-
Αγαπητοί φίλοι γειά σας,
Θέλουμε να αλλάξουμε το αυτ/το της γυναίκας μου. Το διευκρινίζω, διότι πρόκειται γιά ένα αυτ/το, το οποίο θα κάνει μικρές καθημερινές διαδρομές, σταμάτα-ξεκίνα καί γενικά 'ζόρικη' χρήση καί όχι ταξίδια σε Εθνική οδό (γι' αυτό καί οι μικροί κυβισμοί αρκούν).Εχουμε καταλήξει στα τρία αναφερόμενα (Clio-Fiesta-Polo). Παρόμοιοι χώροι,τιμές καί κινητήρες. Θα ήθελα την γνώμη σας, ποιό νομίζετε ότι 'βολεύει' καλύτερα. Εννοώ αξιοπιστία-ζημιές,εγγυήσεις,καλό service,φθηνότερη συντήρηση κλπ. Κάθε γνώμη καί εμπειρία καλοδεχούμενη.
-
Αγαπητοί φίλοι γειά σας,
Θέλουμε να αλλάξουμε το αυτ/το της γυναίκας μου. Το διευκρινίζω, διότι πρόκειται γιά ένα αυτ/το, το οποίο θα κάνει μικρές καθημερινές διαδρομές, σταμάτα-ξεκίνα καί γενικά 'ζόρικη' χρήση καί όχι ταξίδια σε Εθνική οδό (γι' αυτό καί οι μικροί κυβισμοί αρκούν).Εχουμε καταλήξει στα τρία αναφερόμενα (Clio-Fiesta-Polo). Παρόμοιοι χώροι,τιμές καί κινητήρες. Θα ήθελα την γνώμη σας, ποιό νομίζετε ότι 'βολεύει' καλύτερα. Εννοώ αξιοπιστία-ζημιές,εγγυήσεις,καλό service,φθηνότερη συντήρηση κλπ. Κάθε γνώμη καί εμπειρία καλοδεχούμενη.
-
Αγαπητοί φίλοι γειά σας,
-
Ο χρήστης delman62 έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι γειά σας,Θέλουμε να αλλάξουμε το αυτ/το της γυναίκας μου. Το διευκρινίζω, διότι πρόκειται γιά ένα αυτ/το, το οποίο θα κάνει μικρές καθημερινές διαδρομές, σταμάτα-ξεκίνα καί γενικά 'ζόρικη' χρήση καί όχι ταξίδια σε Εθνική οδό (γι' αυτό καί οι μικροί κυβισμοί αρκούν).Εχουμε καταλήξει στα τρία αναφερόμενα (Clio-Fiesta-Polo). Παρόμοιοι χώροι,τιμές καί κινητήρες. Θα ήθελα την γνώμη σας, ποιό νομίζετε ότι 'βολεύει' καλύτερα. Εννοώ αξιοπιστία-ζημιές,εγγυήσεις,καλό service,φθηνότερη συντήρηση κλπ. Κάθε γνώμη καί εμπειρία καλοδεχούμενη.
POLO DSG αφου θα ειναι και σταματα ξεκινα... Αν δεν ενδιαφερει το αυτοματο κιβωτιο τοτε το Clio. Το Fiesta... μπαα... αστο...
Στα της αξιοπιστιας, ολα τους λιγο πολυ στο ιδιο καζανι βραζουνε...
Στα του κοστους, πιθανα το Fiesta εχει χαμηλοτερο κοστος service, αλλα ολα τους εχουν τοσο μακρα διαστηματα συντηρησης που δεν θα εδινα ιδιαιτερη σημασια στις οποιες διαφορες. Μαλιστα θα ελεγα πως με ενα αυτοματο κιβωτιο εχεις καλες πιθανοτητες να γλυτωσεις βλαβες στο συστημα μεταδοσης απο κακη χρηση. -
Ο χρήστης delman62 έγραψε:
... Εχουμε καταλήξει στα τρία αναφερόμενα (Clio-Fiesta-Polo)...Φανταζομαι και σύμφωνα με τη χρήση που αναφέρεις εννοείς τα ατμοσφαιρικά Clio και Polo με 75ΗΡ και 70ΗΡ αντιστοιχα και όχι τα Tce/Tsi.
