-
Δίκιο θα έχεις
-
Zωο με σκουτερ περασε με κοκκινο απο δεξια και ηρ8ε διπλα μου στην εσωτερικη ενω ηθελα να στριψω αμεσως μετα το φαναρι δεξια. Του κορναρα κι εστριψα πανω του με την ιδια απαθεια που ηρθε κι αυτος πανω μου και τον ειδα να σταματαει και να φωναζει. Κατεβαζω παραθυρο, πριν ακουσω τι ελεγε του φωναζω 'τι φωναζεις, περασες με κοκκινο', απαντησε 'θα με σκοτωνες' - επανελαβα 'περασες με κοκκινο', ρωτησε αυτη τη φορα τι θα εκανα αν τον σκοτωνα, του απαντησα 'φορα κρανος πρωτα και μετα πες μου για τη ζωη σου' και συνεχισαμε ο καθενας στην πορεια του. Δεν μπορω να το καταλαβω πως ζητουν να σεβαστω τη ζωη τους οταν δεν το κανουν οι ιδιοι. Οπως επισης οταν κανουν την μλκια τους και ζητουν και τα ρεστα.
Οπως ο αλλος νταης με μοτοσυκλετα που πηγε να πεσει πανω σ'ενα ΜΧ5, κι επειδη του κορναρε, στο επομενο φαναρι γυρισε με υφος για καβγα 'τρεχει κατι?'. Του εκανα 2 διακριτικα μπιπ μπιπ να του τραβηξω την προσοχη, με κοιταει κ του δειχνω ευγενικα το πρασινο που μολις ειχε ανοιξει.
-
Έτσι μπράβο
Πως σε αυτούς τους ανθρώπους δε μετατρέπεται η κρυάδα που τρώνε σε μάθημα για την λάθος τους συμπεριφορά που στο κάτω-κάτω την προκαλεί, is beyond me.
Εμένα μ'άρεσε η συμπεριφορά σου, αλλά αν είχες ένα μηχανάκι στην δεξιά σου πόρτα ποιον θα κάλυπτε η ασφάλεια;*
Αν είναι ξεκάθαρο ρωτάω. Αν είναι αμφισβητίσιμο, αγνοήστε το να μη φύγουμε ΟΤ.* -
Αν επεφτε πανω του μηχανακι που ηταν αναμεσα σε αυτον κ το αυτοκινητο, με το αυτοκινητο στην δεξια λωριδα κ να στριβει δεξια (με φλας μαλιστα), ειναι αυτονοητο το ποιος φταιει ΑΝ μπορει να αποδειξει τα παραπανω.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δίκιο θα έχειςΔεν ειμαι ασφαλτος
-
Πηγαίνοντας προς το μετρό του Αγ.Δημητρίου (κατεύθυνση από Γλυφάδα προς μετρό) το απόγευμα εκεί πριν το μετρό που οι 3 λωρίδες γίνονται 2 ,είμαι στην αριστερή και βλέπω από αριστερά μου (δηλαδή από το κενό μεταξύ των μπαριέρων και του αμαξιού μου να έρχεται μηχανή),και καπάκι από την δεξιά να περνάνε μηχανές ...Ο μάγκας από αρίστερα δεν είχε το χώρο να περάσει αέρα,και χαλάστηκε που δεν μάζεψα το φόκους σαν το αμάξι του batman που γίνεται μακρόστενο....και μου κόρναρε...
ΕΛΕΟΣ ρε ....
-
Ήμουν Ποσειδώνος και πήγαινα προς Κηφισού, μπροστά μου δεξιά ένα παλιό hyundai, φυσιολογικότατο, τον περνάω εγώ από την μεσαία, ξεμακρένω, μπαίνω δεξία, ΤΣΑΚ, μεγάλα φώτα και προβολείς ομίχλης φώτησαν την νύχτα! Είχε και υγρασία, γύαλιζε η άσφαλτος και έβλεπα @@.
Πο τον κερατά λέω τι ήθελα και τον πέρναγα, μπαίνω Κηφισού, από πίσω αυτός, πιάνω δεξιά και πάω αργά αργά για να με περάσει. Με το που με περνάει, ξεμακρένει λίγο και ΤΣΑΚ, πίσω προβολάκι ομίχλης να σου καίει την κόρη του ματιού!
