-
Φίλε μου έχω μάθει να διεκδικώ τα δικαιώματά μου. Όσες φορές είχα να κάνω με αστυνομικούς, αρκετές λόγω δουλειάς, και πήγαν να μου πουν ''μα'' και ''μου'', αμέσως τους ανέφερα τα δικαιώματά μου (πάντα ευγενικά και χωρίς μπηχτές κλπ) και δεν είπαν τπτ αν ήθελαν ας έκανα και αλλιώς όχι ότι έχω κάτι με τους ένστολους γενικά αλλά έχω με όσους υπαλλήλους δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αν δεν την έκαναν το μόνο εύκολο είναι να πάω και να πάρω εισαγγελική διαταγή.
Αν λοιπόν κάποιος με συλλάβει (δεν μου έχει συμβεί ποτέ και ποτέ δεν ένιωσα να απειλούμαι) χωρίς κανένα λόγο επειδή απλά τα μούτρα μου δεν του άρεσαν θα πάρω τα διακριτικά του ή τον αριθμό του. Αν δεν τα φέρει (αν και νομίζω ότι είναι υποχρεωμένος) θα τα αναζητήσω. Δεν θα τον αφήσω στην ησυχία του γιατί τη νομιμότητα και τη δημοκρατία διδάχθηκα στην σχολή μου και μου έγινε βίωμα και βαθειά πεποίθηση. Και να είσαι σχεδόν σίγουρος (γιατί και στον παράδεισο το 1% πάντα θα υπάρχει) ότι οι εισαγγελείς κάνουν καλά τη δουλειά τους.
-
Κωνσταντίνε, αυτά που λες περί διεκδίκησης νόμιμων δικαιωμάτων, τα ξέρουν και οι υπόλοιποι. Το ζήτημα είναι να καταλάβεις πως το ίδιο το κράτος δεν λειτουργεί πάντα στα πλαίσια νομιμότητας, υπάρχουν τοίχοι και δεν μπορείς πάντα να βρεις το δίκιο σου [προσωπικά δεν ξέρω αν υπάρχει νομικό παραθυράκι για την 'προληπτική προσαγωγή', εγώ το κρίνω σύμφωνα με το δικό μου αίσθημα περί δικαίου].
Μπορεί να σου φαίνεται 'ασύλληπτο', γιατί δεν έχεις παραστεί ποτέ αποδέκτης ή μάρτυρας τέτοιων πραγμάτων, δυστυχώς όμως αποτελεί μια πραγματικότητα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται αυτά που σου περιγράφω, δεν συγκρίνονται με την 'κοινή καθημερινότητα'.
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Καλά, μην περιμένετε και εσείς (οι 'απλοί' πολίτες') την ίδια αντιμετώπιση απ' τον αστυνομικό, όπως αυτή που θα έχει ένας δικηγόρος !
Ο μπατσάκος (γιατί μπατσάκος είναι αυτός που ασκεί εξουσία εκ του ασφαλούς), γνωρίζει πως ο μέσος πολίτης δεν θα θελήσει να μπλέξει με δικαστήρια και μηνύσεις καθότι προφανώς έχει και άλλα (σημαντικότερα) πράγματα να κάνει στην ζωή του, απ' το να τρέχει στα δικαστήρια για π.χ 2 χρόνια για να καταδικαστεί ένας αστυφύλακας σε πόσο, 1000 ευρώ πρόστιμο ? Και αν...Γνωρίζοντας λοιπόν καλύτερα απ' τον καθένα μας το σύστημα, το εκμεταλλεύονται για να ασκήσουν εξουσία πάνω σε κακομοίρηδες.
Γιατί στους σημαντικούς, ή σε μεγαλοδικηγόρους κάθονται σούζα !
Και υπάρχουν και τα σχετικά ντοκουμέντα (ακόμα και βίντεο) επί τούτου...+00.
Άλλο να ζεις στα δικαστήρια οπότε δεν τρέχει και τίποτα μια αγωγή πάνω μια κάτω κι άλλο να πρέπει να πληρώνεις δικηγόρο, να αφήνεις τη δουλειά σου, κτλ.
