-
Γιατί το ΦΠΑ από 18 πάει 23. Γιατί από 5,084+ ΦΠΑ πουλάμε 5,69+ ΦΠΑ. Οπότε θα πεις ότι είμαι στα ίδια. Αλλα ΔΕΝ είμαι γιατί σου ξαναλέω ότι όλα τα άλλα έχουν αυξηθεί υπερβολικά. Νερό βγάζω Αυρα που είναι από τα ακριβώτερα. Ξηρούς καρπούς έχουμε κάσιους, κελυφωτό, αμύδαλο κλπ. Και ΝΑΙ το ΟΑΕΕ μου το πληρώνει ο καταναλωτής στο ποτό του. Τα 3000€ το μήνα ΔΕΗ τα πληρώνει ο καταναλωτής στον καφέ του. Τα σπασμένα ποτήρια είτε των πελατών, είτε των υπαλλήλων, τα πληρώνει πάλι ο κατανλωτής στοα προιόντα που του σερβίρονται. Γιατί και εμείς τα αγοράζουμε τα ποτήρια, δεν τα παίρνουμε τζάμπα. Και το ρεύμα για να γίνει ο καφές σου ή να είναι παγωμένη η μπύρα σου το πληρώνουμε, δεν μας τα κάνει κάποιος δώρο. και επειδή όλα αυτά ανέβηκαν, αλλά δεν τα μετακυλίσαμε στον καταναλωτή, δουλεύουμε με μικρότερο κέρδος. Τόσο απλά.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Κyr80....Mην την ψάχνεις..! Σε κάθε περίπτωση είσαι κακός και τρισκατάρατος...!! Αν δεν βγάζεις καθαρά, κάτω απο 700 ευρώ το μηνα, είσαι ελεεινός και τρισάθλιος εκμεταλλευτής...!!
Α, και κάτι άλλο...! Εκτος απο τα ξηροκάρπια απο την Κίνα, πες μας και για τα περισσέυματα απο αυτά που ξανασερβίρεις, πες μας για τα νοθευμένα μπουκάλια που δήθεν πασάρεις ως γνήσια...!! Πες μας και για τις καρέκλες και τα ποτήρια που τα πηρες κοψοχρονιά, απο κείνον τον φουκαρά που έκλεισε....!! Πες και για το ρέυμα που παράνομα έχεις μαζί με τον γείτονα....!! Γιατί δεν μιλάς...;;;;
Με κατάλαβες..
Στην Ελλάα αντί να δώσουμε κίνητρα για να κερδίζει κάποιος(καταβάλλωντας έπειτα λογικούς φόρους), ποινικοποιήσαμε το κέρδος....
-
Κyr80....Mην την ψάχνεις..! Σε κάθε περίπτωση είσαι κακός και τρισκατάρατος...!! Αν δεν βγάζεις καθαρά, κάτω απο 700 ευρώ το μηνα, είσαι ελεεινός και τρισάθλιος εκμεταλλευτής...!!
Α, και κάτι άλλο...! Εκτος απο τα ξηροκάρπια απο την Κίνα, πες μας και για τα περισσέυματα απο αυτά που ξανασερβίρεις, πες μας για τα νοθευμένα μπουκάλια που δήθεν πασάρεις ως γνήσια...!! Πες μας και για τις καρέκλες και τα ποτήρια που τα πηρες κοψοχρονιά, απο κείνον τον φουκαρά που έκλεισε....!! Πες και για το ρέυμα που παράνομα έχεις μαζί με τον γείτονα....!! Γιατί δεν μιλάς...;;;;
Μπράβο συγχαρητήρια. Αυτά ακριβώς γράφουμε.
