-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
+η Ελλάδα έχει περάσει την κρίση πιο αναίμακτα από όλουςγιατί δεν άρχισε ακόμη....το είπε και ο ΓΑΠ προχθές...'ακόμη δεν άγγιξαν τα νέα μέτρα τους πολίτες...'
-
Αν υπήρξε τέτοια μείωση στο τζίρο σε σχέση με πέρυσι(από ότι λένε συνάδελφοι), χωρίς να έχουν γίνει ακόμα τα μέτρα αισθητά από τους πολίτες, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα ακολουθήσει..
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ολοι οσοι εχουν για πρωτυπο τη Δανια για να της μοιασουμε δα και καλα να μην ξεχναν οτι εκει εχουν και του μεγαλυτερους συντελεστες φορολογησης!!!!!!!να δώ τους υπέρμαχους της Δανίας να πληρώνουν 19.000€ για ένα KIA Picanto και τί στον κόσμο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ολοι οσοι εχουν για πρωτυπο τη Δανια για να της μοιασουμε δα και καλα να μην ξεχναν οτι εκει εχουν και του μεγαλυτερους συντελεστες φορολογησης!!!!!!!
να δώ τους υπέρμαχους της Δανίας να πληρώνουν 19.000€ για ένα KIA Picanto και τί στον κόσμο
Μα τι τους μενει εκει σαν αγοραστικη δυναμη???? ακριβα ενοικια, αυτοκινητα, τροφη, πως καταναλωνουν αν δεν περισσευει και κατι τελικα..... εστω και αν δεν δινουν φακελακια καθε τρεις και λιγο......
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ολοι οσοι εχουν για πρωτυπο τη Δανια για να της μοιασουμε δα και καλα να μην ξεχναν οτι εκει εχουν και του μεγαλυτερους συντελεστες φορολογησης!!!!!!!
να δώ τους υπέρμαχους της Δανίας να πληρώνουν 19.000€ για ένα KIA Picanto και τί στον κόσμο
Μα τι τους μενει εκει σαν αγοραστικη δυναμη???? ακριβα ενοικια, αυτοκινητα, τροφη, πως καταναλωνουν αν δεν περισσευει και κατι τελικα..... εστω και αν δεν δινουν φακελακια καθε τρεις και λιγο......
οι Δανοι ζουνε ενα δραμα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
έφυγε πριν από κανα τρίμηνο φίλος μου ελληνοολλανδός με την κοπελιά του (δανέζα) για να μείνουν κοπενγάγη (δε μπορούσε να βρει δουλειά εδώ και τελικά βρηκε δανία, από ολλανδική εταιρεία που ε΄χει έδρα το eindhoven )
γύρισε πριν από λίγες μέρες για ένα σεμινάριο και τον είδα στα γρήγορα, μιά χαρά περνάει
λεπτομέριες για τη ζωή εκεί δεν έμαθα, μόνο γενικά πράγματα (πολύ καλή περίθαλψη, συνθήκες εργασίας, ακριβά ενοικια, υπερβολικά ακριβά αμάξια, αλλά έχει εταιρικό, απλά πήραν ένα πικάντο για την δικιά του).Μου είπε πάντως ότι περνάει καλύτερα από εδώ, αλλά αυτό ελέγχεται για άλλους λόγους
άμα τον ξαναδώ αργότερα που θα έχει κατασταλάξει και μάθω τπτ ενδιαφέρον θα γράψω
-
δεν ξέρω αν κάποιος νεότερος από μένα (άλλη νοοτροπία) θα μπορούσε να ζήσει στην Δανία!!
έχω αδελφικό φίλο που παντρεύτηκε πριν πολλά χρόνια και ζει εκεί οπότε τον έχω επισκεφθεί κάποιες φορές και παρ ότι αισθάνεσαι την ισότητα μεταξύ των πολιτών, την ίση μεταχείριση από το κράτος, την παντελή έλλειψη επιδεικτικής συμπεριφοράς, το μειωμένο (σε σχέση με εμάς) άγχος, είναι τόσο διαφορετικά δομημένη η κοινωνία τους που δεν υπάρχει περίπτωση να τους πλησιάσουμε.
