-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ενα συγκλονιστικο ντοκουμεντο-αποδειξη της τυφλας που δερνει ορισμενους...
Αξιζει να το δειτε ολοι, συμπαθουντες και αντιπαθουντες τη προσφυγη στο ΔΝΤ και την επακολουθη πολιτικη.Ειναι λιγο μεγαλο (12 μερη) αλλα πιστεψτε με αξιζει το κοπο...πάντα ένοιωθα ότι μας συνδέει κάτι από το παρελθόν με την Αργεντινή...χρησιμοποιούν αρχαία ελληνικά ονόματα, υπάρχει ελληνική ομογένεια κά...το βίντεο δείχνει καθαρά ότι θα μας συνδέει και το μέλλον...
-
μαλιστα
-
ΤΟ προηγούμενο σκ είχα πάρει με το αμάξι για να μοιράσω τα έξοδα για το ταξίδι ένα ζευγάρι φίλους απ την Αργεντινή, διδακτορικούς, λίγο πιο μεγάλους από εμένα.
Η κουβέντα περιστράφηκε προφανώς γύρω απ τα τεκτενόμενα στην Ελλάδα (ήταν μάλιστα αρκετά ενημερωμένοι παραπάνω απ ό,τι περίμενα)
Τους ρώταγα λοιπόν εμπειρίες απ το ΔΝΤ (αυτοί πρέπει να φύγανε και λίγο μετα , δεν έχουν πολλά χρόνια ολλανδία) και μου λέγαν ότι οι καταστάσεις ήταν τρομακτικές.
Υπόψιν προκειται και για μία χώρα που έχει και πλούτο έτσι?
Ο μάρκο μου έλεγε μακάρι να μην τα ζήσετε αυτά, πήγαμε 50 χρόνια πίσω, και το χειρότερο είναι η απώλεια ελέγχου του κράτους...
εν τω μεταξύ τα παιδιά θέλουν να γυρίσουν πίσω, δεν την παλεύουν στην ολλανδία με τπτ, αλλά όλο το σκέφτονται. -
delete
-
τι ταμπου ,δεν καταλαβα.
δλδ πρεπει να παμε σε αναδιαρθρωση χρεους και να βγουμε απτο ευρω;τοτε ειναι που θα πεθανουμε ολοι απτην πεινα,και μην μου πει κανεις για υποτιμηση δραχμης γιατι δεν μπορεις να κανεις οση υποτιμηση θελει.
τεσπα, να ευχεσθε να μην παει η κριση και στα αλλα κρατη,που αμφιβαλλω οτι δεν θα παει,γιατι τοτε δεν προκειται να παρουμε τα λεφτα που ειναι να μας δωσει η ευρωπη.
ηδη τα σπρεντ στην πορτογαλια αυξανονται επικυνδυνα.
αυτη ειναι η ουσια και το τι εγινε στην αργεντινη πριν χρονια δεν εχει καμια σημασια σημερα.
για κανα βιβλιο ιστοριας μπορει και να εχει.
-
Η Αργεντινή έκανε υποτιμήσεις στο νόμισμα της, έβγαλε νέο νόμισμα, πολλαπλασίασε τα χρέη της (σε δολάριο) και άλλα τέτοια όμορφα. Χωρίς να είμαι οικονομολόγος νομίζω ότι είμαστε διαφορετική περίπτωση. Εδώ πάντως μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν διαφορετικά αλλά τότε θα είχαμε άλλου είδους πορείες.
Για μένα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να κόβονται συντάξεις των 400-500-600 ευρώ. Κανονικά (αν έπρεπε να αρχίσει να μαζεύει τον δημόσιο τομέα) θα έπρεπε να πει ποιοί μπήκαν τον τελευταίο χρόνο με πλάγιο τρόπο σε Βουλή, Μετρό κλπ; ΟΥΡΤ. Πήρατε και 10 μηνιάτικα, σε καλή μεριά και να μας γράφετε. Μια 1000άδα υπεράριθμα κομματόσκυλα δεν νομίζω να ήταν δα και τόσο μεγάλη πληγή για την κοινωνία. Στην τελική δεν είναι και λίγο πριν τη σύνταξη για να μιλάμε για πουστιά. Για παράπονα στον τοπικό τους Γκόρτσο όπως και με τους σταζ.
