-
η κατάσταση στη θεσσαλονίκη είναι αισθητά καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες λόγω του ότι δεν συνεχίστηκε ο αποκλεισμός του διυλιστηρίου από τους βυτιοφορείς. έτσι σε κάποιο βαθμό προμηθεύονται διαδοχικά τα πρατήρια με βυτιοφόρα των εταιρειών καυσίμων και με λίγη υπομονή κάπου θα φουλάρεις.
το κακό είναι ότι σε κάποια πρατήρια εξαναγκάζεσαι να βάλεις 100άρα, (1,680 / lit.), το καλό είναι ότι λόγω της κατάστασης τα καύσιμα είναι ανόθευτα.απάντηση στο ποιά έχουν... δεν υπάρχει γιατί εξαντλούνται σε 1-2 ώρες...κάνοντας μια βόλτα κάπου θα βρεις.
-
Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ
-
Noμίζω πως ένα βαζάκι βαζελίνη δώρο από το κράτος σε αυτούς θα διευκολύνει πολύ την κατάσταση. Είναι και petroleum based jelly, μια χαρά.
Γιατί δεν αρχίζουν να αφαιρούν άδειες;
-
γιατι η πολιτική σκληρού ροκ του κρατικού μηχανισμου μάλλον περισσότερο soft rock ballad ειναι!
-
Στην παρούσα φάση, τεράστιες κοινωνικές μάζες της χώρας έχουν χάσει λίγα ή περισσότερα χρήματα, είτε άμεσα (μειώσεις μισθών), είτε έμμεσα (έμμεσοι φόροι, αύξηση άμεσης φορολογίας κλπ...). Το ότι εμείς οι υπόλοιποι δεν διαμαρτυρηθήκαμε ή δεν πιέσαμε, δεν είναι πρόβλημα των φορτηγατζήδων νομίζω...
Ο καθένας, πιέζει όσο μπορεί και όσο τον παίρνει και καλά κάνει. Θα ήταν...ηλίθιος αν δεν το έκανε...
Αυτό σε ό,τι αφορά τους απεργούς....
Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, προφανώς ισχύει το αντίθετο: πρέπει να βρει τρόπους να περάσει αυτό που θέλει, ακόμη κι αν αυτό είναι το ...ξεπάτωμα του κώλ υ μας!
Ιδανικά, θα ήθελα μια αποφασισμένη κυβέρνηση, αλλά και αποφασμένους πολίτες. Τότε κάτι καλό θα έβγαινε... Τώρα, βλέπω και τους δύο σε μια κατάσταση πανικού : από την μία οι απεργοί έχουν απέναντι ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους, ενώ η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το χαρτί της επίταξης και επιστράτευσης...
Νομίζω πάντως πως πριν κλιμακωθεί το πράγμα, καλό θα ήταν να γίνουν όλοι λίγο πιο λογικοί... Τρόποι φυσικά να σπάσεις την απεργία υπάρχουν.... Μια ενοικίαση από τις γειτονικές χώρες βυτιοφόρων, με αστυνομική συνοδεία κλπ, βυτιοφόρα του στρατού, της πυροσβεστικής, leasing, ενώ παράλληλα άμεσο άνοιγμα του επαγγέλματος...
Επίσης, πρέπει οι φορτηγατζήδες να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, είτε ανοίξει το επάγγελμα είτε όχι, θα συνεχίσουν να χάνουν χρήματα, είτει μέσω Βουλγαρίας, είτε μέσω φορτηγών ΙΧ... πχ και στα καύσιμα, θα καταλήξουμε σε ολιγοπώλειο σε λίγα χρόνια, θα μπορεί λοιπόν η AVIN και τα Ελληνικά Πετρέλαια να έχουν ιδιωτικό στόλο φορτηγών και να τροφοδοτούν το σύνολο της αγοράς μόνοι τους...