-
Αν σε τρακάρουν δεν θα πληρώσεις δικηγόρο, εκεί δεν θα χάσεις έστω και λίγο χρόνο?
Δεν είναι εκεί το θέμα φίλε μου. Είναι θέμα νομιμότητας. Και όταν αυτή καταπατείται από οποιονδήποτε είτε πρόκειται για αστυνόμο που παρέβη τα καθήκοντά και μείωσε την τιμή και την υπόληψη του πολίτη είτε για κάποιον που κουβαλάει μολότοφ, βόμβες κλπ όπλα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Ο νόμος δεν είναι κακός είναι καλός πίσω του κρύβει μεγάλη επιστήμη και δικαιοπολιτικούς λόγους.Τα δικαστικά έξοδα σου επιστρέφονται με την δικαστική απόφαση. Και εγώ πάντα τα αποδίδω στον πελάτη μου. Αν θες μπορείς να πας και σε γνωστούς τηλεδικηγόρους βέβαια μα εκεί θα πληρώσεις πολλά γιατί δεν έχουν δωρεάν χρόνο να ασχοληθούν μαζί σου.
-
Κωνσταντίνε ειλικρινά καταλαβαίνεις για τι ακριβώς μιλάμε?
Όταν αλλάζαμε στέγη στο εξοχικό ήρθε το περιπολικό για να μαζέψει τους εργάτες...Το σπίτι έχει άδεια και υπήρχε άδεια και για την στέγη. Ο αστυνομικός σταμάτησε τις εργασίες απείλησε τον εργολάβο οτι θα τον πάει αυτόφωρο και ο άνθρωπος πήρε τον πατέρα μου για του πεί τι συνέβη. Σημειωτεόν του έδειξε την άδεια και ότι άλλο ζήτησε. Ο αστυνομικός ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε οτι του κάνει χάρη που τον αφήνει να φύγει γιατι χτίζει αυθαίρετο και τα κωλόχαρτα να τα βάλει εκεί που ξέρει και να πεί στον ιδιοκτήτη να περάσει από το τμήμα.
Όταν ο ιδιοκτήτης πέρασε από το τμήμα, με πάρα πολλά νεύρα που έπρεπε μεσημεριάτικα να τρέχει μέχρι την Χαλκιδική γιατί έτσι γούσταρε ένας αστυνομικός, βρήκε στο ΑΤ τον διοικητή. Ο πατέρας μου δεν είπε την ιδιότητα του αμέσως οπότε άκουσε όλο το παραμύθι σε εξυπνακίστικο υφάκι...Μετά βέβαια από την λέξη είμαι δικηγόρος και όπως καταλαβαίνετε δεν στέκουν αυτά που λέτε ο κύριος διοικητής βάραγε προσοχές και ζήταγε συγνώμες...
Το πρόβλημα είναι ο,τι για να γίνει αυτό χρειάστηκε να πεί ποια είναι η ιδιότητα του και ας ήταν απολύτως νόμιμος με άδεια και ότι άλλα χρειαζότανε. Δεν μπορεί σε μια χώρα με νόμους ο πολίτης να τρέχει συνέχεια στα δικαστηρία για βρεί το δίκιο απέναντι σε αυτούς που είναι εκεί για να του κάνουν την ζωή καλύτερη ούτε να επικαλείται το ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε....Δεν ξέρω αν με πιάνεις... -
Καταρχήν ηρέμησε μιλάμε, δεν χρειάζεται να εκνευρίζεσαι.
Και αυτά του στυλ αν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε και αν σε πιάνω... που συχνά ακούω από μερικούς ε κάποτε καλό είναι να τα σταματάτε, παίχτηκε αρκετά αυτό και κουράζει. (φιλικά πάντα).Δεν είπε κανείς ότι είναι όλα ρόδινα. Δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν στραβά. Αλλά δεν είναι όλα στραβά. Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί έτσι. Και ελικρινά σου μιλάω επειδή δεν φοράω κάθε μέρα κουστούμι και γενικά είμαι αρκετά casual σε εμφάνιση σχεδόν όποτε είχα πάρε δώσε με αστυνομικό ποτέ δεν μου έκανε εξυπνάδες και χωρίς βέβαια να επικαλεστώ την ιδιότητά μου. Και κυκλοφορώ όλη μέρα κάθε μέρα στους δρόμους επάνω σε μηχανάκι και γυρνώ από Νεάπολη μέχρι Καλαμαριά (30000 χλμ με το μηχανάκι σε 5 χρόνια αποκλειστικά πόλη).
