-
εχετε να προτεινετε καποια μαρκα κλιματιστικου? ειναι για χωρο 35τμ. τα samsung να τα εμπιστευτω?
επισης αν γνωριζετε καποιες καλες εκπτωσεις που ισως κανουν συνοικιακα μαγαζια γιατι στον κοτσοβολο δεν μπορω να πω οτι εχει και τις καλυτερες τιμες.. -
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
εχετε να προτεινετε καποια μαρκα κλιματιστικου? ειναι για χωρο 35τμ. τα samsung να τα εμπιστευτω?
επισης αν γνωριζετε καποιες καλες εκπτωσεις που ισως κανουν συνοικιακα μαγαζια γιατι στον κοτσοβολο δεν μπορω να πω οτι εχει και τις καλυτερες τιμες..Στα καρφουρ ειχε μια προσφορα καλη για 9.000 BTU επωνυμο.
Εσυ ομως χρειαζεσαι τουλαχιστον 12.000,σωστα; -
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
εχετε να προτεινετε καποια μαρκα κλιματιστικου? ειναι για χωρο 35τμ.Kατα την ταπεινή μου άποψη κι επειδή το εχω ψαξει αρκετά τα τελευταία χρόνια, αν θες κλιματιστικό μηχάνημα, οι κορυφαίες εταιρίες με σειρά προτίμησης, είναι οι εξης: DAIKIN, TOSHIBA, FUJITSU (GENERAL), MITSUBISHI και μετά το χάος..!! Τη DAIKIN τη βάζω πρώτη, επειδή είναι η πιο ακριβή. Προσωπικά, έχω TOSHIBA και FUJITSU. Koρυφαία μηχανήματα, πολύ καλή απόδοση, σκυλιά σε κατασκευή, αθόρυβα (και οι εξωτερικές και οι εσωτερικές μονάδες). Αν πας σε τετοιου επιπέδου εταιρίες, τα 9άρια είναι αρκετά για τα τετραγωνικά σου (ενιαίος χώρος;; ). Προτίμησε inverter...Πιο ακριβά, αλλα πιο οικονομικά στην κατανάλωση...Αν κάνεις συχνή χρήση του μηχανήματος, κάνεις σχετικά σύντομα απόσβεση του παραπάνω κόστους κτήσης.
Γνωμη μου....Προτίμησε Ελληνικό- 'μικρό' κατάστημα, γ......σέ το το Καρφουρ. Κάνε έρευνα αγοράς, πίεσε και λίγο για καλύτερη τιμή και αν σου βγει.. 3% ακριβότερο, πλήρωσέ το...Αξίζει (αν βέβαια βρεις αντιμετώπιση κι εξυπηρέτηση σωστή και άξια, αν είναι μαλάκες, χέστους...! ) Ας πουλήσει και τίποτ΄αλλο το Καρφουρ....Να ζήσει και κανας άλλος, γιατί σε λίγο θα παίρνουμε απο κει και το Opelάκι μας, θα πηγαίνουμε στον ψυχαναλυτή που θα έχει μέσα, στον οδοντίατρο, στο γυναικολόγο την κυρά μας και πάει λέγοντας...!
-
Για 35 τμ προτίμησε 12,000 BTu ψύξη το λιγότερο. Προτείνω Toshiba ή Mitsu και εννοείται inverter.....
-
εγω απο τα 2 mitsu μας δεν ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενος, ειμαι ομως πολυ ευχαριστημενος απο το toyotomi που εχω στο δωματιο μου
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για 35 τμ προτίμησε 12,000 BTu ψύξη το λιγότερο. Προτείνω Toshiba ή Mitsu και εννοείται inverter.....Μέχρι πριν 6 μήνες έμενα σε διαμερισμα 80τ.μ., 2ος όροφος πολυκατοικίας. Δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω διαμερίσματα, πίσω διαδρομος-κλιμακοστάσιο. Μόνο η φάτσα εκτεθειμένη...(γυρω στα 10 μέτρα). Απο το 2002 λοιπόν και μέχρι σήμερα και σε μια πόλη που δε φημίζεται για.... τη δροσιά της, το 12άρι ΤΟSHIBA μου, με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Τοποθετημένο σε στρατηγικό σημείο, εξαιρώντας την κουζίνα που ηταν αδύνατο να την πιάσει λόγω θέσης, μου δρόσιζε 2 κρεβατοκάμαρες, χωλ, καθιστικό-τραπεζαρία και αν άνοιγα την πόρτα και το μπάνιο. Ολα αυτά, μετά τα 10 πρώτα λεπτά που δούλευε στο φουλ, στη χαμηλότερη-αθόρυβη (eco) σκάλα και στους 24 βαθμούς. (και να σκεφτείς οτι τη ζέστη, ειδικά στον υπνο, ΔΕΝ την αντέχω...). Τέλος, να σημειώσω οτι δυστυχώς και αναγκαστικά, η εξωτερική με την εσωτερική μονάδα είχαν μεταξύ τους την τεράστια σχετικά απόσταση, των 11 περίπου μέτρων....!!!! Γεγονός που και το μηχάνημα επιβαρύνει, μιας και ζορίζεται παραπάνω στη λειτουργία του, και την απόδοση της ψύξης επηρεάζει αρνητικά! Μόνο ενα καλό μηχάνημα λοιπόν, θα μπορούσε να τα καταφέρει κάτω απο τέτοιες συνθηκες.
