-
Από Καθημερινή:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_409787
Ερχεται Δακτύλιος για τα Ι.Χ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Θανασης Τσιγγανας
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης για τις μεγάλες πόλεις η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, σε δηλώσεις που έκανε στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι έρχεται Δακτύλιος για τα Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης.
«Το ζήτημα της πετρελαιοκίνησης παραμένει ανοιχτό. Δεν θα δώσουμε μια δογματική απάντηση, ναι ή όχι, αν δεν το εξετάσουμε το ζήτημα. Αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται η πετρελαιοκίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω των σωματιδίων που εκλύονται, της ιδιόμορφης ρύπανσης που δημιουργεί η πετρελαιοκίνηση και η οποία έχει σχέση με την ποιότητα του καυσίμου. Αν αυτή η ποιότητα μπορεί να διασφαλιστεί, μπορεί να προχωρήσουμε σε σχετική ρύθμιση».
Η υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στην ανάπλαση και στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλονίκης, και μιλώντας για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο τόνισε ότι εξετάζεται από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και όταν η αξιολόγησή του ολοκληρωθεί, θα δοθεί προς διαβούλευση.
Οι αποφάσεις που αφορούν τον σχεδιασμό και τις αναπλάσεις θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθούν πριν από το 2012 που η πόλη γιορτάζει τα 100 χρόνια απελευθέρωσης.
Κυκλοφοριακή μελέτη
Οπως ανακοίνωσε, η επιβαρυμένη περιοχή, η οποία περιβάλλεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Δωδεκανήσου, Νίκης, παλιά παραλία, ασφυκτιά περιβαλλοντικά, πολεοδομικά και κυκλοφοριακά. Για τον λόγο αυτό, στην περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Π. Μελά - Τσιμισκή - πλ. Ελευθερίας - Νίκης, θα αποτραπεί η διέλευση Ι.Χ. και ειδική κυκλοφοριακή μελέτη θα προβλέπει να εισέρχονται σε αυτήν μόνο μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για τις φορτοεκφορτώσεις στα καταστήματα.
Ο στόχος, σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, θα επιτευχθεί με την πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο μιας άλλης (από αυτή που ναυάγησε) υποθαλάσσιας αρτηρίας. Στην πλατεία Χρηματιστηρίου, Αγ. Μηνά και στις παραδοσιακές αγορές του κέντρου θα δημιουργηθούν διάδρομοι για πεζούς και ποδηλάτες.
Για την επικείμενη μετεγκατάσταση της ΔΕΗ, η υπουργός τόνισε ότι πρέπει να υποστηριχθεί η νέα της θέση στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστώ.
-
και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα....
όλοι για το 'από πάνω' μιλάνε... και τι ωραίοι πεζόδρομοι και τι πράσινο που θα φυτέψουμε και μπλα μπλα..
σε αυτό το παπιγιόν που μοιάζει η πόλη εάν δεν σκάψεις....μετρό, υπογειοποίηση λεωφόρων, υποθαλάσσια αρτηρία, υπόγεια πάρκινγκ κλπ το μόνο που θα κάνεις είναι να την χωρίσεις στα δύο...ανατολικό και δυτικό βερολίνο....
-
ξέρει κανείς ανατολικά που υπάρχει βενζίνη? το τζετόιλ ως σταθερή αξία έχει? από ουρές τί παίζει?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ξέρει κανείς ανατολικά που υπάρχει βενζίνη? το τζετόιλ ως σταθερή αξία έχει? από ουρές τί παίζει?Κατά τις 9:30 το βράδυ που επέστρεφα, το Shell χαμηλά στη Μ. Αντύπα είχε ουρά μέχρι τη Γ. Σχολής, το Jetoil ( ) είχε ουρά μέχρι το ΚΑΠΗ του Φοίνικα, η ουρά του BP στην Εθν. Αντιστάσεως άρχιζε σχεδόν από το γεφυράκι της τάφρου, ενώ η ουρά της Shell στην Εθν. Αντιστάσεως (στο Φοίνικα) άρχιζε από το κόμβο του Αγ. Παύλου...