Γιατί το ΦΠΑ από 18 πάει 23. Γιατί από 5,084+ ΦΠΑ πουλάμε 5,69+ ΦΠΑ. Οπότε θα πεις ότι είμαι στα ίδια. Αλλα ΔΕΝ είμαι γιατί σου ξαναλέω ότι όλα τα άλλα έχουν αυξηθεί υπερβολικά. Νερό βγάζω Αυρα που είναι από τα ακριβώτερα. Ξηρούς καρπούς έχουμε κάσιους, κελυφωτό, αμύδαλο κλπ. Και ΝΑΙ το ΟΑΕΕ μου το πληρώνει ο καταναλωτής στο ποτό του. Τα 3000€ το μήνα ΔΕΗ τα πληρώνει ο καταναλωτής στον καφέ του. Τα σπασμένα ποτήρια είτε των πελατών, είτε των υπαλλήλων, τα πληρώνει πάλι ο κατανλωτής στοα προιόντα που του σερβίρονται. Γιατί και εμείς τα αγοράζουμε τα ποτήρια, δεν τα παίρνουμε τζάμπα. Και το ρεύμα για να γίνει ο καφές σου ή να είναι παγωμένη η μπύρα σου το πληρώνουμε, δεν μας τα κάνει κάποιος δώρο. και επειδή όλα αυτά ανέβηκαν, αλλά δεν τα μετακυλίσαμε στον καταναλωτή, δουλεύουμε με μικρότερο κέρδος. Τόσο απλά.
Δεν μετακυλίσατε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αύξηση του κόστους σας. Μέρος της όμως το μετακυλίσατε (και το ΦΠΑ στο σύνολό του προφανώς), εξ ου και η αύξηση των τιμών.
Αν δεν το είχατε μετακυλίσει ΚΑΘΟΛΟΥ, τότε απλώς οι τιμές θα είχαν παραμείνει ίδιες.Δεν σου λέει κανείς ότι έκανες κακώς, ότι αισχροκερδείς κλπ.
Απλώς το 'δεν μετακυλίσαμε καθόλου το κόστος και το ΦΠΑ' δεν ισχύει.Οι υπόλοιπες αυξήσεις που γράφεις, ταμεία, νοίκια, φως, νερό κλπ, τα τρώμε όλοι στη μάπα . Και ΔΕΝ έχουμε να τα μετακυλίσουμε σε κανέναν. Αν εμένα μου αυξηθούν οι εισφορές στο ταμείο δεν θα μου αυξήσουν το μισθό ούτε 1 cent. Αν μου αυξηθεί το ενοίκιο, το ίδιο. Εγώ δεν μπορώ να σου πω 'ξέρεις μου αυξήθηκε το ταμείο και το νοίκι και η βενζίνη και το ρεύμα οπότε θα σου πληρώσω λιγότερο το ποτό για να τα βρούμε στη μέση' έτσι δεν είναι;
Εσύ μου λες να το πληρώσω ακριβότερα για τους ίδιους λόγους.
Κοινώς, ένα μέρος αυτού μπορείς να το μετακυλίσεις.Δεν σου επιτίθεται κανένας, συζήτηση κάνουμε πάνω σε κάτι που έγραψες (περί της μη μετακύλισης) το οποίο δεν ισχύει έτσι ακριβώς όπως το γράφεις. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι σε λέμε μλκα για κάποιο λόγο. Νταξ, μπορείς να γελάς με τον spartan για το ότι όλη η συζήτηση είναι περί ποινικοποίησης του κέρδους και να χαίρεστε.
Επιλογές είναι αυτές.
-
το θεμα ξεφυγε.
η ακριβεια οφειλεται στα υψηλα ενοικια .kyr80
οι τιμες σου ειναι φυσιολογικες αλλα αν δεν εχεις νοικι οπως διαβασα πιο πριν ,μπορεις να τις ριξεις λιγο.υποψην ,για να πεσουν οι τιμες των προιοντων πρεπει να πεσουν και οι μισθοι των υπαλληλων
και φυσικα το κερδος του καθε επιχειρηματια.δεν μπορει ο επιχειρηματιας να ριχνει τις τιμες και ο υπαλληλος να αυξανει τον μισθο του .
