-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Πήγα στο Praktiker και γινόταν σκοτωμός...Ο ένας πάνω στον άλλο.
Περιορισμένη διαθεσιμότητα.
Όλοι τρέχουν και παίρνουν ποδήλατα των 100euro...Απο περιεργεια σε ποιο Πρακτικερ πηγες και γινοταν χαμος για τα ποδηλατα ?
Γνωμη μου ειναι να πας σε 2-3 μαγαζια που πουλανε αποκλειστικά και μονο ποδηλατα και αν εχεις καποιο προβλημα να στο λυσουν 'η αν χρειαστεις σερβις-ανταλλακτικα ή εξοπλισμο , αυτοι ειναι πιο υπευθηνοι και ξερουν 2 πραγματα παραπανω σε σχεση , ειναι η δουλεια τους , τα απροσωπα πολυκαταστηματα τυπου πρακτικερ δεν ειναι για αυτα , αν εχεις καποιο προβλημα δεν θα σε εξυπηρετησει σωστα κανενας. Τωρα που πλησιαζουν και οι εκπτωσεις ολο και καποια προσφορα θα βρεις , επεισης ρωτα μηπως εχουν καποιο περσυνο-προπερσυνο ή κανενα β΄διαλογης ( καμια γρατζουνια στον σκελετο ) κ.λ.π με τις αναδουλειες που υπαρχουν θα βρεις κατι καλο σε τιμη λουκουμι
αναδουλειες στα ποδήλατάδικα;;
δεν θα το λεγα, καθος με την τιμη της βενζινης στο 1,5€ και 1,8€ λιτρο, αρκετος κοσμος εχει στραφει στα ποδήλατά για τις κοντινες αποστασεις.
αλλα συμφωνω οτι με ψαξιμο σε ποδιλαταδικα, μπορει να βρει καποιο κομματι που να περισσεψε και να το δινουν κοψοχρονια -
Για εσάς που θέλετε να αγοράσετε ένα ποδήλατο απο σούπερ
Η πλειοψηφεία αυτών των ποδήλατων έχουν πλαστικά φρένα,θα εμπιστευτείται την ασφάλεια σας σε ένα πλαστικό?
Η μεσαίες τριβές εκεί δηλαδή που γυρνάει η πεταλιέρα,είναι πολύ απλές,με αποτέλεσμα να φθείρονται και να κουράζεστε 2 φορές περισσοτερο.
Οι σκελετοί αυτών των ποδηλάτων εκτός ότι είναι άστα να πάνε απο άποψη γεωμετρίας,είναι θεόβαροι,με μηδαμινή τεχνογνωσία.
Το άλλο κομμάτι είναι τα ανταλλακτικά,φοράνε ανταλλακτικά της πλάκας,θέλετε σε κάθε αλλαγής ταχύτητας να σκούζει σαν την κυρά μαρία που την πονά το ποδι της?
Τέλος.
Έαν θέλεται ένα ποδήλατο για μέσα στην πόλη,καθαρά για δρόμο,μην προτιμήσεται την κλασική λύση των mtb(mountain)
Προτιμήστε τα trekking.
Η διαφορά μεταξύ τους ειναι
Το mountain φοράει λάστιχα με τακούνια,τροχούς με 26 ιντσες,ενώ το trekking καραφλά λαστιχα και 28ιντσες τροχους.
Αυτο πρακτικα σημαινει οτι το trekking τσουλάει με λιγότερες τριβές στην άσφαλτο,άρα ποιο ξεκούραστα
Επίσης σε ένα trekking η θέση οδήγησης ειναι ποιο ξεκούραστη λόγω της γεωμετρίας του ποδήλατου σε αντίθεση με το mountain που είναι για βουνό άρα ποιο ετοιμοπόλεμη στάση
Μια καλή λύση,με λίγα χρηματα,που καλύπτει ολες τις αναγκες για την πόλη θεωρώ αυτήν
http://www.bike-center.gr/product_info. ... 4e551d731e
-
@Storm, κοιτα επισης τι βρηκα googliζοντας γι'αυτο που σου προτεινα πριν!
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Κύριε Ταύρε,τα Beretta ουδεμία σχέση έχουν ποιοτικά με την Ideal. Ναι τα φέρνει ο Μανιατόπουλος και για αυτό και συνήθως τα βλέπεις σε εκθέσεις που έχουν και Ideal.
