-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ΉΔη υπάρχει σαφής μείωση της κατανάλωσηςείμαι πεπεισμένος ότι έχουν ξεπεράσει την ελαστικότητα του προϊόντος.
Γιατι δεν μενεις στην Ελλαδα
Εαν εβλεπες το λαϊκο προσκυνημα στην παραλια οταν η θερμοκρασια ξεπερναει τους 20C ή οταν εχει εκθεση στο Ελληνικο 'εμεις και τα στραγάλλια',ή το μποτιλιάρισμα σε Κατεχακη κτλ , θα αλλαζες γνωμη! -
Μάλλον άρχισε ο κόσμος να εφαρμόζει μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης αλλά στα ίδια χιλιόμετρα (π.χ. δεν το πατάνε τέρμα το γκάζι πια).
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Μάλλον άρχισε ο κόσμος να εφαρμόζει μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης αλλά στα ίδια χιλιόμετρα (π.χ. δεν το πατάνε τέρμα το γκάζι πια).δεν ξέρω τι ισχύει τις πρωινές ώρες, αλλά από τις 16:00-17:00 και μετά η κίνηση είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με πριν 1-2 μήνες όπου με το που απογευμάτιζε η παραλιακή ήταν ψιλο-πήχτρα.
Πλέον η κίνηση προς και από το κέντρο (για νότια προάστεια μιλάω) αλλά και από και προς γλυφάδα οι δρόμοι είναι αισθητά πιο άδειοι.
Γι'αυτούς που κυκλοφορούν αναγκαστικά αυτές τις ώρες σε αυτούς τους δρόμους, αυτό είναι πολύ καλό.Επίσης αίσθηση μου κάνει που έχει αυξηθεί (χωρίς να τρέχω) και η ΜΩΤ μέσα στην αθήνα.Παλιά δεν έβλεπα με τίποτα πάνω από 25-30km/h εκτός αν ήμουν στο δρόμο κάτι 'άκυρες' ώρες (1-2 ή 4-5 τα ξημερώματα )
-
Πλάκα πλάκα, και εγώ παρατηρώ και μια μικρή βελτίωση του χρόνου ταξιδιού από σπίτι δουλειά και πίσω... Αν βελτίωναν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κιόλας...
-
Πραγματι παρατηρω οτι εχουν περιοριστει οι μετακινησεις στις απολυτως απαραιτητες ή οι μετακινησεις αναψυχης συνδιαζονται με αλλες δουλειες.Επισης εκει που θα πηγαιναμε για μπανιο 5 ατομα με 2 αυτοκινητα για να μη στριμωχτουμε(!) εννοειται φετος θα πηγαινουμε με 1. Εφαρμοζοντας τα προηγουμενα + λιγο ρεγουλα στο γκαζι εκει που εβαζα 45λιτρα την εβδομαδα τωρα βαζω καθε 2 εβδομαδες
Παραδειγμα, θελω να παω στο electroworld να παρω ενα dvd που εχει προσφορα στα 20€, αν ηταν περσι με τιμη βενζινης 0,80 θα πηγαινα τωρα χωρις δευτερη σκεψη. Σημερα ομως ειπα θα παω το Σαββατο μαζι με τη βολτα για καφε, ψωνια κτλ...
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Πλάκα πλάκα, και εγώ παρατηρώ και μια μικρή βελτίωση του χρόνου ταξιδιού από σπίτι δουλειά και πίσω... Αν βελτίωναν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κιόλας...Εγώ πάντως, έχω παρατηρήσει σημαντική μείωση του μποτιλιαρίσματος στον περιφερειακό της Θεσ/νίκης. Και φυσικά αυξήθηκε η ταχύτητα που ταξιδεύω και μειώθηκε η ώρα... Από τότε που η βενζίνη πήγε στο 1,40...
-
Λίγες μέρες πριν φύγω από Ελλάδα, πέρασα για καλημέρα σε έναν φίλο ποδηλατά. Μέσα σε 15 λεπτά που έκατσα στο μαγαζί του, παρέδωσε κάπου 10 ποδήλατα (μιλάμε για ηλικίες 25-35) και του παρήγγειλαν άλλα 5 (πάλι στις ίδιες ηλικίες, και γυναίκες). Στη κουβέντα πάνω, το ήθελαν όλοι για μετακίνηση στην πόλη, για τον καφέ, για ψωμί, κτλ...