ετσι θα παει σε λουκετο . -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Κyr80....
Mην την ψάχνεις..! Σε κάθε περίπτωση είσαι κακός και τρισκατάρατος...!! Αν δεν βγάζεις καθαρά, κάτω απο 700 ευρώ το μηνα, είσαι ελεεινός και τρισάθλιος εκμεταλλευτής...!!
Με κατάλαβες..
Στην Ελλάα αντί να δώσουμε κίνητρα για να κερδίζει κάποιος(καταβάλλωντας έπειτα λογικούς φόρους), ποινικοποιήσαμε το κέρδος....
Μην ξεχάσεις το συσκευαστήριο που εμφιαλώνεις 'ΟΥΡΑ' απο τη βρύση και το πασάρεις για 'ΑΥΡΑ' απο το βουνό...!!
Δεν πειράζει Kyr...Τωρα που η επιχειρηματικότητα, (η όποια), πάει κατα διαόλου, θα χαρούνε πολλοί....!! Επιτέλους, θα ερθουμε στα ίσα μας....!!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν σου επιτίθεται κανένας, συζήτηση κάνουμε πάνω σε κάτι που έγραψες (περί της μη μετακύλισης) το οποίο δεν ισχύει έτσι ακριβώς όπως το γράφεις. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι σε λέμε μλκα για κάποιο λόγο. Νταξ, μπορείς να γελάς με τον spartan για το ότι όλη η συζήτηση είναι περί ποινικοποίησης του κέρδους και να χαίρεστε.
Επιλογές είναι αυτές.
Μετακύλιση σημαίνει ότι μεταφέρω τουλάχιστον αριθμητικά το επιπλέον κόστος Για να μη σου πω ότι σημαίνει μεταφέρω το ποσοστό της αύξησης. Αλλά τότε το ποτό θα πήγαινε από τα 6€ στα 10€ Αυτό θα σήμαινε μετακύλιση...
το θεμα ξεφυγε.
οι τιμες σου ειναι φυσιολογικες αλλα αν δεν εχεις νοικι οπως διαβασα πιο πριν ,μπορεις να τις ριξεις λιγο.Αυτό δεν ισχύει, γιατί το κέρδος μου ξεκινάει μετά το ποσό του ενοικίου που θα εισέπρατα, εάν δεν το εκμεταλευόμουνα ο ίδιος το ακίνητο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν σου επιτίθεται κανένας, συζήτηση κάνουμε πάνω σε κάτι που έγραψες (περί της μη μετακύλισης) το οποίο δεν ισχύει έτσι ακριβώς όπως το γράφεις. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι σε λέμε μλκα για κάποιο λόγο. Νταξ, μπορείς να γελάς με τον spartan για το ότι όλη η συζήτηση είναι περί ποινικοποίησης του κέρδους και να χαίρεστε.
Επιλογές είναι αυτές.
Μετακύλιση σημαίνει ότι μεταφέρω τουλάχιστον αριθμητικά το επιπλέον κόστος Για να μη σου πω ότι σημαίνει μεταφέρω το ποσοστό της αύξησης. Αλλά τότε το ποτό θα πήγαινε από τα 6€ στα 10€ Αυτό θα σήμαινε μετακύλιση...
το θεμα ξεφυγε.
οι τιμες σου ειναι φυσιολογικες αλλα αν δεν εχεις νοικι οπως διαβασα πιο πριν ,μπορεις να τις ριξεις λιγο.Αυτό δεν ισχύει, γιατί το κέρδος μου ξεκινάει μετά το ποσό του ενοικίου που θα εισέπρατα, εάν δεν το εκμεταλευόμουνα ο ίδιος το ακίνητο.