άλλωστε εάν αποφασίζαμε να τους μοιάσουμε θα αλλάζαμε γνώμη στα μέσα της διαδρομής.ποιος έλληνας θα συναινούσε στο να σταματήσει, για λίγο, το αυτοκίνητό του 300 μ. από την οικοδομή του για να αφήσει τη γυναίκα του με το μωρό με -10° C επειδή μόνο εκεί επιτρέπεται η στάση σε ώρα που δεν κυκλοφορούν ούτε πολικές αρκούδες!!! μετά θα πάει σε ελεγχόμενο πάρκινγκ και σε καμιά ώρα θα επιστρέψει στο σπίτι με υποθερμία....
-
Πολυ οργανωση για το παραμικρο που δεν αφηνει περιθωρια πρωτοβουλιας και φυσικα συμβαινουν υπερβολες που δεν τις αντεχεις!!!!... οπως το να περιμενεις σε φαναρι που εξοφθαλμα εχει χαλασει αλλα κανεις δεν κανει την κινηση να περασει..... περιμενοντας καποιος υπευθυνος να το φτιαξει!!!! μιλια πολλα οι διαφορες.... δεν θα αντεχα προσωπικα... μονο και μονο για να εχω ιατρικη καλυψη.... και αυτη αμφισβητουμενη απο περιστατικο φιλου που ζει εκει.... απλα 'νομιζουν' οτι εχουν..... εαν δε κατι δεν παει καλα τοτε υπαρχει δικαιολογια..... οπως και εδω.... οτι εκαναν οτι μπορουσαν.....
-
Βρε παιδιά, ΔΕΝ μπορείς να κάνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά.
Ο Έλληνας θέλει το μαμάτο κράτος αλλά χωρίς να καταθέσει τον οβολό του...
Ναι οι σκανδιναβικές (και η Δανία μια απ' αυτές θεωρείται) χώρες είναι πρότυπα οργάνωσης και κοινωνικού κράτους, αλλά όλα αυτά τα ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ οι πολίτες.
Αν δεν κάνω λάθος, η φορολόγηση εισοδήματος π.χ στην Σουηδία (γνωρίζω κάποιους που έχουν πάει εκεί) αγγίζει το 40% των αποδοχών σου... Υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί ποτέ ο Έλληνας να πληρώνει τον μισό μισθό του στο κράτος ?
Γι' αυτό όμως θα 'ματώνει' οικονομικά στην παραπαιδεία και στην υγεία.
Στις σκανδικαβικές χώρες παιδεία-υγεία τα έχεις δωρεάν, και είναι υψηλού επιπέδου, αλλά όπως είπαμε τα έχεις πληρώσει (εμμέσως) απ' την φορολογία στο εισόδημά σου.Παρότι όλοι τους θαυμάζουμε (και ο ΓΑΠ τους έχει σαν πρότυπο) δεν νομίζω ότι το σκανδιναβικό μοντέλο ταιριάζει στην νοοοτροπία του νεοέλληνα.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
δεν ξέρω αν κάποιος νεότερος από μένα (άλλη νοοτροπία) θα μπορούσε να ζήσει στην Δανία!!
έχω αδελφικό φίλο που παντρεύτηκε πριν πολλά χρόνια και ζει εκεί οπότε τον έχω επισκεφθεί κάποιες φορές και παρ ότι αισθάνεσαι την ισότητα μεταξύ των πολιτών, την ίση μεταχείριση από το κράτος, την παντελή έλλειψη επιδεικτικής συμπεριφοράς, το μειωμένο (σε σχέση με εμάς) άγχος, είναι τόσο διαφορετικά δομημένη η κοινωνία τους που δεν υπάρχει περίπτωση να τους πλησιάσουμε.