Αν λοιπόν ο φίλος ΔΕΝ έχει καμμιά πλάκα απο πάνω και έχει μια στοιχειώδη μόνωση, το 9αρι σε ποιοτικό μηχάνημα πιστέυω θα τον καλύψει, ειδικά αν πρόκειται για ενιαίο χώρο. Αν τώρα ο χώρος είναι 3 δωμάτια πχ., χωρίς διπλά τζάμια και έχει και πλάκα απο πάνω, θα πρέπει να πάει σε 12αρι αναγκαστικά. Οχι όμως παραπάνω, ακόμα και κάτω απο αυτές τις συνθηκες.
-
delete
-
Όταν ρωτάς σκέτα για ένα χώρο 35 τ.μ. τι κλιματιστικό να βάλω, η κοπελίτσα του μαγαζιού θα κάνει την εξής πράξη στο κομπιουτεράκι : 35 χ 500 btu/m2 = 17.500 btu. και θα σου προτείνει ένα 18άρι.
Επειδή έχω ασχοληθεί χρόνια με τον κλιματισμό, τα στοιχεία αυτά είναι λίγα για να επιλέξεις μηχάνημα.
Για τι μιλάμε, για σπίτι ή μαγαζί, για μεγάλο ηλιασμό ή για ανήλιαγο χώρο, μόνο για ψύξη ή ενδιαφέρει σοβαρά και η θέρμανση, κ.α. Ξέροντας όλα αυτά θα γίνει η σωστή επιλογή.Πόσο δύσκολο είναι άραγε να περαστεί κεντρικός κλιματισμός (με την εξωτερική μονάδα στην σκεπή για να μην φαίνεται) αξίας π.χ 15,000 ευρώ όταν ένα σπίτι κοστίζει 300 χιλιάρικα ?
Στο σύνολο, ο κλιματισμός είναι ένα σοβαρό αλλά όχι καθοριστικό έξοδο, αλλά τα σπλιτάκια έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Πάμφθηνα, ιδιαιτέρως αποδοτικά και οικονομικά, ανεξάρτητα το ένα με το άλλο. Αυτό που λέω στον κόσμο είναι αντί να δώσει 70 ευρώ για εγκατάσταση να δώσει 120, ΑΛΛΑ να προσθέσει λίγα μέτρα και να κρύψει, όσο μπορεί, την εξωτερική μονάδα για να μην χαλάσει την αισθητική του σπιτιού. Ακόμη αν μπορεί, να μεριμνήσει να κάνει προεγκατάσταση σωληνώσεων-καλωδιώσεων κατά την φάση της κατασκευής έτσι ώστε αυτές να κρυφτούν μέσα στα δάπεδα ή στα κονιάματα των τοίχων.
Είναι κρίμα να βλέπεις ανθρώπους να τσιγγουνεύονται κάποια ψωροευρώ παραπάνω και να μαμούνε πανάκριβες προσόψεις μεζονετών ή καταστημάτων ή ωραία παραδοσιακά πετρόκτιστα.ΥΓ 1. Δωδεκάρι να καλύπτει άνετα 35 τετραγωνικά χώρο οικίας, περισσότερο εξαίρεση είναι και όχι ο κανόνας. Εγώ πάντως δύσκολα θα έπεφτα κάτω από 16άρι. Όπως είπα θέλει κι άλλα στοιχεία.
ΥΓ 2. Ευφήμως γνωστή μάρκα να είναι και με καλή αντιπροσώπευση, για σωστή επιλογή μάρκας δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
-
Εμένα πάντως τα Mitsubishi (2 9ρια) που πήρα προ 3ετίας δεν είναι ούτε ιαπωνικό ούτε τούρκικο, είναι Made in Thailand. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ήσυχα και αποδοτικά.
