-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σημερινό συμβάν, που με παραξένεψε: Σε δρόμο με πολύ μεγάλη ευθεία (για τους γνωρίζοντες, Πύργος - Κατάκολο, μόλις πριν το Κατάκολο), φορτηγάκι 'αγροτικό', φορτωμένο με σανίδες, καδρόνια κλπ οικοδομική ξυλεία μέχρι τα ουράνια, είχε τρείς σίγουρα αλλοδαπούς εργάτες καθισμένους πάνω στα άδετα ξύλα, ενώ οι εμπρός τροχοί μόλις που πατούσαν στο δρόμο (αφού η ξυλεία προεξείχε δυο μέτρα από πίσω).
Ποιο είναι το παράξενο? ότι η τροχαία δεν ασχολήθηκε με την 'υπερβολική' μου ταχύτητα των 100 χιλιομέτρων όπως παλαιότερα, αλλά σταμάτησε το φορτηγάκι.Καλο σημάδι Ηλία!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αρχίζω να πιστεύω ότι πολλά στραβά των δρόμων μας οφείλονται όχι τόσο στην ανικανότητα ή τον παλιοχαρακτήρα των οδηγών, αλλά στην ελλειπή εκπαίδευση και ενημέρωσή τους.
Εχθές ήμουν συνοδηγός στον δρόμο Βάρκιζα-Σούνιο και ο οδηγός πήγαινε με 80 στην αριστερή λωρίδα. Αισθανόμενος άβολα ως συνοδηγός, κοίταζα από το αριστερό καθρεπτάκι τι γίνεται δίπλα και πίσω. Είδα ένα astra να είναι κολλημένο πίσω μας και είπα στον οδηγό να κάνει αριστερά. Εκείνος είπε 'Γιατί; Αφού είμαι στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο και αυτός δεν δικαιούται να πάει γρηγορότερα, άρα γιατί να περάσει;'.
Του εξήγησα (αφού έκανε με γκρίνιες αριστερά), ότι δεν είναι θέμα τρόπων ή ευγένειας, είναι υποχρεωμένος (1) να πηγαίνει στη δεξιά λωρίδα, (2) να αφήνει τον κόσμο να τον περνάει, (3) ότι η προσπέραση από δεξιά ούτως ή άλλως απαγορεύεται ή έστω δεν συνίσταται όταν ο δρόμος έχει μόνο 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση. Ήταν η πρώτη φορά που άκουσε αυτά τα απλά πράγματα, τα οποία ίσως τα είχε διαβάσει πριν χρόνια στα 'σήματα', αλλά που να τα θυμάται αφού κανείς δεν του τα επανέλαβε;
Επειδή όντως είναι αδύνατον να μεταβάλλεται ο χαρακτήρας των ανθρώπων μόλις καθήσουν στο τιμόνι και επειδή οι (υποτιθέμενοι) αγενείς στον δρόμο είναι σαφώς περισσότεροι απ'όσους συναντάμε στις υπόλοιπες κοινωνικές δραστηριότητες, ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να τυπωθούν μερικά φυλλάδια με τους βασικούς υποχρεωτικούς κανόνες συμπεριφοράς και κυκλοφορικής αγωγής και να μοιράζονται σε διόδια, δημόσιες υπηρεσίες, ΚΕΠ, συνημμένα σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ κλπ.Αυτό το στυλάκι 'είμαι στο όριο άρα δεν κάνω δεξιά' τα κάνουν και πολλοί κομπλεξικοί στην Ευρώπη - ιδίως Γάλλοι και Βέλγοι
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σημερινό συμβάν, που με παραξένεψε: Σε δρόμο με πολύ μεγάλη ευθεία (για τους γνωρίζοντες, Πύργος - Κατάκολο, μόλις πριν το Κατάκολο), φορτηγάκι 'αγροτικό', φορτωμένο με σανίδες, καδρόνια κλπ οικοδομική ξυλεία μέχρι τα ουράνια, είχε τρείς σίγουρα αλλοδαπούς εργάτες καθισμένους πάνω στα άδετα ξύλα, ενώ οι εμπρός τροχοί μόλις που πατούσαν στο δρόμο (αφού η ξυλεία προεξείχε δυο μέτρα από πίσω).
