-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
ΧΑΧΑΧΑΧ Πολυ αστειο thread! κριμα καταστρεφεται η χωρα....και το πιο αστειο απ ολα ειναι οτι το μαθαμε ΤΩΡΑ! Οι αγγλοι εχουν μια 5ετια που ζουν οικονομικα στενα κ εχουν βαλει σε ενα σωστο δρομο τα οικονομικα τους και εμεις εδω τα βλαχακια ψαχνομαστε ποτε μεσα στους τελευταιους ~8-9 μηνες βρεθηκαμε με ελειμμα πανω απο 12%, ανεργια που κοντευει το 20% και χρεος 400δις. Μπορει να φανει σκληρο κ αντιφιλολαικο αυτο που θα πω αλλα θα προσπαθησω να το τεκμηριωσω οσο καλυτερα γινεται. Στη νεοτερη ελληνικη ιστορια η μονη περιοδος συγκροτιμενου συνταγματος κ σωστης διαχειρησης των πορων ηταν αυτη της χουντας, οπου εγιναν αλλωστε κ μεγαλα εργα! ΧΩΡΙΣ ομως να θεωρω σωστο το πολιτευμα διοτι εκανε ακομα μεγαλυτερες δολοφονιες, πιστευω πως η σαπιλα των δημοκρατικων πολιτευματων ηταν πολυ περισσοτερη! Καραμανλης, Παπανδρεου, Μητσοτακης, Βενιζελος, Παγκαλος κλπ κλπ κλπ μπλεγμενοι σε σκανδαλα εκατομυριων, κοσκοτας, κοκκαλης, siemens, εκκλησια, ομολογα και αλλα χιλιαδες φαγωθηκαν απο τις 4-5 οικογενειες που κραταν την Ελλαδα σε αυτο το επιπεδο.Δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω: την καθαρότητα των απόψεων και της σκέψης, την άψογη σύνταξη και ορθογραφία, το απλό και μεγαλειώδες συμπέρασμα, χαίρομαι που οι νέοι μας βλέπουν με τόσο καθαρή και σωστή οπτική τα πράγματα.
Εύγε.
και μπράβο.
Και καληνύχτα μάγκες.
(έχει δίκιο ο συγγραφεύς: πολύ γέλιο έχει το thread! )
-
Δεν υπερβάλω ειλικρινά σου μιλάω ότι δυσκολεύομαι. Αν θες το πιστεύεις. Δεν έχει νόημα να κάνω προσθαφαιρέσεις εσόδων - εξόδων για να ΄΄αποδείξω΄΄ αυτό που είπα. Αν τα έβγαζα άνετα θα έκανα τουμπεκί και δεν θα μιλούσα απλά.
Οι συγκρίσεις είναι ωραίες μεν αλλά γενικές. Οκ είμαι τυχερός που δεν έχω σοβαρή ασθένεια π.χ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να δηλώνω ευτυχής που ζω σε μία χώρα που κυριαρχεί η ρεμούλα και η λαμογιά και σχεδόν όλους όσους βλέπω να έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής ή τα βρήκαν έτοιμα ή προέρχονται από αεριτζήδηκες δουλειές. Ενώ θα ήθελα να επιβραβεύεται η έρευνα, η μελέτη, η εργασία. Και δεν φαίνεται και να αλλάζει κάτι τουλάχιστον στα παραγωγικά για τους νέους της ηλικίας μου χρόνια.
-
edit
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν υπερβάλω ειλικρινά σου μιλάω ότι δυσκολεύομαι. Αν θες το πιστεύεις. Δεν έχει νόημα να κάνω προσθαφαιρέσεις εσόδων - εξόδων για να ΄΄αποδείξω΄΄ αυτό που είπα. Αν τα έβγαζα άνετα θα έκανα τουμπεκί και δεν θα μιλούσα απλά.Οι συγκρίσεις είναι ωραίες μεν αλλά γενικές. Οκ είμαι τυχερός που δεν έχω σοβαρή ασθένεια π.χ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να δηλώνω ευτυχής που ζω σε μία χώρα που κυριαρχεί η ρεμούλα και η λαμογιά και σχεδόν όλους όσους βλέπω να έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής ή τα βρήκαν έτοιμα ή προέρχονται από αεριτζήδηκες δουλειές. Ενώ θα ήθελα να επιβραβεύεται η έρευνα, η μελέτη, η εργασία. Και δεν φαίνεται και να αλλάζει κάτι τουλάχιστον στα παραγωγικά για τους νέους της ηλικίας μου χρόνια.