άλλωστε εάν αποφασίζαμε να τους μοιάσουμε θα αλλάζαμε γνώμη στα μέσα της διαδρομής.ποιος έλληνας θα συναινούσε στο να σταματήσει, για λίγο, το αυτοκίνητό του 300 μ. από την οικοδομή του για να αφήσει τη γυναίκα του με το μωρό με -10° C επειδή μόνο εκεί επιτρέπεται η στάση σε ώρα που δεν κυκλοφορούν ούτε πολικές αρκούδες!!! μετά θα πάει σε ελεγχόμενο πάρκινγκ και σε καμιά ώρα θα επιστρέψει στο σπίτι με υποθερμία....
Ο σωστά μορφωμένος Έλληνας. Αυτός που θα έχει πάρει στο σχολείο την απαιτούμενη παιδεία. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Και όσα πτυχία ή παπαγαλισμένες γνώσεις να έχει κάποιος, δεν την αποκτά στο ελληνικό σχολείο. Δεν είναι αυτοί οι μαλ@κες. Εμείς είμαστε οι άξεστοι και ανάγωγοι.
-
Ο χρήστης Και είπεν ο koutsan εις τους μαθητές του έγραψε:
Ε δεν έχουμε όλοι ξαδέρφια με διδακτορικό ώστε να πιάνουμε πουλιά στον αέρα...Θες να μας πεις ότι όποιος θεωρεί όλες τις φαρμακευτικές ή όλους τους γιατρούς παράσιτα (ναι τη γενίκευση που ήθελες να θίξεις ) πρέπει να ψοφολογήσει με τη φροντίδα του μάγου της φυλής ;
Θες να μας πεις ότι όλοι αυτοί οι γιατροί που είναι γύρω μας και το ξέρουμε ότι φοροδιαφεύγουν για 100δες εκατομ., παίρνουν μίζες, εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο χυδαία, σε βλέπουν σαν ευρώ και όχι σαν άνθρωπο δεν προβαίνουν σε ιατρικές πράξεις που σώζουν ζωές ; Μήπως δεν πρέπει να τους χρησιμοποιούμε επειδή ξέρουμε ότι είναι καθάρματα ;Αν έχεις δύο γιατρούς να διαλέξεις και ο 1 είναι ένα κάθαρμα (θες απατεώνας, θες βιαστής, θες φοροφυγάς, πες ό,τι θες) του αισχίστου είδους και το γνωρίζεις από πρώτο χέρι αλλά είναι εξαιρετικός χειρουργός, ο καλύτερος με διαφορά και ο άλλος είναι μάλαμα αλλά από χειρουργική τρομπόνι θα προτιμήσεις να χειρουργηθείς από τον καλό άνθρωπο, σωστά ;
Εν ολίγοις, ακόμα και αν ισχύει πράγματι ότι ΟΛΕΣ οι φαρμακευτικές είναι ό,τι πιο σάπιο διαθέτει η καπιταλιστική μας κοινωνία αυτό δεν αναιρεί σε τίποτα το χειροπιαστό έργο τους να εξελίσσουν, να προάγουν την επιστήμη και να παράγουν φάρμακα που σώζουν ζωές κάθε μέρα...
Ακόμα πιο λιανά : τα δύο τεμάχια του συλλογισμού σου είναι παντελώς άσχετα μεταξύ τους.
Το σύντροφο Λοβέρδο δεν συγκεκριμενοποίησε αυτό που ήθελε να πει γιατί δεν είχε τα @@ to do so. Αυτό που ήθελε να πει -και ισχύει- είναι ότι παρασιτικά δρουν αναρίθμητες μικρές φαρμακευτικές που εισάγουν αντίγραφα αμφίβολης αποτελεσματικότητας και χρησιμοποιούν πάσης φύσεως τρόπους προώθησης για πλασματικές συνήθως συνταγογραφήσεις που μαζί με άλλα κόλπα φορτώνουν τα ταμεία.