-
Εκανα μια γυρα με τα ποδια στα βενζιναδικα στα κοντινα βενζιναδικα, Απογοητευτηκες οι τιμες και αρχιζω: Περιοχη Γαλατσι
Aegean στην ανοδο της Αγιας Γλυκεριας απλη αμολυβδη 1,51€
Aegean στην καθοδο της Αγιας Γλυκεριας απλη αμολυβδη 1,49€
Shell ανοδο/καθοδο Λεωφ.Γαλατσιου κ΄ καθοδος Πρωτοπαπαδακη 1,499€
Revoil ανοδος Γαλατσιου 1,523 -
-
To 1.5€ ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα απ την αρχή του χρόνου που ξεκίνησαν οι νέοι φόροι για τα καύσιμα, για ψυχολογικούς λόγους φτάσαμε σε αυτό σταδιακά με 10λεπτα αυξήσεων. Αυτό που δεν είχε προβλεφθεί σωστά είναι πως μπορεί τελικά να κινηθούμε για το 2ευρω, λόγω μείωσης της κατανάλωσης που ισοφαρίζει τα έσοδα του κράτους στα παλιά επίπεδα
-
τι λέτε ρε παιδιά...2ευρο; Τότε είναι που ΔΕΝ θα κινείται ούτε μύγα με μέσο που καίει μπενζίνα.
-
Πάντως τα δίκυκλα κάτω των 300 κυβικών είναι το μόνο μέσο μετακίνησης που εξακολουθεί να πουλάει σχεδόν όπως παλιά. Μικρές μοτοσυκλέτες, παπιά, σκουτεράκια, όλα με κατανάλωση μέχρι 3.5λίτρα. Λογικά όλο και περισσότερος κόσμος θα στραφεί εκεί. Από ένα σημείο και μετά, όποιος θέλει να χρησιμοποιεί δικό του μεταφορικό μέσο καθημερινά θα αναγκαστεί να πάει σε κάτι τέτοιο αφού και η απόσβεση αγοράς θα γίνεται μέσα σε ένα χρόνο.
-
αρα λογικα θα εχουμε κ αύξηση των τιμών μεταχειρισμένων μικρών δικύκλων κ αυτοκινήτων λόγο αύξησης στην ζήτηση φθηνών (αρα κ μεταχειρισμένα) τρόπων μετακίνησης!
κάπως ετσι θα καταντήσουμε:
-
Μελλοντικοί συνάδελφοι δικυκλιστές καλώς να έρθετε στον 2κυκλο κόσμο
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
κάπως ετσι θα καταντήσουμε:http://www.youtube.com/watch?v=UIthEM6p ... re=related
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μελλοντικοί συνάδελφοι δικυκλιστές καλώς να έρθετε στον 2κυκλο κόσμο+++100%, αλλα παραδειγματιστειτε απ'τον τροπο που οδηγουν συνηθως οι οδηγοι μεγαλων μοτοσυκλετων, κι οχι απ'τον τροπο που οδηγουν συνηθως ορισμενοι καφροι παπακουλες. Η κατηγορια 'οδηγω δικυκλο απο αναγκη' μπορει ευκολα να γινει η χειροτερη κατηγορια οδηγων στην Ελλαδα.
-
όχι μπορεί, θα γίνει, γιατί όσοι μεταβούν στο δίκυκλο δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο του μοτο.
βοήθειά σας
-
Αν κρίνω από τα παριζιάνικα σκούτερ και δή τα mp3 τα οποία συνέβαλαν σε μεγάλη αύξηση των σκούτερ μέσα στην πόλη...
Βοήθεια σας/μας -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν κρίνω από τα παριζιάνικα σκούτερ και δή τα mp3 τα οποία συνέβαλαν σε μεγάλη αύξηση των σκούτερ μέσα στην πόλη...
Βοήθεια σας/μαςΤι εγινε εκει??
-
Γιατί βρε? Αυτό είναι πρόοδος
Μακάρι όλο και περισσότεροι να κάνουν κινήσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας - ποιότητας ζωής τους. Θα μειωθούν και οι ρύποι.
Σχετικά με την οδική παιδεία είναι ένα σημαντικό θέμα - πρόβλημα που αφορά όλους του οδηγούς, δίκυκλων και 4τροχων.
Βενζίνη ώρα μηδέν!