-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Φυσικά, άλλωστε, πίστεψε με, χρειάζεται πολύ μεγάλη ανεκτικότητα για να παρακολουθεί κανείς (χωρίς να τραβάει τα μαλλιά του) νήματα όπως αυτό στο οποίο η ανθρώπινη ζωή πολλάκις μπαίνει στο ιδεολογικό ζύγι.Μα ναι κι εγώ τόση ώρα είμαι πολύ ανεκτικός θα έλεγα. Χαίρομαι που έχουμε την ίδια ανεκτικότητα, ανεξάρτητα αν θέτουμε την υπομονή μας σε δοκιμασία σε εντελώς διαφορετικά πεδία.
-
Φυσικά, άλλωστε, πίστεψε με, χρειάζεται πολύ μεγάλη ανεκτικότητα για να παρακολουθεί κανείς (χωρίς να τραβάει τα μαλλιά του) νήματα όπως αυτό στο οποίο η ανθρώπινη ζωή πολλάκις μπαίνει στο ιδεολογικό ζύγι.τί να γίνει ρε χρήστο, καλώς ή κακώς, κάποιοι όταν βλέπουν την Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη να κόβει επιταγή για τα την σωτηρία των αφρικανικών πάντα δεν δακρύζουν από συγκίνηση.
Κάποιοι παλιότερα τους αντίστοιχους αγγελόπουλους τους κρέμασαν και μπορείς σήμερα εσύ να έχεις την apolitik pollitically correct στάση σου, και κάποιοι πιθανόν μεθαύριο όλους εμάς τους φλώρους θα μας πάρουν και θα μας σηκώσουν για κάτι καλύτερο.
like it or not shit happens
-
Δεν υπάρχουν αφρικανικά πάντα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τί να γίνει ρε χρήστο, καλώς ή κακώς, κάποιοι όταν βλέπουν την Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη να κόβει επιταγή για τα την σωτηρία των αφρικανικών πάντα δεν δακρύζουν από συγκίνηση.Ούτε εγώ δακρύζω. Αν την είχε κόψει σε εμένα, σίγουρα θα με είχε αγγίξει περισσότερο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν υπάρχουν αφρικανικά πάνταεννοούσα πιγκουινάκια αφρικανικής σαβάνας
-
Η Αφρική τουλάχιστον έχει πιγκουίνους, οπότε at least θα είχες πετύχει ήπειρο και είδος. Νταξ για το είδος βλάστησης δεν πειράζει.
Κάνουμε ιδεολογικό σκόντο σε φίλους
-
fotos or didnt happen
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/African_PenguinΕχει και στο Αττικό πάρκο
-
fotos or didnt happenE.... μάντεψε σε ποιά ήπειρο έχουν τραβηχτεί αυτές οι φώτο :
[δεν τραβούσα εγώ, μη μου πεις για τις ημερομηνίες ]
-
they were previously named Jackass Penguins
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
E.... μάντεψε σε ποιά ήπειρο έχουν τραβηχτεί αυτές οι φώτο :
Εύβοια?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
E.... μάντεψε σε ποιά ήπειρο έχουν τραβηχτεί αυτές οι φώτο :
Εύβοια?
-
αφήστε τα φυσιοδιφικά κατα μέρος, γιατί ο μάνος ετοιμάζει ποστ κόλαφο για τη δίκη Γρηγορόπουλου
http://www.nooz.gr/greece/fonos-grigoro ... a-sti-diki
-
αφήστε τα φυσιοδιφικά κατα μέρος, γιατί ο μάνος ετοιμάζει ποστ κόλαφο για τη δίκη Γρηγορόπουλουhttp://www.nooz.gr/greece/fonos-grigoro ... a-sti-diki
Διακρίνω μια ύποπτη συμπάθεια προς το θύμα και μια υποβόσκουσα προκατάληψη προς τον ένστολο, ή είναι η εντύπωσή μου;
Συμμερίζεσαι τέτοιες απόψεις; Αν ναι, να ετοιμάσουμε οπωσδήποτε αντίποινα... Δημόσιο λιθοβολισμό και μετάνοιες με μπόλικα πατερημά...
-
η ανθρώπινη ζωή πολλάκις μπαίνει στο ιδεολογικό ζύγι.κάτι τέτοιο ισχύει όμως όταν μιλάμε για την θρησκεία και την πατρίδα, όλα κ όλα
-
αφήστε τα φυσιοδιφικά κατα μέρος, γιατί ο μάνος ετοιμάζει ποστ κόλαφο για τη δίκη Γρηγορόπουλουhttp://www.nooz.gr/greece/fonos-grigoro ... a-sti-diki
Προτιμώ να μην κολαφίσω, γιατί μου είναι αδιάφορη η εξέλιξη της δίκης.
η ανθρώπινη ζωή πολλάκις μπαίνει στο ιδεολογικό ζύγι.
κάτι τέτοιο ισχύει όμως όταν μιλάμε για την θρησκεία και την πατρίδα, όλα κ όλα
Με ποιον τρόπο; Η ζωή είναι ιερή, αλλά υπερισχύει η σωτηρία των ζωών του αμυνόμενου. Διαφωνίες κανείς;
Κατά τα λοιπά, πήρε το μάτι μου κάτι μεγάλες σοφίες για τα παιδιά, τους γονείς και το σχολείο.