Και είναι και δυνατό ο διάολος, δεν είχα ξαναδεί πίσω φως ομίχλης. -
τι γιδι ρε ............ δηλαδη πήγαινε με ολα του τα φωτα ομιχλης αναμμένα τετοια εποχη μεσα στην πολη ?
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Ήμουν Ποσειδώνος και πήγαινα προς Κηφισού, μπροστά μου δεξιά ένα παλιό hyundai, φυσιολογικότατο, τον περνάω εγώ από την μεσαία, ξεμακρένω, μπαίνω δεξία, ΤΣΑΚ, μεγάλα φώτα και προβολείς ομίχλης φώτησαν την νύχτα! Είχε και υγρασία, γύαλιζε η άσφαλτος και έβλεπα @@.Πο τον κερατά λέω τι ήθελα και τον πέρναγα, μπαίνω Κηφισού, από πίσω αυτός, πιάνω δεξιά και πάω αργά αργά για να με περάσει. Με το που με περνάει, ξεμακρένει λίγο και ΤΣΑΚ, πίσω προβολάκι ομίχλης να σου καίει την κόρη του ματιού!
Και είναι και δυνατό ο διάολος, δεν είχα ξαναδεί πίσω φως ομίχλης.μήπως τον τύφλωνες?Μήπως καταλάθος είχες μεγάλη σκάλα?Μήπως είχες αρύθμιστα φώτα και φώτιζες στο 'θεό'?
Το έχω κάνει κι εγώ σε κάτι τυπάδες (όταν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο) όπου τα φώτα τους κυριολεκτικά φώτιζαν τόσο μέσα στην καμπίνα που άνετα διάβαζα εφημερίδα.
(μετά από αρκετή ώρα κατάλαβαν τι συνέβαινε και ως δια μαγείας, έσβησα κι εγώ τα φώτα μου ) -
Το ποιο πιθανο να ΜΗΝ εχει καταλαβει τι φωτα εχει αναμενα.... δεν εξηγειται αλλοιως... εγω ετυχε να το πω σε γνωστο σε παρεα οτι ειχε τα φωτα ομιχλης ανοικτα και εδειξε να μην το ξερει!!!...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Το ποιο πιθανο να ΜΗΝ εχει καταλαβει τι φωτα εχει αναμενα.... δεν εξηγειται αλλοιως... εγω ετυχε να το πω σε γνωστο σε παρεα οτι ειχε τα φωτα ομιχλης ανοικτα και εδειξε να μην το ξερει!!!...υπάρχουν κάποια αμάξια (προσωπικά ξέρω μόνο για accent και atos) που έχουν για διακόπτη για τα προβολάκια ένα πιεστικό button.Το πατάς και μένει πατημένο μέσα, οπότε ΚΑΘΕ φορά που ανάβεις τα φώτα, ανάβουν και τα προβολάκια.Συγκεκριμένα στο atos είχα παρατηρήσει ότι πολλές φορές μου το πατούσαν κατά το πλύσιμο (και κάποιες φορές το είχα πατήσει κι εγώ καταλάθος ) και το έπαιρνα χαμπάρι αρκετά αργότερα (ίσως και μέρες μετά).και εννοείται ότι τα προβολάκια στο ατος δεν φωτίζουν σχεδόν καθόλου κάτω στο δρόμο ούτε ανάβει κάποια ένδειξη στο ταμπλό (μόνο ένα λεντάκι δίπλα στο διακόπτη που είναι στην ίδια ένταση και χρωματισμό με το φωτισμό των κουμπιών και της καμπίνας οπότε άντε να το ξεχωρίσεις αν δεν είσαι ΠΟΛΥ υποψιασμένος), οπότε είναι και δύσκολο να το καταλάβεις ότι είναι αναμμένα.
Στο Suzuki Splash ο πιεστικός διακόπτης που ανάβει τα εμπρός προβολάκια (και για τα πίσω εκεί είναι ο διακόπτης βέβαια ), ο διακόπτης είναι χωμένος κάτω αριστερά, μακρυά από το άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού.Για να δεις ότι το λεντάκι είναι αναμμένο (κι άρα έχεις αναμμένα τα φώτα ομίχλης), πρέπει να γύρεις το κεφάλι σου 90 μοίρες και να σκύψεις λίγο ( δηλαδή να χάσεις 100% την οπτική επαφή με το δρόμο για 2-3 sec).
Οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν φταίει πάντα ο οδηγός.
