-
Συγνωμη βρε παιδια αλλα το έχω ξαναγράψει.
Η επιβολή αυτης της λανθασμενης χαλάρωσης που λέτε δεν ειναι γιατι ετσι βολεύει τους μονιμους.Ειναι συνηδητή με την έννοια οτι απλα δεν θελουν ουτε να ριχνουν φυλακες για το τίποτα ουτε να δημιουργουν ψυχολογικα προβλήματα στα παιδιά που έρχονται απο σπουδες και ειναι ολα στο πιατο τους μεχρι εκεινη τη στιγμή.
Εχω υπηρετήσει και έχω τιμωρηθεί και το ξερω πολύ καλά γιατι τοτε η τιμωρία ηταν εκτος απο στερηση εξοδου ,όλες οι αγγαρείες,ολες οι ακαθαρσίες,ολες οι σκουπιδιάρες που τοτε ηταν φορτηγα ψηλά και ανεβαζαμε βαρέλια χωρις γαντάκια και κουμπια αυτόματα.Και τα γερμανικά νούμερα φυσικά 3πλα κ.α πολλά.Λοιπόν εκτος απο τις εξαιρέσεις των βλαμενων μονιμων που εχω γνωρισει και εχω γυρισει γραφεία , ολοι οι άλλοι απλά κανουν την δουλειά που τους έχουν πει να κάνουν με σκοπο οχι να παρουν κεφαλια αλλά με την λιγοτερη πιθανη σωματική και ψυχική βλάβη του φανταρου.
Τωρα αν υπαρχουν εξαιρέσεις εγω τις καταδικάζω! -
Εγώ, πάλι, πιστεύω ότι οι γιοι βενζινάδων που έχουν γεννηθεί το 1986 και μένουν στη Θεσσαλονίκη είναι εν γένει ντιγκιντάγκες, τον παίρνουν ασύστολα και δεν τολμάνε να μιλήσουν όσο υπηρετούν φαντάροι, αλλά το παίζουν τζάμπα μάγκες και βρίζουν τώρα εκ του ασφαλούς, πίσω από πληκτρολόγιο. Αυτά.
-
Εγω παντως corsair που πηγα στρατο κανονικοτατα (μακαρι να μπορουσα να τον αποφυγω και να ασχοληθω με την ζωη μου!) παλι επελεξα συνειδητα να μεινω εκτος στρατιωτικων σχολων... Ενταξει, Ιατρικη δεν περνουσα αλλα για ΣΣΑΣ Οικονομικο ημουν ανετος! Το ιδιο πραγμα σπουδασα τελικα αλλα ως πολιτης και περασα τα καλυτερα χρονια της ζωης μου... Τον πιο αχρηστο απεναντιας τον περασα στον στρατο (σημ. οχι δυσκολο, καθε αλλο! Απλα αχρηστο!!!)
Και ολα αυτα για τι? Για να σαπισω μεσα σε στρατοπεδα? Να καθομαι να γλυφω κωλους πολιτικων για ευνοικοτερες μεταθεσεις? Να προσπαθω μια ζωη να κρυφτω απο τις ευθυνες μου? Να χτυπαω προσοχες στον καθε σαπιογερο που τυγχανει να εχει περισσοτερα αστερακια, φλογιτσες, πλακες, κλαδακια, τσουτσουνακια, μεταλλιακια και δεν συμαζευεται?
Thanks, but no thanks! Λεω να παραμεινω ανθρωπος... -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Εγώ, πάλι, πιστεύω ότι οι γιοι βενζινάδων που έχουν γεννηθεί το 1986 και μένουν στη Θεσσαλονίκη είναι εν γένει ντιγκιντάγκες, τον παίρνουν ασύστολα και δεν τολμάνε να μιλήσουν όσο υπηρετούν φαντάροι, αλλά το παίζουν τζάμπα μάγκες και βρίζουν τώρα εκ του ασφαλούς, πίσω από πληκτρολόγιο. Αυτά.Ακομα με εμενα ασχολειται ο στρατος!!!!
Αλλα εγω εξακολουθω να τον γραφω εκει που δεν πιανει μελανι... Οπως και τοτε ετσι και τωρα!