Αυτά λέει ο Ψαριανός, μιλώντας ως πολίτης και όχι ως πολιτικός αλλά αφού είπε λέξεις κλειδί όπως 'αριστερά που λέει παραμύθια', '2 μεγάλα κόμματα που κλέψαν τη χώρα', 'λιγνίτης-ΔΕΗ' και 'μαύρους και κόκκινους φασίστες' ανέλαβαν οι γνωστές δημοκρατικές δυνάμες από italakia μέχρι 888888 να μπουν και με διάφορα επιχειρήματα να μειώσουν αυτά που είπε.
Δεν θέλετε να δείτε την αλήθεια και συνεχίζετε να υπερασπίζεστε τυφλά το 'στρατόπεδο' σας. Εγώ τουλάχιστον υποστήριξαι και υπογράμμισα όσα είπε παρά το ότι εκφράστηκε αρνητικά και για τις επιχειρήσεις (γενικολογόντας λίγο).
Βγάλτε τα γυαλιά από τα μάτια και σκεφτείτε λίγο πιο ώριμα.
ΥΓ: 888888 αναφέρθηκες στην πλέον 'αριστερή' των πολυεθνικών στην Ελλάδα...
Λάθος παράδειγμα -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το πρόβλημα με μας, είναι ότι αποτελούν ταμπού, θέματα όπως η αναδιάρθρωση του χρέους και η έξοδος απ' την Ευρωζώνη.
Θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε οτι αναδιαρθρωση του χρεους=καταστροφη...
Και το εξοργιστικο, για εμενα τουλαχιστον, οτι οι υπερμαχοι του ΔΝΤ ως της 'μιας και μοναδικης διεξοδου' ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ που προεβλεπαν το 2004 οτι η Κυπρος θα βουλιαξει, η Κυπρος θα καταστραφει, η Κυπρος θα εξαϋλωθει, αν δεν περασει το σχεδιο Αναν που και τοτε αποτελουσε τη 'μια και μοναδικη διεξοδο' για την επιβιωση του Ελληνικου στοιχειου στη Κυπρο.Το τι επαληθευτηκε απο ολο αυτο τον ορυμαγδο προπαγανδιστικης καταστροφολογιας το γνωριζουμε ολοι πιστευω
Για οσους δε θυμουνται:
Ο Γιωργακης ηταν υπερ του σχεδιου.
Κυριοι προπαγανδιστες του σχεδιου ο Παπαχελας κλπ εκπροσωποι της πληρωμενης κιτρινης δημοσιογραφιας... -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τι ταμπου ,δεν καταλαβα.
δλδ πρεπει να παμε σε αναδιαρθρωση χρεους και να βγουμε απτο ευρω;τοτε ειναι που θα πεθανουμε ολοι απτην πεινα,και μην μου πει κανεις για υποτιμηση δραχμης γιατι δεν μπορεις να κανεις οση υποτιμηση θελει.
τεσπα, να ευχεσθε να μην παει η κριση και στα αλλα κρατη,που αμφιβαλλω οτι δεν θα παει,γιατι τοτε δεν προκειται να παρουμε τα λεφτα που ειναι να μας δωσει η ευρωπη.
ηδη τα σπρεντ στην πορτογαλια αυξανονται επικυνδυνα.
αυτη ειναι η ουσια και το τι εγινε στην αργεντινη πριν χρονια δεν εχει καμια σημασια σημερα.
για κανα βιβλιο ιστοριας μπορει και να εχει.
Μην φοβάσαι. Δεν θα μπούμε στη δραχμή. Θα κάνεις μια υποτίμηση μισθών και συντάξεων σε λίγα χρόνια, αφού το ισχυρό ευρώ δεν σου δίνει αυτή την δυνατότητα, μούρλια και υπεραρκετή. Θα μας είναι αξέχαστη μπορώ να πώ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αυτά λέει ο Ψαριανός, ...
...μέχρι 888888 να μπουν και με διάφορα επιχειρήματα να μειώσουν αυτά που είπε.Μπορεις να μου υποδειξεις σε παρακαλω, ΠΟΥ και ΠΟΤΕ σχολιασα εγω την ομιλια του Ψαριανου??
Στο εχω ξαναγραψει:
Σταματα να δημιουργεις εντυπωσεις.Καταντας γελοιος...Οσο για την Αργεντινη τωρα:
ΝΑΙ πολλα απο τα προβληματα της ηταν διαφορετικα.Αλλα και πολλα ηταν παρομοια με τα δικα μας σημερινα.