Ποιο είναι το παράξενο? ότι η τροχαία δεν ασχολήθηκε με την 'υπερβολική' μου ταχύτητα των 100 χιλιομέτρων όπως παλαιότερα, αλλά σταμάτησε το φορτηγάκι.Τι να πώ...μπράβο τους!
Αφού υποψιάζομαι ότι κάνεις συχνά την διαδρομή αυτή, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις με πόσα συνήθως μπορείς να πας χωρίς να σε γράψουν? Γιατί με τα 60 του ορίου δεν πάνε ούτε τα φορτηγά. Άσε που δεν βρίσκω πάντα 'λαγό'
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οπως και ο TakisB και ο beachbum είδα κι εγω Nissan Sunny 1.6 να πηγαίνει...καβουροειδώς!!Δεν μπορεί να το καταλαβαίνουν ρε παιδιά!Για αυτούς είναι απολύτως νορμάλ να πηγαίνει το αμάξι έτσι!Μπορεί μάλιστα να θεωρούν οτι παίρνει καλύτερα τις δεξιές απο τις αριστερές στροφές!!
Ρε μηπως ειναι οδηγοι NASCAR που εχουν ερθει για διακοπες στην ελλαδιτσα μας ?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οπως και ο TakisB και ο beachbum είδα κι εγω Nissan Sunny 1.6 να πηγαίνει...καβουροειδώς!!
Δεν μπορεί να το καταλαβαίνουν ρε παιδιά!Για αυτούς είναι απολύτως νορμάλ να πηγαίνει το αμάξι έτσι!Μπορεί μάλιστα να θεωρούν οτι παίρνει καλύτερα τις δεξιές απο τις αριστερές στροφές!!
Λές?!! ...ή μπορεί να έχουν ανακαλύψει ότι το οδικό δίκτυο της χώρας είναι αριστερόστροφο και προσάρμοσαν ανάλογα το όχημα!!!!
-
Μιας και είπαμε για...αριστερόστροφο δίκτυο!
Μου είπε ο μαθηματικός μου κάποια στιγμή πως είχε καθηγητή στο φροντιστήριό του (ως μαθητής) έναν μαθηματικό που οδηγούσε ένα Σιτροέν ρώσικο. (Φαίνεται τότε είχαν εργοστάσιο στην Ρωσία)
Κάποια μέρα έρχεται κατάμαυρος στο φροντιστήριο, μέσα στην μουτζούρα σαν ανθρακωρύχος. Το αμαξάκι πολύπαθο και φιλάσθενο, τον είχε αφήσει στην ανηφορική δεξιά στροφή για περιφερειακό Γαλατσίου. Μόλις είπε την ιστορία κάποιος πετάχτηκε και είπε: 'Ε, και εσύ, ρώσικο αυτοκίνητο περίμενες να πάρει δεξιά στροφή;;' -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οπως και ο TakisB και ο beachbum είδα κι εγω Nissan Sunny 1.6 να πηγαίνει...καβουροειδώς!!
Δεν μπορεί να το καταλαβαίνουν ρε παιδιά!Για αυτούς είναι απολύτως νορμάλ να πηγαίνει το αμάξι έτσι!Μπορεί μάλιστα να θεωρούν οτι παίρνει καλύτερα τις δεξιές απο τις αριστερές στροφές!!
Λές?!! ...ή μπορεί να έχουν ανακαλύψει ότι το οδικό δίκτυο της χώρας είναι αριστερόστροφο και προσάρμοσαν ανάλογα το όχημα!!!!