Παραδόξως, προς (και από) Μουδανιά είχε πολύ κίνηση!
-
σκέφτομαι να βάλω κυριακή μεσημεράκι, τότε που οι λουόμενοι θα λείπουν όλοι. βλέπω πως υπάρχει βενζίνη, αν κ με κόπο. πρέπει να έχει κ ο χάρκας, στο δρόμο χαριλάου-θέρμης. κ αυτός έχει δικά του βυτιοφόρα.
-
Καλημέρα σας.
γνωρίζει κανείς κάποι πρατήριο στη δυτική Θεσ/νίκη που να έχει βενζίνη ;από τα 7 γύρω από το Ωραιόκαστρο, τζίφος...
ευχαριστώ. -
σκέφτομαι να βάλω κυριακή μεσημεράκι, τότε που οι λουόμενοι θα λείπουν όλοι. βλέπω πως υπάρχει βενζίνη, αν κ με κόπο. πρέπει να έχει κ ο χάρκας, στο δρόμο χαριλάου-θέρμης. κ αυτός έχει δικά του βυτιοφόρα.Αυτα τα βυτια ειναι ολα ΔΧ και απεργουν...
Κανενα πρατηριο που εχει δικα του βυτια δεν ανεφοδιαζεται με αυτα! -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Αυτα τα βυτια ειναι ολα ΔΧ και απεργουν...Απεργούσαν...
Τώρα αν θέλουν να ασκήσουν το αγαπημένο τους σπόρ, τους βλέπω στην αναφορά με το μαξιλάρι τους υπό μάλης, να παίρνουν την άγουσα για το 'Μπάκιχαμ'.Κανενα πρατηριο που εχει δικα του βυτια δεν ανεφοδιαζεται με αυτα!
Τα ιδιόκτητα βυτιοφόρα της ΕΚΟ δεν εφοδιάζουν τα ιδιόκτητα πρατήριά τους;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Αυτα τα βυτια ειναι ολα ΔΧ και απεργουν...
Απεργούσαν...
Τώρα αν θέλουν να ασκήσουν το αγαπημένο τους σπόρ, τους βλέπω στην αναφορά με το μαξιλάρι τους υπό μάλης, να παίρνουν την άγουσα για το 'Μπάκιχαμ'.Κανενα πρατηριο που εχει δικα του βυτια δεν ανεφοδιαζεται με αυτα!
Τα ιδιόκτητα βυτιοφόρα της ΕΚΟ δεν εφοδιάζουν τα ιδιόκτητα πρατήριά τους;
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα!
Καποια ΔΧ δουλευουν (2-3 ειδα ολα και ολα εγω και μαλιστα με συνοδια περιπολικων)! Αλλωστε η επιταξη απλα τους υποχρεωνει να δουλεψουν, το πως θα δουλεψουν (επειδη κ αυτοι ειναι ελευθεροι επαγγελματιες) ειναι στο χερι τους! Αλλος μπορει να ισχυριστει οτι το φορτηγο ειναι χαλασμενο, αλλος οτι εινια αρρωστος και καποιος αλλος οτι θελει να παρει την καλοκαιρινη του αδεια τωρα... Μιλαμε δηλαδη για λευκη απεργεια η οποια δεν εχει τροπο να διασπαστει!Τα ΙΧ βυτια μεχρι σημερα τα ειχαν αποκλεισμενα στα δυιλυστηρια! Δεν τους αφηναν δηλαδη περα απο 2 δρομολογια/εταιρια να κανουν διανομες καυσιμων... Ακουγεται οτι σημερα δουλευουν ολα αλλα και παλι δεν ειναι μονο Αθηνα και Θεσσαλονικη και αυτα εχουν επωμιστει τον ανεφοδιασμο της αγορας!
Λογικα απο Δευτερα τα πραγματα θα εξομαλυνθουν...