Το 'φαρμακο' ομως ηταν το ιδιο: ΔΝΤ.
Τα αποτελεσματα του τα ειδαμε στην Αργεντινη.Και να με συγχωρεις δεν θελω να τα δω κι εδω.
Ακομα περιμενω να μου πεις ΜΙΑ χωρα οπου το ΔΝΤ πετυχε.Τελος για να ευθυμησουμε και λιγο.Χεστηκα για τη πολυεθνικη σου καθως και για τις πολιτικες της πεποιθησεις.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Το πρόβλημα με μας, είναι ότι αποτελούν ταμπού, θέματα όπως η αναδιάρθρωση του χρέους και η έξοδος απ' την Ευρωζώνη.
Θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε οτι αναδιαρθρωση του χρεους=καταστροφη...
Και το εξοργιστικο, για εμενα τουλαχιστον, οτι οι υπερμαχοι του ΔΝΤ ως της 'μιας και μοναδικης διεξοδου' ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ που προεβλεπαν το 2004 οτι η Κυπρος θα βουλιαξει, η Κυπρος θα καταστραφει, η Κυπρος θα εξαϋλωθει, αν δεν περασει το σχεδιο Αναν που και τοτε αποτελουσε τη 'μια και μοναδικη διεξοδο' για την επιβιωση του Ελληνικου στοιχειου στη Κυπρο.Το τι επαληθευτηκε απο ολο αυτο τον ορυμαγδο προπαγανδιστικης καταστροφολογιας το γνωριζουμε ολοι πιστευω
Για οσους δε θυμουνται:
Ο Γιωργακης ηταν υπερ του σχεδιου.
Κυριοι προπαγανδιστες του σχεδιου ο Παπαχελας κλπ εκπροσωποι της πληρωμενης κιτρινης δημοσιογραφιας...γιατι εχεις την εντυπωση οτι με την αναδιαρθρωση δεν θα υπαρξουν μετρα κα ιμαλιστα πιο σκληρα απο αυτα που εχουμε τωρα;
αρα ποιος ο λογος να το κανουμε;η μηπως νομιζεις οτι δεν θα πληρωσουμε το χρεος μας με την αναδιαρθρωση;
ξερεις ποσα χρονια θα κανουμε μετα να ξαναβγουμε στις αγορες να δανειστουμε,μπορει και εικοσι χρονια.
εχεις την εντυπωση οτι μπορει ενα κρατος να ζησει χωρις να δανειζεται;μαλλον τα λες αυτα για να πας κοντρα την πολιτικη παπανδρεου αποτι εχω καταλαβει γιατι δεν υπαρχει ουτε ενας ανθρωπος που να θελει στην πραγματικοτητα αναδιαρθρωση χρεους .
το προβλημα της ελλαδας δεν ειναι το σημοσιο χρεος αλλα το οτι οι κερδοσκοποι δεν την αφηνουν να δανειστει οπως σε λιγο καιρο δεν θα αφηνουν την πορτογαλια την ισπανια την ιταλια.
αν δεν ειχαμε τοσο μεγαλο ελλειμα βλεπε ΝΔ 13.6 δεν θα μας επαιζαν ετσι οι κερδοσκοποι.ασχετο
το δημοσιο χρεος της ελλαδας μπορει θεωρητικα να φαινεται τεραστιο αλλα στην πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο μικρο αποτι της γερμανιας η της βρετανιας.αν η ελλαδα θα χρειαστει 120 δις για 3 χρονια η ισπανια θα χρειαστει 1 τρις .
συνεχιστε την πολιτικη του καφενειου,χαλαρα.
πιασε δυο τσιπουρα με μεζεεεεεε. -
όλο λέω να μπλοκάρω τον ιταλάκια, αλλά τα ποστ του είναι μνημειώδη, κρίμα είναι
μια τεχνοκρατική προσέγγιση της κρίσης, και δεν την αποδίδει αβίαστα στην κατασπατάλιση
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1106840
Ο ίδιος χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία για χρόνια υπήρξε μοντέλο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης με χαμηλό έλλειμμα και δημόσιο χρέος και υγιές χρηματοπιστωτικό σύστημα. ΄
«Με το μεσογειακό της κλίμα και τις παραλίες, η Ισπανία έγινε η Φλόριντα της Ευρώπης με τεράστια εισροή ευρωπαϊκών κεφαλαίων στην αγορά ακινήτων».