Κωνσταντίνε, αυτό που λέω είναι απλό: τόσο εσύ, όσο και οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε προνομιούχοι. Το τα βγάζω πέρα δύσκολα, για τον καθένα είναι διαφορετικό! Κάποιος μπορεί να πει πως κι εγώ τα βγάζω πέρα δύσκολα επειδή είμαι πχ στο νοίκι, ή επειδή δεν έφταναν τα λεφτά για 3 series και πήρα 1 series ( ) κ.ο.κ...
Για μένα τα βγάζω πέρα δύσκολα είναι πως δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες: φαγητό, ποτό, ύπνο, υγεία.
Πίστεψέ το, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι που ΕΙΔΙΚΑ τώρα, θα βρεθούν σ' αυτή τη θέση. Οπότε, να με συγχωρέσεις, αλλά δεν θεωρώ πως ούτε εσύ, ούτε εγώ τα βγάζουμε δύσκολα (κι εγώ γκρινιάζω για τον φόρο που θα πληρώσω για το 2010 που είναι μπόλικα χιλιάρικα, αλλά δεν μου στερεί αυτό το επίπεδο διαβιώσής μου!).
Αν δεν είχαμε δουλειά και ζοριζόμασταν για τα βασικά, τότε ναι. Μέχρι τότε, ειλικρινά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω! -
ΔΝΤ,ΉΡΘΕ.
Όπως και ο Χαρδαβελας που ανησύχησε στην εκπομπή του απόψε. ,,,και κάλεσε και την Αυγή. -
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
.... Μπορει να φανει σκληρο κ αντιφιλολαικο αυτο που θα πω αλλα θα προσπαθησω να το τεκμηριωσω οσο καλυτερα γινεται. Στη νεοτερη ελληνικη ιστορια η μονη περιοδος συγκροτιμενου συνταγματος κ σωστης διαχειρησης των πορων ηταν αυτη της χουντας, οπου εγιναν αλλωστε κ μεγαλα εργα!....Γιαυτο ο καλος θεουλης σε ακουσε και στη ξαναστελνει λιιιιγο πιο διαφορετικη ωστε να ξαναρθει 'η μονη περιοδος συγκροτιμενου συνταγματος κ σωστης διαχειρησης των πορων , οπου εγιναν αλλωστε κ μεγαλα εργα'...
...43 χρονια μετα.... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν υπερβάλω ειλικρινά σου μιλάω ότι δυσκολεύομαι. Αν θες το πιστεύεις. Δεν έχει νόημα να κάνω προσθαφαιρέσεις εσόδων - εξόδων για να ΄΄αποδείξω΄΄ αυτό που είπα. Αν τα έβγαζα άνετα θα έκανα τουμπεκί και δεν θα μιλούσα απλά.
Οι συγκρίσεις είναι ωραίες μεν αλλά γενικές. Οκ είμαι τυχερός που δεν έχω σοβαρή ασθένεια π.χ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να δηλώνω ευτυχής που ζω σε μία χώρα που κυριαρχεί η ρεμούλα και η λαμογιά και σχεδόν όλους όσους βλέπω να έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής ή τα βρήκαν έτοιμα ή προέρχονται από αεριτζήδηκες δουλειές. Ενώ θα ήθελα να επιβραβεύεται η έρευνα, η μελέτη, η εργασία. Και δεν φαίνεται και να αλλάζει κάτι τουλάχιστον στα παραγωγικά για τους νέους της ηλικίας μου χρόνια.
Κωνσταντίνε, αυτό που λέω είναι απλό: τόσο εσύ, όσο και οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε προνομιούχοι. Το τα βγάζω πέρα δύσκολα, για τον καθένα είναι διαφορετικό! Κάποιος μπορεί να πει πως κι εγώ τα βγάζω πέρα δύσκολα επειδή είμαι πχ στο νοίκι, ή επειδή δεν έφταναν τα λεφτά για 3 series και πήρα 1 series ( ) κ.ο.κ...
