-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Λάβε υπόψη ότι εγώ (ως εκπαιδευτικός) μάλλον θα πρέπει να επιστρέψω στην Κεφαλονιά διότι λήγει η απόσπαση, οπότε η λίστα των εξόδων θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από ότι τώρα που ζω στο δικό μου σπίτι...
Συμφωνώ απόλυτα.
Το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί στα ύψη , σε σημείο που ένας μέσος μισθός 1500,00€ δεν επαρκεί για τα τρέχοντα έξοδα του μήνα.
Ας ψάξουμε όλοι να βρούμε ποιες είναι οι αιτίες. -
O τελευταίος που θα φύγει από την χώρα να κλείσει την Πόρτα....
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να μείνει κάποιος εδώ να πεινάει και να δουλέβει σαν το σκυλί, επειδή κάποια λαμόγια για χρόνια έκαναν φαγοπότι..... τον κοροιδευαν κατάμουτρα.... τον εξευτέλισαν εντός και εκτός ελλάδος... και τώρα του ζητάν να πληρώσει τον λογαριασμό...
... είναι μαζοχισμός .....
Ασέ που δεν θα πάρεις ποτέ... ΜΑ ΠΟΤΕ... σύνταξη...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
το 18 και το 14 πως βγαίνουν
συνήθως είναι 12 + 2
τέλος πάντων 2 άτομα με 2.3Κ (28/12) το μήνα δεν νομίζω να μην την περνάνε
υπάρχουν και πολύ χειρότερα (όχι ότι αυτό είναι δικαιολογία)
Στόχος είναι δηλαδή να επιβιώνεις με 1150,00€/μήνα? το άτομο?....
Για να βάλουμε στην άλλη στήλη τα έξοδα....Κωνσταντίνε σε αυτό εδώ το φόρουμ εάν παίρνεις από 1000 ευρώ και πάνω ΔΕΝ δικαιούσαι να μιλάς για κρίση
αυτό που σου εύχομαι να μην καταλάβεις είναι πως είναι πραγματικά να είσαι στα σκατά
και δυστυχώς αυτοί που παίρνουν αποφάσεις δεν το έχουν νιώσει γιατί μπορεί και να αποφάσιζαν διαφορετικά (αν και δεν νομίζω)
και ναι 1150 το μήνα δεν είναι ικανά για να ζείς άνετα αλλά δεν είναι σίγουρα και του πεθαμού
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Λάβε υπόψη ότι εγώ (ως εκπαιδευτικός) μάλλον θα πρέπει να επιστρέψω στην Κεφαλονιά διότι λήγει η απόσπαση, οπότε η λίστα των εξόδων θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από ότι τώρα που ζω στο δικό μου σπίτι...
Απόσπαση μάλλον στην Αθήνα, σωστά; Σε τι πόστο, αν επιτρέπεται;
-
Πέρα από τα σχόλια αγανάκτησης μήπως τόσα χρόνια ζούσαμε παραπάνω απ'όσο πραγματικά μπορούσαμε σαν χώρα με τις υπάρχουσες οικοδομές?
Στηρίζω Γιωργάκη. Είναι δύσκολη κατάσταση και πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
Του χρεώνω βέβαια ότι έλεγε λεφτά υπάρχουν κλπ αλλά ο άλλος ήταν ανίκανος - ουσιαστικά ανύπαρκτος. Δεν μιλάω για τα λοιπά κόμματα δεν χρειάζεται νομίζω.Ελπίζω τουλάχιστον έστω και τώρα, έστω και έτσι να μειωθεί η ρεμούλα και αδιαφάνεια σε αυτόν τον πολύπαθο τόπο και να ξεκινήσει η εκλογίκευση στα πάντα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν θα με χάλαγε να διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν τα κόμματα εξουσίας και να απορριφθούν ως καρκινώματα της νεοελληνικής κοινωνίας. Μόνο που φοβάμαι ότι θα επικρατήσουν δημαγωγοί ξανά - αν και ο κόσμος είναι αρκετά πιο σώφρων πλέον. Έπρεπε να καεί η γούνα του πρώτα.Ανιστόρητος ή αφελής;
Κάνε μια ιστορική αναδρομή, από τα πρώτα μετεπαναστατικά κόμματα (που κύρια συνισταμένη τους είναι το ποιός μας 'αγαπάει' περισσότερο, η Αγγλία, η Γαλλία ή η Ρωσία) μέχρι σήμερα...Και οπως ειπε ο 'κοκκινος Danny', η καλη μας ΕΕ αν θελει να δειξει αλληλεγγυη, να μας διαφυλαξει τα συνορα γιατι δεν μπορει να εχει μονο τα κλειδια στα λεφτα. Να εχει την ευθυνη εκεινη απεναντι στους γειτονους μας. Ευκαιρια ψαχνουν και αυτοι για να κανουν τη ζημια. Αφου θελετε λοιπον να κουμανταρετε το μαγαζι, να το κανετε παντου. Οχι τιποτα, για να βρειτε λεφτα να παρετε...