Αλλά δεν είναι λογικό να φτάσουμε να σκοτωνόμαστε στους δρόμους, πρέπει να λογικευτούν όλοι από ένα σημείο και μετά, πριν καταλήξουμε στο μη περαιτέρω...
-
Ο πρόεδρος του σωματείου γαυγίζει σε λάθος δέντρο. Το σωστό δέντρο είναι τα κεντρικά του ΔΝΤ και η Κομισιόν. (Οι οποίοι βέβαια θα τον παραπέμψουν δήθεν αδιάφορα στην κυβέρνηση).
Τελικά κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τη δήλωση του ΓΑΠ ότι είμαστε χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. -
παντως σε προχθεσινο δελτιο ειδησεων, ο κυβερνητικος εκπροσωπος ειπε ξεκαθαρα οτι ειναι πολιτικη επιλογη, και δεν προεκυψε απο το ΔΝΤ
-
Έχουμε να ακούσουμε μλκίες φούλ!
Μία αφαίρεση άδειας να γίνει ... -
Δε συμμορφώνονται λένε και καταθέτουν πινακίδες.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δε συμμορφώνονται λένε και καταθέτουν πινακίδες.Κανονικά, πρέπει να συλληφθουν! Να δούμε αν θα γινει...
-
Θυμαμαι που το 1996 σκεφτοταν ο πατερας μου να αγορασει αδεια ''δημοσιας'' για την μπετονιερα που ειχε. Δεν ειχε λεφτα και σκεφτοταν να παρει δανειο για τα 15 εκατομμυρια που απαιτουνταν για να αποκτησεις τετοια αδεια. Εγω λοιπον συμπαραστεκομαι στους ιδιοκτητες φορτηγων. Ναι ειναι καποιοι που εχουν πολλα λεφτα ,αλλα ειναι και πολλοι που αγορασαν προσφατα τις αδειες παιρνοντας δανεια.
ΔΕΝ ΛΕΩ να παραμεινει το υπαρχον καθεστως ,αλλα πρεπει ο Jeffry και η παρεα του να φτιαξει ενα νομοσχεδιο που θα ειναι δικαιο. Για παραδειγμα αν καποιος αγορασε πριν μερικους μηνες την αδεια, να του επιστραφουν ολα τα χρηματα που εδωσε. Αν καποιος την απεκτησε πριν 15 χρονια ,να μην του δωσουν τιποτα κ.τ.λ.
Αν θελουν μπορουν να βρουν την λυση. Δυστυχως η κυβερνηση του Jeffry ειναι ηδη η χειροτερη κυβερνηση στην ιστορια της Ελλαδος και χειροτερη και απο της Χουντας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε συμμορφώνονται λένε και καταθέτουν πινακίδες.
Κανονικά, πρέπει να συλληφθουν! Να δούμε αν θα γινει...
Να συλληφθουν πρωτα τα λαμογια του Πασοκ. Πρωτα απ'ολα να συλληφθει ο Jeffry που εχει διατελεσει υφυπουργος και υπουργος σε ολες τις κυβερνησεις του Πασοκ που κατεστρεψαν την χωρα. Εδω ο Τσοχατζο ειναι εξω με 200 σπιτια και η κορη του εχει 10 εκ. ευρο στην Τραπεζα.
-
Για παραδειγμα αν καποιος αγορασε πριν μερικους μηνες την αδεια, να του επιστραφουν ολα τα χρηματα που εδωσε. Αν καποιος την απεκτησε πριν 15 χρονια ,να μην του δωσουν τιποτα κ.τ.λ.
Από ποιά τσέπη να του επιστραφούν τα χρήματα, αν μπορείς διευκρίνησε.