Ας μη σχολιάσω καλύτερα, αρκετά ευθύμησα ήδη.Το παρακάτω όμως θα το σχολιάσω (ας πρόσεχα):
Κάποιοι παλιότερα τους αντίστοιχους αγγελόπουλους τους κρέμασαν και μπορείς σήμερα εσύ να έχεις την apolitik pollitically correct στάση σου, και κάποιοι πιθανόν μεθαύριο όλους εμάς τους φλώρους θα μας πάρουν και θα μας σηκώσουν για κάτι καλύτερο.
like it or not shit happensΠροσπαθώ να θυμηθώ πότε κρεμάστηκαν στην Ελλάδα 'Αγγελόπουλοι' και δεν μου έρχεται τέτοιο περιστατικό. Ούτε το 1820, ούτε το 1900, ούτε το 1950....
Οι 'Αγγελοπουλοι' της χώρας για διάφορους λόγους όχι απλώς δεν τιμωρήθηκαν, αλλά αυγάτισαν τα κέρδη τους διαχρονικά.
Άρα πού οφείλουμε τη δήθεν ραστώνη μας, στις κρεμάλες που δεν στήθηκαν;Εκτός αν μιλάμε για το εξωτερικό. Εκεί, σε ορισμένες χώρες, όντως κρεμάστηκαν οι τύποι. Μετά όμως αυτοί που κρέμασαν τους κακούς, συνέχισαν να κρεμάνε απλώς 'ενοχλητικούς'. 100, 1000, 1.000.000.... Τις περιπτώσεις τις γνωρίζετε πολύ καλά, δεν χρειάζεται να τις αναφέρω.
Από την άλλη, σε όσες περιπτώσεις δεν στήθηκαν 'κρεμάλες', οι αλλαγές ήρθαν ήπια, αναίμακτα και χωρίς διχασμούς που διέλυσαν πολλούς λαούς για δεκαετίες. Οι λαοί που πρόκριναν αυτές τις αλλαγές, σήμερα τα πάνε μια χαρά.
Ε, φαίνεται ότι τα κρεμάσματα δεν κάνουν καλό, γιατί μετά είτε οι φίλοι των κρεμασμένων θα κρεμάσουν τους φίλους των τύπων που κρέμασαν (αν όχι τους ίδιους), είτε αυτοί που θα κρεμάσουν θα καλομάθουν και θα κρεμάνε αδιακρίτως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με ποιον τρόπο; Η ζωή είναι ιερή, αλλά υπερισχύει η σωτηρία των ζωών του αμυνόμενου. Διαφωνίες κανείς;Στο γνωστό Έλληνες vs. Τούρκοι, Γαλλοχωριάτες vs. Βασιλειάδες, Νότιοι vs. Βόρειοι, ποιός είναι ο αμυνόμενος και ποιος ο επιτιθέμενος;
i.e. το 'αμυνόμενος' πόσο στενά το ορίζεις; Γιατί με στενά όρια, στα παραπάνω παραδείγματα επιτιθέμενοι ήταν οι Έλληνες, οι Γαλλοχωριάτες και οι Βόρειοι. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι; Ummmkay.
Οπότε το, πρωτίστως πολιτικό, πρόβλημα είναι πότε θεωρείς κάποιον αμυνόμενο [και για ποιούς λόγους]
Μη μου αραδιάσεις τα κριτήρια σου, ούτε κατά πόσο κάτι μοιάζει ή δεν μοιάζει με κάτι άλλο που φαντάζεσαι ότι εννοώ ή ότι έχω γράψει. Έχεις τα κριτήριά σου, έχω τα δικά μου.
Αλλά παραμένουν κριτήριαΚοινώς, αφήστε τις χριστιανοπαπαριές περί αξίας της ζωής, και ιδεολογικών ζυγών, τις χαριτωμένες εκθέσεις ιδεών και τα δήθεν ζαμπόνηρα σχόλια, όταν τελικά για ΟΛΟΥΣ πολιτικά είναι τα κριτήρια.
-
Μα και ο Χίτλερ ισχυριζόταν ότι αμύνεται, γιατί του είχαν φάει το lebensraum. To ίδιο ισχυρίζονται και οι ΗΠΑ, που επιδράμουν ανά τον κόσμο, επειδή τους απειλούν οι τρομοκράτες.
Το θέμα είναι ότι άλλα κριτήρια είναι βλακώδη και άλλα σοβαρά, βάσει της κοινής λογικής αλλά και του νόμου, εθνικού ή διεθνούς.
Δεν περιμένω με τίποτα να συμφωνήσουμε, ούτε καν στις απλούστερες των περιπτώσεων (πχ στο ναζιστική Γερμανία κατά Ολλανδίας, στο ΕΣΣΔ κατά Τσεχίας, στο φασιστική Ιταλία κατά Ελλάδας), άρα δεν το συνεχίζω γιατί δεν έχω όρεξη να αποδείξω ότι το άσπρο δεν είναι μαύρο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
....
Οπότε το, πρωτίστως πολιτικό, πρόβλημα είναι πότε θεωρείς κάποιον αμυνόμενο [και για ποιούς λόγους]
....
Κοινώς, αφήστε τις χριστιανοπαπαριές περί αξίας της ζωής, και ιδεολογικών ζυγών, τις χαριτωμένες εκθέσεις ιδεών και τα δήθεν ζαμπόνηρα σχόλια, όταν τελικά για ΟΛΟΥΣ πολιτικά είναι τα κριτήρια.Τι, δεν υπάρχει ο καλός και ο κακός; (κατά το ανέκδοτο 'τι, δεν είναι το νόημα της ζωής το ποτάμι;(και ο γκουρού που στεκόταν σταυροπόδι μισό μέτρο απ το έδαφος στον αέρα αιφνιδιάζεται από την αμφισβήτηση, πέφτει και τσακίζεται)' )
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]