-
Marago
ΔΕΝ προκειται να την αγορασω!Αυτο στο εγγυουμαι απολυτα!
ΦΥΣΙΚΑ και μπορουμε να κατακρινουμε εναν σχεδιαστη!
ΦΥΣΙΚΑ θα πρεπει να εξελισσεται, αλλα να ονομαζουμε ωραιο το design της ΒMW του 1970 ειναι υπερβολη!!
ΔΕΝ το εχω συνηθισει το design της ΒΜW επειδη δεν τα κοιταζω και πολυ στους δρομους!Δεν το αξιζουν στα ματια μου!Κοιταζω αλλα πραγματα!
ΑΝ εννοεις τα ΒΜW του 70, τοτε σου λεω οτι υπαρχουν μονο σε φωτογραφιες!Τα αυτοκινητα τα εχει φαει η σκουρεια εδω και πολλα μα παρα πολλα χρονια!
Σπυρος -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εάν δεν σου αρέσει μην την αγοράζεις, δεν χρειάζεται να κατακρίνεις έτσι έναν σχεδιαστή. Κάθε αλλαγή έχει και το τιμημά της και η bmw φαίνεται να αναλαμβάνει το ρίσκο. Το design αυτοκινήτων οφείλει να εξελίσεται δεν μπορεί να παραμένει στα επιπεδα του 1970 επειδή έτσι έχεις συνηθίσει εσύ.
Εδώ είμαστε για να λέει ο καθένας την γνώμη του με βάση το θέμα που ανοίγει ο κάθε συνομιλητής μας καθώς και να ανταλλάσουμε απόψεις μεταξύ μας. Τώρα αν εσύ δεν είσαι αυτό το στιλ και δεν αντέχεις να διαβάζεις τις απόψεις των άλλων γιατί δεν συμβαδίζουν με την άποψη τη δική σου και προσβάλεις κατ' αυτό τον τρόπο, τότε σε λάθος φόρουμ διάλεξες να μπεις....[/quote
Αν θεωρείς ανταλλαγή απόψεων το 'ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑ ΜΟΥ!!!!! Το τρώω όλο το φαί μου μη βάλεις μέσα σε αυτό το πράγμα!!!! ' τότε όντως έχεις δίκαιο, είναι μια εμπεριστατωμένη και με σαφήνεια διατυπωμένη άποψη.
-
Ο χρήστης Marago έγραψε:
Ποτε θα τον κλεισουν μεσα αυτον τον ψυχοπαθη Κρις?
Γιατι η BMW δεν δινει σε παιδακια του νηπειαγωγειου την δουλεια;
Ετσι δεν θα της στοιχιζε παρα πανω απο μερικα ζαχαρωτα και γλυφιτζουρια!
ΣπυροςΕάν δεν σου αρέσει μην την αγοράζεις, δεν χρειάζεται να κατακρίνεις έτσι έναν σχεδιαστή. Κάθε αλλαγή έχει και το τιμημά της και η bmw φαίνεται να αναλαμβάνει το ρίσκο. Το design αυτοκινήτων οφείλει να εξελίσεται δεν μπορεί να παραμένει στα επιπεδα του 1970 επειδή έτσι έχεις συνηθίσει εσύ.
Ο alfasud δεν είναι ο μόνος που θα έβαζε contract στο κεφάλι του Μπάνγκλ. Κι εγώ αν ήμουν μπεμβεδάκιας (που θα ήμουν αν δεν τις παίρνανε σωρηδόν οι 'μήτσοι') τα ίδια θα έλεγα. Τη δουλειά των σχεδιαστών μπορούμε να τη σχολιάζουμε όλοι, αφού το γούστο δεν απαιτεί πτυχία και ειδικές γνώσεις και υπάρχουν άλλες εταιρείες όπως η Alfa Romeo που έχουν καταφέρει να εκμοντερνίσουν τα σχέδιά τους φτιάχνοντας πανέμορφα αυτοκίνητα χωρίς να έχουν καταφύγει σε ακρότητες τύπου Πόκεμον όπως ο Μπάνγκλ.
Α, και κάτι άλλο: Αν εσένα δε σου αρέσει η αρνητική κριτική μη διαβάζεις το topic. Θα μας υποχρεώσεις
-
Μπραβο στον sado!
Καταφερε να πει κατι πολυ καλα με μια φραση ενω εγω χρειαστηκα πεντε και δεν τα ειπα και τοσο καλα!