-
delete
-
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας. ξεκινησα να ψαχνω για κλιματιστικο 17000btu αλλα ειδα οτι ειναι υπερβολη απ οσα μου ειπατε συμφωνα κιολας με τον υπολογισμο http://www.idealklima.gr/btu_calculator.php χρειαζομαι 10200.
κατεληξα αναμεσα σε
http://www.skroutz.gr/s/268227/Daikin-F ... se=ftx35jv
http://www.skroutz.gr/s/86762/Mitsubish ... E35VA.htmlθα ρωτησω τους εδω αντιπροσωπους τι προσφορες κανουν και βλεπουμε..
-
delete
-
Χαιρετε
Ψαχνω κλιματιστικο για σαλονι/ κουζινα 50 τμ συνολικα, αλλα να επαρκει και για το διαδρομο αν χρειαστει.
Ειδα λοιπον αυτο εδω http://www.skroutz.gr/s/262241/LG-CS24AQ.html?keyphrase=LG+CS24AQ που απο αποψη χαρακτηριστικων/ τιμης μου φαινεται πολυ συμφερον, ομως δεν εχω διαβασει καποιο σχολιο για τη συγκεκριμενη εταιρεια. Τι λετε αξιζει?? Αν οχι, σε ποιες εταιρειες να κοιταξω για ενα τετοιο κλιματιστικο??Κατι ακομα: Το μετρο για την αποσυρση παλαιων συσκευων με καποιο οφελος στην αγορα καινουριου ισχυει ακομα??
Ευχαριστω!!
-
ειμαι κατηγορηματικος για το σπιτι γτ μπορεις με εναν ανεμιστηρα να κανεις τη δουλεια σου κ πολυ καλα μαλιστα, αλλα στο αμαξι το χρησιμοποιω συνεχεια, αν κ ελαχιστες φορες με ενοχλει στο αμαξι! Κατα τα αλλα αν κ επελεξα ΝΑΙ ως απαντηση, πιστευω θα μπορουσε να υπαρξει κ μια 3η ως δυνατη αυτη του : Ναι αλλα σε ορισμενες περιπτωσεις!
ΥΓ : Κατι που με ενοχλει αφανταστα ειναι που σταζουν κατω στο πεζοδρομιο απο γραφεια κ διαμερισματα. Καλα ρε τσογλανια βαζετε που βαζετε κλιμα κ αυξανει η θερμοκρασια περιβαλλοντος γτ δεν κατεβαζετε ενα σωληνακι ως κατω για να μπορουνε κ οι πεζοι να μη βρεχονται!!! ΕΛΕΟΣ! προχειροδουλειες ακομα κ σε αυτο!
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Απ' τα δύο που αναφέρεις, πάρε Daikin και δεν θα το μετανοιώσεις.
Θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά το καλό πάντα κοστίζει...Και τα Μίτσου φυσικά είναι άριστα.
Συμφωνώ κι εγω..! DAIKIN απο τα δυο....!
Ένα άλλο κωμικό (σε βαθμό βλακείας) που βλέπω είναι νέας κατασκευής μεζονέτες να έχουν επιπρόσθετα split-άκια που προεξέχουν σαν σπυριά και χαλάνε την όλη αισθητική του σπιτιού !
Πόσο δύσκολο είναι άραγε να περαστεί κεντρικός κλιματισμός (με την εξωτερική μονάδα στην σκεπή για να μην φαίνεται) αξίας π.χ 15,000 ευρώ όταν ένα σπίτι κοστίζει 300 χιλιάρικα ?Κι εγω λοιπόν στους κωμικούς ανήκω..! 15 χιλιάρικα ΜΟΝΟ για ψύξη Nozomi είναι παρα πολλά λεφτά..!!!!! Εκτός κι αν χρησιμοποιηθεί το σύστημα και για θέρμανση. Κι ετσι όμως, το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο που έχω και μου κόστισε περίπου 11.000 για 190τ.μ, δεν θα το άλλαζα με κανένα σύστημα που θα 'φυσούσε' θερμό αέρα απο πάνω...!! (και μάλλον θα χρησιμοποιούσε αντιστασεις για τον θερμάνει, οπότε καλή μου ΔΕΗ, μέτοχος κι εγω...! )
Επίσης, αν μιλάς για αγωγούς και κανάλια, ούτε οι περσίδες είναι οτι πιο ωραίο σαν θέαμα μέσα στο σπίτι, ενω κάποιος έστω μικρός θόρυβος απο τον αέρα φαντάζομαι, θα υπάρχει...Αφου δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε λοιπόν το καλοκαίρι, ας τον αποφύγουμε τουλάχιστο το χειμώνα .- Οικονομικότερη λύση τα split-άκια και οπωσδήποτε προ-εγκατάσταση των καλωδιώσεων με τον τρόπο που αναφέρει ο dstou.
