-
Ολα αυτα που μου λες δε μου λενε τιποτα απολυτως ετσι ορθα και κοφτα..Αν τα 58kkm της laguna του πατερα του κολλητου σου τα εχει κανει με 1η-2α μες το μενιδι και την αγια παρασκευη τα απολυτα λακκουβοχωρια.. ειναι απολυτα λογικο..Επισης αν το golf πηγαινει σκ παρα σκ μονο αθηνα-θεσσ/νικη παλι ειναι απολυτα λογικο..Αν το rally φοραει full bilstain-koni με 5 ποντους χαμηλωμα παλι μου φαινεται λογικο να τριζει ο διας γιατι δε παραδοθηκε απο το εργοστασιο ετσι..Κι εγω ξερω τετοιο saxo που τριζει με 150kkm..Γενικα παντως για καθε σου παραδειγμα υπαρχει και ενα αντιπαραδειγμα.. .
Επισης το τριξιμο απο τα πλαστικα να μη σου λεει και πολλα..Γιατι δε σημαινει οτι ειναι κακο αυτοκινητο αλλα οτι πιθανον εχει κατωτερο εσωτερικο. Αυτο που πρεπει να σου λεει ειναι το ποσο αντεχει το μπροστινο τους συστημα, οι κρεμαγιερες, τα σινεμπλοκ, η αναρτηση του στα πολλα χρονια..Γιατι μπορει να μη πολυτριζει η carina του νονου του μικρου αλλα ειναι ο ορισμος της μπουργανας και μιλαω για καλοσυντηριμενο αυτοκινητο. Εχει σκορπισει μηχανολογικα που ειναι πολυ πιο σημαντικο..Τα ιδια και με corolla του '89 με 400kkm που ο ιδιος ο κατοχος ελεγε ποσο ασχημα αντιδρα το αμαξι πια πανω στο δρομο και την εχω οδηγησει και ο ιδιος
Εν πασει περιπτωση με 3 γαλλικα με 130, 175 και 160 kkm 16,11 και 16 χρονων αντιστοιχα στην οικογενια που σημαινουν απολυτα μικτη χρηση εχω πληρη εικονα περι τριγμων και φυσικης φθορας στο περασμα του χρονου..Και υπογραφω οτι δε θα εχει ο φιλος που ψαχνει κανενα τετοιο προβλημα οποια χωρα και αν επιλεξει αν αναλογιστει κανεις και τη προοδο ολων των χωρων σε οτι αφορα τη συναρμογη και την ποιοτητα εσωτερικου..Αλλο κακο και αλλο τριζατο αυτοκινητο.- Χιλιες φορες ενα ασφαλες και τριζατο αυτοκινητο παρα μια μπουργανα με αψογο εσωτερικο..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ολα αυτα που μου λες δε μου λενε τιποτα απολυτως ετσι ορθα και κοφτα..Αν τα 58kkm της laguna του πατερα του κολλητου σου τα εχει κανει με 1η-2α μες το μενιδι και την αγια παρασκευη τα απολυτα λακκουβοχωρια.. ειναι απολυτα λογικο..Επισης αν το golf πηγαινει σκ παρα σκ μονο αθηνα-θεσσ/νικη παλι ειναι απολυτα λογικο..Αν το rally φοραει full bilstain-koni με 5 ποντους χαμηλωμα παλι μου φαινεται λογικο να τριζει ο διας γιατι δε παραδοθηκε απο το εργοστασιο ετσι..Κι εγω ξερω τετοιο saxo που τριζει με 150kkm..Γενικα παντως για καθε σου παραδειγμα υπαρχει και ενα αντιπαραδειγμα.. .Επισης το τριξιμο απο τα πλαστικα να μη σου λεει και πολλα..Γιατι δε σημαινει οτι ειναι κακο αυτοκινητο αλλα οτι πιθανον εχει κατωτερο εσωτερικο. Αυτο που πρεπει να σου λεει ειναι το ποσο αντεχει το μπροστινο τους συστημα, οι κρεμαγιερες, τα σινεμπλοκ, η αναρτηση του στα πολλα χρονια..Γιατι μπορει να μη πολυτριζει η carina του νονου του μικρου αλλα ειναι ο ορισμος της μπουργανας και μιλαω για καλοσυντηριμενο αυτοκινητο. Εχει σκορπισει μηχανολογικα που ειναι πολυ πιο σημαντικο..Τα ιδια και με corolla του '89 με 400kkm που ο ιδιος ο κατοχος ελεγε ποσο ασχημα αντιδρα το αμαξι πια πανω στο δρομο και την εχω οδηγησει και ο ιδιος
Εν πασει περιπτωση με 3 γαλλικα με 130, 175 και 160 kkm 16,11 και 16 χρονων αντιστοιχα στην οικογενια που σημαινουν απολυτα μικτη χρηση εχω πληρη εικονα περι τριγμων και φυσικης φθορας στο περασμα του χρονου..Και υπογραφω οτι δε θα εχει ο φιλος που ψαχνει κανενα τετοιο προβλημα οποια χωρα και αν επιλεξει αν αναλογιστει κανεις και τη προοδο ολων των χωρων σε οτι αφορα τη συναρμογη και την ποιοτητα εσωτερικου..Αλλο κακο και αλλο τριζατο αυτοκινητο.- Χιλιες φορες ενα ασφαλες και τριζατο αυτοκινητο παρα μια μπουργανα με αψογο εσωτερικο..