-
To Πρατήριο μετά την ανηφόρα τις Καρδίας εχει πάντως βενζίνα + τα δυο πανω απο το cosmos κ δεν είχανε πολυ μεγάλη ουρά (καμια 7-8 αυτοκίνητα max) αλλα δεν έβαλα!
Θα δοκιμάσω κ εγω την ιδεα του PeterPan βγαίνοντας αυριο για βενζινοτσαρκα!
-
Για να βρείτε περισσότερα κλειστά πρατήρια;
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα!
.... Αλλωστε η επιταξη απλα τους υποχρεωνει να δουλεψουν,Θα μου επιτρέψεις αγαπητέ μου φίλε να σου πώ με την σειρά μου ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα!
Σε αντίθεση με αυτά που λές, η επίταξη ΔΕΝ υποχρεώνει κανέναν να δουλέψει! Η επίταξη ΔΕΝ αφορά ανθρώπους αλλά αντικείμενα (και παλαιότερα ζώα). Αυτό που υποχρεώνει τους πολίτες σε εργασία σε περίοδο έκτακτης ανάγκης είναι η επιστράτευση. Η κυβέρνηση λοιπόν τώρα:
α. επιτάσσει τα βυτιοφόρα (οχήματα και ρυμουλκούμενα)
και παράλληλα
β. επιδίδει φύλλα πορείας επιστρατεύοντας στους οδηγούς.το πως θα δουλεψουν (επειδη κ αυτοι ειναι ελευθεροι επαγγελματιες) ειναι στο χερι τους!
Αλίμονο αν οι επίστρατοι αποφάσιζαν για το πως θα δουλέψουν! Οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων όντως είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά δεν επιστρατεύει αυτούς. Επιστρατεύει τους οδηγούς, οι οποίοι απ΄όσα ξέρω δεν απεργούν ούτε θίγονται από το άνοιγμα του επαγγέλματος. Βέβαια η πλειοψηφία των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί...
Αλλος μπορει να ισχυριστει οτι το φορτηγο ειναι χαλασμενο,
Μόλις δει να φθάνει το Oshkosh περισυλλογής για να το πάει στο 308 ΠΕΒ για επισκευή, είμαι σίγουρος ότι το φορτηγό θα φτιάξει ως δια μαγείας...
αλλος οτι εινια αρρωστος
Κανένας οδηγός δεν θα προφασισθεί ασθένεια. Οι οδηγοί δεν απεργούν και θέλουν να δουλέψουν γιατί τώρα χάνουν μεροκάματα.
Αυτός που μπορεί να προφασισθεί ασθένεια είναι ο ιδιοκτήτης που είναι και οδηγός. Όταν όμως έρθει η καναδέζα με τον φαντάρο οδηγό κάτω από το μπαλκόνι του άρρωστου κυρίου για να πάρει το βυτιοφόρο του, να δείς που θα γίνει αμέσως καλά, τόσο που θα σκάει από υγεία... Λες να υπάρξει κανείς εχέφρων ιδιοκτήτης που θα εμπιστευόταν την περιουσία του στον φαντάρο που οδηγάει την σκουπιδιάρα στο στρατόπεδο?και καποιος αλλος οτι θελει να παρει την καλοκαιρινη του αδεια τωρα...
Θα πρέπει να σου θυμίσω ότι μιλάμε για πολιτική επιστράτευση...
Μιλαμε δηλαδη για λευκη απεργεια η οποια δεν εχει τροπο να διασπαστει!
Αυτά περί λευκής απεργίας είναι για να πουλάνε μούρη οι συνδικαλιστές στην τηλεόραση. Η κυβέρνηση έχει πάρα πολλούς τρόπους να επιβληθεί στους φορτηγατζήδες. Το ζήτημα είναι πόσο θέλουν να τραβήξουν το σχοινί οι δύο πλευρές.
Συμφωνώ μαζί σου στο ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από Δευτέρα.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Θα μου επιτρέψεις αγαπητέ μου φίλε να σου πώ με την σειρά μου ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα!.............
.........................