(οπως και κατι στελεχη γεννημενα το '69 απο την Αθηνα!) -
πάντως μερικοί τρώνε μεγάλο σκάλωμα στον στρατό.
Μιλούσα από το κινητό με Σχη για κάποιο θέμα... Μετά πήγα στον γραφέα για να τον ενημερώσω σχετικά και μου είπε να περιμένουμε ενημέρωση από την σχη. Του λέω να τον τηλεφωνησει και είπε πως δεν γίνεται. Εγώ όμως του είχα τηλεφωνήσει καμιά 5 φορές έως τότε. Ο γραφέας ισχυριζόταν πως δεν γίνεται να του τηλ κατευθείαν και πως έπρεπε να τον ζητήσω από τον υπασπιστή του, κτλ.
Το ίδιο και με μερικούς ταξιάρχους που έχουμε εδώ. Πηγαίνω κατευθείαν στο γραφείο τους, κτλ, ενώ άλλοι λένε πως δεν επιτρέπεται. Με άλλα λόγια, μοιάζει με τον σκύλο που όλη μέρα γυρνά γύρω γύρω από την ουρά του, όταν συναντάς τέτοια άτομα. -
Mετα την βασικη εκπαιδευση κατεληξα τελικα Εβρο, για την ακριβεια Ορεστιαδα 311 ΕΜΑ!
Ζωαρα ο στρατος λεμε!
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Mετα την βασικη εκπαιδευση κατεληξα τελικα Εβρο, για την ακριβεια Ορεστιαδα 311 ΕΜΑ!Ζωαρα ο στρατος λεμε!
Καλή Μονάδα. 1A5 ή 2Α4 έχει τώρα;
ΥΓ: Σταμάτη απορώ γιατί ασχολείσαι...
-
Mετα την βασικη εκπαιδευση κατεληξα τελικα Εβρο, για την ακριβεια Ορεστιαδα 311 ΕΜΑ!Ζωαρα ο στρατος λεμε!
εσυ γιατι δεν εκανες το καναρινι?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οταν μπαινεις εκει μεσα, το τομαρι σου, ειναι δικο τους!Καλά έχετε πολύ πλάκα ορισμένοι !
Ή νομίζετε ότι έχουμε πόλεμο, και δεν το ξέρουμε όλοι οι υπόλοιποι, ή βλέπετε πολλές ταινίες 'your ass belongs to me' και τέτοια Σε κάθε περίπτωση ζείτε σε μια άλλη πραγματικότητα από την υπάρχουσα.
Ε τι να κάνουμε τώρα. Κανενός το τομάρι δεν ανήκει σε κανέναν.
Κάθε ένας έχει ένα πόστο με συγκεκριμένες εξουσίες και συγκεκριμένους περιορισμούς. Από τον στρατηγό μέχρι τον τελευταίο φαντάρο. Είναι πολύ απλά τα πράγματα....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Σιγά ρε corsair μην έχουν το δικαίωμα να σε σπάνε και στο ξύλο οι αξιωματικοί κάθε μέρα, επειδή έτσι τους κάπνισε μια μέρα, ή επειδή δεν χωνεύουν τη φάτσα σου. Μπορούν; Όχι δεν μπορούν γιατί θα τους ξυλώσουν.
Μπορεί ο στρατηγός να πει βραδιάτικα στο στρατόπεδο έτσι επειδή του κάπνισε; Όχι δεν μπορεί, αν δεν έχει ΝΟΜΙΜΗ εξουσιοδότηση. Και ποιος τον σταματάει; Ο φαντάρος.
Μπορεί ο λοχαγός να σου πει 'γδύσου και πάρε μου μια πίπα' ; Όχι δεν μπορεί.
κ.ο.κ.Δεν ξέρω τι ονειρεύεστε ορισμένοι, αλλά σε αυτή την πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας εντός στρατού που να μην περιορίζεται από νόμους, έναντι ανώτερων και κατώτερων.