Το έχει κάει συγγενικό μου πρόσωπο με γελοίο κόστος (300 ευρώ) για δύο splits.
Το αποτέλεσμα είναι να μην διακρίνονται οι εξωτερικές μονάδες (βρίσκονται στο δάπεδο της βεράντας) και στο εσωτερικό του σπιτιού δεν φαίνονται καλωδιώσεις, είναι όλα κρυμμένα απ' την αρχική εγκατάσταση.
Το έχω κάνει κι εγω...! Μηπως είμαστε συγγενείς...;;
Το ενα εξωτερικό μηχάνημα είναι στο δάπεδο μικρής βεράντας, (που δεν χρησιμοποιείται) και δεν φαίνεται ουτε απο απέναντι, αν κάποιος είναι στο υψος της. Τα άλλα δυο 'βλέπουν' στον ακάλυπτο του οικοπέδου.
Eχω κάνει προεγκατασταση στο ένα, αλλά στα άλλα δυο την απέφυγα αφου μπορούσα, μιας και οι σωληνώσεις περνάνε απο μικρές αποθηκούλες, οπου για να τις δει κανείς μπαίνοντας, πρέπει να γυρίσει, να σηκώσει το κεφάλι και να κοιτάξει πάνω απο τα πρέκια των πορτών. Ο τεχνικός που είχα φωνάξει (στη φάση του χτισίματος) και απο τον οποίο δεν θα αγόραζα τα μηχανήματα (και του το είχα πει), αν και θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα, με συμβούλευσε να μην κάνω προεγκατάσταση για 2 κυρίως λόγους.1ον Για να υπάρχει επισκεψιμότητα ανα πάσα ωρα και στιγμή στις σωληνώσεις, ωστε αν τυχει κάποιου είδους βλάβη, να μη γίνει ζημιά (σκαψίματα τοιχων ή σπασιμο γυψοσανίδων)...
2ον Για μην πάει κάποιο συνεργείο απο τα επόμενα (ή ακόμη και ΄μεις κατα λάθος μελλοντικά) και πλακώσουμε τίποτα καρφιά και κάνουμε πάλι μεγάλη ζημιά...
Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, οι σωληνώσεις πιάνουν ένα συγκεκριμμένο ευρος μηχανήματων... Δηλαδή, εγκατάσταση για 12αρι, 14άρι ή και 18άρι μηχάνημα είναι η ίδια π.χ...Για 24άρι όμως χρειάζεται άλλες σωληνώσεις, οπότε αν αλλάξεις μηχάνημα για χ, ψ λόγους και πας σε μεγαλύτερο, πάλι θα πρέπει να γκρεμίζεις..! Τα παραπάνω νούμερα είναι ενδεικτικά βέβαια....Ακριβώς, δεν θυμάμαι πώς διαβαθμίζονται.
Οπότε, κατα τη γνωμη μου, αν μπορεί να αποφευχθεί η προεγκατάσταση, είναι καλύτερα...Στη μια περίπτωση απο τις 3, εγω δεν μπορεσα να την αποφύγω πάντως....
- Οικονομικότερη λύση τα split-άκια και οπωσδήποτε προ-εγκατάσταση των καλωδιώσεων με τον τρόπο που αναφέρει ο dstou.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
ΧαιρετεΨαχνω κλιματιστικο για σαλονι/ κουζινα 50 τμ συνολικα, αλλα να επαρκει και για το διαδρομο αν χρειαστει.
Ειδα λοιπον αυτο εδω http://www.skroutz.gr/s/262241/LG-CS24AQ.html?keyphrase=LG+CS24AQ που απο αποψη χαρακτηριστικων/ τιμης μου φαινεται πολυ συμφερον, ομως δεν εχω διαβασει καποιο σχολιο για τη συγκεκριμενη εταιρεια. Τι λετε αξιζει?? Αν οχι, σε ποιες εταιρειες να κοιταξω για ενα τετοιο κλιματιστικο??Κατι ακομα: Το μετρο για την αποσυρση παλαιων συσκευων με καποιο οφελος στην αγορα καινουριου ισχυει ακομα??