Για μένα τα βγάζω πέρα δύσκολα είναι πως δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ σε βασικές ανάγκες: φαγητό, ποτό, ύπνο, υγεία.
Πίστεψέ το, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι που ΕΙΔΙΚΑ τώρα, θα βρεθούν σ' αυτή τη θέση. Οπότε, να με συγχωρέσεις, αλλά δεν θεωρώ πως ούτε εσύ, ούτε εγώ τα βγάζουμε δύσκολα (κι εγώ γκρινιάζω για τον φόρο που θα πληρώσω για το 2010 που είναι μπόλικα χιλιάρικα, αλλά δεν μου στερεί αυτό το επίπεδο διαβιώσής μου!).
Αν δεν είχαμε δουλειά και ζοριζόμασταν για τα βασικά, τότε ναι. Μέχρι τότε, ειλικρινά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω!To γενικότερο σκεπτικό σου δεν είναι λάθος και κατά βάση συμφωνώ. Θα μπορούσα να μην έχω ούτε σπίτι να μείνω. Δεν είπα ότι είμαι σε τραγική κατάσταση. Είπα ότι ζορίζομαι και όχι για να διάγω πολυτελή βίο. Με τον πελαργό τα έχω για τον εξής λόγο. Είχα λ.χ. φίλη συμφοιτήτρια που τελειώσαμε μαζί. Με το που τελείωσε έφυγε για μεταπτυχιακά στην Ελβετία. Έμεινε και δουλεύει εκεί. Το βιοτικό της επίπεδο ούτε για πλάκα δεν συγκρίνεται με το δικό μου. Χάθηκε να με πετάξει κάπου εκεί γύρω
Πάντα υπάρχουν και χειρότερα. -
Eλλαδάρα ρε, η καλύτερη χώρα του πλανήτη για να ζήσεις, που θα βρεις καλύτερα;
Και έτσι κι αλλιώς, αυτή η χώρα είναι το σπίτι μου, δεν την αλλάζω με καμία, για πέντε ψωροευρώ παραπάνω (Να τα κάνεις τι, αν δεν μπορείς να τα ξοδέψεις με τον τρόπο που σε ευχαριστεί ή αν δεν έχεις και τον χρόνο;)
Δεν είναι μόνο τα λεφτά που συνθέτουν την ποιότητα διαβίωσης (είναι ΚΑΙ αυτά), είναι και ο τόπος που μένεις, ο χρόνος που έχεις και φυσικά η διάθεση, που είναι συνάρτηση και όλων των προηγούμενων, αλλά και ανεξάρτητη από αυτά.
-
δεν ειναι λυση η φυγη! Η λυση ειναι να αλλαξει με πραξεις κ οχι λογια το γενικοτερο συστημα στη χωρα! Αν δουμε τη πολιτικη ως μεσο που θα μας οδηγησει στην καλυτερη κατανοηση των προβληματων και με την μορφωση-παιδεια που εχουν οι ελληνες ΑΝΕΤΑ ανατρεπεται το σκηνικο! Πολυ ωραια ομως ολα αυτα σε θεωρητικο επιπεδο. Σημερα οι πανιβλακες καγκουρες κομματικοι της σχολης μου πλακωθηκαν στο ξυλο! Οι μεν ΔΑΠ κρεμασε μια ελληνικη σημαια (ΕΛΕΟΣ) κ οι αλλοι πηγαν να τη κατεβασουν. Μηπως, λεω μηπως...ρεζιλευουμε το κρατος ετσι κ τους θεσμους του? Ρε ψηλε πολυ γελιο ΣΕ ΛΛΛΛΕΩ! Καθομουν απο μια γωνια κ απο τη μια γελουσα με τις μ@λακιες που ελεγαν ο ενας στον αλλο, κ απο την αλλη δε μπορουσα να πιστεψω το γεγονος οτι απο τοσο μικροι εχουν κολημενα μυαλα κ αντι να δουν το δασος, βλεπουν μονο το δεντρο!
Οντως ωραια χωρα η ελλαδα, αλλα μονο για διακοπες! Γτ η καθημερινοτητα μας ειναι κατω του 0.