Δεν μπορεί να κάνει Ο,ΤΙ γουστάρει, αλλά μόνο αυτά που προβλέπονται για το πόστο του.'το τομαρι σου, ειναι δικο τους'
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μπορεί ο στρατηγός να πει βραδιάτικα στο στρατόπεδο έτσι επειδή του κάπνισε; Όχι δεν μπορεί, αν δεν έχει ΝΟΜΙΜΗ εξουσιοδότηση.Σε αυτό έχεις άδικο. Ανώτατος Αξ/κός εισέρχεται στο στρατόπεδο μετά από αναγνώριση του βαθμού του από τον Αξ/κό Πύλης. Δεν χρειάζεται χαρτιά εξωτερικού εφοδεύοντος.
-
μετά τη λήξη του ωραρίου;
Τι να σου πω, άλλα μας λέγατε 18909234932 φορές στη φρουράΤέσπα, κι αυτό να μην ισχύει [που στο ξαναλέω, εμένα σε κάθε φρουρά αυτά μου έλεγαν, σε όλα τα στρατόπεδα από τα οποία πέρασα], έχουμε τον πολύ απλό περιορισμό : Απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να απλώσει χέρι στον οποιονδήποτε.
Ακόμα και μόνο με αυτό, τελειώνει το ζήτημα.
Αλλά δεν νομίζω ότι είναι μονάχα αυτός ο περιορισμός που ορίζεται από τους νόμους....
Ειλικρινά, μου φαίνεται αδιανόητο ΣΗΜΕΡΑ να υποστηρίζει κάποιος ότι στο στρατό ένας ανώτατος αξιωματούχος έχει 'απεριόριστη εξουσία' και 'του ανήκουν τα τομάρια όλων'. -
Στην φρουρά αυτό που λέγαμε είναι ότι αν είναι Εξωτερική Έφοδος ή Ανώτατος Αξ/κός φωνάζετε τον Αξ/κο Πύλης για τα περαιτέρω.
Εγώ δεν μίλησα για χειροδικεία.
-
παραμένει λοιπόν : Ο Στρατηγός 'έτσι απλά' δεν μπορεί να υποχρεώσει το φαντάρο να του ανοίξει την πόρτα 'χωρίς τα περαιτέρω'. Όπως δνε μπορεί να του πάρει το όπλο, να των ρωτήσει το όνομά του κ.ο.κ.
Τέλος πάντων... τι να λέμε τώρα...
Εσύ δλδ REALZEUS πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και ένας ΣΗΜΕΡΑ που να έχει **άνευ όρων **εξουσία στους κατωτέρους του μέσα στο στρατό; Δουλευόμαστε; -
Άνευ όρων νομίμως όχι (οι Σ.Κ. ορίζουν τα πάντα). Παρανόμως τι θα μπορούσε να γίνει είναι άλλο θέμα...
Ο Στατηγός πρέπει να περάσει από την διαδικασία για να αναγνωριστεί ότι όντως φέρει τον βαθμό που ισχυρίζεται, όχι επειδή δεν έχει το δικαίωμα εισόδου.
Πομάκος Στρατιώτης είχε κάνει το κορυφαίο: Ήμουν Αρχιφύλακας σε Π.Α.Π. και αυτός Σκοπός Πύλης. Έρχεται ο Ταξίαρχος με το υπηρεσιακό Octavia με την κόκκινη πινακίδα και το Αστέρι. Βάσει κανονισμού ο σκοπός υποχρεούται να ανοίξει αμέσως στον Διοικητή Ταξιαρχίας. Βγαίνει έξω ο Ταξ/χος και αρχίζει να ωρύεται. Ο σκοπός μου τηλεφωνεί και λεει κατά λέξη: 'Κύριο Ανθυπίλαρχο, έκει έρτει ένας παππούς με μπλε κούρσα και φωνάζει αλλά του πα ότι είναι στρατόπεντο εντώ και να φύγει...'. Περιττό να σου πω ότι περασα μισή ώρα προσπαθώντας να εξηγήσω τα ανεξήγητα στον Ταξίαρχο...
-
311;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άνευ όρων νομίμως όχι (οι Σ.Κ. ορίζουν τα πάντα). Παρανόμως τι θα μπορούσε να γίνει είναι άλλο θέμα...Ο Στατηγός πρέπει να περάσει από την διαδικασία για να αναγνωριστεί ότι όντως φέρει τον βαθμό που ισχυρίζεται, όχι επειδή δεν έχει το δικαίωμα εισόδου.