Μα βέβαια δεν είναι κοινωνία αυτή που χρειάζεσαι στο τσεπάκι δικηγόρο για τα αυτονόητα αλλά δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα περιγράφεις.
Στο δικό σου παράδειγμα. Βρέθηκε ένας τραγικός αστυνομικός να κάνει τον έξυπνο. Την ίδια εξυπνάδα την έχω δει και από υπαλλήλους στα δικαστήρια, σε ΔΟΥ, σε ΟΤΕ κλπ και σε τράπεζα. Ε και? Είσαι νόμιμος έχεις όλα τα χαρτιά σου εσύ δεν έχεις να φοβηθείς τπτ. απλά και σταράτα. Θα γίνεσαι ένα με τον καθένα πικραμένο?
-
και λίγες ακόμα κων
-
Μα τα έγραψα παραπάνω φίλε μου. Σε μάζεψαν ενώ έχεις ταυτότητα, και δεν έχεις όπλα. Όνομα, διακριτικό, αναφορά, εισαγγελέα και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας. Υπάρχει νόμος.
-
Ήρεμος είμαι, και την ερώτηση την κάνω για να δώ αν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος γιατί ο διάλογος δεν είναι άμεσος και δεν μιλάμε ζωντανά οπότε μπορούν να υπάρξουν παρεξηγήσεις εκατέρωθεν.
Για τα υπόλοιπα ουδέν σχόλιον εκτός του οτι το να στιγματίζεις μια συμπεριφορά δεν είναι κακό και να είναι τραγικό σε μια κοινωνιά που λειτουργεί σωστά να σε απειλεί ένα έξυπνος, εξυπνάκιας ή οτιδήποτε άλλο οτι θα σε βάλει μέσα θα σου κάνει θα σου δείξει ενώ και νόμιμος είσαι και τα αποδεικτικά του τα προσκομίζεις και τέλος δεν προσπαθώ να παρουσιάσω κάτι, σου λέω μια προσωπική ιστορία χωρίς ούτε μια δόση σάλτσας. Δεν το συνηθίζω άλλωστε.
Υ.Γ. Υπάρχει ένα θέμα στο φόρουμ αυτό για τις συμπεριφορές αστυνομικών -
Το πρόβλημε φίλε Θανάση είναι γενικότερο σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις δουλειές και πέρα από τη νομιμότητα που στο κάτω κάτω θα έπρεπε κανονικά η αίσθηση του δικαιού να είναι έμφυτη στον καθένα μας οδηγούμενη από ηθικές επιταγές και λιγότερο από το φόβο του ποινικού-διοικητικού κολασμού. Είναι θέμα βασικά έλλειψης σεβασμού και αγένειας που είναι διάχυτη στις συμπεριφορές, έλλειψη παιδείας γενικότερα. Και αυτό κομμάτι κομμάτι κάθε μέρα πληγώνει ψυχές και κοινωνία με τα γνωστά αποτελέσματα
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μα τα έγραψα παραπάνω φίλε μου. Σε μάζεψαν ενώ έχεις ταυτότητα, και δεν έχεις όπλα. Όνομα, διακριτικό, αναφορά, εισαγγελέα και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας. Υπάρχει νόμος.Μιλώντας για το παραπάνω λινκ, και αυτό απο μόνο του απώλεια της Δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών είναι....Γιατί με τα προηγούμενα των αντιεξουσιαστών, ο εισαγγελέας ενδεχομένως θα πει πως λόγω ανωτέρας βίας και κακών προηγουμένων, η αστυνομία καλώς επραξε, 'ωστε να αποφευχθούν πχ. θανατοι οπως πρόσφατα'...!