Αυτό είναι πιο απίθανο από το να βάλουν ρεφενέ και να μας πληρώσουν τα χρέη. Ρίξε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των αγγλικών εφημερίδων όταν τα γερμανικά τάνκς έκοβαν βόλτες στη Τσεχοσλοβακία, είναι πολύ ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
O τελευταίος που θα φύγει από την χώρα να κλείσει την Πόρτα....[/size]Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να μείνει κάποιος εδώ να πεινάει και να δουλέβει σαν το σκυλί, επειδή κάποια λαμόγια για χρόνια έκαναν φαγοπότι..... τον κοροιδευαν κατάμουτρα.... τον εξευτέλισαν εντός και εκτός ελλάδος... και τώρα του ζητάν να πληρώσει τον λογαριασμό...
... είναι μαζοχισμός .....
Ασέ που δεν θα πάρεις ποτέ... ΜΑ ΠΟΤΕ... σύνταξη...Επειδη εχει ωραιο καιρο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Απόσπαση μάλλον στην Αθήνα, σωστά; Σε τι πόστο, αν επιτρέπεται;
Στο ΥΠΕΠΘ, σε καθαρά διοικητικό πόστο. Η απόσπαση είχε τριετή ισχύ αλλά η Άννα έκοψε όλες τις αποσπάσεις και πρέπει να ξανακάνουμε αίτηση από την αρχή.
Αν ήξερα ότι θα έμενα για 1 χρόνο δεν θα ερχόμουν πίσω μετά από 3 χρόνια στο νησί, όσο και αν είναι δύσκολο για μένα αυτό που λέω. Μόνο η σκέψη ότι θα πρέπει να ξαναμετακομίσω, να βρω σπίτι, κόσμο κ.λπ. με κάνει και αρρωσταίνω -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πέρα από τα σχόλια αγανάκτησης μήπως τόσα χρόνια ζούσαμε παραπάνω απ'όσο πραγματικά μπορούσαμε σαν χώρα με τις υπάρχουσες οικοδομές?ΌΧΙ.
Μερικοί από εμας έφερναν πλούτο στην χώρα, είτε με εξαγωγές είτε με τουρισμό ή με άλλο τρόπο.... και ζούσαμε όπως μπορούσαμε και καταφέρναμε... παρόλο που μας έκαναν την ζωή πατίνι με την γραφειοκρατεία τους.....
....ενώ κάποιοι αλλοι που δεν έκαναν ούτε για Ντενεκέδες ζουσαν μακρά πάνω από τις δυνατότητες τους....
Τόσο απλά.
Εγώ είμαι μόνο συνένοχος γιατί δεν τους έριξα πίσσα και πούπουλα και αντιθετα αγωνιζόμουν κάθε μέρα να κάνω καλύτερα την δουλειά μου -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πέρα από τα σχόλια αγανάκτησης μήπως τόσα χρόνια ζούσαμε παραπάνω απ'όσο πραγματικά μπορούσαμε σαν χώρα με τις υπάρχουσες οικοδομές?Μπα...μεζονέτες έχουν οι περισσότεροι. Υποδομές εννοείς ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πέρα από τα σχόλια αγανάκτησης μήπως τόσα χρόνια ζούσαμε παραπάνω απ'όσο πραγματικά μπορούσαμε σαν χώρα με τις υπάρχουσες οικοδομές?
