-
Άλλαξε Διοικητής πρόσφατα στο ΚΕΣΝ και ο νέος είναι Καταδρομέας και τους έχει σφίξει κάπως. Φαντάζομαι τίποτα φοβερό αλλά άμα είσαι φυγόπονος όλα δύσκολα σου φαίνονται...
-
Kαρακολια, δοκιμοι κλπ για εμενα ειναι παπαριες. Πηγαιναμε τοτε για 18μηνες, να κανουμε και 200 σκοπετακια, και ολα οκ. Σιγα μην καθομουνα εγω να πηζω το καθε φαντάρο και να τον ελενχο αν εκανε μια κοπανα να δειτο γκομενακι του.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Kαρακολια, δοκιμοι κλπ για εμενα ειναι παπαριες. Πηγαιναμε τοτε για 18μηνες, να κανουμε και 200 σκοπετακια, και ολα οκ. Σιγα μην καθομουνα εγω να πηζω το καθε φαντάρο και να τον ελενχο αν εκανε μια κοπανα να δειτο γκομενακι του.Να την κάνει την κοπάνα, όχι όμως όταν ήμουν εγώ υπέυθυνος για αυτόν,γιατί εάν μια στο εκατομύριο σκοτωνόταν σε τροχαίο στην κοπάνα ή τον έπνιγε η γκόμενα με τα μπούτια της, η κλασσική Ελληνίδα μάνα θα με κυνηγούσε μια ζωή φωνάζοντας ότι τις έφαγα το παιδί γιατί δεν τον πρόσεχα...κι άντε μετά να εξηγήσεις. Κι αυτά χωρίς να υπολογίζεται η στρατιωτική ευθύνη (ΕΔΕ κλπ κλπ), δηλαδή μπλέξιμο μια ζωή γιατί ο άλλος είναι κ@@λ@@ρης και θέλει να δεί το γκομενάκι εδώ και τώρα, λες κι εγώ ήθελα να κάθομαι να προσέχω την φάτσα του όλο το βράδυ.
Στην δουλειά σου φαντάζομαι δεν χρειάζεται να πήζεις-ελέγχεις κανέναν...γιατί εγώ τουλάχιστον σαν δουλειά το είδα και μάλιστα που μου έδωσε εμπειρία στην διαχείρηση προσωπικού-υλικού πρίν ακόμα μπω στην αγορά εργασίας.
Και εξηγώ...στην θητεία μου έπρεπε να συντονίσω-ελέγξω μπριζώσω, πες το όπως θες, τους φαντάρους για να γίνουν κάποιες εργασίες που μου ανέθεταν οι προιστάμενοι μου. Το συμπέρασμα ήταν ότι οι φιλότιμοι εργατικοί που καταλάβαιναν ότι είναι καλύτερο να δουλέψουμε για να τελειώνουμε και να μην βρεί κανένας τον μπελά του (μαζί κι εγώ) περνούσαν πάντα καλά. Τα κοπρόσκυλα του κερατά που ήταν όλο μαγκιά ειρωνεία και τουπέ φρόντιζα να το μετανοιώσουν γιατί εμείς που δουλεύαμε δεν είμασταν μα@@κες, το κάναμε για έναν κοινό σκοπό, να τελειώνουμε την δουλειά γρήγορα και υποδειγματικά και μετά να λουφάρουμε με την ανοχή κιόλας των ανωτέρων. Βέβαια όταν έπεφταν οι τιμητικές, προαναχωρήσεις και τα άλλα εξτραδάκια μας φώναζαν βύσματα οι κακομαθημένοι κ@@οπαιδαράδες.
Τα ίδια αντιμετωπίζω και τώρα στον ιδ. τομέα σε πολυυυυ χειρότερη μορφή
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Να την κάνει την κοπάνα, όχι όμως όταν ήμουν εγώ υπέυθυνος για αυτόν,γιατί εάν μια στο εκατομύριο σκοτωνόταν σε τροχαίο στην κοπάνα ή τον έπνιγε η γκόμενα με τα μπούτια της, η κλασσική Ελληνίδα μάνα θα με κυνηγούσε μια ζωή φωνάζοντας ότι τις έφαγα το παιδί γιατί δεν τον πρόσεχα...κι άντε μετά να εξηγήσεις. Κι αυτά χωρίς να υπολογίζεται η στρατιωτική ευθύνη (ΕΔΕ κλπ κλπ), δηλαδή μπλέξιμο μια ζωή γιατί ο άλλος είναι κ@@λ@@ρης και θέλει να δεί το γκομενάκι εδώ και τώρα, λες κι εγώ ήθελα να κάθομαι να προσέχω την φάτσα του όλο το βράδυ.
