-
Δεν θα με χάλαγε να διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν τα κόμματα εξουσίας και να απορριφθούν ως καρκινώματα της νεοελληνικής κοινωνίας. Μόνο που φοβάμαι ότι θα επικρατήσουν δημαγωγοί ξανά - αν και ο κόσμος είναι αρκετά πιο σώφρων πλέον. Έπρεπε να καεί η γούνα του πρώτα.
Ο Μητσοτάκης το είπε πάντως χθες 'Ας διαλυθεί ο πολιτικός κόσμος, δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η διάσωσή του. Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της Ελλάδας'. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
χαρτογιακάδες εν δράσεικάτι τέτοια βλέπει ο έντυ και ετοιμάζεται για την εφόρμηση στο σύνταγμα
όχι τπτ άλλο, αλλά θα μας πάρουν την πρωτοκαθεδρία
δεν νομιζω οτι μπορουμε εστω και στο ελαχιστο να συγκρινουμε το μποικοταζ και τις διαδηλωσεις της αμερικης με της ελλαδας..
ειμαστε πολυ χαμηλα ακομη.. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ερώτηση γιατί δεν έχω ιδέα: Ο 13ος και 14ος μισθός στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης υπάρχει?Έχει σημασία? Πρέπει να υπολογίζεις πάντα τις ετήσιες αποδοχές είτε σε 12, είτε σε 14 μισθούς είτε σε 52 βδομάδες είτε.... 31,5 εκ δευτ
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
τι εγκεφαλος νοσηρος...αν γινει ετσι εχεις καφε κερασμενο ΟΠΟΥ θες και θα πληρωσω με την πιστωτικη μου απο 1000χλμ μακρια...
Eίμαι έκφυλο μυαλό, τι να κάνουμε?
Ρε σεις, μόνο σε εμένα έκανε τόση εντύπωση η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα των εργατοπατέρων, όταν τους έπαιρναν συνέντευξη?
-
Σε σχέση με πριν λίγους μήνες, που για 100 ευρώ επίδομα ούρλιαζαν και πλακώνονταν με όποιον έβλεπαν μπροστά τους; Μπα, καμία εντύπωση.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
τι εγκεφαλος νοσηρος...
αν γινει ετσι εχεις καφε κερασμενο ΟΠΟΥ θες και θα πληρωσω με την πιστωτικη μου απο 1000χλμ μακρια...
Eίμαι έκφυλο μυαλό, τι να κάνουμε?
Ρε σεις, μόνο σε εμένα έκανε τόση εντύπωση η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα των εργατοπατέρων, όταν τους έπαιρναν συνέντευξη?
Απεργιες θα γινουν,ταραχες θα γινουν,ολα συμφωνα με το προγραμμα.
Οι εργατοπατερες ετσι αλλιως για δουλεια δεν θα πανε ποτε. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ερώτηση γιατί δεν έχω ιδέα: Ο 13ος και 14ος μισθός στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης υπάρχει?
Έχει σημασία? Πρέπει να υπολογίζεις πάντα τις ετήσιες αποδοχές είτε σε 12, είτε σε 14 μισθούς είτε σε 52 βδομάδες είτε.... 31,5 εκ δευτ
Ακριβώς, τι σημασία έχει αν αυτοί πληρώνονται 12 φορές το χρόνο, 14, ή 200?
Αυτό που ίσως θα άξιζε να συζητήσουμε είναι αν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η κατανομή στους μισθούς, ο ένας να παίρνει 1000 ευρώ το μήνα, με πτυχία, 12ωρα στο γραφείο, κλπ, κι ο άλλος επειδή κατάφερε κι έγινε π.χ. δ/ντής στη ΔΕΗ (τυχαίο παράδειγμα) να παίρνει 1000 ευρώ τη μέρα, σε τέτοιες εποχές...