Από αυτή που τα τσέπωσε μαύρα , από του κράτους (δηλαδή και από τη δικιά μου για μια συναλλαγή που έγινε εν τη αγνοία μου ), από το ΔΝΤ , από τη τρικατάρατη ΕΕ , από άλλη (και ποιά) ?έδιτ με πρόλαβε άλλος
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
...Εδω ο Τσοχατζο ειναι εξω με 200 σπιτια και η κορη του εχει 10 εκ. ευρο στην Τραπεζα.μα γιαυτο ακριβως το λογο ειναι εξω!
αν ηταν κανενας φουκαρας και χρωσταγε 5-10Κ θα ηταν ηδη φυλακη με συνοπτικες διαδικασιες. -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
...αλλα πρεπει ο Jeffry και η παρεα του να φτιαξει ενα νομοσχεδιο...Δεν το βλέπεις, δεν το βλέπεις, δεν το βλέπεις. Ξέχασέ τον τον ΓΑΠ. Εξηγήθηκε από την αρχή. Μειωμένη εθνική κυριαρχία. Αν δεν εκτελέσει τις εντολές δεν θα πάρει την επόμενη δόση. Αυτό είναι πολύ χειρότερο από το να συγκρουστεί με μερικά άτομα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Θυμαμαι που το 1996 σκεφτοταν ο πατερας μου να αγορασει αδεια ''δημοσιας'' για την μπετονιερα που ειχε. Δεν ειχε λεφτα και σκεφτοταν να παρει δανειο για τα 15 εκατομμυρια που απαιτουνταν για να αποκτησεις τετοια αδεια. Εγω λοιπον συμπαραστεκομαι στους ιδιοκτητες φορτηγων. Ναι ειναι καποιοι που εχουν πολλα λεφτα ,αλλα ειναι και πολλοι που αγορασαν προσφατα τις αδειες παιρνοντας δανεια.
ΔΕΝ ΛΕΩ να παραμεινει το υπαρχον καθεστως ,αλλα πρεπει ο Jeffry και η παρεα του να φτιαξει ενα νομοσχεδιο που θα ειναι δικαιο. Για παραδειγμα αν καποιος αγορασε πριν μερικους μηνες την αδεια, να του επιστραφουν ολα τα χρηματα που εδωσε. Αν καποιος την απεκτησε πριν 15 χρονια ,να μην του δωσουν τιποτα κ.τ.λ.
Αν θελουν μπορουν να βρουν την λυση. Δυστυχως η κυβερνηση του Jeffry ειναι ηδη η χειροτερη κυβερνηση στην ιστορια της Ελλαδος και χειροτερη και απο της Χουντας.
Να επιστρέψει τι ? Μαύρα χρήματα που αλλάξανε χέρια δίχως παραστατικά?
Ναι. Να βρει τον μεσο ορο που πωλουνται οι αδειες, να δει ποτε τις απεκτησαν(ειναι ευκολο και αυτο) και να πραξει αναλογως. Τροποι υπαρχουν. Αν δεν θελει να κανει αυτο ,ας τους δωσει μια τριετια περιθωριο κερδους. Κατι να κανει τελος παντων. Δεν μπορει στα ξαφνικα να διαλυει τα παντα και να την πληρωνουν οι πολιτες. Αν ελεγαν πριν 5 χρονια οτι θα αλλαξει το υπαρχον καθεστως ,κανεις δεν θα αγοραζε αδειες.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για παραδειγμα αν καποιος αγορασε πριν μερικους μηνες την αδεια, να του επιστραφουν ολα τα χρηματα που εδωσε. Αν καποιος την απεκτησε πριν 15 χρονια ,να μην του δωσουν τιποτα κ.τ.λ.
Από ποιά τσέπη να του επιστραφούν τα χρήματα, αν μπορείς διευκρίνησε.
