-
[list:1go667wo]Polo η Fabia.Επισης 206 1.1 η C3 1.1[/list:u:1go667wo]
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Polo (η κλασική λύση), micra (το συμπαθώ ιδιαίτερα), Clio (πάλιωσε λίγο-αναμένεται καινούριο), ίσως Fiesta
Polo 1.2;;;
Παιδία για το καινούριο Polo δεν ξέρω, πάντως το παλίο (προηγούμενο μοντέλο) ούτε τρελούς χώρους είχε, ούτε τίποτα το ιδιαίτερο στην οδήγηση ήταν, ούτε φρένα είχε, ούτε δα κ ιδιαίτερα αξιόπιστο ήταν. Δε βλέπω για ποιό λόγο το προτημάτε; Το μόνο που παραδέχομαι πάνω του είναι η ποιότητα κατασκευής κ συναρμολόγησης του. Εσωτερικό ένα κλίκ καλύτερο από όλους τους υπόλοιπους της κατηγορίας, απουσιά τριγμών κ γενικά ενά ευχάριστο περιβάλλον για οδηγό κ συνεπιβάτες... Αλλά μέχρι εκεί. Από εκεί κ πέρα...
-
Ο χρήστης Dimitris_UK έγραψε:
Polo (η κλασική λύση), micra (το συμπαθώ ιδιαίτερα), Clio (πάλιωσε λίγο-αναμένεται καινούριο), ίσως Fiesta
Polo 1.2;;;
Παιδία για το καινούριο Polo δεν ξέρω, πάντως το παλίο (προηγούμενο μοντέλο) ούτε τρελούς χώρους είχε, ούτε τίποτα το ιδιαίτερο στην οδήγηση ήταν, ούτε φρένα είχε, ούτε δα κ ιδιαίτερα αξιόπιστο ήταν. Δε βλέπω για ποιό λόγο το προτημάτε; Το μόνο που παραδέχομαι πάνω του είναι η ποιότητα κατασκευής κ συναρμολόγησης του. Εσωτερικό ένα κλίκ καλύτερο από όλους τους υπόλοιπους της κατηγορίας, απουσιά τριγμών κ γενικά ενά ευχάριστο περιβάλλον για οδηγό κ συνεπιβάτες... Αλλά μέχρι εκεί. Από εκεί κ πέρα...
E, βασικά γι αυτά που είπες.
Ποιότητα κατασκευής κτλ...
Έχω εμπειρία από προηγούμενο polo και νέο.
Δεν είναι το αμάξι που με ενθουσιάζει, αλλά είναι και αυτό που μου δίνει τη συνολική αίσθηση της ασφάλειας.
Σαφώς αν ήταν να αγοράσω και ο ίδιος, υποψήφια μικρά θα ήταν κι άλλα
-
Ο χρήστης Ari_Vatanen έγραψε:
Corsa 1.2, Punto 1.2 (8v & 16v), Panda 1.2
Τα παραπάνω δεν είναι τρικίλυνδρα Μιχάλη
Μόνο οι 1.2 VAGέληδες είναι τρικύλινδροι
(και τα Matiz, Cuore και Smart )Πάντως σε αυτά τα κυβικά το Micra ξεχωρίζει ασυζητητί!
Το panda είναι σε μικροτερη κατηγορία.
Το corsa σίγουρα δεν είναι τρικύλινδρο? Είχα την εντύπωση πως είναι. Ότι και να είναι πάντως ο κινητήρας του είναι ψιλοτραγικός.
Το punto το ξέχασα τελείως. Εδώ με έπιασες! -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:2hojh2ar]Polo η Fabia.Επισης 206 1.1 η C3 1.1[/list:u:2hojh2ar]Κάποιο άλλο μέλος του forum θέλει να 'σπάσει' τον 1.400άρι με τα 75 άλογα γιατί δεν πάει κι επιμένεις ότι αξίζουν τα Fabia και Polo με έναν κύλινδρο, 10 άλογα και κάποια ροπή λιγότερη;;;
Το μόνο που κάνουν τα τρικύλινδρα του VAG είναι θόρυβο και υπερβολική κατανάλωση βενζίνης, κάτι απόλυτα λογικό αφού με 65 αλογάκια πρέπει να κινήσουν 1000+ κιλά έχοντας και ένα πολύ κοντό κιβώτιο
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το corsa σίγουρα δεν είναι τρικύλινδρο? Είχα την εντύπωση πως είναι.4 γράφει στα χαρτιά. Θα πάω να τους μετρήσω, και αν μου κλέψανε έναν κύλινδρο θα πάω να κάνω φασαρία
(το χιλιάρι είναι τρικύλινδρο)Ότι και να είναι πάντως ο κινητήρας του είναι ψιλοτραγικός.
Μου ραγίζεις την καρδιά τώρα
1200cc, 75 αλογάκια, όχι κακή καμπύλη ροπής, τι το τραγικό έχει; Για το ότι έχει να κινήσει 1100 κιλά δε φταίει ο κινητήρας, 'φταίει' αυτός που αγόρασε το αμάξι. -
Στα 1200 εγώ πιθανότατα θα έπαιρνα corsa.
Δεν ξέρω, μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και η αλήθεια είναι ότι έχω σιχαθεί το Polo εδώ στα Χανιά, έχει πήξει το μάτι μου... άσε που δε θα το έπαιρνα 1.2 anyway.