Αριθμητικά σε άλογα και σε aftersales φαίνεται το Fiesta καλύτερο ενώ αντί για το Polo θα προτιμούσα το Ibiza σαν πιο όμορφο και με φτηνότερο aftersales (ας αναφέρει και κάποιος γνωστης/κατοχος αν το θέμα των πολλαπλασιαστών στα Polo αφορούσαν και τα 1,2). Στο Clio πάντως έχοντας οδηγήσει πριν αρκετό καιρό το 75άρη μου φάνηκε απλώς επαρκές σε δυνατότητες. Οδηγικά δεν ενθουσιάζει ενώ και σε συμπεριφορά το είδα αρκετά μαλακό. Δεν ξέρω τι έκδοση δε οδήγησα αλλά και εξοπλιστικά ήταν με μόνο τα απαραίτητα και σχετικά φτωχό και είμαι μάλλον λίγο ... κακομαθημένος!
Γενικά πάντως στα μεγέθη supermini με ... μικρούς, παλιούς και σχετικά αδύναμους κινητήρες είμαι λίγο σκεπτικός! Θα προτιμούσα ίσως κάποιο μικρότερο mini που σ' αυτά τα κυβικά φαίνονται πιο ικανά (Alto, Spark, Splash, I10, Twingo (με μείον τις 3 πόρτες) κλπ) -
Εχεις δίκηο, εννοώ τα ατμοσφαιρικά καί πάντα 5πορτο. Τa SEAT δεν τα έχω γνωρίσει, δεν μου πάει η μάρκα. Τώρα αν έχει το ένα (5) άλογα πάνω-κάτω από το άλλο, δεν πολυενδιαφέρει γιά την χρήση του. Τα πρώτα που μετράνε, αξιοπιστία,φθηνή συντήρηση,άνεση (για το συγκεκριμένο).
Κάπου κλείνω στο Clio. Ανετο,5 χρόνια εγγύηση, δοκιμασμένος κινητήρας,καλό κράτημα.Απλά γνώμη.
Τώρα γιά τα πιό μικρά που λες,σωστός γιά αναλογία ίππων/βάρους.Αλλά τώρα έχει το Picanto καί για να μπαινοβγείς (ειδικά χειμώνα με μπουφάν),νομίζεις ότι 'το φοράς'. -
Μεταξύ Φιέστα και Κλιό θα ήμουν στις ατμοσφαιρικές εκδόσεις. Το Φιέστα όμορφο ελαφρύ και μάλλον το πιο σβέλτο από τα 3. Αλλατο Κλιό είναι εξίσου άνετο, ευχάριστο, απλά νομίζω ότι με τις εκπτώσεις που ισχύουν και το πακέτο 5-5-5 βγαίνει αρκετά πιο οικονομικά και από τα 3. Το πόλο με το 1.2 ατμοσφαιρικό θεωρώ είναι λίγο ψοφιμάκι.Καταναλώσεις και τα 3 στα ίδια πρέπει να είναι. Σε αξιοπιστία το Κλιουδάκι τα τελευταία χρόνια στην 3η του γενιά στις ευρωπαικές έρευνες βγαίνει από τα πιο αξιόπιστα+η εγγύηση 5 χρόνια είναι μεγάλο ατού. Για τιμές service θεωρώ το Κλιό είναι σε απόλυτα λογικές τιμές. Το Πόλο έχει τις κλασσικές ακριβές γερμανικές τιμές. Το φιέστα δεν γνωρίζω αλλά γενικά θεωρώ ότι η Ford στη συντήρηση τα τελευταία χρόνια αφού έχει μεγαλώσει πολύ το πελατολόγιό της έχει μια τάση να τραβάει την ανιούσα συνεχώς.
-
Δεν συζητώ γιά turbo (TCE - TSI), γιατί νομίζω θα μας δυσκολέψουν γιά την χρήση που τα θέλουμε (η οικονομική επιβάρυνση δεν είναι μεγάλη). Η αλήθεια είναι ότι τα πέντε χρόνια εγγύηση της Renault (ό,τι καί να είναι, μετράει). Το Fiesta 9 φορολ. ίπποι (δεν ξέρεις τι ξημερώνει) καί το Polo τρικύλινδρο. Το σκεπτικό μου, σε γενικές γραμμές.
-
Εγώ θα σου προτεινα να τα κανεις ενα test drive μαζι με τη συζυγο , εκει θα καταλαβεις πιο σου ταιριαζει οδηγικα, μπορει να σκεφτεσαι τωρα καποιο και με το test drive να παρεις αυτο που απεκλεισες.