Από αυτή που τα τσέπωσε μαύρα , από του κράτους (δηλαδή και από τη δικιά μου για μια συναλλαγή που έγινε εν τη αγνοία μου ), από το ΔΝΤ , από τη τρικατάρατη ΕΕ , από άλλη (και ποιά) ?έδιτ με πρόλαβε άλλος
Πρωτα απ'ολα απο αυτον που τα τσεπωσε μαυρα. Οταν τα τσεπωνει μαυρα ο γιατρος(με φακελακια και οταν δεν δινει αποδειξεις) και αγοραζει Πορσε, νομιζεις οτι το κρατος δεν ξερει ποσα εσοδα ειχε και ποσα εξοδα? ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ αρκει να υπαρχει θεληση.
Eσεις δηλαδη τι προτεινετε να κανει αυτος που αγορασε αδεια πριν 1 χρονο? Να αυτοκτονησει? Και μην μου πειτε οτι ρισκαρε ,γιατι και ο γιατρος ρισκαρει που με τα μαυρα χρηματα που εβγαζε τοσα χρονια και ο εργολαβος και και και. Κανεις δεν πληρωσε ποτε. Ε δεν θα την φανε τωρα οι φορτηγατζιδες. ΡΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Η ολοι πεινασμενοι ή ολοι χορτατοι. Πανε οι εποχες που ξερατε
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ναι. Να βρει τον μεσο ορο που πωλουνται οι αδειες, να δει ποτε τις απεκτησαν(ειναι ευκολο και αυτο) και να πραξει αναλογως. Τροποι υπαρχουν. Αν δεν θελει να κανει αυτο ,ας τους δωσει μια τριετια περιθωριο κερδους. Κατι να κανει τελος παντων. Δεν μπορει στα ξαφνικα να διαλυει τα παντα και να την πληρωνουν οι πολιτες. Αν ελεγαν πριν 5 χρονια οτι θα αλλαξει το υπαρχον καθεστως ,κανεις δεν θα αγοραζε αδειες.
μια μικρη παρατηρηση: εαν δωθουν αποζημιωσεις για τις αδειες, παλι οι πολιτες θα τις πληρωσουν, δε θα τα βαλει απο τη τσεπη του ο ΓΑΠ.
και προφανως δε προκειται να το κανει, καθως ερχονται οι απελευθερωσεις και αλλων επαγγελματων, οποτε και εκεινοι θα ζητησουν αναλογες αποζημιωσεις. Φανταζεσαι για τι ποσα μιλαμε? Θα πρεπει να αφησει απληρωτους ολους τους ΔΥ για κανα 6μηνο για να πληρωσει τις αδειες.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Το λένε εδώ και ...20 χρόνια, όχι 5. Απλά ο νεοέλληνας έχει μάθει ότι το κράτος λέει και ξελέει γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και υποθάλπει τη συναλλαγή. Σου λέει 'κάτσε να κονομήσω εγώ τώρα με την άδεια, κι όταν φτάσουν - αν φτάσουν - τα σκούρα, τότε βλέπουμε...'
-
από eleos » 30/07/10 17:39
dstou έγραψε:
Για παραδειγμα αν καποιος αγορασε πριν μερικους μηνες την αδεια, να του επιστραφουν ολα τα χρηματα που εδωσε. Αν καποιος την απεκτησε πριν 15 χρονια ,να μην του δωσουν τιποτα κ.τ.λ.Από ποιά τσέπη να του επιστραφούν τα χρήματα, αν μπορείς διευκρίνησε.
Πρωτα απ'ολα απο αυτον που τα τσεπωσε μαυρα. Οταν τα τσεπωνει μαυρα ο γιατρος(με φακελακια και οταν δεν δινει αποδειξεις) και αγοραζει Πορσε, νομιζεις οτι το κρατος δεν ξερει ποσα εσοδα ειχε και ποσα εξοδα? ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ αρκει να υπαρχει θεληση.
Για παλαμάκια χρειάζονται δύο χεράκια, με ένα δεν κάνουμε τίποτα.
Κάποιος τα τσέπωσε μαύρα, αλλά κάποιος του τα έδωσε συναινώντας σε αυτή τη συναλλαγή.
Βενζίνη ώρα μηδέν!