Το οποίο θεωρητικά* λόγω της κατάστασης στην αγορά ακινήτων δεν είναι το ίδιο με αυτό που θα μπορούσες να εισπράξεις 5 χρόνια πριν, σωστά;
*: 'Θεωρητικά' γιατί στα μέρη σου μπορεί να μην έχουν επηρεαστεί οι τιμές των ενοικίων.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αυτό δεν ισχύει, γιατί το κέρδος μου ξεκινάει μετά το ποσό του ενοικίου που θα εισέπρατα, εάν δεν το εκμεταλευόμουνα ο ίδιος το ακίνητο.Σοβάρα το λες τωρα αυτό ή κανεις πλάκα;
Δηλαδή ΔΕΝ ειναι κέρδος το οτι δεν πληρώνεις νοίκι;
Δεν κερδίζεις απο αυτό κάποια χρήματα;
Αν ναι, τότε και αυτό είναι κερδος! Απλά μαθηματικά 3 δημοτικού! -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αυτό δεν ισχύει, γιατί το κέρδος μου ξεκινάει μετά το ποσό του ενοικίου που θα εισέπρατα, εάν δεν το εκμεταλευόμουνα ο ίδιος το ακίνητο.
Σοβάρα το λες τωρα αυτό ή κανεις πλάκα;
Αν ναι, τότε και αυτό είναι κερδος! Απλά μαθηματικά 3 δημοτικού!Νομίζω ότι o kyr80 εννοούσε ότι δεν έχει σημασία το αν είναι ιδιόκτητο το μαγαζί ή πληρώνει ενοίκιο για αυτό σχετικά με το αν έχει περιθώριο να ρίξει τις τιμές. Βέβαια, όπως έγραψα και στην προηγούμενη δημοσίευση, άλλο ενοίκιο θα εισέπραττε όταν τα οικονομικά του κόσμου ήταν φαινομενικά καλά και άλλο τώρα που σφίγγει το ζωνάρι.
-
Σύμφωνα με την απλή αριθμητική της ΣΤ' δημοτικού και συγκεκριμένα το κεφάλαιο τόκοι-τοκιζόμενο κεφάλαιο, όπως αυτό αναπροσαρμόστηκε με το υφιστάμενο αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ, η σωστή απάντηση είναι του ΚΥΡ.
Για να μην πληρώνει ενοίκιο, έχει επενδύσει σε έναν χώρο ο οποίος του ανήκει, άρα αν επένδυε αυτά τα λεφτά αλλού ή ενοικίαζε το χώρο σε έναν τρίτο, θα είχε κάποια πρόσοδο και μάλιστα καθήμενος που τώρα δεν έχει. -
Αυτό δεν ισχύει, γιατί το κέρδος μου ξεκινάει μετά το ποσό του ενοικίου που θα εισέπρατα, εάν δεν το εκμεταλευόμουνα ο ίδιος το ακίνητο.
Αν ναι, τότε και αυτό είναι κερδος! Απλά μαθηματικά 3 δημοτικού!ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα δεν κάνει κι ετσι είναι....!!! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ το κέρδος του ξεκινάει απο το ενοίκιο που θα εισέπρατε αν δεν το εκμεταλευόταν ο ίδιος...!!!!! Κοινή λογική θέλει, οχι ΑΣΟΕΕ...!! Τί νόημα θα είχε αν πχ το νοικιαζε και εισέπραττε 3000 ευρώ το μήνα, αν το δουλεύει για τα ίδια χρήματα...;;; !!
Η διαφοροποιηση έγκειται σ΄αυτό που λέει ο lokatzis...! Οταν η αγορά είναι σε ύφεση και τα ενοίκια πέφτουν, εκει ναι, επαναπροσδιορίζεις τα κέρδη σου και βλέπεις αν σε συμφέρει....