Σε γιατρούς δεν αναφέρθηκα. Το ότι εσύ αναλύεις για γιατρούς θα πρέπει να μου το εξηγήσεις γιατί δεν έχουμε όλοι το IQ σας εφέντη...
Βασικά, επειδή άκουσα ότι δεν είχε αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο που πήγε, είναι μια καλή αφορμή για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να κόβουν χρήματα από το χώρο της υγείας για να προσλαμβάνουν κόσμο στη Βουλή και το Μετρό.
Και σε ότι αφορά το παρασιτικό (βαρειά κουβέντα) του θέματος να μας πει πόσα κομματόσκυλα πληρώνει με λεφτά του δημοσίου στο πολιτικό του γραφείο για να τακτοποιούν ρουσφέτια και μετά να ασχοληθεί με τις φαρμακευτικές (όσες δρουν όντως παρασιτικά). -
Στην Νορβηγία η φορολογία φτάνει το 50%!!!
Αλλά υπάρχουν ΟΙ υπηρεσίες. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Βασικά, επειδή άκουσα ότι δεν είχε αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο που πήγε........
Βασικά, είχε αξονικό, απλά έλειπαν κάποια υλικά που χρειάζεται για να γίνει η αξονική... Επειδή τους τελείωσαν και προφανώς κάποιος ξέχασε να παραγγείλει ή έληξε κάποια σύμβαση... λογικά...
Και του είπαν: Κάτσε να σε ανοίξουμε, μπας κι έχεις τίποτα σοβαρό...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...Βασικά, επειδή άκουσα ότι δεν είχε αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο που πήγε, είναι μια καλή αφορμή για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να κόβουν χρήματα από το χώρο της υγείας για να προσλαμβάνουν κόσμο στη Βουλή και το Μετρό...Δυστυχώς τίποτα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο, τίποτα άσπρο μαύρο, όλα γκρί είναι! Και από την υγεία υπάρχουν περιθώρια τεράστιας περικοπής με ταυτόχρονη βελτίωση των υπηρεσιών!
Γιατί τι να τα κάνεις τα λεφτά που δίνεις για αξονικό αν καταναλώνεται σε κάτι άλλο πχ για την συντήρηση ή την μετακίνηση του παλιού ακτινολογικού και αγορά νέου (ο ακτινολόγος είναι μεγάλος και δεν θέλει νέες προκλήσεις και ευθύνες) ή αγοράζεται αξονικός και κάθεται στα κουτιά του... (υπάρχει ιδιώτης που έχει αξονικό εκεί κοντά και φροντίζει να κολλήσει το θέμα)... ή δεν υπάρχει χώρος να εγκατασταθεί ή λειτουργεί αλλά χαλάει (ο ιδιώτης φροντίζει με την χορηγία του στο σχετικό προσωπικό να χαλάει συχνά και να μην επισκευάζεται) ή δεν έχεις προσλάβει το προσωπικό που ξέρει να τον λειτουργεί. Τι να τα κάνεις τα λεφτά για την υγεία όταν προσλαμβάνεις νοσηλευτικό προσωπικό αλλά κάνουν άλλες δουλειές... Τι να τους κάνεις τους κηπουρούς σε νοσοκομείο χωρίς κήπους. Τι να τα κάνεις τα λεφτά όταν στήνεις κέντρο υγείας ή νοσοκομείο στο οποίο για χρόνια πληρώνεις φύλακες, καθαρίστριες, κηπουρούς και φυσικά διοικητικούς υπαλλήλους αλλά δεν έχει διοριστεί κανένας γιατρός (θυμίζει Yes prime minister, έχει τέτοιο ακριβώς επεισόδιο αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα γίνεται στ' αλήθεια)! Χαμένα πάνε όλα αυτά τα λεφτά αλλά ποιος υπεύθυνος βλεφαριάζει;;... ποιος τιμωρείται;;
Όπως λέω και πιο πριν, τεράστια τα περιθώρια βελτίωσης χωρίς να δοθεί δεκάρα αρκεί να γίνεται σωστή χρήση των διαθέσιμων πόρων.EDIT: η προηγούμενη δημοσίευση γραφόταν ταυτόχρονα με τη δική μου. Νομίζω από αυτά που λέω απαντάω και σε αυτήν....