ΥΓ : εχω τοσα μα τοσα πολλα να γραψω αλλα οταν ξερω οτι κ να τα γραψω δεν θα αλλαξει τπτ, βαριεμαι
-
Οι επιλογές είναι οι εξής δύο:
- είτε την 'κάνεις' με ελαφρά πηδηματάκια (αν μπορείς, δεν είναι πάντα εφικτό για μια πλειάδα λόγων)
- είτε μένεις, και συμμετέχεις σε κάτι καινούριο που σίγουρα θα ξεκινήσει.
Δεν γίνεται να αφήνουμε την διακυβέρνηση της χώρας σε Κυριάκους, Μιλτιάδηδες, Φώφες, Γιώργους, Κωστήδες κτλ.
Κάτι πρέπει να κάνουμε...
-
Α ρε kon5 κι εγώ μια Ελβετία θα ήθελα αλλά σκέφτομαι και τα χειρότερα. Ότι θα μπορούσε πχ να ξεχαστεί ο πελαργός και να με ρίξει σε καμμιά Αφρική.
Μην ξεσυνερίζεσαι τον koutsan. Κρατάει μανιάτικο στον δικό του πελαργό που δεν τον έριξε στις ΗΠΑ αν και ο κατασκευαστής του τον είχε προγραμματίσει για πλανητάρχη. Λόγω πελαργού έπεσε στην Ελλάδα και έγινε σκέτος koutsan. Damn fucking birds...1 Ποτε συμμετειχες τελευταια φορα ΕΣΥ σε απεργια που απετυχε??
2 Για ριξε καμμια ιδεα μπας και ξυπνησουμε κι εμεις οι παλιομοδιτες...
- Δεν είχα την τιμή να φάω από το βυζί του δημοσίου, οπότε δεν μπήκα καν στη διαδικασία
-
Αν το δείτε ποσοτικά, μάλλον κωλόφαρδοι είστε/είμαστε όλοι, αφού σε σύνολο 238 κρατών βρισκόμαστε (ή βρισκόμασταν τέλος πάντων) στην 25 θέση των πιο ανεπτυγμένων. Ήτοι, χονδρικά, ο πελαργός μας πέταξε στο καλό 10% και θαρρώ του αξίζει ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη (πλην εξαιρέσεων, όπως γλαφυρά αναφέρεται από πάνω, όπου μάλλον θα πέσει πισώπλατη μαχαιριά και μετά σωτάρισμα με σκόρδο σε λίπος πάπιας).
-
Αυτοι αλλιως τα λενε ομως... http://tvxs.gr/news/πρεμιέρα-διαβουλεύσεων-με-εε-εκτ-και-δντ
-
O πελαργός ξανάρχεται και αυτη τη φορά θα μας παει σε χειρότερο μερος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
O πελαργός ξανάρχεται και αυτη τη φορά θα μας παει σε χειρότερο μεροςΥπαρχει και το >Είναι ένας πελαργός και κουβαλάει ένα γέροντα 80 χρονών…
Κάποια στιγμή γυρνάει ο γέροντας και λέει στον πελαργό:
«Έλα μαλάκα, παραδέξου ότι χαθήκαμε !!» -
-
Χωρις να ειμαι ειδικος στα οικονομικα νομιζω οτι εαν η ευρωπη 'τυπωνε' ευρω και δανειζε... οχι μονο εμας αλλα και τους αλλους που τον χρειζονται τον δανεισμο, οπως εκανε η Αμερικη.... και τυπωσε 1 τρις... ολα αυτα θα ειχαν μικρωτερο αντικτυπο και στο ιδιο το ευρω.... Αν εχει διαβασει καποιος καπου γιατι δεν 'επαιξε μια τετοια λυση' θα ηθελα να το δω και να καταλαβω το γιατι δεν επεσε στο τραπεζι κατι τετοιο σαν λυση....
-
delete
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
1 Ποτε συμμετειχες τελευταια φορα ΕΣΥ σε απεργια που απετυχε??
2 Για ριξε καμμια ιδεα μπας και ξυπνησουμε κι εμεις οι παλιομοδιτες...
- Δεν είχα την τιμή να φάω από το βυζί του δημοσίου, οπότε δεν μπήκα καν στη διαδικασία
Mαλιστα....
