-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μόλις συνειδητοποίησα ότι είμαστε στo θέμα για τα εισιτήρια.... το έχουμε ξεφτιλίσει τελείως!Νομιζω πως αλλοι το εχουν ξεφτιλισει κ μας οδηγουν στο να ξεφευγουμε συζητωντας αυτα τα θεματα...!!!
-
Kύριοι νεότερα..η κυβέρνηση επιχειρεί να μετριάσει τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε ο καθορισμός του ύψους της τιμής του εισιτηρίου στα 8 ευρώ.
Ετσι εάν ταξιδεύετε 2 μαζί αντι των 16 ευρώ θα δίνετε 12 ευρώ.Ενώ εάν ταξιδεύετε 3 άτομα αντί των 24 ευρώ θα πληρώνετε **16 **ευρώ.
Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 και οι ανήλικοι κάτω των 18 θα πληρώνουν μισό εισητήριο.Group therapy...βρείτε κι εσείς λοιπόν το άτομό σας στο σταθμό...αν είναι και θηλυκός ακόμα καλύτερα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ετσι εάν ταξιδεύετε 2 μαζί αντι των 16 ευρώ θα δίνετε 12 ευρώ.Ενώ εάν ταξιδεύετε 3 άτομα αντί των 24 ευρώ θα πληρώνετε **16 **ευρώ.Στους δύο δεν είναι ο ένας δώρο;
-
Xα χα είναι όντως στους 3 ο 1 δώρο...
-
Καλά, και ποιος ΔΕΝ θα πάει να βρει άλλους 2 να πάνε με 2,5 ευρώ (σχεδόν ένα παλιό χιλιάρικο...) φτηνότερα έκαστος;;;;;;;
Πώς θα ξέρει ο πωλητής πως δεν έχουμε ξανασυναντηθεί; Θα μας βάζει να πούμε ο ένας τα γεννέθλια του άλλου;;;
Γιατί δεν το βάζουν κατευθείαν 5,5 να τελειώνουμε;
Εκτός αν αναμένουν να ΜΗΝ μαζεύονται καν οι 3 πελάτες ανά σταθμό, οπότε να είναι στατιστικά αδύνατον να βρεις άλλον να πάτε μαζί!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Καλά, και ποιος ΔΕΝ θα πάει να βρει άλλους 2 να πάνε με 2,5 ευρώ (σχεδόν ένα παλιό χιλιάρικο...) φτηνότερα έκαστος;;;;;;;Πώς θα ξέρει ο πωλητής πως δεν έχουμε ξανασυναντηθεί; Θα μας βάζει να πούμε ο ένας τα γεννέθλια του άλλου;;;
Γιατί δεν το βάζουν κατευθείαν 5,5 να τελειώνουμε;
Εκτός αν αναμένουν να ΜΗΝ μαζεύονται καν οι 3 πελάτες ανά σταθμό, οπότε να είναι στατιστικά αδύνατον να βρεις άλλον να πάτε μαζί!!
Mα αυτό λένε στην τηλεόραση...βρες κάποιον στον σταθμό!
Δεν τους νοιάζει...αν τον γνωρίζεις ή όχι... -
τρεις ανα σταθμό ανεξαρτήτως ώρας με προορισμό το αεροδρόμιο είναι κομματάκι δύσκολο...και στατιστικά
-
Σαν πολιτική τιμολόγησης, αν ισχύσει κάτι τέτοιο, μου φαίνεται εντελώς ηλίθια.... μου θυμίζει κάτι προσφορές για όσους το επίθετό τους περιείχε το γράμμα Α!
Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να δικαιολογήσει το σκεπτικό γιατί δε βρίσκω καμία λογική!
Εκτός αν.... υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε κάποιους ή ρήτρα με το αεροδρόμιο ή να περιλαμβάνει αποζημίωση για το ταμείο της ΑΟ κλπ που να αναγκάζει το κανονικό εισιτήριο να είναι τόσο....