-
Χμμμ δυσκολη επιλογη.Παντος το polo θα το απεκλεια απο νωρις γιατι θα εχει το ποιο ακριβο σερβις απο τα αλλα δυο και επισης τα polo δεν εχουν καλη προϊστορια αξιοπιστιας.Θα σου ελεγα καλυτερα να πας σε αντιπροσωπους να ρωτησεις τιμες για fiesta-clio και τι δωρα μπορουν να σου δωσουν και να τα κανεις ενα test drive να δεις ποιο καιει λιγοτερο και ποιο σε ευχαριστει παραπανω.
-
αν μιλαμε για χειροκινητο, τοτε clio με 5ετη εγγυηση και κορυφαια αξιοπιστια για την κατηγορια του.. ειδικα αν βγαινει και φτηνοτερα απο τα υπολοιπα ειναι σιγουρα η καλυτερη επιλογη, συνυπολογιζοντας και την πιο ανετη μετακινηση που θα προσφερει
-
Ο χρήστης VAGOSS έγραψε:
Εγώ θα σου προτεινα να τα κανεις ενα test drive μαζι με τη συζυγο , εκει θα καταλαβεις πιο σου ταιριαζει οδηγικα, μπορει να σκεφτεσαι τωρα καποιο και με το test drive να παρεις αυτο που απεκλεισες.Ξεκολληστε απο τα οδηγικα!Δεν τους ενδιαφερει ολους πια και ποσο μαλλον τη γυναικα του ανθρωπου που θελει να κινειται στη πολη...ο ανθρωπος θελει φτηνα σερβις απλα και αξιοπιστια.
-
To αν ταιριάζει οδηγικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλουμε οδηγοκεντρικό αμάξι. Το να ταιριάζει οδηγικά σε μια γυναίκα μπορεί να σημαίνει πχ να έχει πανάλαφρο τιμόνι και πεντάλ.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Χμμμ δυσκολη επιλογη.Παντος το polo θα το απεκλεια απο νωρις γιατι θα εχει το ποιο ακριβο σερβις απο τα αλλα δυο και επισης τα polo δεν εχουν καλη προϊστορια αξιοπιστιας.Θα σου ελεγα καλυτερα να πας σε αντιπροσωπους να ρωτησεις τιμες για fiesta-clio και τι δωρα μπορουν να σου δωσουν και να τα κανεις ενα test drive να δεις ποιο καιει λιγοτερο και ποιο σε ευχαριστει παραπανω.γιώργο ... έλα μεταξύ μας είμαστε...
πες μας πιο πιστεύεις είναι η ιδανική επιλογή...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Χμμμ δυσκολη επιλογη.Παντος το polo θα το απεκλεια απο νωρις γιατι θα εχει το ποιο ακριβο σερβις απο τα αλλα δυο και επισης τα polo δεν εχουν καλη προϊστορια αξιοπιστιας.Θα σου ελεγα καλυτερα να πας σε αντιπροσωπους να ρωτησεις τιμες για fiesta-clio και τι δωρα μπορουν να σου δωσουν και να τα κανεις ενα test drive να δεις ποιο καιει λιγοτερο και ποιο σε ευχαριστει παραπανω.
γιώργο ... έλα μεταξύ μας είμαστε...
Δε το λεω που να σκασεις.
-
εμένα να σου πω την αλήθεια από τα 3 προτιμώ το φορντ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Καλα κανεις.
-
Καλα κανεις.
-
Εdit mod
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To αν ταιριάζει οδηγικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλουμε οδηγοκεντρικό αμάξι. Το να ταιριάζει οδηγικά σε μια γυναίκα μπορεί να σημαίνει πχ να έχει πανάλαφρο τιμόνι και πεντάλ.αυτο ακριβως λεω και απο τη στιγμη που την ικανοποιει αυτο που λες π.χ ,πρεπει να δωσει προτεραιτητα σαυτο για να το χαρει κιολασ ετσι κιαλιως και τα 3 αμαξακια μια χαρα ειναι
οσο αναφορα τα σερβις και συντηρηση της vw ειναι λιγο ακριβοτερα.
Αυτο που ειπα εγω ειναι να παει ο ανθρωπος με τη γυναικα του να δει να κατσει μεσα να τα οδηγησει να δει ποιο εσωτερικο της αρεσει γιατι οπως και να το κανουμε οι γυναικες κοιτανε και την αισθητικη και αποφασιζει.
Renault Clio 1.2 - Ford Fiesta 1.25 - VW Polo 1.2