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ο σωστά μορφωμένος Έλληνας. Αυτός που θα έχει πάρει στο σχολείο την απαιτούμενη παιδεία. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Και όσα πτυχία ή παπαγαλισμένες γνώσεις να έχει κάποιος, δεν την αποκτά στο ελληνικό σχολείο. Δεν είναι αυτοί οι μαλ@κες. Εμείς είμαστε οι άξεστοι και ανάγωγοι.Συμφωνω και κατι αναλογο περι 'παιδειας' (οχι μονο σχολικης), εχω ξαναγραψει.
Αλλα ειδικοτερα για την οικονομια, οταν θελουμε να φορολογουμαστε ελαχιστα και το χειροτερο, προσπαθουμε επισταμενως να κλεψουμε το κρατος, αυτο που θα βρει τα απαραιτητα χρηματα, ωστε να σου παρεχει σωστες υπηρεσιες?
Ο Α δεν δηλωνει τα εσοδα της επιχειρησης του, ο Β τα ενοικια που εισπραττει, ο Γ δηλωνει ψευδως εκτασεις για επιδοτησεις, ο Δ παιρνει επιδοτησεις για να ανοιξει επιχειρηση μαιμου, ο Ε υπερτιμολογει τις υπηρεσιες του, ο Ζ δεν πληρωνει το προστιμο της κλησης (να μην αναφερθω στα μεγαλυτερα και απληρωτα προστιμα των παρατυπιων επιχειρησεων), ο Η δεν περναει ΚΤΕΟ, κλπ, κλπ, . Και κανενας δεν τιμωρειται, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.
Και οπως παντα, αυτα που γραφω δεν τα κανουμε εμεις, αλλα οι αλλοι.
Ποσοι ρε γ@μω την π@@τανα μου, ειναι αυτοι οι αλλοι?
Η απαντηση ειναι προφανης : Η πλειοψηφια, γιατι αλλιως ο ισολογισμος της οικονομικης ευρωστειας του κρατους , θα εβγαινε με θετικο προσημο .
Και βεβαια αν οι πολιτες της χωρας που λεγεται Ελλαδα ηταν σωστοι, τοτε και οι πολιτικοι της θα κυβερνουσαν ορθολογιστικα και οχι ως 'κλεφτοκοταδες', αφου η 'παιδεια' τους θα ηταν αναλογη ....
Τωρα, ας ρουφηξουμε ολοι το αυγο μας, αλλα, που να παρει και να σηκωσει, τι φταει η μειοψηφια που ηταν σωστη στις υποχρεωσεις της, να πληρωσει τις αμαρτιες της πλειοψηφιας?
Πιο λαικα και θυμωμενα, δεν μπορουσα να τα γραψω (που να με βλεπατε πως 'βρονταγα' και τα πληκτρα ...) -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...που να παρει και να σηκωσει, τι φταει η μειοψηφια που ηταν σωστη στις υποχρεωσεις της, να πληρωσει τις αμαρτιες της πλειοψηφιας?
Πιο λαικα και θυμωμενα, δεν μπορουσα να τα γραψω (που να με βλεπατε πως 'βρονταγα' και τα πληκτρα ...)Συμφωνώ στα περί παιδείας κλπ. Και συμφωνώ για τα όσα λες για τη μειοψηφία αλλά αν και μέλος αυτής της μειοψηφίας σκέφτομαι και το παρακάτω... Ήταν σωστή η μειοψηφία για να θεωρεί εαυτόν αδικημένο;; Φρόντιζε να δείχνει τα κακώς κείμενα, να καταδίδει όλους τους άλλους όπως έχει υποχρέωση στην Δημοκρατία (με κεφαλαίο δ);; Και απαιτούσε ενημέρωση για την πορεία της αναφοράς της; Κλπ κλπ... Όχι... άρα και η μειοψηφία δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις της και για αυτό δεν μπορέι να εξαιρεθεί...