Και πως ξερεις λοιπον πως η απεργια δε προσφερει τιποτα??
Εκτος αυτου δεν ηξερα οτι πρεπει να τρεφεσαι απο το Δημοσιο για να μπορεις να διεκδικεις καλυτερες συνθηκες δουλειας, οκταωρο, καλυτερες αμοιβες (ετσι για να πιασω τα πιο βασικα).Και ξερεις και κατι??Ολοι αυτοι που αγωνιστηκαν για να εχεις εσυ κι εγω (εστω και στα χαρτια οπως καταντησαμε) καποια βασικα και θεμελιωδη δικαιωματα δεν ηταν Δημοσιοι Υπαλληλοι, δεν τους περισσευαν τα λεφτα και σε πολλες περιπτωσεις δεν διακινδυνευαν μονο τη δουλεια και το ψωμι της οικογενειας τους αλλα την ιδια τους τη ζωη.
Ουτε κι εδω εχεις απαντηση κατα πως φαινεται.
Δε ξερεις τους 'τροπους διεκδικησης του 21ου αι.' αλλα υποθετεις, φανταζεσαι, πιθανολογεις οτι υπαρχουν και γιαυτο δε χρησιμοποιεις τους 'τροπους διεκδικησης του 20ου αι'.
Ειναι δηλαδη σα να θελεις να πας Θεσσαλονικη π.χ. και εχεις ενα αυτοκινητο που κανει Αθηνα-Θεσσαλονικη σε 5 ωρες και επειδη υποθετεις οτι μπορει να υπαρχει ενα αλλο μεταφορικο μεσο που μπορει να παει σε 5 λεπτα δε χρησιμοποιεις το αυτοκινητο αλλα ουτε και το τρενο/αεροπλανο επειδη τα θεωρεις ξεπερασμενα σε σχεση με αυτο που υποθετεις οτι υπαρχει και ως εκ τουτου ειτε δε ξεκινας καθολου να πας ειτε ξεκινας να πας με τα ποδια βριζοντας ταυτοχρονα οσους χρησιμοποιουν τα 'ξεπερασμενα μεσα'...Θελω να δω (και γιαυτο επιμενω) ποτε θα κατανοησουν καποιοι οτι παροτι βραζουμε ολοι ΔΥ και ΙΥ στο ιδιο καζανι με τα σκατα, τσακωνομαστε μεταξυ μας, αφηνοντας ανενοχλητους αυτους που συντηρουν τη φωτια και φροντιζουν να συμπληρωνουν σκατα το καζανι...
-
Το γνωστο Πασοκ που εκανε το χρηματιστηριο,Ζιμενς,Ολυμπιακα ακινητα εργα,δημοσιες υποδομες 4πλασιου κοστους,Συμφωνο Μαδριτης,υποτιμηση δραχμης, ειναι αυτο που κατα τα 2/3 κυβερναει και σημερα.
Γιατι ο Jefrey δεν πηρε αμεσως μετρα και αφησε εσκεμμενα την χωρα ακαλυπτη;
Μηπως για να προλαβουν οι φιλοι του οι παλιοι (97~04) που ειχαν παιξει cds/ομολογα να κανουν οργιο πανω στο κουφαρι της Ελλ Οικονομιας;
Γιατι εχει πρωην στελεχος της Goldmann Sachs στην κυβερνηση;Αποκλειστικα ο ιδιος ευθυνεται για τα spreads.
Οπως ο Μπουχε γιατι δεν εβαλε ταξη.Στην ΠΥΡΑ αμφοτεροι.
Ακομα γελανε στην Ευρωπη με τις κωλοτουμπες του.Na ειστε σιγουροι πως παλι οι ιδιοι θα φανε και τα χρηματα που θα μας δωσουν αλλα τωρα ο λαος πρεπει να αρχισει να περνει την τυχη στα χερια του.
Παμε για νεο πολιτικο φορεα.
Καποιοι(αν οχι ΟΛΟΙ) πρεπει να μπουν φυλακη.
Η περιοδος 97~2010 βρωμαει.
Κυβερνηση Παγκαλου εχουμε με βιτρινα τον Τζεφρη γιατι φερει το ᾽ὀνομα᾽᾽42 χρονια μετα και ειμαστε παλι στα ιδια...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!