Φιλε Marago, φαντασια χρειαζεται και ευελιξια στην σκεψη!
Μπας και εισαι θεολογος/παπας?
Χαιρετησματα
Σπυρος -
Παρατηρώ ότι πάει να αρχίσει μια ακόμα παρεξήγηση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί....
Υποτίθεται ότι θέλουμε στο forum να αποφεύγουμε τις κατηγορίες και επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο ενώ από την άλλη μπορούμε και οφείλουμε να πούμε την άποψή μας για κάποιο θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως από το ένα μεταπέσαμε απότομα στο άλλο.
Ξαναδιαβάστε με καλή διάθεση τα γραμμένα και ας επέλθει η ηρεμία!Αν είναι να είναι έτσι η σεντάν έκδοση καλύτερα να μην βγεί ποτέ λέω κι εγώ! Έχει μια καμπούρα όπως το προηγούμενο Astra που ποτέ δεν συμπάθησα για το λόγο αυτό ή μοιάζει σαν να του κολλήσαν ένα αυγό ξαπλωμένο για καμπίνα επιβατών.... η Citroen πχ χειρίζεται τις ελλείψεις πολύ καλύτερα.
-
onyx !
.........Amen!
Σπυρος -
Ο χρήστης Marago έγραψε:
Αν θεωρείς ανταλλαγή απόψεων το 'ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑ ΜΟΥ!!!!! Το τρώω όλο το φαί μου μη βάλεις μέσα σε αυτό το πράγμα!!!! ' τότε όντως έχεις δίκαιο, είναι μια εμπεριστατωμένη και με σαφήνεια διατυπωμένη άποψη.Σ'αυτό έχεις δίκιο. Έπρεπε να λάβω υπ' οψη και αυτούς που δεν τα 'πιάνουν' με την πρώτη και χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση για να καταλάβουν τη θέλει να πει ο ποιητής...
Τέλως πάντων αρκετά ασχολιθήκαμε με το θέμα...
ΥΣ.
Σπύρο σου έστειλα email. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παρατηρώ ότι πάει να αρχίσει μια ακόμα παρεξήγηση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί....Να σου πω γιατί αρπάχθηκα εγώ: Πάντα μου την έσπαγε να πρέπει να προσέχω τι λέω και πώς το λέω στο φόρουμ μήπως βρεθεί κάποιος 'μηχανολόγος υδραυλικός' και μου πει 'φίλε, αφού δεν έχεις PhD στη Σχετικιστική Υδροδυναμική Ρευστών δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς' και θέλω να αποτρέψω πάσει θυσία να υπάρξει τέτοιο κλίμα και όσον αφορά το design (αν είναι δηλαδή δυνατόν! ) Δεν είμαστε ούτε επιστημονικό ούτε καλλιτεχνικό φόρουμ εδώ πέρα και όλοι έχουν δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους και να μη δέχονται τέτοιες εξυπναδίστικες απαντήσεις από 'γνώστες' όταν εκφέρουν υποκειμενική γνώμη ή ακόμα κι αν κάνουν καλόπιστα κάποιο λάθος!
-
Δεν σου είπα να προσέχεις τι λες απλά ήθελα να υπερασπιστώ τον Bangle και το έργο του.Όταν κάνεις κριτική πρέπει να έισαι έτοιμος και να κριθείς ο ίδιος ( αρκετά θεολογικο δεν βρίσκεις alfasud? ) Το να θεωρείς σχέδια ψυχοπαθή ατόμου αυτοκίνητα σαν το fiat coupe ή την bmw Z4 έιναι δικαιωμά σου , άλλο όμως δεν μας αρέσει κάτι και άλλο κράζουμε ομαδικά.
ΟΚ παιδιά, πάμε παρακάτω
(Moderator) -
Εγώ δε τα βρίσκω και τόσο χάλια. Αντιθέτως μμμμμμμμ'ρέσουν (γυαλίζει το μάτι μου αλλά δε φαίνεται )
-
Aς πούμε λοιπόν τώρα ότι μου λύσατε την απορία....που δεν χρειαζόταν, η σιωπή σας θα ήταν καλύτερη....