-
'Average retirement age to rise from 53 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) to 67'
...από το εξώφυλο των σημερινών Financial Times
-
τι γινετε με τα παραρτηματα χενων τραπεζων π.χ κυπρου,σιτιβανκ σε περιπτωση χρεωκοπιασ της ελλαδας;΄.πια ελληνικη τραπεζα εινε πιο ασφαλης σε περιπτωση ελληνικησ χρεωκοπιας;
-
Ο χρήστης zombie έγραψε:
τι γινετε με τα παραρτηματα χενων τραπεζων π.χ κυπρου,σιτιβανκ σε περιπτωση χρεωκοπιασ της ελλαδας;΄.πια ελληνικη τραπεζα εινε πιο ασφαλης σε περιπτωση ελληνικησ χρεωκοπιας;Για την περίπτωση διακρατικών συναλλαγών, κάθε υποκατάστημα θεωρείται αυτόνομη τράπεζα. Άρα αν απαγορευτούν οι μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό, τότε δεν έχει διαφορά (το αναφέρω αν εννοείς δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων εκτός).
Τώρα, για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας των τραπεζών, προφανώς μία ξένη είναι κάπως πιο ασφαλής (δηλαδή η μητρική), αλλά αν χρεωκοπήσει η Ελληνική θυγατρική τρέχα γύρευε... άρα και πάλι το ίδιο είναι στην πράξη...
Ποια Ελληνική τράπεζα είναι πιο ασφαλής;;; Χμμμ... θα έλεγα όσο πιο μεγάλη τόσο καλύτερα, αλλά όλα είναι πολύ σχετικά, όπως μας έχουν διδάξει οι πρόσφατες χρεωκοπίες χρηματοοικονομικών κολοσσών... Βέβαια, για το ενδεχόμενο που φαντάζομαι ότι ρωτάς (που είναι πιο ασφαλές να βάλεις τα χρήματά σου και ποια τράπεζα κινδυνεύει λιγότερο από χρεωκοπία), οι διαφορές στον κίνδυνο είναι κάπως σαν τις διαφορές που θα έχει στην υγεία σου το να είσαι μπροστά σε τοίχο και να πέσει πάνω σου μία νταλίκα (χρεωκοπία). Η πιο επίφοβη τράπεζα είναι μία νταλίκα υπέρβαρη, η πιο ασφαλής μία νταλίκα γεμάτη πάλι, αλλά μόνο μέχρι εκεί που παίρνει νόμιμα... Σε κάθε περίπτωση θα γίνεις κιμάς...
Επαναλαμβάνω ότι δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα κύρηξης στάσης πληρωμών, απλά και μόνο επειδή είμαστε στην Ευρωζώνη. Αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά πλέον...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
όσο για το πολιτικό σκηνικό θα πληρώσουν τώρα και όλοι οι εθνοσωτήρες και εθνοπατέρες μια και έξω. όπου μπήκε το ΔΝΤ τα κόμματα κατέρρευσαν λόγω αντίδρασης του κόσμου στα μέτρα που επιβάλει.
τώρα φαίνονται τα ψέμματα και η κοροϊδία που πουλούσαν τόσα χρόνια όλοι τους.Αμην και ποτε...
Ο μονος τροπος για να γινει αποδεκτη η ολη κατασταση θα ηταν να τηρηθουν τα εξης 3, με τυχαια σειρα:- Αμεση συλληψη των υπευθυνων για την οικονομικη καταντια. Ολοι ξερουν ποιοι ειναι αυτοι. Σε περιπτωση που δεν ανευρεθουν, συλληψη της οικογενειας τους. Δικαστηριο (για να μη πω στρατοδικειο) και δημευση ολης τους της περιουσιας.
- Ριξιμο των τιμων λιανικης αντιστοιχο με την πτωση των εισοδηματων των εργαζομενων και φυσικα
- Αντιστοιχη ποσοστιαια πτωση των δανειων του καθε εργαζομενου.
Φυσικα, τιποτα απο αυτα δεν προκειται να γινει. Τουναντιον, ολα αυτα τα κεκτημενα οταν στρωσουν τα πραγματα, ουδεποτε θα επιστραφουν στους εργαζομενους.