Μπα...μεζονέτες έχουν οι περισσότεροι. Υποδομές εννοείς ;
ναι ρε φίλε υποδομές ήθελα να πω
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
@888888
...και λοιπόν; Επειδή ο Ψωμιάδης έφαγε τόσα και δεν τον μπουζούριασαν (να δούμε ως πότε επιτέλους), θα πρέπει να κάθονται στο σβέρκο των άλλων μερικοί με μέσο τον κάθε υπουργό Μεταφορών;Οχι.
Δεν ειδα ομως πουθενα να αναφερεται απο τα δελτια των 8 ο Ψωμιαδης και οι ομοιοι του ουτε ειδα και κανα μετρο που θα τους πληξει.
Αντιθετως για ολα φταινε οι 'κλειδουχοι' ο οποιοι θα πρεπει να πληρωσουν ΚΑΙ το λογαριασμο του Ψωμιαδη.Και οι δυο είναι κλέφτες. Πίστεψε με και ο κάθε Ψωμιάδης δεν μπήκε με ρεβόλβερ σε κανά υπουργείο. Έκανε μπίζνες the pasok way και ότι μπόρεσε άρπαξε. Βάσει του νόμου της ζούγκλας (γιατί αυτός επικρατεί εδώ και χρόνια στη Μπανανία) η μαϊμού είναι πιο αδύνατη από το λιοντάρι και άρα έχει λιγότερες άμυνες.
Πιο εύκολα πιάνεις τη μαϊμού παρά το λιοντάρι και από κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή.
Εσύ προτείνεις επειδή δεν έχουμε πιάσει ακόμα το λιοντάρι να αφήνουμε τις μαϊμούδες να κλέβουν;Απροπό μια 'inside' πληροφορία. Επειδή αρκετοί εδώ μέσα προσπαθούν εδώ και καιρό να μας ανοίξουν τα μάτια σχετικά με την συνομωσία του κεφαλαίου που πάει να υποδουλώσει την Ελλάδα, οι κατ' εξοχήν εκπρόσωποι του κεφαλαίου (διευθύνοντες σύμβουλοι πολυεθνικών σας κάνουν; ) τραβάνε τις κωλότριχες τους με τα υποτιθέμενα πασοκομέτρα.
Έχουν βάλει όλα τα πασοκόπαιδα-συμβουλάτορες που κανένας τους δεν έχει δουλέψει σε κανονική δουλειά να βγάλουν τέτοιου είδους ρυθμίσεις.
Μιλάμε για ΜΠΑΧΑΛΟ. -
@ζορζ
Κάνε μια αναγωγή στην περίπτωση της σύγχρονης Τουρκίας, που μας 'ταιριάζει' πολύ περισσότερο από ένα νεόπλαστο μόρφωμα γεμάτο αγράμματους βοσκούς και δουλοπάροικους ηλικίας σχεδόν 2 αιώνων. Η ιστορία δεν επιτρέπεται να ερμηνεύεται αυθαίρετα, υπάρχουν διαφορετικές εποχές και διαφορετικές καταστάσεις. Θα μου πεις όμως ότι και στον επόμενο αιώνα κάποιοι πολέμησαν με άλλους Έλληνες γιατί τους αγαπούσε πολύ η μητέρα Ρωσσία.
Οσον αφορά το 'αφελής', προτιμώ το αισιόδοξος. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μπα...μεζονέτες έχουν οι περισσότεροι. Υποδομές εννοείς ;
ναι ρε φίλε υποδομές ήθελα να πω
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί στα ύψη , σε σημείο που ένας μέσος μισθός 1500,00€ δεν επαρκεί για τα τρέχοντα έξοδα του μήνα.
Ας ψάξουμε όλοι να βρούμε ποιες είναι οι αιτίες.Εντωμεταξύ, για όλα τα πράγματα φαίνεται πως είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις, κόψιμο μισθών, μεγέθυνση φόρων, συντάξεις, χρόνια εργασίας, ωράριο, στάσεις πληρωμών, μερικές ή ολικές διαγραφές χρεών, δημιουργία χρήματος, διαγραφής χρήματος, σχεδόν για οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κάποιος.
Για ένα μόνο φαίνεται ότι δεν μπορούμε ποτέ να κάνουμε κάτι άμεσα, αλλά μονάχα να ελπίζουμε ότι λογικά θα έπεται.