+απειρο
τι να το κανω το golfIII που με 70.000 χλμ δεν τριζει τιποτα, αν χαλαει καθε τρεις και λιγο και δεν παει βημα....?
το 19 που ειχαμε ειχε βγει απο τα στηριγματα της η κεντρικη κονσολα απο τη δεξια μερια, και ψιλοετριζε, αλλά μηχανολογικο προβλημα δεν ειχε ποτε, και πηγαινε αερα και εστριβε πολυ καλα για την κατηγορία του..
το κακο ειναι οτι και τα σημερινα vw δεν τα βλεπω να βελτιωνονται στα προβληματα τους παρα μονο στα πλαστικα -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ολα αυτα που μου λες δε μου λενε τιποτα απολυτως ετσι ορθα και κοφτα..Αν τα 58kkm της laguna του πατερα του κολλητου σου τα εχει κανει με 1η-2α μες το μενιδι και την αγια παρασκευη τα απολυτα λακκουβοχωρια.. ειναι απολυτα λογικο..Επισης αν το golf πηγαινει σκ παρα σκ μονο αθηνα-θεσσ/νικη παλι ειναι απολυτα λογικο..Αν το rally φοραει full bilstain-koni με 5 ποντους χαμηλωμα παλι μου φαινεται λογικο να τριζει ο διας γιατι δε παραδοθηκε απο το εργοστασιο ετσι..Κι εγω ξερω τετοιο saxo που τριζει με 150kkm..Γενικα παντως για καθε σου παραδειγμα υπαρχει και ενα αντιπαραδειγμα.. .Γίνεται ακόμα ποιο αστείο με το golf να κινείται τα τελευταία 5 χρόνια αποκλειστικά στην πόλη του Ηρακλείου με τους τέλειους δρόμους, ενώ είναι 3 πόντους χαμηλωμένο με αμορτισέρ bilstein sprint ( ) Η Laguna από την άλλη με μαμά ανάρτηση φυσικά έχει γράψει το 90% των χιλιόμετρων της από την Αλικαρνασσό του Ηρακλείου προς τη Μίλατο Λασιθίου που στην ουσία είναι εθνική οδός και ένα κομμάτι επαρχιακού οδού χωρίς καθόλου λακούβες.
Αυτό με το αντιπαράδειγμα μπορώ να το το δεχτώ όμως οφείλω να σου πω ότι εγώ δεν έχω τέτοιο feedback.rafi
Εγώ δεν έγραψα για αξιόπιστα γερμανικά πουθενά. Είπα απλά ότι σε γενικές γραμμές διατηρούν καλύτερα το εσωτερικό τους και την ποιότητα κατασκευής τους από τα προϊόντα άλλων χωρών. Παρόλα αυτά θα σου πω ότι από το συγκεκριμένο golf μόνο τα γιαπωνέζικα που γνωρίζω είναι πιο αξιόπιστα και όσα προβληματάκια έβγαλε (μερικά χαζά - δε μιλάμε σε καμία περίπτωση για ακινητοποίηση) τα έβγαλε μετά τα 120Κχλμ .Anyway είπατε τη γνώμη σας είπα και εγώ τη δική μου, πάμε παρακάτω. Το topic είναι για τον φίλο costaslio ο οποίος ζήτησε τη συμβουλή μας για το τι αυτοκίνητο θα αγοράσει το οποίο έχει σκοπό να το κρατήσει 12 χρόνια. Αν εσείς παίρνατε γαλλικό π.χ. για αυτή τη δουλειά ok...
-
12 χρόνια αιντ κάουντινγκ.
Χτες μάλιστα πήγαινε παρατεταμένα με 185 δλδ την τελική του. Όλα καλά, ποτέ δεν ακινητοποιήθηκε και έχει βγάλει κάτι βλακειούλες στην πορεία τις οποίες και τα Γιαπωνέζικα βγάζουνε. Δεν τρίζει κάτι μέσα δεν έχει σκουριάσει κάτι και όλα καλά όλα ανθηρά.