Ακου και σκέψου. Αν θες να ξεκινήσεις ποδήλατο, θέλεις και να είναι σχετικά ποιοτικό στους τροχούς και σε γεωμετρία ώστε να μη σε 'πονάει' να το καβαλήσεις.
Έτσι κάνε μια υπέρβαση, δώσε λίγα παραπάνω, πάρε ένα Ιντεάλ αν θες το οποιο να έχει πιο ποιοτικά περιφερειακά. Το σιμάνο σαζμάν δε λέει κάτι από μόνο του. Υπάρχουν πολλά σιμάνο. Το μπερέττα έχει το πιο φτηνό.
Δες τα υβριδικά της Ιντεάλ, με 28άρι τροχο, πιο ορθια θέση οδηγησης και περισσότερες ταχύτητες. Θα εκπλαγείς από το πόσο διαφορετική κύλιση έχουν.απο τη σελιδα 25 του παροντος θεματος
Απ'οτι καταλαβαινω αυτο που ελεγε ο φιλος το 2008 ειναι ακριβος αυτο που λεει κι ο πασσατακιας απο πανω. αν κ νομιζω πως το μπερετα θα ειναι καλυτερα κατασκευασμενο απο αυτο του σουπερ μαρκετ χωρις ομως να ξερω... αν τελοσπαντων εχει σωστες προδιαγραφες, εστω και στη χαμηλοτερη ποιοτητα και ειναι τουλαχιστον ασφαλες τοτε μαλλον αξιζει τα +50€ απο αυτα των Σ/Μ. Ας μας πουν οι φιλοι που το εχουν ψαξει λιγο παραπανω, εγω ειδικος δεν ειμαι
-
Mέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις και τι ακριβώς χρήση θέλεις να κανεις?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Απο περιεργεια σε ποιο Πρακτικερ πηγες και γινοταν χαμος για τα ποδηλατα ?Γνωμη μου ειναι να πας σε 2-3 μαγαζια που πουλανε αποκλειστικά και μονο ποδηλατα ...
Στην Μεταμόρφωση (Praktiker). Καθημερινή απόγευμα πήγα και στο χώρο με τα ποδήλατα γινόταν χαμός. Ήταν δύο υπάλληλοι του Praktiker και δεν ήξεραν ποιον να πρωτο-εξυπηρετήσουν... Άσε που ένα ποδηλατάκι που ήθελα να το δω το είχε καβαλήσει κάποιος μετανάστης και έκοβε βόλτες γύρω-γύρω...
Για αυτό ψάχνω να βρω κάποιο κατάστημα στην Αθήνα, σαν αυτό που έβαλα παραπάνω...
Mέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις και τι ακριβώς χρήση θέλεις να κανεις?
Θέλω κάτι σαν αυτά:
π.χ.
http://specialbikes.gr/eshop/customer/p ... 492&page=3
http://specialbikes.gr/eshop/customer/p ... 492&page=2
http://specialbikes.gr/eshop/customer/p ... 492&page=3
http://specialbikes.gr/eshop/customer/p ... 492&page=3Από χρήση, ελαφρύ χωματόδρομος και χαλαρές απογευματινές βόλτες σε καλή άσφαλτο. Το θέλω να το πάρω στο νησί και να το αφήσω εκεί μετά να υπάρχει.
-
Πάντως για να λέμε του στραβου το δίκιο
Αγόρασα αυτό από Θεσσαλονίκη και είναι νύχτα με τη μέρα με τα ποδήλατα σουπερ μαρκετ
http://www.bikestore.gr/?section=product&rel=585
Δε θεωρώ ότι τα ideal στα ίδια λεφτά είναι καλύτερα (όχι οτι δεν είναι καλά)
Το καβάλησε ο γιός μου ο μικρός (και πετάει....) Επεσε 4 φορές και το τρύπησε σε 2 μέρες. (τωρα αλλάζω τη σαμπρέλα.... Αρε γεράματα....)
απλά είπα για το carrefour για ένα συγκεκριμένο που το είχε απο 300 ->150.