Δεύτερη επιλογή μάλλον θα ήταν το clio. Γενικά αν κάποιος μπορούσε να μου εγγυηθεί ότι έπεφτα σε 'καλή' παρτίδα και από τα δύο θα έπαιρνα το clio. Αλλιώς θα προτιμούσα το corsa για να αυξήσω την πιθανότητα καλής περίπτωσης ...
Δεν ξέρω αν βγάζει νόημα το post, αλλά ελπίζω.... -
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Στα 1200 εγώ πιθανότατα θα έπαιρνα corsa.
Δεν ξέρω, μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και η αλήθεια είναι ότι έχω σιχαθεί το Polo εδώ στα Χανιά, έχει πήξει το μάτι μου... άσε που δε θα το έπαιρνα 1.2 anyway.
Δεύτερη επιλογή μάλλον θα ήταν το clio. Γενικά αν κάποιος μπορούσε να μου εγγυηθεί ότι έπεφτα σε 'καλή' παρτίδα και από τα δύο θα έπαιρνα το clio. Αλλιώς θα προτιμούσα το corsa για να αυξήσω την πιθανότητα καλής περίπτωσης ...
Δεν ξέρω αν βγάζει νόημα το post, αλλά ελπίζω....καταρχην ευχαριστω για την απαντηση οταν λες 'καλη παρτιδα' τι εννοεις?Να μην εχει προβλημα απο το εργοστασιο?'Παιζει' και τετοια περιπτωση?
-
Μετά από 26 μήνες συμβίωσης με Clio 1.2 ακόμα δεν μπορώ να κατανοήσω 2 πράγματα... 1) Τι σκεφτόμουνα όταν παράγγελνα το 1.2 (γιατί, γιατί δεν πήρα το 1.4????) και 2) Γιατί πουλάνε το 1.4 σήμερα σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή που είχε το 1.2 πριν από 2 χρόνια ( έστω και με λίγο χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού). Ναι, ο κινητήρας του είναι ζωντανός αλλά πάντα σε μέτρο με τον κυβισμό του. Είναι βαρύ αυτοκίνητο και αυτό φαίνεται μερικές φορές.
-
Εγω...Micra!
-
Ο χρήστης george78 έγραψε:
καταρχην ευχαριστω για την απαντηση οταν λες 'καλη παρτιδα' τι εννοεις?Να μην εχει προβλημα απο το εργοστασιο?'Παιζει' και τετοια περιπτωση?Καλημέρα και καλή πρωτομαγιά.
Εξ' όσων γνωρίζω πάντα παίζει τέτοια περίπτωση και την αποδεχόμαστε συνειδητοποιημένα όταν αγοράζουμε νέο αυτοκίνητο. Θα χαρώ αφάνταστα αν κάποιος με διαψέυσει -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Το corsa σίγουρα δεν είναι τρικύλινδρο? Είχα την εντύπωση πως είναι.
4 γράφει στα χαρτιά. Θα πάω να τους μετρήσω, και αν μου κλέψανε έναν κύλινδρο θα πάω να κάνω φασαρία
(το χιλιάρι είναι τρικύλινδρο)Ότι και να είναι πάντως ο κινητήρας του είναι ψιλοτραγικός.
Μου ραγίζεις την καρδιά τώρα
1200cc, 75 αλογάκια, όχι κακή καμπύλη ροπής, τι το τραγικό έχει; Για το ότι έχει να κινήσει 1100 κιλά δε φταίει ο κινητήρας, 'φταίει' αυτός που αγόρασε το αμάξι.Με συγχωρείς catalyst.
Παίρνω πίσω όσα κακά έγραψα για το 1.2 corsa!!!!! -
Γιατί δε λέει κανείς το Fiesta?
Το έχω οδηγήσει αρκετά (δεν είναι δικό μου) και μου φαίνεται ότι έίναι καλύτερο από το Corsa 1.2 που επίσης έχω οδηγήσει - αν και πιο λίγο. Έχουν ίδιο κινητήρα και η Ford πιστεύω έχει αξιοπιστία όσο και η Opel. Στο Corsa δεν μου άρεσε το τιμόνι, ενώ το Fiesta πρέπει να έχει και καλύτερο στήσιμο. Επίσης αν και λίγο μεγάλο, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι τέλειο. -
YPSILON!!!!!!!!!!!!
-
Aπο προσωπική εμπειρία το Clio 1,2 (μον.2001) μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις. Ειδικά στην έκδοση με 76hp 16V πολύ καλός κινητήρας και κιβώτιο, ενώ και η οδικη του συμπεριφορά είναι άψογη. Πάντως έχει δίκιο ο φίλος για το 1,4 δεν έχει μεγάλη διαφορα τιμής. Το μόνο παράπονο είναι πως και τα 2 ηλεκτρικά παράθυρα χάλασαν και χρειάστηκαν αντικατάσταση. Ευτηχώς η αντιπροσωπεία αναγνώρισε το πρόβλημα και πλήρωσα το 1/3 της τιμής αν και το αυτοκίνητο ήταν εκτος εγγυησης. Αυτό βέβαια μου φαίνεται πως συμβαίνει σε πολλά αυτοκίνητα. Το ίδιο έπαθε και το Golf IV που έχω (χάλασαν και τα 2 ηλεκτρικα παραθυρα), και μάλιστα σε αγγλικό περιοδικό αυτοκινήτου διάβασα πως το παθαίνουν παρα πολλά Golf.
poio thewreitai to kalytero 1200ari?