Συμφωνώ μαζί σου στο ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από Δευτέρα.+1000 (και απο 'στρατιωτικό' περιεχόμενο, ακριβέστατος!!!)
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για να βρείτε περισσότερα κλειστά πρατήρια;μικρο το πρόβλημα, στη χειρότερη παω να δω τους γονείς μου στο χωρίο για να γεμίσω κ με 1,09 στη γείτονα χωρα!
Παντως ο πατέρας μου άκουσε σε τοπικό κανάλι (Δίκτυο) οτι μετρήσανε 144 αυτοκίνητα σε μια ωρα που κανανε το ρεπορτάζ να περνάνε δίπλα για βενζίνη!
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Άκουγα το πρωί το ράδιο του αντέννα, όπου λέγανε το πόσο κάψανε σε βενζίνη με το μποτιλιάρισμα στη χαλκιδική. Και πέρνει ένας και λέει ένα άπιαστα χαμηλό νούμερο Σιωπή οι εκφωνητές...οπότε μετά από λίγο τον ρωτάνε, με τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται; Κι απαντά ο τύπος: BMW 320 ντίζελ με 177 άλογα αγορασμένο από Γερμανίατι χάνω ρε γμτ που λείπω απ το φόρουμ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Άκουγα το πρωί το ράδιο του αντέννα, όπου λέγανε το πόσο κάψανε σε βενζίνη με το μποτιλιάρισμα στη χαλκιδική. Και πέρνει ένας και λέει ένα άπιαστα χαμηλό νούμερο Σιωπή οι εκφωνητές...οπότε μετά από λίγο τον ρωτάνε, με τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται; Κι απαντά ο τύπος: BMW 320 ντίζελ με 177 άλογα αγορασμένο από Γερμανία
τι χάνω ρε γμτ που λείπω απ το φόρουμ
πού χάθηκες εσύ?
πήγες σε καμιά κατασκήνωση? -
Άκουγα το πρωί το ράδιο του αντέννα, όπου λέγανε το πόσο κάψανε σε βενζίνη με το μποτιλιάρισμα στη χαλκιδική. Και πέρνει ένας και λέει ένα άπιαστα χαμηλό νούμερο Σιωπή οι εκφωνητές...οπότε μετά από λίγο τον ρωτάνε, με τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται; Κι απαντά ο τύπος: BMW 320 ντίζελ με 177 άλογα αγορασμένο από Γερμανία
τι χάνω ρε γμτ που λείπω απ το φόρουμ
πού χάθηκες εσύ?
πήγες σε καμιά κατασκήνωση?τόσο απελπισμένος δεν είμαι.
απλά δεν έχω ιντερνετς αυτόν τον καιρό. μέχρι περίπου τον 15αυγουστο θα τραβήξει το μαρτύριο
-
Ο χρήστης dinap1 έγραψε:
Καλημέρα σας.
γνωρίζει κανείς κάποι πρατήριο στη δυτική Θεσ/νίκη που να έχει βενζίνη ;από τα 7 γύρω από το Ωραιόκαστρο, τζίφος...
ευχαριστώ.Δοκίμασε εδώ για πληροφορίες στην περιοχή που σε ενδιαφέρει
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Άκουγα το πρωί το ράδιο του αντέννα, όπου λέγανε το πόσο κάψανε σε βενζίνη με το μποτιλιάρισμα στη χαλκιδική. Και πέρνει ένας και λέει ένα άπιαστα χαμηλό νούμερο Σιωπή οι εκφωνητές...οπότε μετά από λίγο τον ρωτάνε, με τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται; Κι απαντά ο τύπος: BMW 320 ντίζελ με 177 άλογα αγορασμένο από Γερμανία -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για να βρείτε περισσότερα κλειστά πρατήρια;πάτερ υπάρχει άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας βυτιοφόρων. Όποιο βενζινάδικο έχει βενζίνα, την πουλά σα ζεστό ψωμί. όσοι έχουν βενζίνη, μέχρι κ στο ίντερνετ θα το διαφημίσουν
Posts προς Θεσσαλονικείς