Νομίζω πάντως ότι μερικές φορές είμαστε πιο έτοιμοι για παρεξήγηση από άλλες....Όντως ο Chris Bangle έχει δημιουργήσει μια αψιμαχία σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δεν φταίει μόνο αυτός ο οποίος βασικά είναι ο αρχηγός και εγκρίνει και προωθεί τα σχέδια των σχεδιαστών του ομώνυμου τμήματος. Είναι βέβαια υπεύθυνος (μαζί με άλλους ανώτερούς του που αποδέχονται αυτά που τους δείχνει) για το τελικό αποτέλεσμα. Το θέμα όμως δεν είναι αυτός που μάλιστα νομίζω του έχουμε αφιερώσει και ξεχωριστό θέμα αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο της σειράς 1 (που μάλλον περιλαμβάνει και τη 2 προς το παρόν).
Βρίσκω ενδιαφέρον το πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι τα γούστα μας και πώς χαρακτηριστικά που εμένα με χαλάνε άλλους τους φτιάχνουν και αντίστροφα. Βέβαια υπάρχουν αντικείμενα στην καθημερινή ζωή μας που είναι καλαίσθητα και άλλα που είναι λιγότερο και αυτό ισχύει και για τα αυτοκίνητα και δημιουργεί μια γενική άποψη του ωραίου και του άσχημου αλλά μερικές φορές είναι και άλλα τα κριτήρια που κάνουν τον κατασκευαστή να επιλέξει μια δύσπεπτη λύση. Το σχεδιαστικό θέμα είναι αρκετά δύσκολο να κριθεί με τα σωστά κριτήρια αφού απαιτούνται και γνώσεις σχεδιαστικής ιστορίας, τεχνικής, εμπορικών προβλέψεων, επιχειρησιακού σχεδιασμού, οικονομικά, κοινωνικά κριτήρια κλπ οπότε σίγουρα δεν θα λυθεί με τις δικές μας απόψεις! Όλοι όμως έχουμε το γούστο μας και ανάλογα και την άποψή μας (λιγότερο ή περισσότερο τεκμηριωμένη) και αυτό εκφράζουμε και για αυτό είναι το forum. Πάντως αν είναι ένα θέμα συζήτησης σε αυτό το forum που δεν θα έπρεπε να φανατιζόμαστε και να αρπαζόμαστε γιατί απλά δεν έχει νόημα είναι το αισθητικό.... -
Εγώ πάντως αναφέρθηκα αποκλειστικά στην έκδοση σεντάν, που μου θύμισε διασταύρωση ανάμεσα σε ένα παλιό Μιτσουμπίσι Λάνσερ και Ρενό Θάλια. Η αναλογία όγκων αυτής της έκδοσης δεν έχει καμμιά αρμονία, πιο αρμονικό ήταν το VW Jetta. Νομίζω ότι πρόκειται για το απόλυτο textbook example για το τι να μην κάνεις όταν μετατρέπεις ένα χάτσμπακ σε σεντάν.
Για την ιστορία η 5θυρη χάτσμπακ με αφήνει αδιάφορο αισθητικά αλλά η κουπέ (σειρά 2) και η κάμπριο μου αρέσουν πολύ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βρίσκω ενδιαφέρον το πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι τα γούστα μας και πώς χαρακτηριστικά που εμένα με χαλάνε άλλους τους φτιάχνουν και αντίστροφα.
Συμφωνώ απόλυτα.Επίσης βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσες και τις εταιρίες που με τα σχέδια των μοντέλων τους εντείνουν τέτοιου είδους συζητήσεις.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Aς πούμε λοιπόν τώρα ότι μου λύσατε την απορία....που δεν χρειαζόταν, η σιωπή σας θα ήταν καλύτερη....
Νομίζω πάντως ότι μερικές φορές είμαστε πιο έτοιμοι για παρεξήγηση από άλλες....Τι να σου κάνω, έχω μια έμφυτη απέχθεια προς πάσης φύσεως 'αυθεντίες' και ανθρώπους που μιλούν συγκαταβατικά (patronizingly).
