει μέρος της αμοιβής στον ιδιοκτήτη. Φυσικά ο Μηχανικός κέρδισε από τον Μ.Σ.Κ.Κ. και τελικά μπορούσε να φορολογηθεί μεικτά με ευνοϊκό συντελεστή. Φυσικά στο τέλος για τον ιδιοκτήτη το κακό ήταν πάνω κάτω το ίδιο καθώς ο ΦΠΑ πήγαινε στο συνολικό πόσο. Επιπλέον υπήρχε το οξύμωρο μηχανικών που δήλωναν περισσότερα από τα πραγματικά τους εισοδήματα. Τώρα με την κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής απλά η έκπτωση θα είναι επίσημη. Ως ότου βέβαια αρχίσουν να εμφανίζονται μελέτες 10ορόφων με αμοιβή 250 ευρώ και το κράτος αρχίσει πάλι να ορίζει ελάχιστες αμοιβές καθώς ξαφνικά θα δει τα έσοδα του να μηδενίζονται.
Και τέλος. Ο Μηχανικός πρέπει να ομιλεί ελληνικά να συντάσσει εκθέσεις στα Ελληνικά, να συμπληρώνει έντυπα στα Ελληνικά κ.λπ. Με εξαίρεση λοιπόν συναδέλφους αλλοδαπούς που έχουν σπουδάσει εδώ το βλέπω λίγο χλωμό να τρέχει ο συνάδελφος από την Βουλγαρία στην Ελλάδα χωρίς να έχει εκεί κάποιον συνεργάτη που θα αναλάβει το κομμάτι αυτό. Σίγουρα αν ήμασταν Αγγλία το θέμα αυτό δεν θα υπήρχε. Αλλά σήμερα πως μπορώ εγώ να πάω στην Ουγγαρία και σε τι γλώσσα θα επικοινωνήσω? Μπορεί κανείς να υποχρεώσει το Δημόσιο να δέχεται κείμενα σε άλλη γλώσσα πλην της επίσημης? Εδώ απορρίπτονται έγγραφα για τυπικούς λόγους αν είναι πολυτονισμένα θα δεχτεί κάποιος έγγραφο στα Μαγυάρικα? Εδώ βέβαια είχε προσπαθήσει να το λύσει η Διαμαντοπούλου το πρόβλημα με την διπλή επίσημη γλώσσα αλλά αυτά δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.
Τελικά λοιπόν η απελευθέρωση είναι κάτι το σχετικό. Άλλα επαγγέλματα θα θιγούν άλλα λιγότερο και άλλα καθόλου (πχ συμβολαιογράφοι γιατί το χρήμα δεν είναι τόσο στα νέα εκ του μηδενός συμβόλαια αλλά στα αρχειακά συμβόλαια....).
-
Τελικά αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ.
-
θα κανει κανεις καμια βδομαδουλα στην ψυρρου για να γουσταρει λιγακι?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
θα κανει κανεις καμια βδομαδουλα στην ψυρρου για να γουσταρει λιγακι?Στην Ψαρρού θα πάνε, όχι στην Ψυρρού.
-
Μέχρι και στο χωριούδάκι που ήμουν την περασμένη εβδομάδα στη Γερμανία τα συζητούσαν τα νέα από το Ελλαδιστάν... Ρεζίλι.... Ξανά....
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 09&catid=3
-
τα πρατήρια για χαλκιδική ήταν όλα ανοιχτά και χωρίς ουρές...
-
Έκανα πρωινή βόλτα, είναι τόσο ωραία η Αθήνα τέτοια εποχή!
Βενζινάδικα μερικά κλειστά και μερικά ανοιχτά. Γενικά με μικρές ως καθόλου ουρές οπότε μια και βρήκα και καλή τιμή έβαλα για τον καλό μήνα. -
Ο χρήστης doule έγραψε:
Τι κάνει το ΤΕΕ ρε παιδιά? Εμένα μόνο τα λεφτά μου παίρνει!
Το ΤΣΜΕΔΕ μας τα παίρνει, το ΤΕΕ εδώ και χρόνια απλά .
Α ναι ,σωστός.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έκανα πρωινή βόλτα, είναι τόσο ωραία η Αθήνα τέτοια εποχή!
Βενζινάδικα μερικά κλειστά και μερικά ανοιχτά. Γενικά με μικρές ως καθόλου ουρές οπότε μια και βρήκα και καλή τιμή έβαλα για τον καλό μήνα.Ε Κυριακή είναι
Πλέον στην Αθήνα, μάλλον όλα έχουν βενζίνη. Έβαλα με 1.498 σε JetOil, ψιλοκαπελόθηκαν οι τιμές.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
...Βενζινάδικα μερικά κλειστά και μερικά ανοιχτά...
Ε Κυριακή είναι
Δίκιο έχεις, έπρεπε να πω ότι μερικά ήταν κλειστά ή χωρίς τιμές ή χωρίς βενζίνη και μερικά ανοιχτά και με βενζίνη.
Βενζίνη ώρα μηδέν!