... τελικά ίσως να υπάρχει λογική και πολλή μάλιστα! -
φαντάζομαι αποσκοπεί σε μεγάλες οικογένειες, ομάδες συνεργατών και groups
ασφαλώς όμως καθιστά μη παρεξηγήσιμη πλέον την προσέγγιση ξανθών αλλοδαπών πλασμάτων
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
φαντάζομαι αποσκοπεί σε μεγάλες οικογένειες, ομάδες συνεργατών και groupsασφαλώς όμως καθιστά μη παρεξηγήσιμη πλέον την προσέγγιση ξανθών αλλοδαπών πλασμάτων
Γνωρίζεις και κόσμο
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σαν πολιτική τιμολόγησης, αν ισχύσει κάτι τέτοιο, μου φαίνεται εντελώς ηλίθια.... μου θυμίζει κάτι προσφορές για όσους το επίθετό τους περιείχε το γράμμα Α!Kαι ως γνήσιος γκαντέμης, ούτε εκεί δεν είχα τύχη...
Τώρα πλέον εκτός από τον ΟΤΕ θα έχουμε και άλλο φορέα που 'μας ενώνει'. ΤΡΑΜ Α.Ε.
-
Γιατί λέτε ότι το κόστος είναι 8 € να πάς και 8 € να γυρίσεις? Όταν πάς στο αεροδρόμιο φεύγεις οπότε είναι μόνο 8 ευρώ να πάς.
Αντίθετα με το αυτοκίνητο πρέπει να βρείς κάποιον να σε πάει να χάσει ένα 2ωρο απο τον χρόνο του, αν έχει, και να πληρώσει 2+2 στα διόδια και 4€ σε βενζίνες. Σύνολο 8 ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε κίνηση, φθορές, και 2 εργατώρες τουλάχιστον στα 3+3=6€ για απλό υπάλληλο. Σύνολο δηλαδή 14 €. Γιατί να μην δώσω λοιπόν 8 € και να ξεμπερδευω. Η προσφορά είναι για τους συνοδούς αυτών που ταξιδεύουν. Τώρα αν κάποιος είναι μάγκας και βρεί συνοδό στον δρόμο πάει ακόμα ποιο φτηνά.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι τα 8 € είναι λογικό κόστος για διαδρομή πρός το αεροδρόμιο. Και όταν γυρίσω δεν θα παρακαλάω τον κάθε ταρίφα να με πάει εκεί που θελω. ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΣΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ -
Να λοιπόν άλλα 8 ευρώ όταν γυρίσεις... Άσε που αυτός που θα σε πάει δε θα δουλεύει για να μπορεί να σε πάει. Και αν δουλεύει δε θα χρεωθείς εσύ την εργατοώρα. Και θα σε αφήσει και στην πόρτα (δεν ξέρω που σε αφήνει το μετρό). Και δε νομίζω να καις 4 ευρω πήγαινε έλα στο αεροδρόμιο... Εγώ για 2 χρόνια έκανα τη διαδρομή από Κυψέλη και μου πήγαινε γύρω στα 2,5 με 3 ευρώ τη μέρα...
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Να λοιπόν άλλα 8 ευρώ όταν γυρίσεις... Άσε που αυτός που θα σε πάει δε θα δουλεύει για να μπορεί να σε πάει. Και αν δουλεύει δε θα χρεωθείς εσύ την εργατοώρα. Και θα σε αφήσει και στην πόρτα (δεν ξέρω που σε αφήνει το μετρό). Και δε νομίζω να καις 4 ευρω πήγαινε έλα στο αεροδρόμιο... Εγώ για 2 χρόνια έκανα τη διαδρομή από Κυψέλη και μου πήγαινε γύρω στα 2,5 με 3 ευρώ τη μέρα...Αλλα 8 να γυρίσεις?! Δηλαδή αυτός που θα σε πάει θα περιμένει να γυρίσεις στο αεροδρόμιο?!!! Όχι φυσικά, οπότε για να ξαναέρθει θέλει μια απο τα ίδια.