Πομάκος Στρατιώτης είχε κάνει το κορυφαίο: Ήμουν Αρχιφύλακας σε Π.Α.Π. και αυτός Σκοπός Πύλης. Έρχεται ο Ταξίαρχος με το υπηρεσιακό Octavia με την κόκκινη πινακίδα και το Αστέρι. Βάσει κανονισμού ο σκοπός υποχρεούται να ανοίξει αμέσως στον Διοικητή Ταξιαρχίας. Βγαίνει έξω ο Ταξ/χος και αρχίζει να ωρύεται. Ο σκοπός μου τηλεφωνεί και λεει κατά λέξη: 'Κύριο Ανθυπίλαρχο, έκει έρτει ένας παππούς με μπλε κούρσα και φωνάζει αλλά του πα ότι είναι στρατόπεντο εντώ και να φύγει...'. Περιττό να σου πω ότι περασα μισή ώρα προσπαθώντας να εξηγήσω τα ανεξήγητα στον Ταξίαρχο...
Mου εχει ερθει για εφοδο Δοκιμος στο φυλακιο που υπηρετουσα στη Ρόδο (αφου ειχε πάρει τηλέφωνο το μεσημερι τον ΑΥΔΜ, να ρωτησει πως θα ερθει ) στο αμάξι που ηρθε ηταν 2 γκομενες και αλλος ενας αντρας, μετα την εφοδο ειχε έξοδο βλέπεις για τα παιδιά
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Άνευ όρων νομίμως όχι (οι Σ.Κ. ορίζουν τα πάντα). Παρανόμως τι θα μπορούσε να γίνει είναι άλλο θέμα...
Ο Στατηγός πρέπει να περάσει από την διαδικασία για να αναγνωριστεί ότι όντως φέρει τον βαθμό που ισχυρίζεται, όχι επειδή δεν έχει το δικαίωμα εισόδου.
Mου εχει ερθει για εφοδο Δοκιμος στο φυλακιο που υπηρετουσα στη Ρόδο (αφου ειχε πάρει τηλέφωνο το μεσημερι τον ΑΥΔΜ, να ρωτησει πως θα ερθει ) στο αμάξι που ηρθε ηταν 2 γκομενες και αλλος ενας αντρας, μετα την εφοδο ειχε έξοδο βλέπεις για τα παιδιά
Ας το χαλαρώσουμε το θέμα και να πουμε καμμια ευθυμη ιστορια.....μια που μίλησες για Φυλάκια.
Ημουν Αρχιφύλακας σε φυλάκιο του Έβρου, μια ωραία μέρα λόγω φασολάδας για μεσημεριανού και επειδή οι περισσότεροι φαντάροι δεν έφαγαν τους είπα ότι για βραδυνό θα παραγγείλουμε πίτσες και ρετσίνες από κοντινή κωμόπολη (με την προυπόθεση ότι όποιος μεθύσει θα υποστεί τα νόμιμα).
Λοιπόν έχω πει στον μάγειρα να συμμαζέψει και να αράξει για την υπόλοιπη μέρα και γύρω στις 8 έρχεται ο μεγαλύτερος φαντάρος που είχα (31 ετών) και μου λέει να πάρει τηλ από το γραφείο μου για να παραγγείλει. Δίνω το ΟΚ και κάνει την παραγγελία, μιάμιση ώρα μετά δεν έχεουν έρθει ακόμα και ψοφάνε στην πέινα τα παιδιά όπότε ξαναέρχεται και μου λέει να πάρει τηλ να δει τι γίνεται. Πάει λοιπόν στο γραφείο παίρνει τηλ και τα χώνει στην πιτσαρία για την καθυστέρηση.....
Μετά από 5 λεπτά με ζητάνε στο τηλ, ήταν ο Επόπτης από την Μεραρχία...'Δοκιμέεεεεεεεεεεε ναρκωτικά παίρνετε εκεί?????????? με πήρε ένας από εκεί και μου τα έχωνε που άργησαν οι πίτσες!!!!'
