Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το ποιοτικό και το μη ποιοτικό είναι μεν υποκειμενικό, αλλά όχι και τόσο.
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί το χύμα κοκκινέλι του μπακάλη είναι χειρότερο από το εμφιαλωμένο των 20 ευρώ, γιατί το κεμπάπ του Pandeli είναι σκάλες ανώτερο από το κεμπάμπ του Νώντα με κιμά των 3 ευρώ, γιατί το σακάκι του Ferre είναι πιο ποιοτικό ως ύφασμα και ράψιμο από αυτό του Μπρακούλια, γιατί τα Μπετόβεν είναι ποιοτικότερα από τα περιεχόμενα των διπλών CD του περιοδικού Πίστα, τότε κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει.
Επειδή έτσι σ αρέσει δηλαδή όπως προανέφερα. Κανένα στοιχείο που να συνιστά ποιότητα δεν έδωσες, στα δικά σου μπορώ να δώσω άπειρα όπως καταλαβαίνεις.
Στο ύφασμα μπορείς να δώσεις ποιοτικά χαρακτηριστικά πχ δεν σκίζεται, δεν καίγεται, είναι απαλό, είναι ζεστό, είναι γερό, στην ραφή επίσης, είναι πιο κοντά τα περάσματα με χοντρότερη κλωστή, διπλοβελονιά κλπ.
Περιμένω στην μουσική τα δικά σου ....
Με καθυστέρηση (ψιλοπήζω και κάνω αποδελτιοποίηση όποτε κι αν...):
δεν μπορώ να σου απαντήσω με συγκεκριμένα δεδομένα γιατί από μουσική δεν γνωρίζω τίποτα. Εννοώ ότι εκτός από τις νότες, κάτι ντράγκα-ντρούγκα στην κιθάρα και ως απλός 'καταναλωτής' μουσικής, δεν διαθέτω τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να σου ορίσω τι είναι ποιοτική μουσική και τι όχι.
Εντούτοις οι αισθήσεις μου λένε ότι ένα συμφωνικό έργο των Μπετόβεν είναι αναμφίβολα ποιοτικότερο από το Παπί του Ανδρέα Μικρούτσικου. Δεν είναι μόνο ότι 'μου αρέσει' το πρώτο περισσότερο (μπορεί να μου 'αρέσει' η Χειλουδάκη ή η Ντούβλη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρώ 'ομορφότερη' αντικειμενικά τη Σαρλίζ Θερόν).
Η συζήτηση μοιάζει με αυτήν που είχε γίνει παλιότερα για το τι είναι 'αντικειμενικά' όμορφο, για το αν υπάρχουν ζητήματα αρμονίας στην ομορφιά ή αν πρόκειται 100% για ζήτημα υποκειμενικό.
Και εκεί τάχθηκα υπέρ της πλευράς που υποστήριξε την αρμονία στη μορφή μιας γυναίκας ως αντικειμενικό κριτήριο. Στην απόσταση των χαρακτηριστικών του προσώπου μεταξύ τους, στις διαστάσεις των μελών του σώματος, στην έλλειψη υπερβολών (μεγάλου πάχους, υπερτονισμένων φυσικά ή με πλαστικές επεμβάσεις χαρακτηριστικών κλπ).
Αυτό εκτιμώ ότι ισχύει και στο θέμα της μουσικής, αλλά, επαναλαμβάνω, ελλείψη τεχνικών γνώσεων, σαν αυτές που χρησιμοποίησες για τα ρούχα ας πούμε, δεν μπορώ να το στοιχειοθετήσω.