**Τα ίδια αντιμετωπίζω και τώρα στον ιδ. τομέα σε πολυυυυ χειρότερη μορφή **:)
Είμαι αρχιφύλακας στην πύλη , το παλικάρη την κάνει και στην έξοδό του χτυπάει μια κοπέλα με τη μηχανή.
Κρίμα για την κοπέλα , πρέπει να υπηρέτησε κανά δυο χρονάκια επιπλέον.Ευτυχώς καμια κύρωση για μένα.Για το τελευταίο που λες επιβεβαιώνεται ότι ο στρατός είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
-
η κλασσική Ελληνίδα μάνα θα με κυνηγούσε μια ζωή
+κύπελα στο καράτε
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Να την κάνει την κοπάνα, όχι όμως όταν ήμουν εγώ υπέυθυνος για αυτόν,γιατί εάν μια στο εκατομύριο σκοτωνόταν σε τροχαίο στην κοπάνα ή τον έπνιγε η γκόμενα με τα μπούτια της, η κλασσική Ελληνίδα μάνα θα με κυνηγούσε μια ζωή φωνάζοντας ότι τις έφαγα το παιδί γιατί δεν τον πρόσεχα...κι άντε μετά να εξηγήσεις. Κι αυτά χωρίς να υπολογίζεται η στρατιωτική ευθύνη (ΕΔΕ κλπ κλπ), δηλαδή μπλέξιμο μια ζωή γιατί ο άλλος είναι κ@@λ@@ρης και θέλει να δεί το γκομενάκι εδώ και τώρα, λες κι εγώ ήθελα να κάθομαι να προσέχω την φάτσα του όλο το βράδυ.
Είμαι αρχιφύλακας στην πύλη , το παλικάρη την κάνει και στην έξοδό του χτυπάει μια κοπέλα με τη μηχανή.
Κρίμα για την κοπέλα , πρέπει να υπηρέτησε κανά δυο χρονάκια επιπλέον.Ευτυχώς καμια κύρωση για μένα.Για το τελευταίο που λες επιβεβαιώνεται ότι ο στρατός είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
Βασικα δεν παιζει να υπηρετησε ουτε λεπτο παραπανω!
Αυτο το 'αμα γινει κατι εγω θα τρεχω μια ζωη' αν ειχα ενα ευρω για καθε φορα που το ακουσα θα ειχα λυσει τα προβληματα μου ολα!
Παλικαρι εφυγε σκαστος απο την μοναδα μου και τον επιασε η αστυνομια να οδηγει χωρις διπλωμα σε αλλον νομο και με μια σακουλιτσα μπαφο για συνοδηγο... Ο δοκιμος που ηταν ΑΥΔΜ απολυθηκε μετα της τιμητικης του αδειας κανονικοτατα, ενω το παλικαρι απολυθηκες λιγες μερες αργοτερα επισης κανονικοτατα!Το ραδιο αρβυλα δινει και παιρνει αλλωστε οχι μονο στους φανταρους απο οτι φαινεται...
-
Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά , αλλά σίγουρα 6 μήνες μετά την δική μου απόλυση υπηρετούσε ακόμα.
Βέβαια ήταν και άλλες εποχές τότε. -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Αυτο το 'αμα γινει κατι εγω θα τρεχω μια ζωη' αν ειχα ενα ευρω για καθε φορα που το ακουσα θα ειχα λυσει τα προβληματα μου ολα!
Παλικαρι εφυγε σκαστος απο την μοναδα μου και τον επιασε η αστυνομια να οδηγει χωρις διπλωμα σε αλλον νομο και με μια σακουλιτσα μπαφο για συνοδηγο... Ο δοκιμος που ηταν ΑΥΔΜ απολυθηκε μετα της τιμητικης του αδειας κανονικοτατα, ενω το παλικαρι απολυθηκες λιγες μερες αργοτερα επισης κανονικοτατα!Το ραδιο αρβυλα δινει και παιρνει αλλωστε οχι μονο στους φανταρους απο οτι φαινεται...
Κοίτα να δεις, σε εμάς για μια απλή τροχεία παράβαση(όριο ταχύτητας) ερχόταν η έκθεση από την τροχαία και ο φανταράκος έτρωγε 20ρα στην αναφορά τάγματος Και Ναι, δεν υπηρέτησε 20 παραπάνω , αλλά μόνο τις μισές.