-
σε ότι αφορά την σεντάν, νομίζω πως προσπάθησαν να την κάνουν κάπως συντηρητική, όντως 'δανείστηκαν' κάποιες φόρμες από άλλα μοντέλα. Λογικό μου φαίνεται, αφού δεν γίνεται να είναι ρηξικέλευθοι σε ένα σεντάν (το θεωρώ το πιο δύσκολο σχήμα, με τον τρτίτο όγκο που πρέπει κάπως να 'κρυφτεί'), αλλά και το κοινο της κατηγορίας δεν θέλει και 'πολλά πολλά', ούτε η γυναίκα που θέλει κάτι σοβαρό και ακίνδυνο, ούτε η πεθερά ( καλό και σοβαρό παιδί σε συστήνει ακόμα και..δύο εγγόνια μετάκαι άντε να σκάσεις με κάνα..τουϊνγκο). Άλλωστε, όταν τελειώσουν τα παιδιά το σχολείο, θα πάρει εκείνο το κάμπριο που πάντα ήθελε, αν και τώρα δεν θυμάται γιατί το ήθελε (και που δεν θα χωράει και την πεθερά, και πότε θα σκεφτεί κάποιος να βγάλει μονοθέσιο να μη χωράει ούτε η γυναίκα, και εκεί να δείτε πωλήσεις ).
Πάντως εμένα μου αρέσει, ειδικά αν σκεφτώ τα άλλα της κατηγορίας (πράγμα που δεν θέλω).ΑΝ εννοεις τα ΒΜW του 70, τοτε σου λεω οτι υπαρχουν μονο σε φωτογραφιες!Τα αυτοκινητα τα εχει φαει η σκουρια εδω και πολλα μα παρα πολλα χρονια!
εδώ αρχίζει να μας τρώει εμάς η σκουριά, την κλάση του 70 και αρχίζουμε να ξεθάβουμε παλιές φωτογραφίες για να δίνουμε (τα σφραγίσματα σκουριάζουν; τα σωσίβια πως 'ξεφουσκώνουν'; ) για τα αμάξια ανησυχουμε;
πάντως υπάρχει και η παροιμία 'στο σπίτι του σκουριασμένου δεν μιλάνε για...σκουρί' ή κάπως έτσι φίλε αλφασούντ -
Αν και σπανίως σχολιάζω θετικά ή αρνητικά, κάτι εντελώς υποκειμενικό που δεν προσφέρει τίποτα σέ οδική συμπεριφορά και επιδόσεις -ναι για την εμφάνιση μιλάω- η 'πρώτη' τετράθυρη μάλλον προς το έκτρωμα μου κάνει, αν και όλες οι άλλες BMW εξωτερικά μ'αρέσουν.
Απορία: αν αυτό το έκτρωμα -ΓΙΑ ΜΕΝΑ- καταγόταν από την Κορέα ή την Ιαπωνία, ποια θα ήταν τα σχόλια;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Απορία: αν αυτό το έκτρωμα -ΓΙΑ ΜΕΝΑ- καταγόταν από την Κορέα ή την Ιαπωνία, ποια θα ήταν τα σχόλια;Tα σχόλια θα ήταν πιο χλιαρά, γιατί μας έχουν συνηθήσει τέτοια μοντέλα εκτρώματα -ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- οι κινέζοι, ενώ απο την BMW περιμένεις να βγάλει μοντέλα που σε κάνουν να σου σηκωθεί... η λίμπιντο! και οχι να σου πέσει.. (Για την λίμπιντο μιλάω πάντα! )
-
Μαλλον μαζι με τα Αλφασουντ θα πρεπει να βαλουμε και τα ξαδερφακια τους τα BMW και ας μην ποιασουμε τους βασιλιαδες της........ σκουριας!
Ναι, σωστα μαντεψατε, τα μερσεντε
Χαιρετησματα
Σπυρος -
πάντως να θυμήσω παίδες πως υπάρχουν 2 ανοικτά θέματα για τον Bangle, ας μην το κάνουμε κι αυτό δικό του
αλλά θα συμφωνήσω κι εγώ: αυτό το μοντέλο δείχνει απαίσιο αισθητικά. Προσπαθεί να δείξει μεγάλο τη στιγμή που δεν είναι...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Απορία: αν αυτό το έκτρωμα -ΓΙΑ ΜΕΝΑ- καταγόταν από την Κορέα ή την Ιαπωνία, ποια θα ήταν τα σχόλια;
Tα σχόλια θα ήταν πιο χλιαρά, γιατί μας έχουν συνηθήσει τέτοια μοντέλα εκτρώματα -ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- οι κινέζοι, ενώ απο την BMW περιμένεις να βγάλει μοντέλα που σε κάνουν να σου σηκωθεί... η λίμπιντο! και οχι να σου πέσει.. (Για την λίμπιντο μιλάω πάντα! )
Πάντως εμένα η λίμπιντο μου σηκώνεται όταν βλέπω τη νέα 5αρα και 6αρα.
Αχχχχχχχ.....................
BMW σειρά 1