-
Ο χρήστης DIM MITO2008 έγραψε:
KALHSPERA EIMAI KAINOYRGIOS STO INTERNET..ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΛΦΑ ΜΙΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΤΑ SELENIA..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟς???ΤΑ AGIP EINAI KALA???Πόσα χλμ έχει, πως οδηγείς, τι διαδρομές κάνεις; τι προδιαγραφές και ρευστότητες ζητά το manual (ποιά έχει σαν προτεινόμενη, 30άρι ή 40άρι - άσχετο με το τι βάζουν τα εδώ συνεργεία), έχεις κάποιο θέμα με τα selenia; ψάχνεις κάτι [list:1u1eyxh3]καλύτερο; φθηνότερο; και τα δύο ;[/list:u:1u1eyxh3]
Σου καίει καθόλου;
βοήθα μας να σε βοηθήσουμε -
ποιος στο ειπε αυτο;
εγω στο υδραυλικο βαζω ντιζελ απλο 30αρι.
στο τρικουβερτο ενος φορτωτη βαζαμε παλι ντιζελ λαδι.
σχετικα με ALFA ROMEO MITO ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΛΑΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ SELENIA...TA AGIP ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ????
και βεβαια μπορεις αρκει να ειναι ο ιδιος τυπος ,δεν ξερω τι βαζει η αλφα , 5-40 -10-40.
τωρα εγω θα σου ελεγα οτι καλα λαδια ειναι τα καστρολ.
για τα αλλα που λες δεν ξερω .γιατι μου εβαλες την παραθεση;
-
Mαλλον σε θεωρει πιο ειδικο λόγο ονοματος .
-
τοτε πρεπει να αλλαξω ονομα
-
Aπο τα αντιστοιχα site:
SINT EVOLUTION 5W-40 :
ACEA A3 | ACEA B3 | ACEA B4 | API CF | API SL | BMW LONGLIFE 01 | GM LL-B-025 | LAMBORGHINI | MASERATI | MB 229.3 | OPEL GM LL-B-025 | VW 502.00 | VW 505.00
Το site της SELENIA, μετά απο επιλογή Μαρκας-τύπου οχήματος, (και μονο του FIAT Group), για τον 1,4 multiair και turbo multiair, δινει:
SELENIA STAR PURE ENERGY SAE 5W-40 :
API SM/CF, ACEA C3, FIAT 9.55535-S2 CONTRACTUAL TECHNICAL REFERENCE N°F603.D08
Με βάση τα παραπάνω , το SELENIA με το SL ειναι καλύτερο απο το AGIP που εχει SM.
Το εχουμε ρίξει στην επιστήμη όμως και δεν αξίζει τόσο τον κόπο, άλλωστε και τα δυο ειναι full synthetic... Κατά τα λοιπά,... >Ο χρήστης mesastou έγραψε:Πόσα χλμ έχει, πως οδηγείς,.........βοήθα μας να σε βοηθήσουμε
Ουτε τον ακριβή τυπο κινητήρα δεν μας έδωσες!
-
σχετικα με ALFA ROMEO MITO ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΛΑΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ SELENIA...TA AGIP ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ????Αν είναι ο t-jet κινητήρας, τότε η alfa romeo προτείνει τη χρήση λιπαντικού με την προδιαγραφή της Fiat 9.55535-S2. Τέτοια λιπαντικά εκτός των selenia δεν θα βρεις πολλά στην αγορά. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις λιπαντικά που πληρούν τις προδιαγραφές ACEA C3, MB 229.51, BMW LL-04. Μερικά εξ αυτών είναι τα Castrol Edge Sport 0w-40, Castrol Edge TurboDiesel 5w-40, Castrol Magnatec 5w-40, Aral Supertronic 0w-40, Torco SR-1 5w-40, Motul 8100 X-Clean C3 5w-40.
-
παιδια σας ευχαριστω για τις πληροφοριες οσο για τη παρεθεσει στον ιταλακια κατα λαθος την εβαλα δεν ασχολουμε πολυ με ιντερνετ..τωρα οσον αφορα τα λαδια εχω δοκιμασει και τα selenia5-40 και τα agip5-40..με selenia νιωθω το αυτοκινητο βαρυ στο ποδι μου ενω μετα agip νομιζω οτι πεταει ..απλα τα selenia ειναι acea c3 και τα agip acea a3 δε ξερω τι σημαινει αυτο...μαλλον στην επομενη αλαγη θα βαλω παλυ agip...εσεις τι λετε???
-
πρόχειρα ... τα ACEA C3, προστατεύουν τον καταλύτη σου.
-
ειναι mito155hp 1.4turbo
-
ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ACEA C3 AΠΟ ΤΟ ACEA A3?????