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μετακύλιση σημαίνει ότι μεταφέρω τουλάχιστον αριθμητικά το επιπλέον κόστος Για να μη σου πω ότι σημαίνει μεταφέρω το ποσοστό της αύξησης. Αλλά τότε το ποτό θα πήγαινε από τα 6€ στα 10€ Αυτό θα σήμαινε μετακύλιση...Αυξάνεις τις τιμές επειδή αυξάνεται το κόστος [προφανές], αλλά με κάποιο περίεργο τρόπο αυτό δεν ονομάζεται μετακύλιση του κόστους, γιατί μετακύλιση είναι μόνο όταν μιλάμε για το σύνολο του κόστους.
ΟΚ.
-
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν ναι, τότε και αυτό είναι κερδος! Απλά μαθηματικά 3 δημοτικού!Νομίζω ότι o kyr80 εννοούσε ότι δεν έχει σημασία το αν είναι ιδιόκτητο το μαγαζί ή πληρώνει ενοίκιο για αυτό σχετικά με το αν έχει περιθώριο να ρίξει τις τιμές. Βέβαια, όπως έγραψα και στην προηγούμενη δημοσίευση, άλλο ενοίκιο θα εισέπραττε όταν τα οικονομικά του κόσμου ήταν φαινομενικά καλά και άλλο τώρα που σφίγγει το ζωνάρι.
Μα δεν έχει να κάνει!
Τι παει να πει ειναι ή δεν ειναι δικό του;!Πχ Εγω σαν φωτογράφος, νοικιάζω ενα μαγαζί και μου ζητάνε 1.600 ευρώ τον μήνα... οκ; οκ
Τον μήνα, κάνω 4 Γαμους Χ 1.000 ευρώ συν 3 Βαπτίσεις Χ 700 ευρώ = 6.100 οκ; οκ
Απο αυτά βγάζουμε τα 1.600 του νοικίου, άρα 4.500 τον μήνα οκ; οκΤώρα. Με νοικιασμένο μαγαζί βγάζω 4.500, αν ηταν δικό μου θα έβγαζα 6.100... άρα απο την στιγμή που θα ήταν δικό μου, δεν θα μου έμεναν μεσα στην τσέπη αυτά τα 1.600; Άρα δεν θα είχα αυτά τα λεφτά παραπάνω κέρδος απο ότι τώρα που το νοικιάζω;
Τι πάει να πει δηλαδή οτι ΑΝ το νοίκιαζα θα έβγαζα ενα Χ ποσό. Μα ρε άνθρωπε, αν το νοίκιαζες δεν θα έβγαζες απο εκεί και πέρα όσα βγάζεις απο την δουλειά αυτή. Άρα ΑΚΥΡΟ τελείως! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το μπουκάλι **πήρε **60%, άρα το ποτήρι, **πήρε **6% (γιατί κάθε μπουκάλι βγάζει 10 ποτήρια όπως είπες και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω). Εσύ **έδωσες **15% πάνω. Άρα από κάθε ποτήρι κερδίζεις 9% παραπάνω. Με τα δικά σου στοιχεία υπολογίζω, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.
Αριθμητική 1ης δημοτικού..... Αφού ανέβηκε το κόστος του μπουκαλιού κατά 60% αυτό σήμαινει ότι και το κόστος ΚΑΘΕ ποτού ανέβηκε 60%
Η ποσότητα του αλκοό(χωρίς ΦΠΑ και συνοδευτικά και λοιπές αυξήσεις) κόστιζε 1,1€ και πήγε 1,75€ Με τα δικά σου μαθηματικά πήρε 6%. ok δεν θα σου χαλάσω το χατήριΚοίτα, μπορεί να κάνω και λάθος, δεν λέω. Αλλά αν από 1,1€ πήγε 1,75€ το κόστος του αλκοολ, κι εσύ αύξησες το ποτό 1€, τότε πώς χάνεις;
Δεν βγάζεις 0,25€ περισσότερα;
Γρηγόρη νομίζω πως άδικα τα βάζεις με τον kyr80 καθώς όταν βγεις στην παραλιακή για ποτό με την κοπέλα σου (κι εγώ και οι περισσότεροι εδώ μέσα) μια χαρά το πληρώνεις όχι 7, αλλά 10 € (στην καλύτερη περίπτωση) και δεν λες κουβέντα.