-
φαντάρος έκανε 3 φορές 'μάντρα' ...πιάστηκε κ τις 3. Εφαγε από 20 την κάθε φορά. Υπηρέτησε 40 μέρες κανονικά κ με τον νόμο.
-
Καμποσες κοπανες απο τα συρματα αλλα μια φορα με επιασαν.3 μερες στερηση εξοδου .Δεν ειχα δωσει ποτε ομως δικαιωματα με την συμπεριφορά μου οποτε δεν μου αφαιρεσαν τον τιτλο του 2ου καλυτερου οδηγου της πτέρυγας και τις 10 μερες τιμητικης που τον ακολουθουσε.
Εντιτ: και αλλη μια φορα με επιασαν ,εκατσε η μεγιστη στραβη εναν Ιανουαριο (πριν 14 χρονια για να καταλαβετε ποτε μιλαω).Τελικα ο Δικας,καλη του ωρα οπου και να ειναι ο ανθρωπος, μου ξηγηθηκε πολυ καλα παρολη την σοβαροτητα με τρεις μερες στερηση εξοδου αγραφες.
-
Απ την στιγμή που δεν υπήρχε σωματική βλάβη δεν τρέχει τίποτα, άλλωστε και μέσα στα στρατόπεδα παίζουν μπάφοι για πλάκα. Το θέμα είναι αν τον έβρισκαν ανάσκελα σε κανένα χωράφι και άρχιζαν οι έρευνες σε ποιον θα απέδιδαν την ευθύνη; Σϊγουρα θα ξεκινούσαν από τον ΑΥΔΜ θα συνέχιζαν σε λοχαγό, διοικητή και πάει λέγοντας. Φαντάζομαι τον γενειοφόρο πατέρα στα παράθυρα με την φωτογραφία του γιού να λέει ότι τον έστειλε φαντάρο και τον γυρίσανε σε κάσα 2 μέτρα παλικάρι (οι ουσιώδεις λεπτομέρειες του συμβάντος δεν μετράνε ως συνήθως) Στην Ελλάδα ζούμε και δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο απ το να βρεθείς μπλεγμένος για μ@@@ες άλλων.
Σε μεγάλες περιπτώσεις όπως ο φαντάρος που περιγράφεις ακόμα και οι Διοικητές κάνουν τα στραβά μάτια για να απαλλαγούν από αυτούς το συντομότερο δυνατόν και πρίν δημιουργήσουν κανένα μεγάλο θέμα. Φαντάσου να έπαιρνε και κανα 2-3 φαντάρους ακόμα μαζί να τους πότιζε και να έπεφταν σε κανένα χαντάκι κατά την επιστροφή στο στρατόπεδο. 1ο θέμα να πουλάει σε κανάλι και εφημερίδες.
Αν τηρούνταν στο έπακρο οι νόμοι και οι κανονισμοί σε αυτή την χώρα θα έπρεπε ο φνατάρος να περάσει ένα ωραίο βράδυ στα κρατητήρια της ΣΝ πριν οδηγηθεί στον στρατιωτικό εισαγγελέα και ο Δόκιμος τουλάχιστον να περάσει ΕΔΕ για να εξακριβωθεί πώς και πότε την κοπάνησε ο φαντάρος κι αν οφείλεται σε αβλεψία του ώστε να του επιβληθούν τα νόμιμα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καμποσες κοπανες απο τα συρματα αλλα μια φορα με επιασαν.3 μερες στερηση εξοδου .Δεν ειχα δωσει ποτε ομως δικαιωματα με την συμπεριφορά μου οποτε δεν μου αφαιρεσαν τον τιτλο του 2ου καλυτερου οδηγου της πτέρυγας και τις 10 μερες τιμητικης που τον ακολουθουσε.μπα, κάνατε και καλλιστεία?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καμποσες κοπανες απο τα συρματα αλλα μια φορα με επιασαν.3 μερες στερηση εξοδου .Δεν ειχα δωσει ποτε ομως δικαιωματα με την συμπεριφορά μου οποτε δεν μου αφαιρεσαν τον τιτλο του 2ου καλυτερου οδηγου της πτέρυγας και τις 10 μερες τιμητικης που τον ακολουθουσε.
μπα, κάνατε και καλλιστεία?
Eιχα πανω απο 100000χλμ χωρις ατυχημα ή οποιοδηποτε αλλο προβλημα.Ο πρωτος ειχε και καλυτερο βυσμα (20 μερες τιμητικη)
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Kαρακολια, δοκιμοι κλπ για εμενα ειναι παπαριες. Πηγαιναμε τοτε για 18μηνες, να κανουμε και 200 σκοπετακια, και ολα οκ. Σιγα μην καθομουνα εγω να πηζω το καθε φαντάρο και να τον ελενχο αν εκανε μια κοπανα να δειτο γκομενακι του.