-
παιδια σας ευχαριστω για τις πληροφοριες οσο για τη παρεθεσει στον ιταλακια κατα λαθος την εβαλα δεν ασχολουμε πολυ με ιντερνετ..τωρα οσον αφορα τα λαδια εχω δοκιμασει και τα selenia5-40 και τα agip5-40..με selenia νιωθω το αυτοκινητο βαρυ στο ποδι μου ενω μετα agip νομιζω οτι πεταει ..απλα τα selenia ειναι acea c3 και τα agip acea a3 δε ξερω τι σημαινει αυτο...μαλλον στην επομενη αλαγη θα βαλω παλυ agip...εσεις τι λετε???ε βαλτα μωρε τωρα εκει να κανεις την δουλεια σου.
εγω να σου δωσω να καταλαβεις τωρα τελευταια βαζω οτι να ναι μαρκες. -
Χοντρικά, η διαφορά της Α3 με τη C3 είναι ότι η ACEA C3 είναι για κινητήρες περιβαλλοντικής τεχνολογίας euro IV και μετά (αυτοί που χρησιμοποιούν ευρέως συστήματα EGR, προκαταλύτες, DPF για τους ντίζελ). Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Α3 .
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Χοντρικά, η διαφορά της Α3 με τη C3 είναι ότι η ACEA C3 είναι για κινητήρες περιβαλλοντικής τεχνολογίας euro IV και μετά (αυτοί που χρησιμοποιούν ευρέως συστήματα EGR, προκαταλύτες, DPF για τους ντίζελ). Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Α3 .Συγκεκριμενα , τα λαδια με προδιαγραφη ACEA C3, απαιτουν χαμηλοτερα ποσοστα φωσφορου, θειου και θειικης τεφρας.
-
Δε βαριέσαι....
ACEA A3-02 συγκρινόμενη με ACEA C3-04 ( κίτρινο)
ACEA A3-04 συγκρινόμενη με ACEA C3-04 ( τώρα γαλάζιο χρώμα)
-
ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ACEA C3 AΠΟ ΤΟ ACEA A3?????Στο manual αναφέρει ότι αν το λάδι δεν είναι C3 χάνεις την εγγύηση.
Υπάρχουν πολλά λάδια που έχουν την πιστοποίηση C3.
Υπάρχει λάδι Agip που είναι C3.
Πιστεύω να σε κάλυψα. -
παιδια σας ευχαριστω ολους....τελικα agip θα βαλω στην επομενη αλαγη..δε ξερω αλλα εχω την εντυπωση οτι εναι κΑΛΥΤΕΡΑ απο τα selenia..
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στις προηγούμενες σελίδες (είναι και πολλές) αλλά έχω μια απορία...
Η ημερομηνία που αναγράφεται επάνω σε (μερικά) λάδια είναι παραγωγής ή λήξης...?
Αν είναι το πρώτο, τα συνθετικά λάδια λήγουν και αν ναι, πότε...?Κανένας...?
-
παιδια σας ευχαριστω για τις πληροφοριες οσο για τη παρεθεσει στον ιταλακια κατα λαθος την εβαλα δεν ασχολουμε πολυ με ιντερνετ..τωρα οσον αφορα τα λαδια εχω δοκιμασει και τα selenia5-40 και τα agip5-40..με selenia νιωθω το αυτοκινητο βαρυ στο ποδι μου ενω μετα agip νομιζω οτι πεταει ..απλα τα selenia ειναι acea c3 και τα agip acea a3 δε ξερω τι σημαινει αυτο...μαλλον στην επομενη αλαγη θα βαλω παλυ agip...εσεις τι λετε???μάλλον είναι η ιδέα σου...
-
Μετα απο συγκριση μεταξυ ACEA A5/B5-04, ACEA A3/B4-04, ACEA A3/B3-04, ACEA A5/B5-08, ACEA A3/B4-08 και ACEA A3/B3-08 κατεληξα στο συμπερασμα οτι η καλυτερη δυνatη πιστοποιηση που μπορει να εχει ενα λαδι που προοριζεται για βενζινοκινητηρες ειναι η ACEA A5/B5-08. Εψαξα να βρω λαδια με αυτη την πιστοποιηση αλλα δεν εχω τα εχω καταφερει ακομα. Ξερει κανεις αν υπαρχουν λαδια με αυτην την πιστοποιηση, ACEA A5/B5-08 ? Και αν ναι ποια ?
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στις προηγούμενες σελίδες (είναι και πολλές) αλλά έχω μια απορία...
Η ημερομηνία που αναγράφεται επάνω σε (μερικά) λάδια είναι παραγωγής ή λήξης...?
Αν είναι το πρώτο, τα συνθετικά λάδια λήγουν και αν ναι, πότε...?Κανένας...?
Η ημερομηνία που αναγράφεται είναι η ημερομηνία συσκευασίας. Τα λάδια (συνθετικά και μή) θα χάσουν τις ιδιότητές τους μετά από κάποιο χρόνο, αλλά αν είναι σφραγισμένα και σε σκιερό μέρος αντέχουν για αρκετά χρόνια.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]