Θα μου ξαναπρότεινα την αγορά Γαλλικού όπως θα μου πρότεινα και την αγορά γιαπωνέζικου -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Χτες μάλιστα πήγαινε παρατεταμένα με 185 δλδ την τελική του. Όλα καλά, ποτέ δεν ακινητοποιήθηκε και έχει βγάλει κάτι βλακειούλες στην πορεία τις οποίες και τα Γιαπωνέζικα βγάζουνε. Δεν τρίζει κάτι μέσα δεν έχει σκουριάσει κάτι και όλα καλά όλα ανθηρά.
Θα μου ξαναπρότεινα την αγορά Γαλλικού όπως θα μου πρότεινα και την αγορά γιαπωνέζικου+7χρόνια και 181Κ χλμ με το 206 με επίσης μία σοβαρή βλάβη (ρουλεμάν πίσω ανάρτησης) και μερικές βλακειούλες. Καίει λιγότερο από ποτέ, πάει όπως πάντα και πάντα λάδια κάθε 20Κ χλμ! Όχι 7.500 που έλεγαν οι άσχετοι στην VW... Με κόστος αλλαγής λαδιών το μισό (και λιγότερο) από το γερμανικό...
Όσο για το εσωτερικό έπρεπε να σε είχα βάλει στο golf IV όταν η γκόλφω ήταν 2-3 ετών (σημάδια που δεν φεύγουν παντού, πλαστικά να έχουν ξεφτίσει, κτλ...) και να δεις τώρα το 206 που δεν έχει την παραμικρή γρατζουνιά (το προσέχω πολύ λιγότερο, απλά τα πλαστικά αντέχουν), δεν έχει σπάσει κανένας διακόπτης (να μετρήσω σπασμένα φλας στο γκολφ;;;) και είναι γενικά ακριβώς όπως όταν το πήρα (εντάξει... το 'δέρμα' στον λεβιέ και το τιμόνι έχει ξεφτίσει λίγο... αλλά στο 'ποιοτικό' γερμανικό μιλάμε για αθλιότητα όπου κι αν πέσει το μάτι σου). Η γκόλφω τα πρώτα 2 χρόνια ήταν τουλάχιστον 1 το μήνα συνεργείο με κάτι, το 206 άρχισε κάτι ψιλά (4-5 συνολικά βλάβες) μετά τα 100Κ χλμ και κάποιες πίστες και οδήγηση χωρίς ποτέ να το λυπηθώ...
Απλά με έκανε να αναθεωρήσω τις απόψεις μου περί αξιοπιστίας - ποιότητας και αντοχής στο χρόνο.
Και τώρα θα σκάσουν μύτη οι κάτοχοι Toyota να σου λένε 'σαν το Γιαπωνέζικο δεν υπάρχει'...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
+7χρόνια και 181Κ χλμ με το 206 με επίσης μία σοβαρή βλάβη (ρουλεμάν πίσω ανάρτησης) και μερικές βλακειούλες. Καίει λιγότερο από ποτέ, πάει όπως πάντα και πάντα λάδια κάθε 20Κ χλμ! Όχι 7.500 που έλεγαν οι άσχετοι στην VW... Με κόστος αλλαγής λαδιών το μισό (και λιγότερο) από το γερμανικό...
Όσο για το εσωτερικό έπρεπε να σε είχα βάλει στο golf IV όταν η γκόλφω ήταν 2-3 ετών (σημάδια που δεν φεύγουν παντού, πλαστικά να έχουν ξεφτίσει, κτλ...) και να δεις τώρα το 206 που δεν έχει την παραμικρή γρατζουνιά (το προσέχω πολύ λιγότερο, απλά τα πλαστικά αντέχουν), δεν έχει σπάσει κανένας διακόπτης (να μετρήσω σπασμένα φλας στο γκολφ;;;) και είναι γενικά ακριβώς όπως όταν το πήρα (εντάξει... το 'δέρμα' στον λεβιέ και το τιμόνι έχει ξεφτίσει λίγο... αλλά στο 'ποιοτικό' γερμανικό μιλάμε για αθλιότητα όπου κι αν πέσει το μάτι σου). Η γκόλφω τα πρώτα 2 χρόνια ήταν τουλάχιστον 1 το μήνα συνεργείο με κάτι, το 206 άρχισε κάτι ψιλά (4-5 συνολικά βλάβες) μετά τα 100Κ χλμ και κάποιες πίστες και οδήγηση χωρίς ποτέ να το λυπηθώ...
Απλά με έκανε να αναθεωρήσω τις απόψεις μου περί αξιοπιστίας - ποιότητας και αντοχής στο χρόνο.