Στην δουλειά σου φαντάζομαι δεν χρειάζεται να πήζεις-ελέγχεις κανέναν...γιατί εγώ τουλάχιστον σαν δουλειά το είδα και μάλιστα που μου έδωσε εμπειρία στην διαχείρηση προσωπικού-υλικού πρίν ακόμα μπω στην αγορά εργασίας.
Και εξηγώ...στην θητεία μου έπρεπε να συντονίσω-ελέγξω μπριζώσω, πες το όπως θες, τους φαντάρους για να γίνουν κάποιες εργασίες που μου ανέθεταν οι προιστάμενοι μου. Το συμπέρασμα ήταν ότι οι φιλότιμοι εργατικοί που καταλάβαιναν ότι είναι καλύτερο να δουλέψουμε για να τελειώνουμε και να μην βρεί κανένας τον μπελά του (μαζί κι εγώ) περνούσαν πάντα καλά. Τα κοπρόσκυλα του κερατά που ήταν όλο μαγκιά ειρωνεία και τουπέ φρόντιζα να το μετανοιώσουν γιατί εμείς που δουλεύαμε δεν είμασταν μα@@κες, το κάναμε για έναν κοινό σκοπό, να τελειώνουμε την δουλειά γρήγορα και υποδειγματικά και μετά να λουφάρουμε με την ανοχή κιόλας των ανωτέρων. Βέβαια όταν έπεφταν οι τιμητικές, προαναχωρήσεις και τα άλλα εξτραδάκια μας φώναζαν βύσματα οι κακομαθημένοι κ@@οπαιδαράδες.
Τα ίδια αντιμετωπίζω και τώρα στον ιδ. τομέα σε πολυυυυ χειρότερη μορφή
Δεν διαφωνώ ότι είχες πολλες ευθυνες, και οτι σε βοηθησε στην δουλεια που κανεις τωρα. Και εγω αυτη τη στιγμή έχω καποια άτομα να συντονισω. Άλλο το επαγγελμα μου, και αλλο ο στρατος. Στο στρατο ηθελα απλα και ξενιαστα χρονια. Όσο για τα καρακολια, εχω να σου πω πολλες ιστοριες, σαν οδηγος που ημουν. Μεχρι και τσαμπουκα με καρακολι εφεδρο καρακολι που φορουσε πολιτικα, και εγω ημουν με στρατιωτικο τζιπακι. Τι να λεμε τωρα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν διαφωνώ ότι είχες πολλες ευθυνες, και οτι σε βοηθησε στην δουλεια που κανεις τωρα. Και εγω αυτη τη στιγμή έχω καποια άτομα να συντονισω. Άλλο το επαγγελμα μου, και αλλο ο στρατος. Στο στρατο ηθελα απλα και ξενιαστα χρονια. Όσο για τα καρακολια, εχω να σου πω πολλες ιστοριες, σαν οδηγος που ημουν. Μεχρι και τσαμπουκα με καρακολι εφεδρο καρακολι που φορουσε πολιτικα, και εγω ημουν με στρατιωτικο τζιπακι. Τι να λεμε τωρα.
Κι εγώ τον στρατό σαν την τελευταία ευκαιρία για χαβαλέ και 'φοιτητική ζωή' τον είδα, άλλωστε πήγα δόκιμος για να έχω χρόνο τόσο για νυχτοπερπατήματα όσο και για να ψάχνω δουλειά πρίν απολυθώ, πράγμα που κατάφερα στο τέλος.
Το θέμα είναι ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να είναι υπέυθυνος και σωστός αλλά και να κάνει χαβαλέ και να περνάει καλά στον στρατό, αυτόν τον συνδθασμό πολλοί δεν μπορούν να καταννοήσουν και κολάνε σε προβληματικά πρόσωπα και καταστάσεις που θα συναντήσουν. Έλα όμως που αυτά υπάρχουν παντού εκτός στρατού και μάλιστα σε χειρότερη μορφή, τουλάχιστον ο στρατός έχει την δικαιολογία του κλειστού ελεγχόμενου περιβάλλοντος με συγκεκριμένους κανόνες
-
Δεν μιλησα για 10-15 μερες επιπλεον στρατευσης...
Εγω μιλησα για τα 'μπλεξιματα για την υπολοιπη ζωη μου' που επικαλουσαν ολα τα στελεχη οταν τους ζητουσες να φυγεις 15 λεπτα νωριτερα απο την προβλεπομενη ωρα! Κανεναν τετοιο δεν ειδα...