-
Μίλησα με το μαγαζί που πήρα το ORBEA και μου είπε το παληκάρι εκεί ότι έχει διάφορα MTB 26άρια από 100 έως 150euro ιδανικά για την δουλειά που τα θέλω!...!...
Θα πάω το απόγευμα να τα δω από κοντά!... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μίλησα με το μαγαζί που πήρα το ORBEA και μου είπε το παληκάρι εκεί ότι έχει διάφορα MTB 26άρια από 100 έως 150euro ιδανικά για την δουλειά που τα θέλω!...!...
Θα πάω το απόγευμα να τα δω από κοντά!...έτσι στήριξε το μαγαζί της γειτονιάς σου!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Θα πάω το απόγευμα να τα δω από κοντά!...έτσι στήριξε το μαγαζί της γειτονιάς σου!
Εκτός ότι είναι καλό να στηρίζουμε τέτοια μαγαζιά, το άλλο καλό είναι ότι πας, βλέπεις, σου αρέσει, το αγοράζεις... το καβαλάς και πας σπίτι... Άνεση...! ...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πάντως για να λέμε του στραβου το δίκιοΑγόρασα αυτό από Θεσσαλονίκη και είναι νύχτα με τη μέρα με τα ποδήλατα σουπερ μαρκετ
http://www.bikestore.gr/?section=product&rel=585
Δε θεωρώ ότι τα ideal στα ίδια λεφτά είναι καλύτερα (όχι οτι δεν είναι καλά)
Το καβάλησε ο γιός μου ο μικρός (και πετάει....) Επεσε 4 φορές και το τρύπησε σε 2 μέρες. (τωρα αλλάζω τη σαμπρέλα.... Αρε γεράματα....)
απλά είπα για το carrefour για ένα συγκεκριμένο που το είχε απο 300 ->150.
Σε αυτά τα λεφτά(200-250 ευρώ)
Τα ποδήλατα δεν έχουν εμφανίσιμες διαφορές μιας και τα περισσότερα φοράνε τα ποιο φθηνά ανταλλακτικά της shimano(toyrney) για να μειωθεί το κόστος και να αυξηθεί το κέρδος.
Φιλε Storm
Τα ποδήλατα που παραθέτεις τα 4 δεν διαθέτουν μπροστά ανάρτηση,και το να βάλεις ένα τέτοιο ποδήλατο σε χωματόδρομο είναι το λιγότερο κουραστικό για σένα.
Αν θέλεις πες μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις να σου πω τα καλύτερα ποδήλατα σε αυτά τα λεφτά
-
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
...
Φιλε StormΤα ποδήλατα που παραθέτεις τα 4 δεν διαθέτουν μπροστά ανάρτηση,και το να βάλεις ένα τέτοιο ποδήλατο σε χωματόδρομο είναι το λιγότερο κουραστικό για σένα.
Αν θέλεις πες μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις να σου πω τα καλύτερα ποδήλατα σε αυτά τα λεφτά
Το ξέρω ότι στην κατηγορία αυτή δεν έχει ανάρτηση μπροστά... Και μάλλον καλύτερα που δεν έχει γιατί στα φτηνά, οι αναρτήσεις μάλλον είναι της πλάκας...
Απλά είναι ευκαιρία να πάρω ένα φτηνό ποδηλατάκι να το πάω στο νησί. Για καμιά βολτούλα (άσφαλτο) και ίσως και μέχρι τη θάλασσα (καλός χωματόδρομος). Αν είναι να δώσω μία 'περιουσία' τότε καλύτερα είναι να νοικιάσω εκεί ένα ποδήλατο.
(8euro την μέρα η ενοικίαση MTB 26'' φιλική τιμή!...
15 μέρες στο νησί = 120euro για να νοικιάσω ένα ποδήλατο!...!
Οπότε σκέφτηκα να αγοράσω ένα και να το αφήσω εκεί να το έχω όποτε κατεβαίνω...)
...
...
Περί ποσού παραπάνω το ανέφερα:... MTB 26άρια από 100 έως 150euro ιδανικά για την δουλειά που τα θέλω!...!...
-
ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ,ΕΙΝΑΙ πεταμενα λεφτα και επικινδυνα ποδηλαταΔεν είναι καν ποδήλατα. Απλά έχουν δύο ρόδες.
-
Ρίξε μια ματιά σε μεταχειρισμένα,μπορεί να βρείς κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα.