Ειναι απιστευτο: Μπηκαμε στην ΕΕ και πιστεψαμε -ο απλος κοσμος- οτι ολα θα γινουν καλυτερα. Θεωρησαμε οτι σε καμια 10-15αρια χρονια θα αρχισει η συγκλιση. Αντ' αυτου, χρεωκοπησαμε. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! Και πιο απιστευτοι εμεις που στηριξαμε με την ψηφο μας αυτους τους 2, ενω ειχαμε δει πολλακις τι ειναι. Οταν παντως με το καλο τελειωσει αυτη η ιστορια 'και μας επιστραφει η απωλεσθεισα κυριαρχια' πρεπει να δουμε και κατι αλλο που τωρα φανταζει ακραιο: ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, γιατι μας εδειξε οτι η αλληλεγγυη πληρωνεται σχεδον τοσο οσο θα μας κοστιζε αν ημασταν μονοι μας.
Και οπως ειπε ο 'κοκκινος Danny', η καλη μας ΕΕ αν θελει να δειξει αλληλεγγυη, να μας διαφυλαξει τα συνορα γιατι δεν μπορει να εχει μονο τα κλειδια στα λεφτα. Να εχει την ευθυνη εκεινη απεναντι στους γειτονους μας. Ευκαιρια ψαχνουν και αυτοι για να κανουν τη ζημια. Αφου θελετε λοιπον να κουμανταρετε το μαγαζι, να το κανετε παντου. Οχι τιποτα, για να βρειτε λεφτα να παρετε...
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το τι θα γίνει όμως σε 2-3 χρόνια αν η κατάσταση δεν πάει καλά, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να το γνωρίζει...
Ούτε αυτοί που μας κυβερνούν τώρα (όλοι θυμόμαστε τι έλεγαν πριν 5 μήνες).Αυτοί που μας κυβερνούν, πριν από 5 μήνες ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι θα συμβεί τώρα, μιας και είχαν πολύ καλή εικόνα της κατάστασης.
Αν μου πουν σήμερα όμως (με τη ρευστότητα που υπάρχει) ότι δεν ξέρουν τι θα γίνει σε 2-3 χρόνια ΙΣΩΣ και να τους πιστέψω... Αν και μάλλον η κατάσταση θα είναι η ίδια...
-
Έχω μπροστά μου το τετρασέλιδο της Ομοσπονδίας οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας για την 1η Μαίου 2010.
Στην τελευταία σελίδα και υπό τον τίτλο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, έχει τέσσερα αιτήματα απ' όπου και αντιγράφω το τέταρτο :*Nα απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.150 ευρώ σε όλους, χωρίς όρους και πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα). *
Ξέρω 'άπειρο' κόσμο που αν παντελόνιαζε 1.150 ευρώ το μήνα από κάποιο ταμείο χωρίς όρους και με πλήρη ιατροφαρμακευτική, απλά δεν θα πήγαινε ποτέ του να δουλέψει.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ξέρω 'άπειρο' κόσμο που αν παντελόνιαζε 1.150 ευρώ το μήνα από κάποιο ταμείο χωρίς όρους και με πλήρη ιατροφαρμακευτική, απλά δεν θα πήγαινε ποτέ του να δουλέψει.
Παρών!
-
Ναι αλλά δεν υπάρχει κάποιο όριο στους μήνες που παίρνεις επίδομα ανεργίας;
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Ναι αλλά δεν υπάρχει κάποιο όριο στους μήνες που παίρνεις επίδομα ανεργίας;μ@λ@κί@...
-
Ρε τεκνόν1, μη μας γειώνεις το όνειρο.
-
Live your myth in Greece!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έχω μπροστά μου το τετρασέλιδο της Ομοσπονδίας οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας για την 1η Μαίου 2010.
Στην τελευταία σελίδα και υπό τον τίτλο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, έχει τέσσερα αιτήματα απ' όπου και αντιγράφω το τέταρτο :*Nα απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.150 ευρώ σε όλους, χωρίς όρους και πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα). *
Ειχε συμβει κατι αναλογο επι Θατσερ...και ηταν λογικο καποιοι να κανουν καταχρηση.
Παντως πολλα ζητουμενα απο συνδικαλιστες στην Ελλαδα εχουν βρει πληρη δικαιωση...πχ στα ταξι ανεβασε τοσο πολυ την ταριφα ο Στυλιανιδης που τους εκανε ζημια,ειδικα στην επαρχια τραβανε τα μαλλια τους,και τελικα καταληξανε να μην γινει και νεα αυξηση τον Μαρτιο οπως προβλεποταν!
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!