Ωστόσο, όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άνοδο του πληθωρισμού: μεταξύ 2000-2008 οι τιμές των υπηρεσιών και των αγαθών αυξήθηκαν κατά 35% σε σχέση με το αντίστοιχο 10% στη Γερμανία.
Οι ισπανικές εξαγωγές έχασαν έδαφος, ωστόσο, απασχόληση παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα, λόγω της αγοράς ακινήτων.
«Και μετά έσκασε η φούσκα» συνεχίζει ο Κρούγκμαν, σημειώνοντας ότι αν η Ισπανία είχε την πεσέτα, θα μπορούσε να την υποτιμήσει.
άρα, κακοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συντάξεις κλπ, αλλά και σε άλλες χώρες, λιγότερο σάπιες απ τις δικιές μας τα προβλήματα μάλλον έρχονται.
προσωπικά δεν ξέρω άν ήταν 'βιαστική' η εισαγωγή του ευρώ ή μέρος σχεδίου (συνομοσιολογία mode on ) αλλά σίγουρα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα απ τους αφορισμούς που εκτοξεύονται
-
με εχουν μπλοκαρει αρκετοι σαυτο το τοπικ,εχω συνηθισει
-
ρε ιταλάκια και εγώ στο τσακ είμαι
κάνεις τη τρίχα τριχιά
παραγγείλαμε μια ναπολιτάνα και απο τις πολλές σάλτσες θα φάμε μινεστρονεκόψε κάτι να βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι.
-
ο επομενος παρακαλω
-
Επειδή η κουβέντα ήταν γύρω από τα νεα μέτρα θεώρησες σκόπιμο να βάλεις ένα βίντεο με επεισόδια από τις πάμπες της Αρτζεντίνα.
Είσαι οικονομολόγος και κρίνεις ότι οι περιπτώσεις είναι ίδιες; Έχεις πάρει χαμπάρι ότι αρχίζουν να παίρνουν σειρά και οι επόμενοι. Και τότε θα δούμε αν θα σπεύσουν σε κάποιον παρόμοιο μηχανισμό στήριξης ή αν θα πουν 'δεν πληρώνουμε'. Πριν λίγο είδα στις ειδήσεις ότι συζητούν στας Βρυξέλας, στην κεντρική κομαντατούρ για κοινό ταμείο ενίσχυσης των απειλούμενων χωρών. Και οι Βέλγοι λέει ζορίστηκαν να δανειστούν.
Το ποιός είναι γελοίος αργά ή γρήγορα φαίνεται σε αυτό το φόρουμ.
Φαντάσου εγώ που εργάζομαι εκεί δεν την έχω πιάσει στο στόμα μου. Εσύ πώς και το έκανες; Αστειασμός; Απλά σου εξήγησα ότι για πράγματα που δεν ξέρεις μην υποθέτεις άλλα ντ' άλλα. -
Μας κορόιδεψαν, μας απείλησαν, σοκαρίστηκαν με την κατάστασή μας, είμασταν όμως απλά η αρχή. Ίσως αυτό μάλιστα να μας βγει σε καλό τελικά, μιας και στο φόβο του ντόμινο πλέον σχεδόν όλοι θέλουν να μας σώσουν βάση θυσία. Ούτε θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν αν δεν είχαμε μπει στην ΟΝΕ έστω και με ψευδή στοιχεία...
Πλάκα πλάκα πάντως ως Έλληνες έχουμε μάθει να επιβιώνουμε, ελπίζω να το πράξουμε και αυτή τη φορά εκπλήσσοντας τους πάντες. Ναι, θα είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε, μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς όμως;;;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Επειδή η κουβέντα ήταν γύρω από τα νεα μέτρα θεώρησες σκόπιμο να βάλεις ένα βίντεο με επεισόδια από τις πάμπες της Αρτζεντίνα.Εννοια σου και θα τα δεις συντομα κι αυτα στις παμπ του Κωλονακιου...
Eξακολουθεις να γελοιοποιεισαι αμφισβητωντας και απαξιωνοντας γεγονοτα που μονο ενας που ζει στις ζουγκλες του Βορνεο ή καποιος ο οποιος εχει περασει απο τη χειρουργικη κλινη του Δρος Γουωλτερ Φρημαν( http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Fre ... eurologist) ) αγνοει...Είσαι οικονομολόγος και κρίνεις ότι οι περιπτώσεις είναι ίδιες;
Μαθε επιτελους να διαβαζεις...