Μπορεί να συμβαίνει και σε άλλα αμάξια αυτό και γι'αυτό ο φίλος/γνωστός σου φάνηκε να μην το ξέρει.
Το καλύτερο θα ήταν το κουμπί (αφού σόνι και ντε θέλουν κουμπί για το χειρισμό) να ήταν συνδεδεμένο με 'ρελεδάκι'.Μετά από κάθε άναμα της μηχανής, τα προβολάκια θα ήταν πάντα σβηστά και για να τα ανάψεις θα έπρεπε να πατήσεις εσύ το κουμπί.(αν και συνεχίζω να θεωρώ ως βέλτιστο τον χειρισμό που έχουν τα γερμανικά όπου τραβάς το διακόπτη προς τα έξω και αυτός βγαίνει προς τα έξω μόνο στη θέση στάθμευσης ή διασταυρώσεως/μεσαία σκάλα και όταν πρέπει να σβήσεις τα φώτα, πρέπει να τον ξαναπατήσεις μέσα )
ΥΓ:απορώ ποιοί βλάκες (που πληρώνονται κιόλας αδρά ) σχεδιάζουν τόσο λάθος τον χειρισμό των φώτων σε ορισμένα αμάξια.
-
Το κακό φίλε κάβουρα είναι ότι οι περισσότεροι τα ανάβουν επίτηδες τα φώτα ομίχλης... Τι στο καλό? Για μόστρα?? Είδα τις προάλλες χαρακτηριστικό 'μοστρά' ( ) με αναμμένα φώτα ομίχλης σε golf VI. Πάντως, πλέον αν τα insignia είναι τα ανερχόμενα καγκουροάμαξα, τα scirocco είναι τα ανερχόμενα 'μοστράδικα' μιας και οι οδηγοί στην πλειοψηφία αυτών έχουν ανοιχτά μέρα μεσημέρι τα φώτα ομίχλης...
ΥΓ:Δεν νομίζω να έχουν ίδιο διακόπτη για τα φώτα ομίχλης με τα atos και splash .
-
Υπάρχουν και οι τύποι που χρησιμοποιύν τα ομίχλης έναντι των κανονικών.
Σίγουρα επίτηδες και συχνά και γυναίκες.
-
-
Οχι μονο το κανουν επιτηδες ,αλλα και μερικοι π@π@ρες το βραδυ αναβουν μονο τα ομιιχλης
Τι να πω???....Μαγκια?????? -
το έχω δεί και εγώ και μάλλον θέλει και 'πείραγμα' στα ηλεκτρικά, στα δικά μου αυτοκίνητα μόνα τους τα προβόλια δεν άναβαν ποτέ , επρεπε να έχεις και τα φώτα ανοιχτά ...
-
Δε νομιζω να θελει πειραγμα,εχω δει σε πολλα αυτοκινητα να αναβουν μονο τα προβολακια.
-
Με τα φωτα θεσης αναβουν και στο δικο μου.Το σωστοτερο θα ηταν να εχουν διακοπτη/ρελε που δεν θα ειναι συνεχεια on αλλα θα επιστρεφει στο off καθε φορα που σβηνει η μηχανη.Ετσι δεν υπαρχει δικαιολογια οτι τα ξεχασες.
-
Μαζι με τα θεσης οχι πολεως...δεν φαινεται τιποτα,ασε που βαζουν καγκουρομπλε ηλεκτρικ στα θεσης,και τοτε ειναι σαν κινητες... κρεβατοκαμερες
-
Μια συναδελφος εδω εχει το SOUL τις ΚΙΑ (Philipino girl). ειχε τα ομιχλης αναμενα... της πηρα τα κλειδια για να βρω απο που κλεινουν!!!.... τελικα εχει ενα περιστεφομενο δαχτυλιδι στο μπρατσο που εχει τους διακοπτες για τα φωτα, και αναβει ενα πρασινο φωτακι με το σημα των ομιχλης μπροστα, που αναβει στο ταμπλο. Ενας αδιαφορος οδηγος στο συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν θα παραξενευοτανε βλεποντας το ταμπλο ωστε να ψαξει να βρει τι φως ειναι αυτο που αναβει.... στο ταμπλο. (νομιζω οτι ολο και πιο αδιαφοροι γινονται οι καθημερινοι οδηγοι σε τετοια θεματα... δεν εχουν ολοι το κολλημα μας, εδω μεσα ωστε να ειναι ψακτικοι!! για τετοια θεματα)
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]