Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Συνεχιζοντας το φιλογικο ενδιαφερον για αγορα αυτοκινητου στην κατηγορια και εχοντας ως βαση το megane coupe το οποιο ειναι ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο που προσφερει μια καλη ποιοτητα σε μια συμβατη για την κατηγορια τιμη με πολυ καλο εξοπλισμο και πολυ καλα στοιχεια.
Με την ελευση της Giulietta ομως ερχεται ενα αλλο αυτοκινητο στην κατηγορια που φιλολογικα μπορει να προσφερει καποιες συγκινησεις παραπανω αλλα η τιμη του οπως την υπολογιζω προχειρα ειναι 4.000 παραπανω αν και σ ααυτη τη τιμη εχεις 40 αλογα παραπανω...
Γενικα νομιζω οτι τα δυο αυτοκινητα στοχευουν σε διαφορετικο κοινο αλλα αν αξιζει να κοιταξεις προς alfa μερια και να ανεβεις οικονομικα τοσο πολυ...
Ποιοτικα παντα παραμενει και το golf μεσα στο παιχνιδι αλλα μενει πισω τοσο σχεδιαστικα οσο και απο την γενικη του ουδετεροτητα ως αμαξι...
Απ'οτι ειδα, το γκολφ κ η τζιουλιετα παιζουν στις ιδιες τιμες για τις αντιστοιχες εκδοσεις, μονο που το γκολφ εχει και μια πιο φθηνη για βασικη που η Α.Ρ. δεν εχει. Απο κει και περα, συμφωνω κι εγω πως αν εχεις διαθεση να δωσεις τα επιπλεον χρηματα πηγαινε για την αλφα, αν παλι οχι, το μεγκαν θεωρω πως ειναι η καλυτερη επιλογη στα χρηματα που ζηταει.
Προσωπικα το να δωσεις 25-26.000 για ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο το θεωρω πολυ μεγαλο ποσο...Γι αυτο στεκομαι στο αν αξιζει απ τη στιγμη που εχεις παρει αποφαση να δωσεις 20.000 euros για ενα αυτοκινητο, οποτε το παρεις, να κανεις την υπερβαση και να πας στη giulietta.
Αυτη τη στιγμη το megane coupe ειναι αρκετα τιμιο και καλο νομιζω αλλα ακομα δεν εχω σιγουρευτει αν και το επομενο μου αυτοκινητο θα ειναι 3πορτο. Το 5θυρο πχ δεν μου λεει τιποτα. Παντα βεβαια ειναι φιλολογικο το ενδιαφερον και πρεπει να αλλαξουν πολλες απ τις υπαρχουσες συνθηκες για να προχωρησω σε αντικατασταση του clio μου.
@rafi
ασχετα αν το golf το χω χλευασει και γω για την εξωτερικη του εμφανιση, απο τοτε που το οδηγησα ψηστικα οτι προκειτε για ενα καλο αυτοκινητο. Ισως λιγο υπερτιμημενο και τιμολογιακα και μεταφορικα, αλλα λογω του οτι ειναι ενα καλο αυτοκινητο παντα θα μπαινει στις συζητησεις αυτου του ειδους ως μια λυση.
Απλα αναρωτιεμαι κυριως για να δω τις αποψεις σας που βρισκεται το ενα μοντελο σε σχεση με το αλλο και σε σχεση με την ιδια τους τη τιμη παντα...