Να το ξαγραψω με κοκκινα αυτη τη φορα:
ΝΑΙ πολλα απο τα προβληματα της ηταν διαφορετικα.Αλλα και πολλα ηταν παρομοια με τα δικα μας σημερινα.
Το 'φαρμακο' ομως ηταν το ιδιο: ΔΝΤ.
Τα αποτελεσματα του τα ειδαμε στην Αργεντινη.
Αν και τωρα δεν μπορεις να το κατανοησεις μαλλον φταιει ο Δρ Φρημαν ή η ζουγκλα του Βορνεο.Έχεις πάρει χαμπάρι ότι αρχίζουν να παίρνουν σειρά και οι επόμενοι. Και τότε θα δούμε αν θα σπεύσουν σε κάποιον παρόμοιο μηχανισμό στήριξης ή αν θα πουν 'δεν πληρώνουμε'. Πριν λίγο είδα στις ειδήσεις ότι συζητούν στας Βρυξέλας, στην κεντρική κομαντατούρ για κοινό ταμείο ενίσχυσης των απειλούμενων χωρών. Και οι Βέλγοι λέει ζορίστηκαν να δανειστούν.
Για να δουμε...ποιο απο τα αλλα pigs θα προσφυγει στο ΔΝΤ...
Γιατι αλλο πραμα το παρομοιο κι αλλο το ΔΝΤ.Το ποιός είναι γελοίος αργά ή γρήγορα φαίνεται σε αυτό το φόρουμ.
Γελοιος κατα τη γνωμη μου ειναι αυτος που δεν απανταει σε ερωτησεις του τυπου
'Πες μου μια χωρα που το ΔΝΤ πετυχε', και εχει εμμονες με τους υπαλληλους της Βουλης και του Μετρο προσπαθωντας κατα τα φαινομενα να πνιξει καποια πικρια του ισως, αυτοβαυκαλιζομενος οτι ειναι(?) στελεχος μιας ανωνυμης πολυεθνικης.
Τερμα η τζαμπα ψυχαναλυση ομως...Φαντάσου εγώ που εργάζομαι εκεί δεν την έχω πιάσει στο στόμα μου. Εσύ πώς και το έκανες; Αστειασμός; Απλά σου εξήγησα ότι για πράγματα που δεν ξέρεις μην υποθέτεις άλλα ντ' άλλα.
Σου ειπα και παλι.Χεστηκα για τη πολυεθνικη σου , τη πολιτικη της τοποθετηση και το ονομα της...
Και να με συγχωρεις που δε τα ξερω ολα...Δεν ειμαι βλεπεις στελεχος στην εν λογω πολυεθνικη που εκτος απο ΑΑ (=ανωνυμη αριστερη) ειναι και η πηγη της γνωσης... -
'Εκδηλώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους απεργούς που διαδηλώνουν στην Ελλάδα πραγματοποιούν συνδικάτα και φορείς στην Αργεντινή έξω από την ελληνική Πρεσβεία.'
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=28465148Το είπαν και χθες στις ειδήσεις και μου έκατσε κάπως!
Ποιος ξέρει τι μας ... περιμένει και δεν μας το λένε!
Στα μπαλκόνια όλοι να χαιρετάμε τραγουδώντας το 'Don't cry for me ... Grecia' -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μας κορόιδεψαν, μας απείλησαν, σοκαρίστηκαν με την κατάστασή μας, είμασταν όμως απλά η αρχή. Ίσως αυτό μάλιστα να μας βγει σε καλό τελικά, μιας και στο φόβο του ντόμινο πλέον σχεδόν όλοι θέλουν να μας σώσουν βάση θυσία. Ούτε θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν αν δεν είχαμε μπει στην ΟΝΕ έστω και με ψευδή στοιχεία...Αυτό το ¨Όλα για την Ελλάδα', μπορεί να γίνει ένα από τα δυνατά μας σημεία, μέσα στην κατάντια που διανύουμε, που το έχω διαβάσει σε 3-4 άρθρα ξένων εφημερίδων της τελευταίας βδομάδας. Ίδωμεν....
-
http://www.youtube.com/watch?v=EnPzokFo ... _embedded#!
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!