Και τώρα θα σκάσουν μύτη οι κάτοχοι Toyota να σου λένε 'σαν το Γιαπωνέζικο δεν υπάρχει'...Ιερόσυλε!!!!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θα μου ξαναπρότεινα την αγορά Γαλλικού όπως θα μου πρότεινα και την αγορά γιαπωνέζικουΠοσα χιλιομετρα εχει η Ζαζα..?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αφού θέλεις να το κρατήσεις 12χρόνια θα πάρεις κάτι σε καλό γερμανικό (BMW Merc Audi άντε και VW)πόσο βαριέμαι να σου γράψω αντεπιχειρήματα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αφού θέλεις να το κρατήσεις 12χρόνια θα πάρεις κάτι σε καλό γερμανικό (BMW Merc Audi άντε και VW)
πόσο βαριέμαι να σου γράψω αντεπιχειρήματα...
Μαλλον καλυφθηκες..
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ιερόσυλε!!!!- ανάκληση 8εκ. αυτοκινήτων...
- πρόστιμο για απόκρυψη στοιχείων...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Θα μου ξαναπρότεινα την αγορά Γαλλικού όπως θα μου πρότεινα και την αγορά γιαπωνέζικουΠοσα χιλιομετρα εχει η Ζαζα..?
Πρέπει να έχει φτάσει τουλάχιστον τα 80Κ. Ο Φέσσας που έχει γίνει κουμπάρος πλέον είναι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά.
-
Ιερόσυλε!!!!
- ανάκληση 8εκ. αυτοκινήτων...
- πρόστιμο για απόκρυψη στοιχείων...
Στην πυρά άπιστε!!!!
-
Ο χρήστης maccentral έγραψε:
Δες και αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/550813/+1 το 2,5αρι που φοράει είναι 5ακύλινδρο της Volvo που εχω τεστάρει προσωπικά (XC70 προηγούμενο μοντέλο) δεν μου έχει κάνει κιχ με μονο μειωνέκτιμα την κατανάλωση (αλλά αφού μένεις σε νησί μάλλον δεν σε νοιάζει και πολύ λόγω αποστάσεων)
Υ.Σ το 2,5αρι αυτό βγάζει 200 ίππους και όχι 220 που λέει η αγγελία
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πρέπει να έχει φτάσει τουλάχιστον τα 80Κ. Ο Φέσσας που έχει γίνει κουμπάρος πλέον είναι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά.
60k ο θεός δίνει χιλιόμετρα στα δικά σας και τα κόβει από το δικό μου
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
60k ο κουμπάρος δίνει χιλιόμετρα στα δικά σας και τα κόβει από το δικό μου
BTW, αλήθεια έχει μόνο 60Κ χλμ;;;;;
-
έχει πινακίδες συνταξιούχου.
-
Οχι βέβαια.
Βάλε άλλα 40κ και κάτι ψιλά. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω την τύχη ή την ατυχία να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο μόνο για λόγους αναψυχής και όχι για να πηγαίνω στην δουλειά. Φέτος ειδικά που είμαι στο Παρίσι ούτε για ψώνια δεν πάω με το αμάξι Υπόψιν οτι έχει και 2 χρόνια ακινησίας στο ενεργητικό του. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ειναι επειδη στη 12τια τα ιταλικα ,τα γαλλικα, τα ισπανικα σκορπανε ε??Τα Ιταλικά και τα Ισπανικά σίγουρα στα 12 χρόνια σκορπάνε , για τα Γαλλικά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος!!!!!!
Ας μη κρυβόμαστε.........
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Ειναι επειδη στη 12τια τα ιταλικα ,τα γαλλικα, τα ισπανικα σκορπανε ε??
Τα Ιταλικά και τα Ισπανικά σίγουρα στα 12 χρόνια σκορπάνε , για τα Γαλλικά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος!!!!!!
Ας μη κρυβόμαστε.........
Διαφωνω καθετα οριζοντια και πλαγια.. Και γενικα μη ξαναγραψεις κατι παρομοιο ιδιως σε εμενα γιατι δεν εχει νοημα ειλικρινα..
Εχω πληρη επιγνωση οσων γραφω και τα στερεοτυπα ανηκουν σε αλλες δεκατιες. Οσο μπορω προσπαθω να σας ανοιξω τα ματια μπας και ξεκολλησετε με το οτι 'το ιταλικο' χαλαει π.χ.
Συνεχιστε να πιστευεις ενα μυθο αφου το θελετε.
Και κυριως για να δικαιολησετε την επιλογη σας.Το ποστ προφανως δε παει σε εσενα και μονο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οχι βέβαια.
Βάλε άλλα 40κ και κάτι ψιλά. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω την τύχη ή την ατυχία να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο μόνο για λόγους αναψυχής και όχι για να πηγαίνω στην δουλειά. Φέτος ειδικά που είμαι στο Παρίσι ούτε για ψώνια δεν πάω με το αμάξι Υπόψιν οτι έχει και 2 χρόνια ακινησίας στο ενεργητικό του.Καινούριο είναι...
Ντεν έχει αυτοκίνητο καρντιά μου!!!!