Θα μου πεις άλλη δουλειά δεν θα κάνω από το να κυνηγάω όλους τους άλλους και το σύστημα;; Και θα έχεις δίκιο αλλά και πάλι δεν απαλλάσσεσαι!Πω πω δεν βάζεις τόνους και ο αυτόματος spellchecker έχει γεμίσει την παράθεσή σου με κόκκινες γραμμούλες...
-
Την παιδεια ξεκιναμε να την παιρνουμε απο το σπιτι μας...... το σχολειο δεν εχει τα φοντα να μας εκπαιδευσει σωστα γιατι δεν υπαρχουν και πρωτυπα...... Ναι φταιμε γιατι δεν διαμαρτυρηθικαμε οπως επρεπε, εκει που επρεπε!!!! τα λεγαμε μεταξυ μας και δεν θελαμε (εγω τουλαχιστον ) να μπλεξω με κρατικους η μαλλον κομματικους μηχανισμους για να καταγγειλω πραγματα..... απλως εμενα μακρυα απο κακοτοπιες οσο μπορουσα..... δεν ηθελα να τους συναναστρεφομαι βρε αδερφε..... αλλα τελικα και αυτο λαθος ειναι
-
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
Στην Νορβηγία η φορολογία φτάνει το 50%!!!
Αλλά υπάρχουν ΟΙ υπηρεσίες.εδω, αν υπολογισεις τα φακελακια που αναγκαζεσαι να δωσεις απλα για να κανεις τις νομιμες δουλειες σου, μαζι τα λεφτα για ' δωρεαν παιδεια', υγεια κτλ κτλ, θα δεις οτι η 'φορολογια' μας πιθανοτατα ξεπερνα το 50%
-
Ε λοιπόν μετά από 300 σελίδες!! λυπάμαι/χαίρομαι (όπως το πάρει κανείς...) που πρέπει να είμαι εγώ που θα σας ανακοινώσω ότι ΔΕΝ έχουμε πρόβλημα στην ελληνική οικονομία! Γιατί απλά δεν μπορούμε να έχουμε πρόβλημα στην ελληνική οικονομία αφού δεν έχουμε καν ελληνική οικονομία!
Άντε πάμε για τις επόμενες 300 σελίδες! -
και αυτοί προσπαθούν πάντα να κρύβουν εισοδήματα, απλώς είναι τρομερά δύσκολο με τους μηχανισμούς που διαθέτει το κάθε κράτος (σε όλη τη Σκανδιναβία).
και αυτοί αντιμετωπίζουν ουκ ολίγα περιστατικά φαγώματος κοινοτικών κονδυλίων όπως βέβαια και οι ακέραιοι γερμανοί οι οποίοι βρίσκονταν πριν λίγα χρόνια στα υψηλά της λίστας των καταχρήσεων των ευρωπρογραμμάτων. λάδι μπορεί να μην παράγουν αλλά το χρησιμοποιούν παντοιοτρόπως.
το σύστημά τους σαφώς δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας (οι Δανοί είναι οι ευτυχέστεροι πολίτες του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα) και σε πολλά θα πρέπει να τους έχουμε σαν πρότυπο από την άλλη το αίσθημα αυτό μειώνει τα αντανακλαστικά και δημιουργεί πολίτες πρόβατα.(πρώτοι σε αυτοκτονίες νέων οι Σουηδοί)
είναι τόσο ομαδικά η ζωή προγραμματισμένη που καταντάει πολύ βαρετή και υποβοηθάει στην αρνητική ψυχολογία και το κλίμα με πολύ μεγάλες ψυχρές νύχτες ή πολύ μεγάλες μέρες
Δεν ξέρω που τελειώνουν τα θετικά και που αρχίζουν τα αρνητικά αλλά έτσι κι αλλιώς η αντιγραφή δεν είναι η καταλληλότερη συνταγή για να επιτύχεις.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;