Ευχαριστω!!
Ευθυμη, κάνε ενα κόπο και διαβασε την προηγούμενη σελίδα. Αν ακόμη έχεις απορίες, ξεκίνα απο εδω.
-
Τις ειχα διαβασει τις 3 τελευταιες οπως και την πρωτη να δω πως ξεκινησε η κουβεντα, ενταξει τις υπολοιπες 31 θα θελω αντιπαλευον να τις διαβασω
Βλεπω λοιπον τα εξης:
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
DAIKIN, TOSHIBA, FUJITSU (GENERAL), MITSUBISHI και μετά το χάος..!! Τη DAIKIN τη βάζω πρώτη, επειδή είναι η πιο ακριβή. Προσωπικά, έχω TOSHIBA και FUJITSU.Η δράση «Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό» ολοκληρώθηκε για τους καταναλωτές στις
22 Αυγούστου 2009.Μπαινω λοιπον στα σαιτς των εταιρειων και χανομαι!! Της Daikin και fujitsu ειναι οκ, ομως τα χαρακτηριστικα τους με δυσκολευουν αρκετα (ουτε btu ουτε οριο τ.μ.), οσο για τις αλλες 2 εταιρειες ουτε χωρο με τα προιοντα δε βρισκω!!
Μηπως υπαρχει καποια σελιδα οπου μπορω να δω συσκευες διαφορων εταιρειων με τα βασικα τους χαρακτηριστικα απλοποιημενα???
Και παλι ευχαριστω!!
-
delete
-
Οντως ισχύει και για την ενδοδαπέδια το οτι θέλει προσοχή στις τρύπες, αλλα το να βάλεις στο μυαλό σου οτι δεν τρυπάς το δάπεδο για κανένα λόγο, είναι και πιο εύκολο και πιο εφαρμόσιμο, μιας και οι ανάγκες για τρύπες σε αυτό, είναι εξαιρετικά σπάνιες, σε αντίθεση με τους τοίχους οπου το τρύπημα είναι πιο συχνό για πολλούς λόγους. Προσωπικά, δεν χρειάστηκε να τρυπήσω το δάπεδο, για κανένα λόγο, ουτε στη φάση της κατασκευής του σπιτιού, ούτε μετά μέχρι τώρα. Εξάλλου, αν ποτέ χρειαστεί οπωσδήποτε τρυπημα, χρησιμοποιώντας τα σχεδια και κατάλληλα εργαλεία, μπορέις να εντοπίσεις που δεν περνάει σωλήνας ωστε να τρυπήσεις...Σιγουρα με την καρδιά να χτυπάει δυνατά πάντως...!
Θέμα διαρροής σε μονοκόμματους συνθετικούς σωλήνες, προστατευμένους μάλιστα απο τις καιρικές συνθηκες, δεν υπάρχει ούτε μετά απο 30 χρόνια, αν τουλάχιστο η εταιρία κατασκευής τους είναι και λίγο αξιόπιστη.
Στα 'υπερ και κατά' που ανέφερες, εγω θα πω 3 κατά....Τα υπερ δεν χρειάζεται...
- Δεν μπορείς ευκολα να τρυπάς το δάπεδο, οπως αναφέραμε...
- Οταν το σπίτι είναι κρυο το χειμώνα, επειδή έλειπες ας πούμε για 15 μέρες διακοπές τα Χριστούγεννα (λέμε τωρα), θα αργήσει ίσως και 2 μέρες να ζεσταθεί πληρως και σωστά. Αυτό βέβαια ισχύει αν κλείσεις τελείως τη θέρμανση. Η λύση σε αυτό, είναι να αφήσεις τους θερμοστάτες στους 16-17 βαθμούς, ωστε να μην παγώσει το σπίτι. Ας πούμε οτι σου κόστισαν οι διακοπές 100 ευρώ παραπάνω δηλαδή.
- Δεν έχεις σώματα να απλώσεις κανα ρούχο ή κυρίως, καμμιά πετσέτα να στεγνώσει...! Βεβαια κι εδω υπάρχει λύση, αφου μπορέις στο μπάνιο να βάλεις και ενα επίτοιχο σώμα, τυπου κρεμάστρας.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Απ' τα δύο που αναφέρεις, πάρε Daikin και δεν θα το μετανοιώσεις.
Θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά το καλό πάντα κοστίζει...Και τα Μίτσου φυσικά είναι άριστα.
Σωστός,Daikin και φυσικά........Hitachi
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