Δεν μπορεί σε μια χώρα με νόμους ο πολίτης να τρέχει συνέχεια στα δικαστηρία για βρεί το δίκιο απέναντι σε αυτούς που είναι εκεί για να του κάνουν την ζωή καλύτερη ούτε να επικαλείται το ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε....Δεν ξέρω αν με πιάνεις...
Μπορεί και πρέπει, ωστε να τιμωρούνται οι αστυνομικοί και την επομενη φορά να το σκέφτονται πριν κάνουν την μαλακία....Η πρόληψη μέσω της τιμωρίας ισχύει για όλους, εννοείται και τους αστυνομικούς...!! Απλά το κακό είναι πως η διακαιοσύνη ειναι ετσι δομημένη και λειτουργεί με τρόπο που να αποτρέπει τον πολιτη απο το να μπει στη διαδικασία να κυνηγήσει νομικά εναν αστυνομικό.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
ο εισαγγελέας ενδεχομένως θα πει πως λόγω ανωτέρας βίας και κακών προηγουμένων, η αστυνομία καλώς επραξε, 'ωστε να αποφευχθούν πχ. θανατοι οπως πρόσφατα'...!Ο εισαγγελέας φίλε σπαρτιάτη δεν κάνει ότι του καπνίσει και όπως νιώθει κάνει αυτό που λέει ο νόμος. Δεν μπορεί να κινηθεί εκτός της επιταγής και των ορίων του νόμου σε καμία περίπτωση.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Καλά, μην περιμένετε και εσείς (οι 'απλοί' πολίτες') την ίδια αντιμετώπιση απ' τον αστυνομικό, όπως αυτή που θα έχει ένας δικηγόρος !
Ο μπατσάκος (γιατί μπατσάκος είναι αυτός που ασκεί εξουσία εκ του ασφαλούς), γνωρίζει πως ο μέσος πολίτης δεν θα θελήσει να μπλέξει με δικαστήρια και μηνύσεις καθότι προφανώς έχει και άλλα (σημαντικότερα) πράγματα να κάνει στην ζωή του, απ' το να τρέχει στα δικαστήρια για π.χ 2 χρόνια για να καταδικαστεί ένας αστυφύλακας σε πόσο, 1000 ευρώ πρόστιμο ? Και αν...Γνωρίζοντας λοιπόν καλύτερα απ' τον καθένα μας το σύστημα, το εκμεταλλεύονται για να ασκήσουν εξουσία πάνω σε κακομοίρηδες.
Γιατί στους σημαντικούς, ή σε μεγαλοδικηγόρους κάθονται σούζα !
Και υπάρχουν και τα σχετικά ντοκουμέντα (ακόμα και βίντεο) επί τούτου...Επίσης, υπάρχουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένες αμφιέσεις που αφενός τραβάνε την προσοχή των 'οργάνων' και αφετέρου δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με το δικαστικό μας σύστημα. Θα ήθελα για παράδειγμα πάρα πολύ να δω τι αντιμετώπιση θα είχε από το Ελληνικό νομικό σύστημα ένας τύπος που σκάει μύτη με μαλλί ράστα μέχρι κάτω από τον αγκώνα, μπλουζάκι Manowar, μούσια περισσότερα από πατριάρχης, κτλ...
Η έννοια του να πάει αυτό το άτομο και να δικαιωθεί δικαστικά εις βάρος αστυνομικού απλά δεν υφίσταται... Κι ας έχει κάνει μόνο ένα 'έγκλημα', να μην έχει 'σωστή' εμφάνιση...
Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο κι εγώ δεν πιστεύω να ασχολούμουν με δικαστήρια και ιστορίες γιατί είναι πολύ τράβηγμα για αστεία 'δικαίωση'... να γίνουν 2-3 αναβολές, να χάσουμε πόσες μέρες από τη ζωή μας (συν λεφτά) για τι;;; για να παραγραφεί το αδίκημα εξαιτίας της αμεσότητας της απονομής της Ελληνικής δικαιοσύνης;;;;
-
Καλά εσύ είσαι ιδιαίτερη περίπτωση. Πήρες Νίτσα ξεχαρβαλωμένη και τους έστελνες και Χατζηφωτίου από πάνω
-
Παντως αν ηθελαν να μην εκτεθουν στην συγκεκριμενη περιπτωση οπως τους κραζουν τωρα,ολοι και παραλληλα να κανουν τη δουλεια τους με αποδειξεις θα μπορουσαν να αποκλεισουν την περιοχη για ελεγχους μονο οποτε αν ελεγχαν και ευρισκαν κατι παρανομο επανω του τον μαζευαν αν οχι τον αφηναν.... ετσι δεν θα περνουσαν ατομα γεματα με παρανομο- επικινδυνο υλικο καταστροφων... και οπους μαζευαν θα ειχαν νομιμο λογο να το κανουν... ειμαστε πισω σε τετοια θεματα..... Ευρωπη μετα σου λενε...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Θα ήθελα για παράδειγμα πάρα πολύ να δω τι αντιμετώπιση θα είχε από το Ελληνικό νομικό σύστημα ένας τύπος που σκάει μύτη με μαλλί ράστα μέχρι κάτω από τον αγκώνα, μπλουζάκι Manowar, μούσια περισσότερα από πατριάρχης, κτλ...'Θα'; ΤΙ εννοείς 'θα';
Μάριο Ζέρβα τον λένε, και τον είχαν προφυλακισμένο 40 μέρες χωρίς να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο για το άτομό του.
Α, και δεν είχε ούτε μούσια ούτε manowar. Απλώς ράστα.Γυρνούσε από την πισίνα που είναι δάσκαλος κολύμβησης σε παιδάκια δημοτικού, και κάθησε 40 μέρες φυλακή.
-
110 ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ σήμερα
Καταγραφή ονομάτων όσων έβγαιναν από τις αποκλεισμένες πολυκατοικίες για να πάνε στην πορεία
'Χμμμ.. βγαίνεις από αναρχικό στέκι ε; Και θες να πας στην πορεία ε; Μάλιστα. Ονοματάκι; ΜΜμμμμάλλλλλιστα'
Καταγραφή πολιτικών φρονημάτων ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ.Προσπαθώ να θυμηθώ από πότε η αστυνομία κατέγραφε τα πολιτικά φρονήματα ατόμων προληπτικά Εδώ το 'χω, αλλά δεν μου 'ρχεται. Μήπως θυμάται κανείς;
-
Βρήκα αυτό δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα ο νόμος. Αν ναι τότε μπορούν πράγματι να σε προσαγάγουν ακόμα και αν έχεις ταυτότητα υπό τις παρακάτω προυποθέσεις.
H πρακτική της προσαγωγής πολιτών στο αστυνομικό κατάστημα
προς εξακρίβωση της ταυτότητάς τους και συλλογή στοιχείων προς
διερεύνηση τυχόν τελεσθέντος ή αποτροπή προπαρασκευαζομένου
εγκλήματος, προβλέπεται από το άρθρο 74 παρ. 15 περ. θ΄ του Π.Δ.141/1991,
όπου ορίζεται ότι ο αστυνομικός σκοπός ‘‘Οδηγεί στο αστυνομικό κατάστημα
για εξέταση άτομα τα οποία στερούνται στοιχείων αποδεικτικών της ταυτότητάς
τους ή τα οποία, εξαιτίας του τόπου, του χρόνου, των περιστάσεων και της
συμπεριφοράς τους δημιουργούν υπόνοιες διάπραξης εγκληματικής ενέργειας’’.
Στη συνέχεια της ίδιας διάταξης ορίζεται ότι ‘‘Τα προσαγόμενα στο
αστυνομικό κατάστημα άτομα δέον όπως μη παραμένουν σ΄ αυτό πέραν του
χρόνου, ο οποίος είναι απολύτως αναγκαίος για τον σκοπό για τον οποίο
προσήχθησαν’’.Όλο το κείμενο εδώ http://www.synigoros.gr/reports/prosago ... s_elas.pdf
-
ε σιγά μην δεν υπήρχε παραθυράκι Δεν είναι και χτεσινοί
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]