-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Βρήκα ένα mac mini g4 με τα εξής χαρακτηριστικά:
Ram 1GB DDR PC3200U
CPU G4 1.42Ghz
VGA: Ati Radeon 9200
HDD: 80GB IDEΣτα 100 ευρώ. Αξίζει το κόπο; Θα σέρνεται; Για εισαγωγή στο κόσμο των mac καλό είναι;
Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή, μόνο ίντερνετ και office χρησιμοποιώ.Σκέφτομαι να το χτυπήσω για να δω πως είναι το περιβάλλον mac, 100 ευρώ δεν είναι τεράστιο ποσό, οπότε και να μη μου κάνει δε θα με πειράξει ιδιαίτερα.
Θα δοκιμάσω να του βάλω τα leopard, άμα τα παίζει.Αν θέλεις να μπεις στον κόσμο του Mac γίνεται και αλλιώς:
-Προσπαθείς να το εγκαταστήσεις στο PC σου όπως είναι σε άλλο Partition.
-Αν αποτύχεις, εγκαθιστάς το Virtual Box και το τρέχεις από εκεί.Πάντως και τα 100€ δεν είναι κάνα τραγικό ποσό, αλλά φοβάμαι πως δεν θα είναι και για πολλά πολλά το μηχανάκι και θα σου μείνει μονάχα για κατεβαστήρι και internet.
-
Ε ναι, δεν το θέλει και για τίποτα παραπάνω ρε συ
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν θέλεις να μπεις στον κόσμο του Mac γίνεται και αλλιώς:
-Αν αποτύχεις, εγκαθιστάς το Virtual Box και το τρέχεις από εκεί.Πάντως και τα 100€ δεν είναι κάνα τραγικό ποσό, αλλά φοβάμαι πως δεν θα είναι και για πολλά πολλά το μηχανάκι και θα σου μείνει μονάχα για κατεβαστήρι και internet.
Ο υπολογιστής μου είναι ένα acer laptop του 2003, pentium m 1.6, 512MB SDRAM, 80άρης σκληρός και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της intel που κολλάει ακόμα και στο Counter-Strike 1.6. Νομίζω οτι χειρότερο απ'αυτό δε παίζει να είναι. Δε νομίζω να μπορώ να το εγκαταστήσω σε άλλο partition, σκέφτηκα να δοκιμάσω κάποια στιγμή αλλά δε ξέρω αν αξίζει το κόπο να κάνω όλα αυτά για να σέρνεται μετά...
-
Αν θέλεις να μπεις στον κόσμο του Mac γίνεται και αλλιώς:
Ο υπολογιστής μου είναι ένα acer laptop του 2003, pentium m 1.6, 512MB SDRAM, 80άρης σκληρός και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της intel που κολλάει ακόμα και στο Counter-Strike 1.6. Νομίζω οτι χειρότερο απ'αυτό δε παίζει να είναι. Δε νομίζω να μπορώ να το εγκαταστήσω σε άλλο partition, σκέφτηκα να δοκιμάσω κάποια στιγμή αλλά δε ξέρω αν αξίζει το κόπο να κάνω όλα αυτά για να σέρνεται μετά...
Ξέχασέ το και πάρε το Mac!
-
Ram 1GB DDR PC3200U
CPU G4 1.42Ghz
HDD: 80GB IDEΣτα 100 ευρώ. Αξίζει το κόπο; Θα σέρνεται; Για εισαγωγή στο κόσμο των mac καλό είναι;
Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή, μόνο ίντερνετ και office χρησιμοποιώ.Σκέφτομαι να το χτυπήσω για να δω πως είναι το περιβάλλον mac, 100 ευρώ δεν είναι τεράστιο ποσό, οπότε και να μη μου κάνει δε θα με πειράξει ιδιαίτερα.