Άλλες πιθανές εξηγήσεις
(1) Είναι απο αγώνες speedway
(2) Του είπαν του τύπου που το έχει ότι οι καλοί οδηγοί κάνουν ανάποδο τιμόνι κι έκανε μια μικρή μετατροπή στο αμάξι για να πηγαίνει πάντα έτσι.
(3) Κατάλαβε λάθος το ΄'πηγαίνω με τις πάντες'
(4) Είναι το νέο εξελιγμένο σύστημα τετραδιεύθυνσης
(5) Ακολουθεί τις εντολές του Ιησού. Δεν γνωρίζει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του.
Γμτ. και τον κατηγορούσα άδικα τον άνθρωπο
-
Ρε παίδες..μόλις άκουσα στις ειδήσεις τις πιο ηλίθιες δηλώσεις που εχω ακούσει ποτέ μου!!!
Ο δήμαρχος Νέας Τριγλιας τοποθέτησε ενα γκρέϊντερ 400 μέτρα πριν απο το Σπήλαιο Πετραλώνων και έκλεισε τον δρόμο για τα τουριστικά πούλμαν!
Ο λόγος?
Οπως είπε ο ίδιος ( ) 'οι τουρίστες πηγαιναν στο Σπήλαιο και έφευγαν χωρίς να κάτσουν να πιούν καφέ στο χωριό!Τώρα θα κάθονται!'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επίσης είπε οτι θα κλείσει τον δρόμο πιο μακριά γιατι 'ακόμα και στην αγορά να πας 400 μέτρα θα τα περπατησεις'!!!!!!!!!!!!!!
Μάλιστα στις αιτιάσεις του δημοσιογράφου απάντησε οτι ο δρόμος είναι δημοτικός και μπορεί να κάνει οτι θέλει!!!!!!!!!!!!!!!Οι τουρίστες βγάζουν φωτό απο το γκρέϊντερ τώρα και περπατάνε για να πάνε σε ενα απο τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά σημεία του κόσμου!!
Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!!
-
Τι λέει ρε ο άνθρωπος είναι στα καλά του;:o Πότε θα τον κλείσουνε μέσα;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο δήμαρχος Νέας Τριγλιας τοποθέτησε ενα γκρέϊντερ 400 μέτρα πριν απο το Σπήλαιο Πετραλώνων και έκλεισε τον δρόμο για τα τουριστικά πούλμαν!
.......ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!
-
Καλά έκανε!
Κι εδώ θα παρκάρω όλα τα οικογενειακά μας αυτοκίνητα σε πλάτος στην Κηφισίας κάτω από το μπαλκόνι μου, να μάθετε όλοι εσείς που περνάτε και ποτέ δεν έχετε σταματήσει να με κεράσετε μια τσίχλα έστω!!ΕΠΙΑΣΕ ΖΕΣΤΗ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ρε παίδες..μόλις άκουσα στις ειδήσεις τις πιο ηλίθιες δηλώσεις που εχω ακούσει ποτέ μου!!!Ο δήμαρχος Νέας Τριγλιας τοποθέτησε ενα γκρέϊντερ 400 μέτρα πριν απο το Σπήλαιο Πετραλώνων και έκλεισε τον δρόμο για τα τουριστικά πούλμαν!
Ο λόγος?
Οπως είπε ο ίδιος ( ) 'οι τουρίστες πηγαιναν στο Σπήλαιο και έφευγαν χωρίς να κάτσουν να πιούν καφέ στο χωριό!Τώρα θα κάθονται!'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επίσης είπε οτι θα κλείσει τον δρόμο πιο μακριά γιατι 'ακόμα και στην αγορά να πας 400 μέτρα θα τα περπατησεις'!!!!!!!!!!!!!!
Μάλιστα στις αιτιάσεις του δημοσιογράφου απάντησε οτι ο δρόμος είναι δημοτικός και μπορεί να κάνει οτι θέλει!!!!!!!!!!!!!!!Οι τουρίστες βγάζουν φωτό απο το γκρέϊντερ τώρα και περπατάνε για να πάνε σε ενα απο τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά σημεία του κόσμου!!
Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!!
Το είδα κι εγώ
Μην μας κάνει εντύπωση, κάποτε ήθελαν τους δρόμους μέσα από χωριά-πόλεις -Πάτρα πχ- για να 'σταματάνε για καφέ-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
.......
Μην μας κάνει εντύπωση, κάποτε ήθελαν τους δρόμους μέσα από χωριά-πόλεις -Πάτρα πχ- για να 'σταματάνε για καφέ-Κάποτε?????
Γιατί σήμερα τι γίνεται στο πέταλο του Μαλιακού??Γιάννης
-
σε πολλα χωριά μάλιστα οι κάτοικοι ή οι κοινοτάρχες τυλίγουν τις πινακίδες που οδηγούν σε πειφεριακούς δρόμουν ώστε να φέρουν αναγκαστικά τα αυτοκίνητα στο κέντρο του χωριού.Και εκεί μάλλον τους στήνουν ενέδρα!
-
Εντελώς ταληροφονιάδες!!!! Με το δίκανο!!!
-
Ο χρήστης servmx έγραψε:
.......
Μην μας κάνει εντύπωση, κάποτε ήθελαν τους δρόμους μέσα από χωριά-πόλεις -Πάτρα πχ- για να 'σταματάνε για καφέ-Κάποτε?????
Γιατί σήμερα τι γίνεται στο πέταλο του Μαλιακού??Γιάννης
Γιατι δηλαδή, στην Αράχωβα τι έγινε? Πληρώσαμε ενα φοβερό ποσό για 'περιφερειακό' - ο οποίος μετά ξανα-σχεδιάστηκε για να 'γυρίσει' μέσα στο χωριό...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Γιατι δηλαδή, στην Αράχωβα τι έγινε? Πληρώσαμε ενα φοβερό ποσό για 'περιφερειακό' - ο οποίος μετά ξανα-σχεδιάστηκε για να 'γυρίσει' μέσα στο χωριό...
Χωριό η Αράχωβα;; Η 'Μύκονος του χειμώνα;'
Ξέρεις τι κατάρες θα σου ρίξουν;
-
Ρε τι ειναι τουτοι; Και τι ειναι και οι αλλοι που τους εκλεξανε;Γιατί ο Ελληνας 'τιμάει' τόσο πολυ την ψήφο του;Ντρέπομαι που ειμαι ομοεθνής με αυτούς τους νταβατζήδες με αρνητικό IQ.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Χωριό η Αράχωβα;; Η 'Μύκονος του χειμώνα;'
Ξέρεις τι κατάρες θα σου ρίξουν;
Για να το παίξω και λίγο 'παλιός' και σνόμπ - την Αράχωβα την ξέρω και πήγαινα όταν υπήρχε μόνο ένα 'μαγειρείο' στην κεντρική πλατεία! Οι χωρικοί (συμπαθέστατοι τότε) μας βλέπανε να ανεβαίνουμε στο βουνο με κάτι περίεργα εξαρτήματα στην οροφή και σταυροκοπιόντουσαν !
Επίσης θυμάμαι τα Κελλάρια όταν ήταν νταμάρι!
Γι'αυτό όταν βλέπω την 'κατάντια' του χωριού τώρα μπορώ και γελάω ενδόμυχα
-
Πέρασα με κόκκινο φανάρι στην Πειραιώς.
Κατά λάθος όμως, είχα στηλώσει τα μάτια σε ένα παπάκι που πήγαινε μπροστά μου ζιγκ-ζαγκ και δεν πρόσεξα το φανάρι που είχε πια κοκκινήσει μέχρι που ήταν πολύ αργά. Αμέσως μετά βλέπω μπροστά μου έναν Ζητά να μου κάνει νόημα να σταματήσω. Τα χρειάστηκα μιλάμε 'γαμώ την ατυχία μου' και τέτοια. Όμως αυτός απλώς άνοιγε δρόμο για να περάσει η κλούβα του μεταγωγών.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!