Και απο οτι καταλαβα ολοι καθαρη την βγαζουν! Ακομα και οταν μιλαμε για θανατους στρατευσιμων!
Πρεπει να ειναι και στο στρατο οπως και στα πολιτικα δικαστηρια... Αν ειναι να κλεψεις κλεψε χοντρα για να μην παθεις τιποτα! Αντε καμια δυσμενης μεταθεση για μερικα χρονακια... -
Και απο οτι καταλαβα ολοι καθαρη την βγαζουν! Ακομα και οταν μιλαμε για θανατους στρατευσιμων!
Πρεζακι κατατασεται, κανει εξετασεις βλεπουν οτι εχει θεμα με την καρδια και σε συνενοηση με δεν ξερω κι εγω ποιον παιρνει αδεια αορκιστος. Πεθανε την επομενη μερα και κηδευτηκε με στρατιωτικες τιμες.....
Μεχρι να βρεθει το αποδεικτικο της αδειας του βεβαια ηταν χεσμενοι ολοι μιας και στην περιοδο της προκατατξης οι τας μαντρας πηδουσι ειναι ενα καθημερινο φαινομενο....
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Πρεζακι κατατασεται, κανει εξετασεις βλεπουν οτι εχει θεμα με την καρδια και σε συνενοηση με δεν ξερω κι εγω ποιον παιρνει αδεια αορκιστος. Πεθανε την επομενη μερα και κηδευτηκε με στρατιωτικες τιμες.....
Μεχρι να βρεθει το αποδεικτικο της αδειας του βεβαια ηταν χεσμενοι ολοι μιας και στην περιοδο της προκατατξης οι τας μαντρας πηδουσι ειναι ενα καθημερινο φαινομενο....
Φαντάζομαι χειμωνιάτικη πρωινή αναφορά και τον διοικητή να λέει 'οι τας μαντρας πηδουσι θα τιμωρούνται παραδειγματικώς'
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Κακής ποιότητας φωτογραφίες από τη θητεία μου στο φυλάκιο.
http://img233.imageshack.us/img233/6473/stratos002.jpgκαι η ζωή στο εσωτερικό του!
http://img155.imageshack.us/img155/8083/stratos001.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/3769/stratos004.jpgH σκοπιά αυτή είχε καταργηθεί το 2006 που ήμουν εγώ, ερείπιο ήταν βασικά.
Δεν κάναμε σκοπιά εμείς. Απλά καθόμασταν ξύπνιοι βάρδιες το βράδυ αν πέσει το ρεύμα να πάμε να βάλουμε μπροστά τα μηχανήματα του ΕΡΜΗ και να ελέγξουμε αν λειτουργούν σωστά. Δλδ νόβα και ps2 και κανένα ύπνο στα κλεφτά.Πάντως απ ότι βλέπω εσείς ανεβαίνατε ολόκληρος στρατός πάνω. Εμείς ήμασταν 3 άτομα συν τον αρχιφύλακα (κάνας δόκιμος ή κάνας λοχίας).
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Κακής ποιότητας φωτογραφίες από τη θητεία μου στο φυλάκιο.
http://img233.imageshack.us/img233/6473/stratos002.jpgκαι η ζωή στο εσωτερικό του!
http://img155.imageshack.us/img155/8083/stratos001.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/3769/stratos004.jpgH σκοπιά αυτή είχε καταργηθεί το 2006 που ήμουν εγώ, ερείπιο ήταν βασικά.
Δεν κάναμε σκοπιά εμείς. Απλά καθόμασταν ξύπνιοι βάρδιες το βράδυ αν πέσει το ρεύμα να πάμε να βάλουμε μπροστά τα μηχανήματα του ΕΡΜΗ και να ελέγξουμε αν λειτουργούν σωστά. Δλδ νόβα και ps2 και κανένα ύπνο στα κλεφτά.Πάντως απ ότι βλέπω εσείς ανεβαίνατε ολόκληρος στρατός πάνω. Εμείς ήμασταν 3 άτομα συν τον αρχιφύλακα (κάνας δόκιμος ή κάνας λοχίας).
Κατηργημένη ήταν και το 1993.... Τιμής ένεκεν είναι η φωτό!
Ουσιαστικά κανείς δεν εκτελούσε χρέη σκοπού.
Είμασταν αρκετοί Πυροβολικάριοι , 2-3 παιδιά ήταν από Διαβιβάσεις.
Χορτάσαμε ύπνο!
Περί Θητείας [#3]