-
Αν ναι, τότε και αυτό είναι κερδος! Απλά μαθηματικά 3 δημοτικού!ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα δεν κάνει κι ετσι είναι....!!! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ το κέρδος του ξεκινάει απο το ενοίκιο που θα εισέπρατε αν δεν το εκμεταλευόταν ο ίδιος...!!!!! Κοινή λογική θέλει, οχι ΑΣΟΕΕ...!! Τί νόημα θα είχε αν πχ το νοικιαζε και εισέπραττε 3000 ευρώ το μήνα, αν το δουλεύει για τα ίδια χρήματα...;;; !!
Η διαφοροποιηση έγκειται σ΄αυτό που λέει ο lokatzis...! Οταν η αγορά είναι σε ύφεση και τα ενοίκια πέφτουν, εκει ναι, επαναπροσδιορίζεις τα κέρδη σου και βλέπεις αν σε συμφέρει....
Ρε παιδιά, τι παπαρίες λέτε;!
Αν δεν σας αρέσει το επαγγελμάσας, ε κλείστε τα γαμημένα να ηρεμίσετε και να βάζετε και λεφτά στην τσέπη! Απλά πράγματα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
:shifty:ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΙΑ...!!! ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ ΕΙΣΤΕ..!!! ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙΣ ΦΠΑ, ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΤΆΒΛΗΤΕΣ ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙΜΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΚΙΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..!!!! ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....;;;; ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ...;;; ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΩ...!
-
kyr80, είναι προφανές ότι οι άλλοι ξέρουν τη δουλειά σου καλύτερα από σένα.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν: ανοίξτε καφετέρεια να τον κλείσετε.
Και μετά, να τον πάρετε για υπάλληλό σας, και να του λέτε: είδες που στα 'λεγα στο 4tforum? -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
kyr80, είναι προφανές ότι οι άλλοι ξέρουν τη δουλειά σου καλύτερα από σένα.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν: ανοίξτε καφετέρεια να τον κλείσετε.
Και μετά, να τον πάρετε για υπάλληλό σας, και να του λέτε: είδες που στα 'λεγα στο 4tforum?Hellooooo
-
Πχ Εγω σαν φωτογράφος, νοικιάζω ενα μαγαζί και μου ζητάνε 1.600 ευρώ τον μήνα... οκ; οκ
Τον μήνα, κάνω 4 Γαμους Χ 1.000 ευρώ συν 3 Βαπτίσεις Χ 700 ευρώ = 6.100 οκ; οκ
Απο αυτά βγάζουμε τα 1.600 του νοικίου, άρα 4.500 τον μήνα οκ; οκΤώρα. Με νοικιασμένο μαγαζί βγάζω 4.500, αν ηταν δικό μου θα έβγαζα 6.100... άρα απο την στιγμή που θα ήταν δικό μου, δεν θα μου έμεναν μεσα στην τσέπη αυτά τα 1.600; Άρα δεν θα είχα αυτά τα λεφτά παραπάνω κέρδος απο ότι τώρα που το νοικιάζω;
Τι πάει να πει δηλαδή οτι ΑΝ το νοίκιαζα θα έβγαζα ενα Χ ποσό. Μα ρε άνθρωπε, αν το νοίκιαζες δεν θα έβγαζες απο εκεί και πέρα όσα βγάζεις απο την δουλειά αυτή. Άρα ΑΚΥΡΟ τελείως!Ναι, αλλά ΑΝ ήσουν ζιγκολό, πόσα ΘΑ έβγαζες από το 'κατάστημα';
Καλύτερα να χρεώνεις βάσει των χρημάτων που χάνεις, μια που δεν έγινες ζιγκολό αλλά φωτογράφος.
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;