Θα δοκιμάσω να του βάλω τα leopard, άμα τα παίζει.Ξεκίνησα τη γνωριμία μου με τα mac ακριβώς με ένα τέτοιο mac mini το 2005. Μια χαρά μηχάνημα να μάθεις το λειτουργικό, φοράει tiger αλλά μπορείς να βάλεις και leopard (εννοείται και linux). Για τη χρήση που το θες είναι ιδανικό και θα μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά τους πόρους του συστήματος.
Όταν το βαρεθείς θα έχεις ένα μικρό, κομψό, αθόρυβο και με χαμηλή κατανάλωση μηχάνημα για σερφάρισμα, κατεβαστήρι, δώρο σε ανήψι/φίλη/φίλο, ακόμη και ένα entry level home theater, βάζοντάς του ένα front row (μπαίνει ακόμα και σε g4 με πατέντα, το είχα βάλει) και αυτό στην τιμή ενός κινητού της πλάκας.
-
Ram 1GB DDR PC3200U
CPU G4 1.42Ghz
Θα δοκιμάσω να του βάλω τα leopard, άμα τα παίζει.Ξεκίνησα τη γνωριμία μου με τα mac ακριβώς με ένα τέτοιο mac mini το 2005. Μια χαρά μηχάνημα να μάθεις το λειτουργικό, φοράει tiger αλλά μπορείς να βάλεις και leopard (εννοείται και linux). Για τη χρήση που το θες είναι ιδανικό και θα μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά τους πόρους του συστήματος.
Όταν το βαρεθείς θα έχεις ένα μικρό, κομψό, αθόρυβο και με χαμηλή κατανάλωση μηχάνημα για σερφάρισμα, κατεβαστήρι, δώρο σε ανήψι/φίλη/φίλο, ακόμη και ένα entry level home theater, βάζοντάς του ένα front row (μπαίνει ακόμα και σε g4 με πατέντα, το είχα βάλει) και αυτό στην τιμή ενός κινητού της πλάκας.
Και εγώ με mac mini ξεκίνησα, και μάλιστα ενα G4 σαν αυτό που βλέπεις...
Για 100 ευρώ πάρτο, μην το συζητάς. Θα έχει το Tiger μέσα, αλλά μια χαρά θα κάνεις την δουλιά σου ως μορφή γνωριμίας. Απλώς σε hd videos και τέτοια δεν θα μπορεί να ανταποκρίνεται, να το ξέρεις, καθώς είναι γερασμένο μηχάνημα πλέον (2005). -
Καλά, μη μιλήσω για hd βίντεο στο λαπτοπ..
Ανοίγω μερικές φορές λινκ για youtube τα οποία δεν είναι στα 360p αλλά σε κανένα 720p και γονατίζει και ικετεύει να κλείσω το παράθυρο .
Είχα κατεβάσει ένα βίντεο με φύση που ήταν HD, το έβαλα να παίζει και έβλεπα slideshow . -
Έπαιξα λίγο με ένα ipad σήμερα. Πολύ όμορφο, εντυπωσιακή οθόνη, καλή εργονομία στο σερφάρισμα, δείχνει πολύ στιβαρό, αλλά και ελαφρύ.
Δύο σχόλια:
- Χωρίς 3G internet δεν έχει κανένα νόημα. Είναι σαν ένα μεγάλο και άβολο ipod touch που δεν χωράει σε καμία τσέπη.
- Ακόμα και με 3G, και πάλι δεν βρίσκω και πολύ νόημα.. Πιο πολύ για όσους θέλουν να είναι συνέχεια online, άντε και θέλουν να βλέπουν καμιά ταινία ή κάποιο έγγραφο εν κινήσει.
Δεν ρώτησα, υπάρχει κανένα app τύπου office;
-
-
To Ιphone 4 παίζει να έχει αναφορά μηνύματος? Για να μην κοροιδεύουν τα Νόκια των 39,99 ευρώ το λέω?