Μερικές αγγελίες
http://podilates.gr/?q=node/9906
http://podilates.gr/?q=node/9094Οτι ποδήλατο και να πάρετε,κάντε πετάλι
-
Ρίξε μια ματιά σε μεταχειρισμένα,μπορεί να βρείς κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα.Μερικές αγγελίες
http://podilates.gr/?q=node/9906
http://podilates.gr/?q=node/9094Οτι ποδήλατο και να πάρετε,κάντε πετάλι
Τα είχα δει αυτά ... αλλά μου φάνηκαν ακριβά για μεταχειρισμένα.
Αν έβρισκα κάποιο καλομεταχειρισμένο στα 100euro ευχαρίστως να το πάρω...Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις! ...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ,ΕΙΝΑΙ πεταμενα λεφτα και επικινδυνα ποδηλατα
Δεν είναι καν ποδήλατα. Απλά έχουν δύο ρόδες.
+1
εγώ τελικά χτύπησα ένα Gary Fisher Advance Disc '10 μιας και το Orbea Toubkal '10 το τσίμπησε ο πατέρας.
Μαμάτο!
-
Ωραία ποδήλατα,και απο πολύ καλο μαγαζί
-
Έχω μια απορία σχετικά με το ποδήλατό μου. Την Κυριακή έκανα μια 3ωρη βόλτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για 1-2 ημέρες 2-3 δάχτυλα κάθε χεριού να τα νοιώθω 'μουδιασμένα', σα να ασκείτο μεγάλη πίεση σε αυτά και να υπήρχε περιορισμένη ροή αίματος όση ώρα ποδηλατούσα. Πού μπορεί να οφείλεται αυτό: λανθασμένη στάση σώματος (πολύ μπροστά το βάρος), όχι πολύ μαλακό υλικό στο τιμόνι; Πώς αποτρέπεται αντίστοιχο θέμα στο μέλλον;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+1εγώ τελικά χτύπησα ένα Gary Fisher Advance Disc '10 μιας και το Orbea Toubkal '10 το τσίμπησε ο πατέρας.
Μαμάτο!
Είσαι ευχαριστημένος από το Orbea; Εγώ έχω το Erandio τρία χρόνια περίπου...
Ωστόσο έπρεπε από την αρχή να πάρω ένα φτηνιάρικο.
Το έχω μετανιώσει που έδωσα ένα σωρό λεφτά. Πεταμένα χρήματα εντελώς.
Παρασύρθηκα τότε όπως και άλλες πολλές φορές... επειδή είμαι αρχάριος. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχω μια απορία σχετικά με το ποδήλατό μου. Την Κυριακή έκανα μια 3ωρη βόλτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για 1-2 ημέρες 2-3 δάχτυλα κάθε χεριού να τα νοιώθω 'μουδιασμένα', σα να ασκείτο μεγάλη πίεση σε αυτά και να υπήρχε περιορισμένη ροή αίματος όση ώρα ποδηλατούσα. Πού μπορεί να οφείλεται αυτό: λανθασμένη στάση σώματος (πολύ μπροστά το βάρος), όχι πολύ μαλακό υλικό στο τιμόνι; Πώς αποτρέπεται αντίστοιχο θέμα στο μέλλον;To αυτό έπαθα με το παλιό mtb της peugeot. Αλλά το μούδιασμα κρατούσε ένα μισάωρο το πολύ. Ίσως να οφείλεται στην έλλειψη αναρτήσεων
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
+1
εγώ τελικά χτύπησα ένα Gary Fisher Advance Disc '10 μιας και το Orbea Toubkal '10 το τσίμπησε ο πατέρας.
Μαμάτο!
Είσαι ευχαριστημένος από το Orbea; Εγώ έχω το Erandio τρία χρόνια περίπου...
Ωστόσο έπρεπε από την αρχή να πάρω ένα φτηνιάρικο.
Το έχω μετανιώσει που έδωσα ένα σωρό λεφτά. Πεταμένα χρήματα εντελώς.
Παρασύρθηκα τότε όπως και άλλες πολλές φορές... επειδή είμαι αρχάριος.όχι τόσο, το Gary Fisher είναι μία κλάση επάνω όπως το βλέπω.
Η ζωή...ποδήλατο!