Λεπτομέρεια...στο γραφείο είχα ένα κανονικό τηλ και ένα κόκκινο που απευθείας συνδεόταν με τον Επόπτη της Μεραρχίας..την δεύτερη φορά χρησιμοποίησε αυτό το παλικάρι
Ευτυχώς δεν υπήρχαν συνέπειες για μένα, ο φαντάρος ζητούσε όλο το βράδυ συγγνώμες και οι υπόλοιποι γελούσαμε με τις πίτσες στα χέρια
Τον στρατό μπορείς να τον κάνεις πολύ ωραίο...αρκεί να κάνεις τους κατάλληλους ελιγμούς
-
Ο στρατός είναι τι θα σου κάτσει και πως θα το χειριστείς.
Ενώ στην μονάδα στην Αλεξανδρούπολη ο ύπνος περιορίζονταν στις 4 ώρες λόγω πολλών περιπόλων , στην 'μονάδα' που τελείωσα τη θητεία μου στη Θάσο ο ύπνος περίσευε!
Στη 'μονάδα' αυτή λοιπόν (στην κορυφή του βουνού) ο Διοικητής ήταν στην.... Θεσσαλονίκη , τις άδειες τις πέρναμε από την ...Δράμα και οι προμήθειες-έφοδος έρχονταν από την Καβάλα.Ο μεγαλύτερος βαθμός που υπήρχε ήταν ο δικός μου Λχς....
Πήγα 'μάχιμος' και 74 κιλά και έφυγα 89!..Αγνοούσαμε που είναι το κλειδί για να πάρουμε τα G3!
Ένα πρωινό λοιπόν (κατά της 09:30 δηλ) έχω ξυπνήσει και χτυπάω Nescaffe..να ανοίξει το μάτι μου.Ακούω ένα γνωστό θόρυβο και μέχρι να φτάσω στο παράθυρο βλέπω να προσγειώνεται ελικόπτερο.
Κατέβηκαν κάποιοι και μέσα σ αυτούς ξεχωρίζω κάποιον με πολλά γυαλιστερά επάνω του.Με συνάντησα στην πόρτα του οικήματος ρωτώντας με ποιος είμαι...Μεγάλη φάση μιλάμε! ..ο τύπος ήταν κάποιος αντιστράτηγος...γλύτωσα με 20 μερούλες....
Περιττό να πω ότι αν ήθελα σήμερα θα είχα ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή μου από την αποθήκη οπλισμού που υπήρχε.
Η γνωστή Ελληνική οργάνωση βλέπετε.... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Για ενα χρονο (οσο διαρκει η στρατευση για τους εφεδρους) μαγκια και φωνες πισω απο τον 'φραχτη' της ιεραρχιας, αλλα οταν καποια στιγμη ανοιγει η πορτα του φραχτη αυτου, οπου φυγει φυγει!!!
Ναι, ετσι είναι...!! Την εξουσία την εχει εκει μέσα....Τί ηθελες δηλαδή να κάνει..; Να σε διατάζει και μετά...;;
Δεν ειπα κατι διαφορετικο...
Ειπαμε, ενα χρονο 'μαγκια' και 'ξερεις ποιος ειμαι εγω?' και ολη την υπολοιπη ζωη τους τα παιδια της μπατσας...Ναι, το παράδοξο ποιό είναι....;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Για ενα χρονο (οσο διαρκει η στρατευση για τους εφεδρους) μαγκια και φωνες πισω απο τον 'φραχτη' της ιεραρχιας, αλλα οταν καποια στιγμη ανοιγει η πορτα του φραχτη αυτου, οπου φυγει φυγει!!!
Ναι, ετσι είναι...!! Την εξουσία την εχει εκει μέσα....Τί ηθελες δηλαδή να κάνει..; Να σε διατάζει και μετά...;;
Δεν ειπα κατι διαφορετικο...
Ειπαμε, ενα χρονο 'μαγκια' και 'ξερεις ποιος ειμαι εγω?' και ολη την υπολοιπη ζωη τους τα παιδια της μπατσας...Ναι, το παράδοξο ποιό είναι....;;;
Κανενα παραδοξο... Απλο γεγονος ειναι!
Περί Θητείας [#3]