Εγώ πάντως γράφτηκα στη λίστα της Βονταφον που (και καλά) θα το φέρει πρώτη ...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Υπάρχει όλο το iWork για iPad, απλά κάθε εφαρμογή πωλείται ξεχωριστά.Πάλι καλά, ευχαριστώ!
-
πριν μερικες μερες εκανα αιτημα για το νεο iphone και σημερα πηρε καποιος απο vodafone για να ρωτησει ποιο μοντελο ηθελα και σε ποιο χρωμα.
ετοιμαζουν την παραγγελια τους μαλλον! -
Βρήκα ένα mac mini g4
μπλα μπλα μπλα@@ μας πρόλαβε άλλος και πήρε και τις 2 συσκευές που ήταν διαθέσιμες.
-
Λοιπόν...αγαπητοί μου συμφορουμήτες και Macάκιδες τη βοήθειά σας!
Σκέφτομαι σοβαρά το επόμενο laptop μου να είναι MacBook...αλλά είναι μεγάλο βήμα και κάπως το σκέφτομαι.
Έχω μια ερώτηση. Τι παίζει με τα Win7? Μπορεί το MacBook να παίζει δύο λειτουργικά? Τα Win7 πως παίζουν? Κανονικά με My Documents, C:\ drive κλπ? Επειδή έχω κάποια applications που χρησιμοποιώ και θέλουν windows θα έχω θέμα...αλλά αν έχει δύο λειτουργικά είναι ΟΚ.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πως λειτουργεί αυτό με τα δύο λειτουργικά?
-
Υπάρχουν 2 τρόποι. Ο ένας είναι μέσω κάποιου virtualisation όπως το Parallels και το VMWare Fusion. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να βρίσκεσαι σε περιβάλλον Mac, ενώ παράλληλα τρέχεις την εφαρμογή που σε ενδιαφέρει σε windows σε ένα παράθυρο.
Ο δεύτερος είναι να εγκαταστήσεις τα windows 7 μέσω bootcamp. Σε αυτή την περίπτωση ο υπολογιστής σε ρωτάει στην εκκίνηση με ποιο λειτουργικό θέλεις να δουλέψεις, Mac OS-X, ή Windows (ή Linux).
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο δεύτερος είναι να εγκαταστήσεις τα windows 7 μέσω bootcamp. Σε αυτή την περίπτωση ο υπολογιστής σε ρωτάει στην εκκίνηση με ποιο λειτουργικό θέλεις να δουλέψεις, Mac OS-X, ή Windows (ή Linux).Κι έτσι όταν μπεις σε περιβάλλον Win είναι κανονικά Win? Με My Docs, C:, DOS prompt κλπ?
-
Δεν το έχω κάνει, αλλά από όσο γνωρίζω, ναι.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ο δεύτερος είναι να εγκαταστήσεις τα windows 7 μέσω bootcamp. Σε αυτή την περίπτωση ο υπολογιστής σε ρωτάει στην εκκίνηση με ποιο λειτουργικό θέλεις να δουλέψεις, Mac OS-X, ή Windows (ή Linux).
Κι έτσι όταν μπεις σε περιβάλλον Win είναι κανονικά Win? Με My Docs, C:, DOS prompt κλπ?
Όπως ακριβώς σε ένα laptop είναι η διάταξη.
(Αν και δύσκολα να μπαίνεις σε win, όταν αρχίσεις και δουλεύεις το mac). -
πως περνάω χειροκίνητα την αναβάθμιση του installous στο cydia??
μου λέει οτι δεν μπορεί να το κάνει αυτόματα και πρέπει να το κάνω χειροκίνητα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πως περνάω χειροκίνητα την αναβάθμιση του installous στο cydia??μου λέει οτι δεν μπορεί να το κάνει αυτόματα και πρέπει να το κάνω χειροκίνητα...
Μόλις τώρα έκανα την αναβάθμιση απο το cydia. Δε μου έβγαλε αυτό που αναφέρεις.
Δοκίμασε να το διαγράψεις και να το εγκαταστήσεις εκ νέου.
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...