Να βελτιωθεί η αναλογία καθ' επάρκεια μέσου μισθού, και κόστους ζωής.
Τόσα χρόνια, με λίγη πούτσα από 'δω, και λίγη από 'κει, και κάπου κάπου σαν σήμερα χωρίς Κ-Υ, όλο 'λογικό είναι' ότι 'θα' γίνει καλύτερη η αναλογία.Ναι νταξ. Έχουμε γαμηθεί στη βελτίωση
Όσον αφορά στο να ψάξουμε τις αιτίες, ευτυχώς βρέθηκε η λύση.
Γλυτώσαμε από το κακό κεφάλαιο, για να βρούμε τον διεφθαρμένο άνθρωπο. Which is so much better. -
όταν πάνε οι Πορτογάλοι και άλλοι για βοήθεια, να βρουν στο χρηματοκιβώτιο ένα τσαρούχι κι ολίγη από τζατζίκι.
http://www.youtube.com/watch?v=gjaWXvbi ... re=related
-
@mjacob
το μονο που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση είναι να προσπαθήσεις να 'βοηθήσεις' ανθρώπους που εξαρτώνται από εσέναπχ να κόψεις 100 ευρώ που σου περισσεύουν/μπορείς να κόψεις απο εσένα να τα δώσεις στη γραμματέα σου
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
......Ναι νταξ. Έχουμε γαμηθεί στη βελτίωση -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πέρα από τα σχόλια αγανάκτησης μήπως τόσα χρόνια ζούσαμε παραπάνω απ'όσο πραγματικά μπορούσαμε σαν χώρα με τις υπάρχουσες οικοδομές?Mια μεριδα ναι.Δες τι εννοω στο σχολιο μου που απαντω στον Μανοσκ περι κλειδουχων και Ψωμιαδηδων...
Στηρίζω Γιωργάκη.
Καλα να παθεις...Κανεις εξαλλου δεν ειναι 'ασφαλτος'
Είναι δύσκολη κατάσταση και πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
Σωστο αυτο.Αλλα η συμμαχια μας δια της ενωσεως θα πρεπει να στοχευει στην ακριβως αντιθετη πλευρα...
Του χρεώνω βέβαια ότι έλεγε λεφτά υπάρχουν κλπ αλλά ο άλλος ήταν ανίκανος - ουσιαστικά ανύπαρκτος.
Καμμια αντιρρηση.Γιαυτο και εφαγε -10%.
Οταν ομως περισυ το Φλεβαρη (σε μια κριση αυτογνωσιας ισως??) ο χοντρος ζητησε ενα ' μινιμουμ συνεννοησης' , αυτο που γινεται στη Πορτογαλια σημερα δηλαδη και πριν ξεσπασει η θυελλα, θυμασαι ποια ηταν η απαντηση του Γιωργακη??
Ελπίζω τουλάχιστον έστω και τώρα, έστω και έτσι να μειωθεί η ρεμούλα και αδιαφάνεια σε αυτόν τον πολύπαθο τόπο και να ξεκινήσει η εκλογίκευση στα πάντα.
Aκομα περιμενω απο τους υπερμαχους του ΔΝΤ και των πολιτικων του ΕΝΑ παραδειγμα χωρας την οποια κατελαβε το ΔΝΤ και εκλογικευτηκε η κατασταση.Εκτος βεβαια αν θεωρειται 'εκλογικευση' η πληρης εξαθλιωση των ηδη φυτοζωουντων στρωματων μιας κοινωνιας...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
το 18 και το 14 πως βγαίνουν
συνήθως είναι 12 + 2
τέλος πάντων 2 άτομα με 2.3Κ (28/12) το μήνα δεν νομίζω να μην την περνάνε
υπάρχουν και πολύ χειρότερα (όχι ότι αυτό είναι δικαιολογία)
Στόχος είναι δηλαδή να επιβιώνεις με 1150,00€/μήνα? το άτομο?....
Για να βάλουμε στην άλλη στήλη τα έξοδα....εμενα μου φαινονται υπερ-αρκετα
ο περισσοτερος κοσμος ακομα και προ κρισης την περναγε με αρκετα λιγοτερα
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!