Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αλήθεια, έχει υπόψη του κανένας κάποιον στη Θεσσαλονίκη που να έχει συστήματα 5ης γενιάς;;;
Μίλησα πριν λίγο με τον Βρεττό και μου είπε ότι θα έχει κάποιον συνεργάτη (είναι σε διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή) και εδώ. Περιμένω κι ένα e-mail από το ygraeriokinisi.gr, μπας και υπάρξει καθόλου ανταγωνισμός.
Η κοπέλα στο Βρεττό, μου έδωσε μία τιμή για το 206 1650+ΦΠΑ (= 2Κ... Άουτς... για 5ης γενιάς, υγρού ψεκασμού, μπουκάλα στη θέση της ρεζέρβας, 47 λίτρα) και μου είπε τα εξής για το θέμα της υπερθέρμανσης των βαλβίδων:
Σε κάποια μοντέλα υπάρχει ένα θέμα, οπότε κατά διαστήματα το σύστημα ψεκάζει αυτόματα και χωρίς να το καταλαβαίνει ο οδηγός κάποια μικροποσότητα βενζίνης για ψύξη του θαλάμου. Ωστόσο, για αυτά τα μοντέλα, η vialle τους ενημερώνει και προσθέτουν κάποιο ειδικό προγραμματάκι στον εγκέφαλο. Για το 206 δεν τους έχει κάνει τέτοια ενημέρωση, οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Πάντως, λογικά σκεφτόμενος εγώ, θα περίμενα να μην τίθεται τέτοιο θέμα, εφόσον το καύσιμο υγροποιείται μέσα στον θάλαμο, απορροφώντας θερμότητα... Τι λέτε;
Υπόψιν, το αμάξι έχει ήδη 185.000χλμ και αν μου κάτσει κάτι σε δουλειά, αναμένεται να κάνει τουλάχιστον 30Κ / έτος τα επόμενα χρόνια (μέχρι δηλαδή να μου ρίξει 5 φάσκελα και να κάτσει στην ησυχία του να σκουριάσει εν ειρήνη, εν τόπω χλοερό... )
Πάντως, τα μισά να είναι αλήθεια απ' ότι έχω διαβάσει για τα συστήματα 5ης γενιάς, πρέπει να είναι μεγάλη η διαφορά τους με τα παλιότερα...