Θα συμφωνήσω φίλε pk33 για την εκμετάλλευση χώρου του κάθε κατασκευαστή, υπό την έννοια πως καθώς το meriva είναι ένα σχετικά μικρό πολυμορφικό και άρα, οικογενειακό, αυτοκίνητο, για κάθε οικογενειάρχη παίζει σπουδαίο ρόλο ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου.
Θα διαφωνήσω όμως ως προς το εξής: Αυτό που σχολιάζουμε εμείς σήμερα, είναι βέβαιο πως έχει μελετηθεί πολύ νωρίτερα και πολύ πιο εμπεριστατωμένα από τις εταιρείες. Κι εννοώ από όλες τις εταιρείες, φυσικά.
Παραθέτω λοιπόν, ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά των δύο αυτοκινήτων που συνέκρινες με το meriva. Έχει μια αξία η ανάγνωση των στοιχείων, καθώς γίνεται αντιληπτό, αφενός ότι κάθε τι έχει και... την τιμή του και αφετέρου, ποιά είναι τα στοιχεία στα οποία ποντάρει ο κάθε κατασκευαστής. Κατά την προσωπική μου άποψη, μιλάμε για τρία εξίσου καλά αυτοκίνητα, που ο καθένας διαλέγει ανάλογα με το τι θέλει να 'θυσιάσει' και τι να 'κερδίσει'.
**Mercedes b class (b160): **1.498 cc, 95 hp, 140/3500 (Nm σε rpm), 0-100 χλμ σε 14,2 sec, κατανάλωση καυσίμου (αστικός κύκλος): 8,3-8,5, κατηγορία ρύπων EU4, χωρητικότητα χώρου αποσκευών (ελάχιστο): 544 lt, τιμή (χωρίς τίποτα εξτρά): 26.890 ευρώ.
C3 Picasso (1.4 vti): 1.397 cc, 95 hp, 135/4000 (Nm σε rpm), 0-100 χλμ σε 12,2 sec, κατανάλωση καυσίμου (αστικός κύκλος): 9,1-9,2, κατηγορία ρύπων EU4, χωρητικότητα χώρου αποσκευών (ελάχιστο): 385 lt, τιμή (σόρι, αλλά στον… προαιρετικό εξοπλισμό έβαλα μόνο το air condition): 16.116 ευρώ.
Opel meriva (1.4): 1.398 cc, 100 hp, 132/4000 (Nm σε rpm), 0-100 χλμ σε 13,9 sec, κατανάλωση καυσίμου (αστικός κύκλος): 7,9, κατηγορία ρύπων EU5, χωρητικότητα χώρου αποσκευών (ελάχιστο): 400 lt, τιμή (χωρίς τίποτα εξτρά): 14.500 ευρώ.
Στα προαναφερόμενα στοιχεία, είναι βέβαιο πως δεν έχω βάλει πολλά ακόμα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων, που έχουν όμως την δική τους αξία. Όπως για παράδειγμα, ο χώρος για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω επιβατών, το βάρος, κλπ.
Δεν έχω άποψη για το asta, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, ωστόσο είναι μάλλον άτυχη σύγκρισή του με το touran και το scenic. Πρόκειται για δύο πολυμορφικά που ανήκουν στη μεγαλύτερη κατηγορία (άνω του meriva) ενώ το astra θεωρείται ως μικρομεσαίο πεντάπορτο...