Σχετικά με το ότι δεν θα δουλεύει αυτός που θα σε πάει δεν το κατανοώ. Όπως επίσης ότι δεν θα πληρώσεις εσύ τα έξοδα αλλά αυτός. Αν ο μπαμπάς πληρώνει τα έξοδα του αυτοκινήτου ο μπαμπάς θα πληρώσει και το Metro. Αν τώρα δεν είναι ο μπαμπάς αλλά κάποιος άλλος τότε σίγουρα είναι κοντινό μας πρόσωπο και όπως αυτός μας σκέφτεται έτσι πρέπει να τον σκεφτόμαστε και εμείς και όχι να λεμε τι με νοιάζει εμένα. Αλλα και για αυτούς που σκέφτονται έτσι και παλι στα ίδια είναι: 2+2+4+φθορες+κινδυνος μετακίνησης+εργατοωρα=μετρο με 8 €... οπότε?
ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
-
Φίλε interland όταν μίλησα για εξυπηρέτηση από φίλο δεν εννοούσα χώσιμο.... Αλίμονο!!! Εν τοιάυτη περιπτώση θα μίλαγα για τζάμπα αλλά δε νομίζω ότι μιλάμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν είπα πουθενα 'τι με νοιάζει εμένα' ούτε βέβαια θα έβγαζα ποτέ αγγελία 'ζητείται κορόϊδο να με πάει τζάμπα στο αεροδρόμιο' για να μη πληρώσω το μετρό.
Όσο για την εργατοώρα, προσωπικά δε θα ζητούσα από έναν που εργάζεται. Αν μου ζητήσει ο φίλος μου μια Κυριακή να τον πάω αεροδρόμιο πόσο να χρεώσω την εργατοώρα; Είπες ότι δεν το κατανοείς αλλά αν ο φίλος μου μου το ζητήσει Δευτέρα πρωί, δε θα τον πάω επειδή δε θα μπορώ, και όχι αναλογιζόμενος την εργατοώρα. Άσε που η λέξη 'ζητάω' πάλι μας βγάζει εκτός νοήματος... Δεν θα ζητούσα. Αν προσφερόταν η γυναίκα μου ή ο πατέρας μου και ήξερα ότι δεν αποτελεί κόπο θα δεχόμουν. Το δέχομαι για τους κινδύνους μετακίνησης και για τις φθορές. Και στο μετρό πάντως κινδυνεύεις να κολλήσεις κάποιο περίεργο νόσημα και ας μην ανοίξουμε topic για το δωρεάν σύστημα υγείας...
Το θέμα για μένα είναι αλλού! Αν και κατά πόσο σαν πολίτες δεχόμαστε να έχουμε αυτήν την παροχή με το συγκεκριμένο αντίτιμο αναλογιζόμενοι το τι παρέχουμε εμείς στις δουλειές μας και τι αντίτιμο πέρνουμε εμείς για τις δικές μας παροχές... -
Το πρόβλημα με τα 8 ευρώ δεν είναι αν θα τα δώσεις 3-4 φορές το χρόνο που πας ταξίδι, αλλά αν δουλεύεις κοντά στο αεροδρόμιο και θα πρέπει να τα δίνεις κάθε μέρα, τότε το κόστος είναι υπερβολικά υψηλό...
-
[quote='interland.gr']Γιατί λέτε ότι το κόστος είναι 8
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Και μην ξεχνάμε ότι κάνουμε υπολογισμούς για ένα μόνο άτομο. Αν είναι 2 ή περισσότεροι το μετρό χρειάζεται διακοποδάνειο!Μόλις κατάλαβα τη λογική της τιμολόγησης! Κατάλαβαν ότι για πάνω από ένα άτομο σίγουρα δε συμφέρει να πάρει τραίνο για το αεροδρόμιο και η προοπτική του ΤΑΧΙ γίνεται πιο ελκυστική αφού μάλιστα δεν κουβαλάς. Άρα το έκαναν όχι για να προσελκύσουν κόσμο αλλά για να μην χάσουν κόσμο. Και βέβαια αυτό δείχνει πόσο ακριβό και λάθος κοστολογημένο είναι το εισιτήριο του τραίνου... τελείως λάθος πολιτική τιμολόγησης....
-
Νομίζω ότι μία τιμή στα
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μόλις κατάλαβα τη λογική της τιμολόγησης!Ποια;;;;
Η θεωρία της σχετικότητας πιο απλή είναι
ΑΚΡΙΒΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